MTÜ Reservkorpus

Reklaamid ette ning kajastused tagantjärele. Aga paluks et ikka militaarasjadega seotult...
metssiga
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas metssiga »

hillart kirjutas: Mis puudutab aga Naiskodukaitset, siis - aga see on küll juba vaid minu isiklik arvamus - oli selle restauratsioonitaotlus möödunud sajandi 20-30-ndate vaimus, juba eos mõistetud läbikukkumisele. Ja seda see ongi. Üritatakse küll buššida, aga mis ei lähe, see ei lähe. Ja ei saagi minema.
Huvitav, mida arvavad asjast naiskodukaitsjad ise? Palju neid nüüd oligi ...? Kas mitte Eesti suurim naisorganisatsioon?
Oman vastavaid kohustusi ja piiramatuid õigusi antud ülesannete täitmisel.
Arnold
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Arnold »

Võib-olla arvas Hillart lihtsalt seda, et neid ei saa pika seelikuga suppi keetma panna? Mitte et nad supikeetmisest ülepea keelduksid! :lol: Mulle meeldib ka süüa teha, aga seelikus muidugi ei käi ja naiskodukaitsjaks ei saa 8)
Motronicus
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Motronicus »

Kulla setu!
1. Arvestades sinu vehkimisi ja selle stiili, selle teema all, tekib küsimus sinu enda vanusest.
2. Ootaks sinu konkreetseid (konstruktiivseid) ettepanekuid või viiteid puudustele.

Kulla bandidos, aastatetagune kolleeg!
Arvestades sinu tausta ja kogemusi, kas ikka tasub iga klähvimise peale erutuda. Keskenduda tasub nende arvamus(t)ele, kes asja hingega võtavad.
Per aspera ad astra!
Kasutaja avatar
hummel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas hummel »

Hillarti mõtetega NKK teemast olen igati päri. Mitte et mul oleks nende naisterahvaste vastu midagi, kuid see organisatsiooni mall on ilmselt ajale jalgu jäänud. Sama ütleks muide ka teiste KL allorganisatsioonide kohta, mille stiil ja süsteem ning ühiskondlik olemus on ikka aastas 1935, mitte tänapäevas. Ja hillart ka vihjas, kust see olemus sisse tulnud-jäänud.

Et need organisatsioonid on "suurimad Eestis", on tõsi, kuid tuleks mõelda, kas selles on midagi erilist, kui Eestis on üldse vähe riiklikke vabatahtlike sarnaseid organisatsioone. NK on näiteks vb suurim poisteorganisatsioon, kuid ilmselt oleks lisaks võimalik austada teda ka tiitliga, kui suurima voolavusega organisatsioon.
Sellises konditsioonis nende KL allorganisatsioonide pinnal hoidmine on KL niigi napi raha raiskamine. Tagatipuks veel üsna naiivne tegevus ka.

Muidugi ei peaks neid likvideerima, vaid tuleks hoopis kardinaalselt reformida. Mitte lihtsalt natuke ümber teha, vaid suisa otsast peale 0-ist uuesti ja uute inimestega kokku panna tükkis kontseptsiooni, süsteemi ja õigusaktidega. Ainult nii saaks asja...
Arnold
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Arnold »

Hummeli murest võin aru saada, kui ainult meenutada üht "noorkotkast" Feliks Leeti! Lapsed ei ole lollid - idioodid peletavad kõik eemale! Või see Pätsi "gööbelsi" sugulane Eenpalu oma avamiselt avamisele kalpsava lastud vareste parvega :shock: Normaalsed asjad on hõivatud ebanormaalsete isikute poolt...
Kasutaja avatar
setu
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas setu »

Nõus KL allorganisatsioonid vajavad põhjalikku reformimist. Kusjuures viimasel ajal tundub, et nad võiksid minna vaid projektipõhiseks tegevuseks, et hoida kulusid madalal ja efektiivsust kõrgel tasemel. Süsteem toimiks projektide esitamise läbi nii aasta lõikes kui ka pikema perioodi peale kuid tähtis on eelkõige eesmärkide püstitamine ja nende täitmine.

tervitades,
otsin eestlasi, kes teenisid eskadrilli ülema major Toompuu all (sinised baretid) / (üksus Alfa); Taškendis, operatsioonid-patrullid: Pakistanis, Afganistanis, Vene-Hiina piiril; Vietnami operatsioon USA "guerrillas" vastu (1960ndad - 1970ndad).
Kasutaja avatar
hummel
Liige
Kontakt:

Projektipõhiselt on sellise organisatsiooni tegevust liiga tülikas korraldada, kuid optimeerida tuleks asju küll. Riigikaitse raha eest ei ole mõtet ringmänge, tilulilu ja paralleelskautlust ka (kunstlikult) püsti hoida. Riigikaitse-eelarvest tuleb toota riigikaitset, haridus- ja kultuurieelarvest toota aga kultuuri. Selles valguses võiks naiskodukaitse ka KL-i võib-olla üldse kokku liita. Kas KT ja NK kokkupanek oleks kasulik, on huvitav küsimus. Kindel on aga, et noortesüsteem peab saama ühemõtteliselt militaarse väljundi. Võib-olla natuke ka päästealase. Militaarne tähendab relvi, lahinguõpet, õppekavasid, eksameid... Seda kõike saab arendada hasartselt näiteks airsofti maski taga ja ma usun, et süsteemus oleks praeguse tiluliluga võrreldes plahvatuslikult populaarne ning innovatiivne.

