Kas N Liidus oli ka midagi head?
Re: Kas N Liidus oli ka midagi head?
Lugedes lugupeetud kaasfoorumlase Hillarti kirjutist teise teema alt, tuli meelde veel üks pluss selle va paljukirutud NL kontosse- kodaniku ja patriotismitunde kasvatusega tegeleti märksa intensiivsemalt ja tõhusamalt kui seda tehakse tänases vabariigis.
Edit:
http://www.militaar.net/phpBB2/viewtopi ... &start=210
Edit:
http://www.militaar.net/phpBB2/viewtopi ... &start=210
Viimati muutis Lemet, 16 Veebr, 2012 13:46, muudetud 1 kord kokku.
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
"Mikrofon on vaba
"
eee... ehk sa teed tsiviikaitse teemal eraldi postituse, siinset vett hägustamata?
eee... ehk sa teed tsiviikaitse teemal eraldi postituse, siinset vett hägustamata?
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
Muideks Eesti meeste arvamust vene kroonust on kah uuritud mõni aeg tagasi. Laidoneri muuseumi meeste poolt.
Kui teaduslik või representatiivne see oli, ei oska öelda. Minu jaoks põrus ka paar linnalegendi, kui seda lugesin.
Näiteks linnalegend eestlasest kui tegijast sõjamehest N. armees.
Arvamusi ka sel teemal seinast seina.
Tegin siis nagu ameerikas, put the money where your mouth is, put up or shut up.
Kui teaduslik või representatiivne see oli, ei oska öelda. Minu jaoks põrus ka paar linnalegendi, kui seda lugesin.
Näiteks linnalegend eestlasest kui tegijast sõjamehest N. armees.
Arvamusi ka sel teemal seinast seina.
Küsiti ju, kas NSVL-s oli midagi head. Kirjutasin, mis minuarust oli. Järgnes kisakoor ja süüdistused eiteamilles.eee... ehk sa teed tsiviikaitse teemal eraldi postituse, siinset vett hägustamata?
Tegin siis nagu ameerikas, put the money where your mouth is, put up or shut up.
Viimati muutis Kapten Trumm, 16 Veebr, 2012 14:01, muudetud 1 kord kokku.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
"Näiteks linnalegend eestlasest kui tegijast sõjamehest N. armees."
minu teenistuskohas ja -ajal olid kõik eestlased vastutavatel kohtadel. isegi mina, kui nõukogudevastane element, leidsin piisavalt rakendust.
... teine asi on see, kuipalju oli eestlastel motivatsiooni karjerismiks. kui tuldi mehi üleajateenijateks kauplema, ei hakatud eestlastega vaeva nägemagi, niikuinii keegi ei soovinud.
minu teenistuskohas ja -ajal olid kõik eestlased vastutavatel kohtadel. isegi mina, kui nõukogudevastane element, leidsin piisavalt rakendust.
... teine asi on see, kuipalju oli eestlastel motivatsiooni karjerismiks. kui tuldi mehi üleajateenijateks kauplema, ei hakatud eestlastega vaeva nägemagi, niikuinii keegi ei soovinud.
Viimati muutis OnuEnn, 16 Veebr, 2012 14:05, muudetud 1 kord kokku.
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
Tahan väita, et me süveneme liigselt ENSV asjade mutta trampimisse, unustades selle, et mõned asjad on meil veel hullem pakasuhha.Mida sa siis nüüd tahad väita
Ma pole kuskil väitnud, et ENSV oli eeskujuliku tsiviilkaitsega.
Täna puudub meil isegi pokasuhha-legislatsioon, rääkimata pakasuhhast endast.
Sestap küsingi, et kus on normid, kus on need toimivad punkrid ja asjad - ja mille põhjal me end paremaks peame.
Kus on täna näiteks sireenide katsetused, mida Stockholmis kuulda võib?
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Corvus, mitu pommivarjendit on meil selle uue EV ajal rajatud? Oskad öelda? Palju on elanikele ostetud individuaalkaitse vahendeid? Gaasimaske jne. Või on uuema aja aksioom, et neid pole meil tarvis? Nõukogude ajast jäi siia lademetes varustust, gaasimaski kasutuskõlvulikuse aeg peaks mäletamist mööda aeguma. On neid välja vahetatud?
Viimati muutis Lemet, 16 Veebr, 2012 14:09, muudetud 1 kord kokku.
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
Lemet, aga ohtude Top 10's pole ju sõjalist tegevust.
Järelikult sõda ei tule.
Järelikult sõda ei tule.
Aaaa...no siis muidugi.
On jäänud mulje (võibolla ekslik), et ebaproportsionaalselt palju eestlasi oli nn. kirjutajate soojadel kohtadel - kirjutasid ilusate tähtedega, kuhu vaja. Ja seda eestlastele tüüpilise kehva vene keele oskuse juuresOnuEnn kirjutas:"Näiteks linnalegend eestlasest kui tegijast sõjamehest N. armees."
"mitu pommivarjendit on meil selle uue EV ajal rajatud?"
selle kohta oli vastus ammu ära kümmekond lehekülge tagasi - ensv ajal me pidime ennast kaitsma lääne imperialistide eest. nüüd oleme me ise pahad lääne imperialistid ja head ida internatsionalistid ometi oma naabritele ohtu ei kujuta...
selle kohta oli vastus ammu ära kümmekond lehekülge tagasi - ensv ajal me pidime ennast kaitsma lääne imperialistide eest. nüüd oleme me ise pahad lääne imperialistid ja head ida internatsionalistid ometi oma naabritele ohtu ei kujuta...
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
Kood: Vali kõik
ja head ida internatsionalistid ometi oma naabritele ohtu ei kujuta.../Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
"Ja seda eestlastele tüüpilise kehva vene keele oskuse juures"
polnud sel keeleoskusel peale poolt aastat teenistust häda midagi. iseasi, milleks mulle oli vaja keskkoolis 8 tundi vene keelt nädalas, kui sellega praktilises elus suurt midagi teha polnud. võrdluseks - inglise keelt oli 1 tund nädalas.
polnud sel keeleoskusel peale poolt aastat teenistust häda midagi. iseasi, milleks mulle oli vaja keskkoolis 8 tundi vene keelt nädalas, kui sellega praktilises elus suurt midagi teha polnud. võrdluseks - inglise keelt oli 1 tund nädalas.
"Gruusias arvati ka nii."
veider on seda sinu kui nõukogude süsteemi tulihingelise kaitsja käest kuulda.
veider on seda sinu kui nõukogude süsteemi tulihingelise kaitsja käest kuulda.
"praktilises elus" tähendas siis seda, et mitte keegi ei küsinud minu käest (sõjaväes) puškini või lerontovi luuletusi. küll hakkasime me kohe peale esimest kuud noorteaega uut sidekeskust remontima vanast medpunktist ja ega eriti neid tööriistu polnud, mille nime oleks meile koolis õpetatud.
Siin muretsetakse südant tsiviilkaitse pärast. Natuke ikka vist põhjust on. NLiit valmistus üle elama tuumasõda - raske ülesanne ka normaalsemale riigile ja pakasuuha täielikku puudumist oleks palju tahta. Soomlastel olevat ehitistes ette nähtud varjendid jm. ka sõjalisel otstarbel kasutatavad ruumid, Iisraelis peab igas uues kortermajas olema varjend. Iisrael on keset hambaid kiristavaid (ja rakette laskvaid) araablasi eksisteeriv maariba, OK, temaga me end ei võrdle. Aga Soomega võiksime ometi võrrelda - idanaabriga neil suhted justkui korras, aga ikka valmistuvad mingiks sõjaks. Kuidas meil, teab igaüks isegi. Mingi osa sellest ENSV tsiviilkaitse-innukusest võiksime siiski ka omas riigis ära kasutada, meil on pealegi kergem - tuumasõjaks ei pea valmistuma.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 8 külalist