Laar kuulutab Saksa poolel sõdinud vabadusvõitlejateks ?

Reklaamid ette ning kajastused tagantjärele. Aga paluks et ikka militaarasjadega seotult...
Vasta
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Re: Laar kuulutab Saksa poolel sõdinud vabadusvõitlejateks ?

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Tundub jah, et see veteranide tunnustamine polegi eesmärk omaette, lihtsalt teatud jõud üritavad eri poolte vahel konflikti üleval hoida ja teiste kannatustest kasu lõigata
Mul on kah selline tunne, ise küsimus on see, kas see on taotluslik, rumalus või lihtsalt edevuse laat.
Venevastasuse ja WWII jätkulahingute teema ekspluateerimine pole meile pikemas plaanis teab mis kasulik, kuna see õhutab siseriiklikku lõhet ja määrib meid punaroosa Brüsseli silmis (mille ees me kohati väga kallite hinnasiltidega kraapse teeme). 20. SS diviisi meeste pärast ei hakka keegi maailmas arusaama Nürnbergi justiitsfarsilt, et SS tähendas vaid genotsiidi - keegi muutma.

Nii lihtne see ongi minuarust. :dont_know:
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
hillart
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas hillart »

Sakslaste puhul olen ka ise seda märganud. Natuke nad küll algul justkui häbenevad, aga kui juba paar õlut on koos ära libistatud ja siis ise olen ääri-veeri militaarajaloo teemalist juttu alustanud, no siis on asi enamasti lõppenud sellega, et sakslane teeb järgmised õlled juba ise välja - kui selgub, et teoreetiliselt võisid meie vanaisad kõrvuti samas kaevikus relvavennad olla.
:shock: Tõesti või?
Tea, mis vanuses su vestluskaaslased ka olid? Ise võin küll jaotada seda seltskonda üldiselt neljaks.
1. Teismelised (noh, sellised meie ajateenijate põlvkonda kuuluvad), kes ei tea üldse mitte millestki miskit, või siis suhtuvad II MS ja Saksamaasse sellel ajalooperioodil (1933-1945) totaalselt paranoiliselt. S.t. reaktsioon kas täielik mõistmatus silmis kuni ülekeeva vahkvihani. Viimase aluseks aksioomina võetud tabud, milliseid ei käsitleta ja milliste peale isegi ei mõelda. Vähe sellest, milliste peale isegi mõtlemine on lausa kuritegu. Ja sellist küsimust, et MIKS, neil ei tekigi, sest nad teavad, et see keelatud on. Teine äärmus suhtumisest on aga täielik mõistmatus, sest lihtsalt päris ausalt ei teata, millest jutt.
2. Vanusegrupp 30-45/50 - Mingil juhul ei räägi Saksamaast ja II MS-st perioodil 1933-1945, aga just-kui teavad miks see nii on (vähemalt omast arust). Ja ei kanguta sealt isegi mingi õllega miskit välja, sest mis keelatud, see keelatud. Ja tegelikult polegi nad selle üle suuremat mõelnud, sest keegi ei räägi ja kui keegi ei räägi, siis miks isegi seda teha. Selles vanusegrupis on ka mõningaid, keda võib esimesse vanusegruppi liigitada. Just sellesse seltskonda, kes sinu suust II MS -st kuuldes silmad punni ajavad ja üritavad sinust koheselt kõrgema astme ülemale ettekannet teha. See on ju KEELATUD. KEELATUD !!!!
3. Vanusegrupp 45/50-65/70 - Tavatingimustes ei räägi miskit ja on tagasihoidlikult vait, kuid reeglina omavad oma arvamust asjadest. Teavad ka nende igasugu denatsifitseerimiste jne. põhjuseid ning ei võta kõike väljastpoolttulnut, kui püha tõde, mille üle ei arutleta. Piisavalt lähedase kontakti korral saab aga nendega vägagi huvitavalt juttu puhuda.
4. Pärisveteranid, kes ise sellel ajajärgul elasid ja sündmustes osalesid, 75/80+ a.v. - Reeglina suhteliselt kibestunud mehed, sest neid on ju kogu pealesõja aeg tümitatud ja sageli on nad olnud sunnitud omaks võtma just-kui aksioome, mis reaalse eluga ja oma silmaga nähtuga kuidagi kokku pole läinud. Nende meestega on tõeliselt mõnus juttu puhuda, kui just laine peale satud.
Sattusin ise ühe sellise muheda vanamehega kokku, kes kunagi 44-l oli Narva all haavata saanud ja toonasest Eestimaast ning sündmustest vägagi palju pajatada oskas.