Mis puutub reservkorpusesse, siis mul turgatas veel selline idee, et reservväelaste poolel ei ole Eesti kaitsejõudude kontekstis ju mitte ainult kaadrist reservi/erru arvatud inimesed, vaid ka ajateenistuse läbinud. Meil pole pagasõjavägi nagu USAs. Kuidas need asjad omavahel organisatoorselt-süsteemselt nüüd kokku jooksevad? Kas siis endisi ajateenijaid ka toetatakse? Näiteks naistega?? :P

Veel üks mõte. Olemas on Eesti Reservohvitseride Kogu, võiks olla olemas siis juba ka vähemalt reservallohvitseride kogu. Kas keegi viitsiks taolise asja käima vedada?
Kasutaja avatar
hummel
Liige
Kontakt:

Sai nähtud ilmselt seda "korpust" Harju maakaitsepäeval. Polnud küll aega lähemalt kaeda, kuid miski putka koos T-särkidega seal igatahes oli. Et asi on olemas.

Ütleks veelkord, et mõtted on ülimalt head, kuid teostuseks tuleb natuke rohkem silmaringi ja iseseisvat oma peaga mõtlemist kaasata. See pole üldse raske ajalikule ja teravale isiksusele. EKJ koos inimestega on sootuks teine keskkond ja süsteem, kui USArmy. Meie tüüpiline reservväelane on (erinevalt USA-st) endine ajateenija, mitte kaader. Mitte, et mul endiste ajateenijate toetamise vastu midagi oleks, kuid ettevõtmise nimetuseks on see vale, sest pealkiri peaks peegeldama sisu, mitte eksitama. Raske oleks nimetada lihtsalt kodumaiselt miskiks kaitseväelaste tugikeskuseks vms. Miks peaks kodumaa patriotismi (mille osaks ka eestikeelsed nimetused) häbenema/eirama? Korpus - ma tean, et oli kunagi 22. territoriaalkorpus ja 3. germaani SS-soomuskorpus. Ja sellisena teab seda sõna ka enamus militaarinimesi.
Motronicus
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Motronicus »

setu kirjutas:Nõus KL allorganisatsioonid vajavad põhjalikku reformimist. Kusjuures viimasel ajal tundub, et nad võiksid minna vaid projektipõhiseks tegevuseks, et hoida kulusid madalal ja efektiivsust kõrgel tasemel. Süsteem toimiks projektide esitamise läbi nii aasta lõikes kui ka pikema perioodi peale kuid tähtis on eelkõige eesmärkide püstitamine ja nende täitmine.

tervitades,
Püsiva iseloomuga organisatsiooni juhtimine projektijuhtimismeetoditega pole just kõige mõistlikum lahendus. Sellisel juhul tekib küsimus, kas neid allorganisatsioone on üldse sellisel kujul mõistlik pidada. Ehk tõesti piirduda projektidega vastavatele sihtrühmadele.
Per aspera ad astra!
bandidos
Liige
Kontakt:

Teeme lihtsalt

Postitus Postitas bandidos »

Nonii asjaosalised.
Ma pole siin ammu miskit kribanud
- tegemist palju.
Teen lihtsalt nii, et kui kellegil on huvi ja tahtmist, siis kutsun kaasa looma.
Kas Reservkorpusest saab asja või mitte, seda näitab aeg. Kui kellelgil on ideid kuidas asja paremini teha siis seda enam on vaja tegutseda koos. Virtuaalis võib muidugi asju ajada aga ,, sorry pole minu stiil,. Sõjaväes ma kellegi ees oma silmi ei peitnud ja ühingu asja ajamisel ma eelistan avalikult ja reaalselt arutada. Kui keegi on mingil alal spetsialist ja head nõu annab siis seda enam tuleb potentsiaal ära kasutada. Kriitika peab olema seotud vastutusega - niisama kiibitsejate osas on igas sõjaväes seisukoht väga konkreetne olnud.
Nii, et kel huvi leiab minu kontakti Reservkorpuse kodulehelt.
P.S. Mina hakkasin selle asjaga tegelema see pärast et ei jõudnud ära oodata, et keegi "tark, ilus ja julge" lõpuks midagi ära teeks.
E pluribus unum
AIXX
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas AIXX »

Paldiskis Maakaitsepäeval nägin, et müüdi EstArmy võrksalle. Kas oleks võimalik osta kuskilt?
Kasutaja avatar
Satakas
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Satakas »

kontoris mõned olemas. hind ei tapa kärbestki.
AIXX
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas AIXX »

Kas oleks võimalik osta? Kui on, siis ostan ühe ära.
Kasutaja avatar
Satakas
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Satakas »

aga helista ülaltoodud numbritel ja küsi. või kirjuta. ma otseselt liige pole nii, et veksleid ega salle ei jaga.
kõuts
Uudistaja
Kontakt:

Re: MTÜ Reservkorpus

Postitus Postitas kõuts »

Tervist

Idee on hea!!! Aga kas sellist tööd ei võiks Kaitseliit teha? Seal oleks seda võibolla lihtsam teha. Ja täidaks ka reservkorpuse eesmärki! Aga see selleks.

Aga mind häirib see Inglise keelsete väljenduste kasutamine "Estarmy". Selle asemel võiks olla Eestikeelsed sõnad/laused.

Näiteks: EestiVaim(või EestiWaim),EestiMuld,EestiEest,MinaHoolin,MulEiOleÜkskõik...jne.

Kodulehe avalehel võiks olla ainult tehnika mis meil olemas. Inglise keelsed sõnad ala Soft-shell võiks Eesti keelseks tõlgitud olla kasvõi sulgudesse panna! Me oleme Eestlased ja tahame Eesti keeles lugeda, meile suunatud asju! Nii hoiame ka oma keelt ja kultuuri! Mis on kõikide eesmärkide eesmärk! Kodu, Keel, Kultuur!
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline