MG42 MG3

Kõik relvadest, nii Eestis kasutatavatest kui muidu...
Vasta
Veltu
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Veltu »

Mis aritmeetika see sul on?Selline aritmeetika kõlbab,vaid iivani persse!Ise ütlesid ,et 20000 pauku ja 8 rauda.Jaga 20000 siis 8ga.See on siis 2500 lasku. :wink:
Ära hirmuta!
Ära tee ulakust!
Koera, kes kogu aeg haugub, pannakse kõige vähem tähele
[img]http://www.hot.ee/emulaator/toetan4.gif[/img]
Elagu sõnavabadus!
kass
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kass »

see arikmeetika seisneb selles, et palju teoreetiliselt ja ka praktiliselt üks raud kogu aeg valu andes vastu peab... et vältida relva tuksi keeramist.
sõjaväes lausuti meil mg-3ga sellised sõnad peale: eeldatav raua vahetus iga 250 lasu järel ja luku vahetus iga 1000 lasu järel...aga palju selline "reegel" lahingsituatsioonis kehtib, on vist igaüks raamatutest lugenud. :mrgreen:
Viimati muutis kass, 23 Dets, 2005 18:31, muudetud 1 kord kokku.
Arnold
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Arnold »

Veltu loeb siin nr.2 varustust, aga kuhu see raam jääb, millelt lastes MG tõeliselt koledaks riistapuuks muutus? Terminoloogias ei ole tugev, selle kallal ei maksaks norida :wink:
Veltu
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Veltu »

Selle raami lugesin ma nr.2 varustusse kuuluva kuulipilduja juurde.Ei pidanud vajalikuks seda eraldi välja tuua.

Propatria
P-38 (ka Pi.38 ) oli ikka Walther ja Parabellumi nime all tunti püstolit, mis kandis saksa standardpüstolite nimekirjas P-08 tähistust.
Saan aru,et P-parabellum,aga mida see Pi.38uures see i täht tähendab?
Ära hirmuta!
Ära tee ulakust!
Koera, kes kogu aeg haugub, pannakse kõige vähem tähele
[img]http://www.hot.ee/emulaator/toetan4.gif[/img]
Elagu sõnavabadus!
Kasutaja avatar
Troll
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Troll »

Veltu kirjutas:Selle raami lugesin ma nr.2 varustusse kuuluva kuulipilduja juurde.Ei pidanud vajalikuks seda eraldi välja tuua.

Propatria
P-38 (ka Pi.38 ) oli ikka Walther ja Parabellumi nime all tunti püstolit, mis kandis saksa standardpüstolite nimekirjas P-08 tähistust.
Saan aru,et P-parabellum,aga mida see Pi.38uures see i täht tähendab?
See püstol võeti Wehrmachti relvastusse kui Pistole 38, usun, et see Pi tähistus tuli selles sõnast.
Hea võidab alati kurja - kes võidab, see ongi hea!
propatria
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas propatria »

troll kirjutas:... See püstol võeti Wehrmachti relvastusse kui Pistole 38, usun, et see Pi tähistus tuli selles sõnast.
Nii see tõesti oli.

ProPatria
Hea sõna ja pussiga saavutab enamat, kui lihtsalt hea sõnaga...
A4
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas A4 »

Selle raami lugesin ma nr.2 varustusse kuuluva kuulipilduja juurde.Ei pidanud vajalikuks seda eraldi välja tuua.
Minu teada oli "raamidega" ehk statiivide või kolmjalgadega varustatud MG-de allüksustel hoopis teistsugune struktuur ja varustus kui tavalistel jalaväejagudel, kus oli üks või kaks n-ö kerget kuulipildujat.

Kolmjalalt suutis MG-42 arendada palju suuremat pidevat laskekiirust kui tavaliselt harkjalalt, mistõttu oli ühe kuulipilduja teenindamiseks ja laskemoonaga varustamiseks ette nähtud palju rohkem inimesi kui lihtsalt 1. ja 2. number.
Arnold
Liige
Kontakt:

Ma rääkisin "raamist" minu sõnastuses, kolmjalg on midagi muud. Raami pealt tulistades oli veel selline nõks, et periskoopsihikuga oli sihturil võimalus tabamuste eest ennast varjata asudes kuulipildujast allpool kaevikus. Endine kolleeg oli mg esimene number 20. diviisis.
soadf
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas soadf »

need kes lasid raamiga ringi neid oli 5
Arnold
Liige
Kontakt:

Näed siis - tõsine raske oli viie mehega!
soadf
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas soadf »

kas mitte mg abisid polnud mitte 2 standarsis nr.2 ja nr.3 ja mölemal kaks kasti moona see teeb 1200 pauku.
kass
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kass »

minuteada kui raam on mängus on mehi KOLM, tavalise kahe asemel.
Igor
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Igor »

kuulipilduja jaoks sõjaajal kaasa võetakse kuni 8 vintrauda!
A4
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas A4 »

Nagu ma aru sain, oli kogu probleem relva all olevas väikeses luugikeses, mis katab kestade väljaheiteava ( ei mäleta enam täpselt, kuidas selle viguri täpne eestikeelne vast oli), või õigemini selle luugikese vedrus.

Ei ole MG42 kokku puutunud, aga MG3ga on kogemusi see-eest piisavalt. Ja minu tähelepanekute kohaselt surub vedru relva vinnastamisel luugi nii tugevasti lahti, et laskmisest tekkiva vibratsiooni mõjul oli tohiks see luuk enam küll pool-avatud asendisse tagasi hüpata ja tühjasid kesti relva sisse tagasi visata.

Sain ma jänkimehe jutust valesti aru või on see viga MG3 juures lihtsalt parandatud?
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot] ja 2 külalist