Aga üldiselt ma seda viga enam kunagi ei tee, et lihtsalt n.ö. lambist mõne sakslasega ajaloolisest perioodist 1933-1945 juttu teeks. Kui ikka tõsine tahtmine selleks olema juhtub, siis tuleb vägagi tähelepanelik olla, et kellega ja millal ning mis tingimustel kellegagi juttu teha. Muidu võib endale paraja pa...a kaela keerata, millest pärast puhtaks pesta vägagi tülikaks osutuda võib. Ja mine tõesta siis, et kaamel pole.

Aga mis puudutab oma vanadest sõjameestest lugupidamist riiklikul tasemel, siis selles osas veteranid end küll põlualustena ei tunne. Neil on riiklik pension ja kõigile endistele sõdurtitele ettenähtud soodustused ning privileegid. Sellest ei kireta ega kuulutata üle ilma ja see lihtsalt on selliselt. Ka töötavad Saksamaal täiesti legaalselt erinevad veteranide organisatsiooni. Ka Waffen-SS üksuste omad. Kusjuures ka need vanad sõdurid teevad ikka vägagi hästi vahet Waffen-SS ja Allgemeine-SS vahel. Ei ole ühtedel teistega reeglina ühte rada käia. Kui vaid seda krdi needust, kahte ühist tähte üksuse nimetuses, poleks. Ja ei kärata ka neist veteranide organisatsioonidest üle ilma.

Meil aga puudub selles osas, mis puudutab meie oma maa ja rahva ajalugu, pidev ja järjekindel seisukoht, missugune oleks läbiv kõigi parteide ja valitsuste juures ning seega parteideüline. Seepärast ka see järjekordne lärm. Tegelikult mitte millestki. Ühelt poolt vaid omakasu poole püüdlevad poliitikud, kes seda küsimust üksteise vastu välja mängida püüavad, ja teisalt samu eesmärke taotlevad massikommunikatsioonifirmad (S...ta sest riigist. Peaasi, et uudis müüb ja raha tuleb. Ükskõik kes maksab.). Oma riigi kodanike ja eesti rahva eneseväärikustunne, ajalootunnetus ning oma rahva identifitseerimispüüe globaliseeruvas maailmas pole sellele seltskonnale aga mingiks argumendiks. Neile asjadele isegi mitte ei mõelda.
Üliagaruses püütakse sarnastes situatsioonides enese mahasalgamise hinnaga isegi ülereageerida ja ilma eelneva näpuganäitamisetagi juba endale (EV-le) n.ö. tuhka pähe raputada. Eks te isegi leia taolistest tegevustest, kui uudistearhiive sirvida, piisavalt näiteid viimase 10 aasta jooksul.

P.S.
Sai eelmisel suvel siis üle hulga aja taas Koblenz´i sõjaväetehnika muuseumi (Wehrtechnische Studiensammlung) külastatud. Ja - ülla-ülla!!! Denatsifitseerimisseadus on hakanud vist murenema. Vormiriietusel mannekeenide seljas ning varustuselementidel on haakristimärk ja SS-ruunid katete alt välja ilmumas. Noh, mitte küll igalt poolt, kuid ikkagi. Eks ta mingi aeg ikka päris koomiliseks oli läinud, kui rihmapannaldel, kiivritel jne. haakristi ja SS-i paberitükikestega kinni katta üritati. Isegi USA-s trükitud inglisekeelsel raamatul, mille ümbrispaberil üks haakrist oli, oli see vastavas suuruses paberitükiga kinni kleebitud. !? :lol:
Venevastasuse ja WWII jätkulahingute teema ekspluateerimine pole meile pikemas plaanis teab mis kasulik, kuna see õhutab siseriiklikku lõhet ja määrib meid punaroosa Brüsseli silmis (mille ees me kohati väga kallite hinnasiltidega kraapse teeme).
Seda jätkuvat ekspluateerimist jne. põhjustabki ühe ja ainuma ning üheselt mõistetava ametlikult tunnustatud seisukoha puudumine, mis omakorda tingibki iga järgmise politikaani või vastava poliitilise grupeeringu püüde seda küsimust taas ja taas oma kasuks kuidagi ära kasutada.

