pagan kirjutas:Paluks täpsustada, et mis see "kanepivalt" on? Ja kuidas seda tarvitatakse? Kaua see säilib?
Google näitab otsingus ainult Kanepi valda. Ja mu Kunksmoorist naine (tavaliselt suur taimespets) kah kehitas mu eelnevatele küsimustele õlgu.
Andke palun suund kätte, et ei peaks sinna looduspoodi sõitma hakkama.
Vabandan kasutaja
pagan, sinna kirjaviga sisse jäänud mul: mitte valt vaid valk. Olen sõna valk ka korrektselt edasistes lausetes kasutanud. Inglise keeles on selle asja nimi
hemp protein.
Viide wikipediast kirjutas:Approximately 44% of the weight of hempseed is healthy edible oils, containing about 80% essential fatty acids (EFAs); i.e., linoleic acid, omega-6 (LA, 55%), alpha-linolenic acid, omega-3 (ALA, 22%), in addition to gamma-linolenic acid, omega-6 (GLA, 1–4%) and stearidonic acid, omega-3 (SDA, 0–2%). Proteins (including edestin) are the other major component (33%), second only to soy (35%). Hempseeds amino acid profile is close to "complete" when compared to more common sources of proteins such as meat, milk, eggs and soy. The proportions of linoleic acid and alpha-linolenic acid in one tablespoon (15 ml) per day of hemp oil easily provides human daily requirements for EFAs. Unlike flaxseed oil, hemp oil can be used continuously without developing a deficiency or other imbalance of EFAs. This has been demonstrated in a clinical study, where the daily ingestion of flaxseed oil decreased the endogenous production of GLA.
Hempseed is usually very safe for those unable to tolerate nuts, gluten, lactose, and sugar. In fact, there are no known allergies to hemp foods.[citation needed] Hempseed contains no gluten and therefore would not trigger symptoms of celiac disease.
Tavaliselt kanepivalgu toodetes on seda kiudainet veidi välja visatud ning nii saavutatud 50-70% valgusisaldus. Lisaks on kanepivalgust saadav aminohappeline profiil selles suhtes täielik, et sisaldab 20 aminohapet ning sealjuures kõiki 9-t dieedis kindlasti nõutavat aminohapet ehk neid 9-t aminohapet, mida ise keha sünteesida ei suuda ja seega kindlasti neid toidust vajab. Nagu juba mainitud katab kanepivalk õiges suhtes ära vajalike rasvhapete ja kiudainete normid.
Ise olen kasutanud selliseid tooteid:
http://www.iherb.com/Manitoba-Harvest-H ... 21269?at=0 ja
http://www.iherb.com/Manitoba-Harvest-H ... /6114?at=0. Säilib see asi mul toas nagu tavaline kuivaine. Tuleb hermeetilises plastpakendis ja peale avamist ei tohi teda vist ainult lausa uputama hakata - sooja ega külma see toiduaine ei karda, st ei rikne toas riiulil seistes. Kanepivalku soovitasingi sissile, sest see ei rikne nagu liha ega tekita tihti esinevaid allergilisi reaktsioone ja puhitust nagu piimavadakuvalk. Lisaks see, et peale valgu saab sealt kätte ka oma vajalikud rasvhapped.
Hind tundub kallis, aga kõik valgu kontsentraadid on kallid: piimavadaku-, muna- ja sojavalgu kontsentraadid ei ole ka odavamad. Suurbritannias müüaks kanepivalku ka pakendamata kujul ja suuremates kogustes ning sellisel kujul tema hind kõvasti odavam. Kahjuks nad ei ole nõus seda aga postiga Eestisse saatma.
Vb oleks munaproteiin paremgi sissi seljakotis kui kanepivalk - munast saadavad valgud on organismile kõige paremini omandatavad. Kahjuks ei ole ma aga sellega ise lähemalt kokku puutunud ega ei tea, kuidas tema säilivuse, hinna ja allergeensusega lood on.