Kujutage endale ette näiteks Venamaad, kelle ametlik seisukoht nn. Suure Isamaasõja kohta muutuks nii kuis tuul puhub. See, et see praegune seisukoht meile ei meeldi, on omaette teema, aga selline pidevalt muutuv tõmblemine selles valdkonnas oleks vägagi ilmselt riiki ülejäänud maailma silmis naeruvääristav. Aga just taoliselt on seni meie oma riik käitunud. Ja, noh, kõige sellest tulenevaga. Ei taheta selles küsimuses EV poolt väljaöeldut tõsiselt võtta ei välis- ega sisemaiselt. Ja muidugi ärgitab taoline ebastabiilsus seda küsimust üha uuestu ja uuesti üles tõstma meie erinevaid vaenajaid. Nii sise-, kui välismaal. Miks mitte, kui seda lausa välja pakutakse. :oops: :cry:
Postitusi lugedes kasuta kôigepealt oma aju (NB!! peaaju) HOMO SAPIENS !!! (e. foorumlane)

Stellung halten und sterben!!
Kasutaja avatar
Manurhin
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Manurhin »

hillart kirjutas:
Sakslaste puhul olen ka ise seda märganud. Natuke nad küll algul justkui häbenevad, aga kui juba paar õlut on koos ära libistatud ja siis ise olen ääri-veeri militaarajaloo teemalist juttu alustanud, no siis on asi enamasti lõppenud sellega, et sakslane teeb järgmised õlled juba ise välja - kui selgub, et teoreetiliselt võisid meie vanaisad kõrvuti samas kaevikus relvavennad olla.
:shock: Tõesti või?
Tea, mis vanuses su vestluskaaslased ka olid?
Vanuses nii 25...35. Üldreeglina hakkab jutt pihta ikka tavalistest ümmargustest viisakusväljenditest. Aga kui juba tuleb juttu tööst ja hobidest, siis mina olen muidugi alati ausalt tunnistanud, et sõjaajalugu on üks minu huvidest. Ja detektorism. Enamasti selliste teemadega nemad kokku puutunud ei ole, aga et näib huvitav ja põnev värk olevat, siis tuleb kohe jutuks, et mida head ma detektoriga siis leidnud olen jne. Koguseliselt kõige rohkem on leidude hulgas muidugi pommikilde ja padrunijäänuseid. Ja nii jõuamegi tasapisi 2Ms. teema juurde. Kuidas Eesti mehed ennast peale juuniküüditamist metsas varjasid ja Saksa sõdurid rõõmuga vastu võtsid... Ja siin kuskil tulebki välja, et vestluskaaslase vanaisa oli kah sõjas. Noh, minu vanaisa kah. Estnische Legion :) . Ja nii ta üldjuhul läheb. Ühe sakslasega olen siiamaani kirjavahetuses, kuigi tema juba rohkem kui aasta tagasi Aussist tagasi koju läks. Aga mõne kuuga me ikka vennastusime päris korralikult, sai koos isegi DDR retsepti järgi (http://www.kirchenweb.at/kochrezepte/dd ... asuppe.htm) seljankat keedetud, Lili Marleeni lauldud ja peale kuuendat õlut "Die fahne hoch"-i kah :lol:. Ja tüüp polnud oma olemuselt mingi rassist, neonats ega skinhead. Tubli töömees, kõrgharidusega elektriinsener hoopis. Lihtsalt uhke oma rahva sõjameeste üle nii nagu meiegi oleme uhked Vabadussõja kangelaste ja Sinimägedes võidelnute üle.
Ja ka õige mitme teise sakslasega oleme seda teemat täiesti kompleksivabalt arutanud ja siitsamast milnetist ja wehrmachti-foorumist pilte vaadanud. Mingit Hitleri ja holokausti taevani ülistamist muidugi pole, aga samas ei ole vaja vist eriti mõelda, mis juhtunuks siis kui Stalini raudne laviin saanuks vabalt La Manche'i poole veerema hakata. EL asemel oleks sel juhul näiteks Saksa NSV ja Belgia autonoomne oblast :mrgreen:.
Kirves pole mänguasi, raiuge see omale pealuu sisse!
"Suured inimesed on ikka tõesti imelikud," ütles ta endamisi lihtsal moel, kui ta oma teekonda jätkas.
Kasutaja avatar
rbl
Liige

Postitus Postitas rbl »

Kapten Trumm kirjutas:Mul on kah selline tunne, ise küsimus on see, kas see on taotluslik, rumalus või lihtsalt edevuse laat.
Eks ikka taotluslik, rumalad ja edevad on need kes sellega kaasa lähevad.
Kissinger - "Military Men Are Just Dumb, Stupid Animals To Be Used As Pawns In Foreign Policy"
nuhk.Albert
Liige

Postitus Postitas nuhk.Albert »

IRL - Isamaa Rüüstajate Liit - soovis lihtsalt skandaalide teraviku teisale suunata ja samaaegselt rahva meelsust kontrollida.
Sel isamaa sildi all aastaid sigadusi korda saatnud grupeeringul oli omal ajal vabadusvõitlejate tunnustamiseks võimalusi piisavalt. Nüüd, kui asi hapu, ei võta neid enam keegi tõsiselt. Isegi siis mitte kui Parts läheks punase kraanaga Lihulast röövitud kivi tagasi panema...
mangust
Liige

Postitus Postitas mangust »

Manurhin kirjutas:
Erik kirjutas: Kelle poolt mr.Manurhin viimastel valimistel hääletas?
Kahjuks viimastel valimistel minu tõekspidamistega vähegi sobivat erakonda/üksikkandidaati ei leidunud. Kui mulle antaks näiteks valida halvaks läinud vorsti ja väga halvaks läinud vorsti vahel, siis ei valiks ma kumbagi vaid ajaks pigem ilma läbi. Muidu pärast oleks hirmsate seedehäiretega hädas ja igaüks võiks öelda, et no ise sa ju valisid, mis sa siis nüüd hädaldad. Tegelikult suuremat vahet polegi, kes tahab etteheiteid teha, leiab selleks alati põhjuse. Kui valisid - millega siis rahul ei ole, ise ju valisid? Ei valinud - ise sa ju ei valinud ja nüüd ei ole rahul? C'est la vie...
Viimasel Riigikogu valimisel käis 64 % hääleõiguslikest EV kodanikest.Kas nad on mr.Manurhin-i arvates tropid,kel meeldib seedehäireid põhjustav vorst? Kui ei leidunud ühtegi erakonda (Känguru Partei-d tõesti ei olnud),seadnud ennast üksikkandidaadiks.Olnud siis ise ainus vinge värske vorst.Ei kanditeerinud,kas tropid ei väärinud sellist geniaalset vinget värsket juht vorsti?
Olen üliagaratelt kõiketeadjatelt kritiseerijatelt küsinud,-keda valis? Kui kodanik ei ole mingit valikut teinud,isegi puhast sedelit mitte urni poetanud,olen soovitanud - mokk mättas hoida!
Lätis on tulekul keelereferendum,"õiged" lätlased muidugi seal ei osale.Neil targematki teha nt.heietada kasvõi riknenud vorstist,p...s Lätist ja igasugu vastikutest "hamstritest".Kaotada võib ka ühe häälega,kui lätlastega nii juhtub,millised tagajärjed sellel on ,võime ainult oletada.
Tean üht vanamehepässi,vene ajal olid tal sõbralikud suhted Pagari tn seltsimeestega.Päss siiamaale elu ja tervise juures,seltsiv,lõbus,teadmisi jagub igal alal.Olgu kas pangaautomaadi juures järjekorras,võtab seltsiv sõbralik vana alati teema üles meie valitsusest.Lõbusast,vaimukast jutust lendab alati mürgipritsmeid,pea alati toonitab valimised on mõttetud,ei tasu sinna minna kanditeerivad ainult endised kommunistid ja mölakad.Ise ta käis alati.Kaitseliitlastele soovitas ikka sõbralikult relvi mitte kodus hoida jne.
2009.aastal Riigikogu otsustas tähistama hakata 23.augustil -stalinismi ja natsismi ohvrite mälestuspäeva. http://et.wikipedia.org/wiki/Stalinismi ... sp%C3%A4ev
Mälestuspäev mälestuspäevaks ,ei ole seal vaja ühel ega teiselpoolel sõdinud mundrimehi esile kergitada.Aga oh häda,mis juhtus,et sõrad vastu aeti.Paljudele meie poolt valitud ja mitte valitud saadikutele ei meeldinud,et peab mälestama ka - stalinismi ohvreid :evil: http://www.ekspress.ee/news/paevauudise ... d=27689563
Vabadusvõitlejateks tunnistada,see mitu korda raskem ülesanne.Nii,et tulemus peaks olema teada.
Parem peenike peos, kui punalipp katusel!
Kasutaja avatar
Manurhin
Liige
Kontakt:

mangust kirjutas:
Manurhin kirjutas:
Erik kirjutas: Kelle poolt mr.Manurhin viimastel valimistel hääletas?
Kahjuks viimastel valimistel minu tõekspidamistega vähegi sobivat erakonda/üksikkandidaati ei leidunud. Kui mulle antaks näiteks valida halvaks läinud vorsti ja väga halvaks läinud vorsti vahel, siis ei valiks ma kumbagi vaid ajaks pigem ilma läbi. Muidu pärast oleks hirmsate seedehäiretega hädas ja igaüks võiks öelda, et no ise sa ju valisid, mis sa siis nüüd hädaldad. Tegelikult suuremat vahet polegi, kes tahab etteheiteid teha, leiab selleks alati põhjuse. Kui valisid - millega siis rahul ei ole, ise ju valisid? Ei valinud - ise sa ju ei valinud ja nüüd ei ole rahul? C'est la vie...
Viimasel Riigikogu valimisel käis 64 % hääleõiguslikest EV kodanikest.Kas nad on mr.Manurhin-i arvates tropid,kel meeldib seedehäireid põhjustav vorst? Kui ei leidunud ühtegi erakonda (Känguru Partei-d tõesti ei olnud),seadnud ennast üksikkandidaadiks.Olnud siis ise ainus vinge värske vorst.Ei kanditeerinud,kas tropid ei väärinud sellist geniaalset vinget värsket juht vorsti?
Olen üliagaratelt kõiketeadjatelt kritiseerijatelt küsinud,-keda valis? Kui kodanik ei ole mingit valikut teinud,isegi puhast sedelit mitte urni poetanud,olen soovitanud - mokk mättas hoida!
Ma ei saa nüüd täpselt su teemale pihta... Esiteks, mina üksinda ei ole 36% hääleõiguslikest kodanikest. Teiseks, mina pole mitte kedagi tropiks või milleks iganes sõimanud. Rääkisin vaid iseenda eest. See, et mina kellegi poolt ei hääletanud, oli minu isiklik otsus ega pretendeerigi absoluutsele tõele ega mõista teisiti käitunuid automaatselt hukka. Mis puutub minu enese üksikkandidaadina (või miks mitte ka sobiva erakonna koosseisus) kandideerimisse, siis tõepoolest, ma ei välista, et ma ühel heal päeval seda äkki teengi. Kuid, et valituks osutudes oma ülesannetega hakkama saada, selleks tulebki enne natuke maailmas ringi liikuda, omandada kogemusi, näha, kuidas käivad asjad erinevates riikides, et oleks võimalus võrrelda. Ja paraku ilma võõrkeelte oskuseta ka hästi hakkama ei saaks. Nii et hakatuseks paar aastat "känguru parteis" olemistki kulub kasvõi keelepraktika mõttes igati ära. Mis aga puutub soovitusse valimas mittekäinutel mokk mättas hoida, siis see läheb paraku juba vastuollu demokraatia põhialustega. Valida (ja saada valituks) on õigus, mitte kohustus. Kuniks rahvas on seaduse järgi kõrgeima võimu kandja, on rahval ka õigus nõuda valituteks osutunutelt lubaduste täitmist ja otsuste langetamist oma rahva ja ei kellegi teise huvides. Vastasel korral oleks tegemist mitte demokraatia vaid türanniaga, kus inimese eest kõik kõrgemal pool ära otsustatakse ja oma peaga mõtlemine ja skeptitsismi ilmingud riigi juhtfiguuride tegude osas oleks oleks juba karistatavad.
"Suured inimesed on ikka tõesti imelikud," ütles ta endamisi lihtsal moel, kui ta oma teekonda jätkas.
pakzmagu
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas pakzmagu »

Võimuliit valmistub vastupanuvõitlejaid tunnustama.

http://www.postimees.ee/725088/voimulii ... unnustama/
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Eile rookis Pealtnägija välja järgmise IRL ministri haldusalas ühe haisva asja kah.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
kana tagumik
Liige

Postitus Postitas kana tagumik »

Kapten Trumm kirjutas:Eile rookis Pealtnägija välja järgmise IRL ministri haldusalas ühe haisva asja kah.
Reinsalu näol lõplikult vabamüürlaste käpa alla läinud "rahuvs"parteile ei anta ka asu :lol:
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Vaatan, et suures hädas on leiutatud ka uus retoorika allasutuste jamade ministri ja ministeeriumi reväärilt pühkimiseks - nad on otsustes iseseisvad ja vastutavad, ministeerium kujundab ainult strateegia. Viimati hiilgas sisemini asekantsler sellise tarkusega. Kui vaadata keskasutuste sisekontrollide tegemisi haldusalades, siis sealt küll ei paista välja, et tegu iseseisvuse ja vastutamisega on, tüli võib tekkida kasvõi bussipiletist, mis kontrollija arust valel kuupäeval välja makstud on.

Tegelik probleem on aga nii allasutuste kui ka keskasutuse "tsiviilkontrolli" äärmiselt puudulik pädevustase, kus puudub tihti isegi ülevaade võimalikest riskikohtadest.
Mulle isiklikult tundub, et osa probleeme saab alguse ka majanduslikult põhjendamata nõiajahist transpordikuludele (populism - "võtame ametnikelt ülikallid autod"), mille tulemusena on praegusel ajal ministeeriumil üksikuid ametiautosid, see muudab aga "massides" käimise väga tülikaks (käi kompensatsiooni nuiamas või oota ainukese ühis-auto järjekorras). Seetõttu käiakse kohapeal harva või üldsegi mitte ja "riskide maandamiseks" uputatakse teine osapool bürokraatia paberimassi.

Eraettevõtte seisukohalt oleks mõeldamatu, et inimene, kes vastutab miljoneid maksvate projektide käekäigu eest, ei oma tööandja kulul sõltumatut transpordivõimalust ja ei käi "objektil", vaid istub enamiku ajast kontoris ja loeb pabereid. Ehitusfirmades on igal objektijuhul (projektijuhtidest rääkimata) auto firma kulul.

Justnimelt sellise paberite lugemise kultuuri tagajärg on ka see Pealtnägijas käsitletud "viioldamine" Emajõe poldri abirahadega. Kui ikka käidaks 3 korda nädalas objektil, siis vaevalt õnnestub puhuda mulle mingitest tuhandetest ekskavaatori töötundidest.
Kasutaja avatar
Manurhin
Liige
Kontakt:

Huvitav, kas nüüd tunnistatakse vabadusvõitlejateks need, kes oma sõnade järgi kommunistlikku korda "seestpoolt" õõnestasid (ja õõnestavad praegu vanast harjumusest Eesti Vabariiki)? http://www.delfi.ee/news/paevauudised/e ... d=63889245
Kasutaja avatar
kanakukk
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kanakukk »

"Me oleme nii lootusetult inimpalge minetanud, et igapäevase kasina leivapalukese pärast anname ära kõik: põhimõtted, oma hinge – kõik võimalused tulevastele põlvedele, et mitte ainult ohustada oma ebakindlat eksistentsi." A. I. Solženitsõn
Kasutaja avatar
oleeg
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas oleeg »

Nüüd võib siis teema lukku panna. Pealegi on pealkiri vale 8)

terv
o
[i]Miski siin ilmas ei saa viibida nii sügavas vaikuses kui surnud inimene.[/i]
Frederic Manning
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline