Hertsogi tegemised

Militaartehnika mudelitest. Tehnoloogiad ning mõõtkavad ei ole piiratud.
Vasta
Kasutaja avatar
urmo25
Liige
Kontakt:

Re: Hertsogi tegemised

Postitus Postitas urmo25 »

vaoinas kirjutas:Selles mõttes on Hertsogil täiesti õigus, et kui sa vahet ja tulemuse erinevust ei oska näha (mida sa ilmselt ei näe, kui sa niiviisi küsid), siis sinu jaoks ei ole tegelikult metallist lisade kasutamisel suuremat mõtet. Päris ausalt kohe - kui sa ei näe, et see su mudeli paremaks teeb, siis pigem tõesti jäta kasutamata.

Kuidas aga näha vahet ja saada aru, mida see mudelile annab? - võrdlus ja analüüs fotodel. Mingil hetkel lakkad sa vaatlemast mudelit kui tervikut ning hakkad nägema selles sisalduvaid imepisikesi detaile. Hakkad nägema erinevate materjalide olemust omapära ka värvi alt. See ongi see koht. Mõningate detailide osas nagu porilauad ja tööriistaklambrid tankidel, olen ma arvamusel, et plasti kasutamine tuleks kõne alla vaid väga viimases hädas. Aga selleni tuleb ise jõuda - niisama selliste põhimõtete omaks võtmisel sügavamat pointi ei ole.
kuule oinas oskan ka vaadata mudelitel pisiasju.ei tasu teisi maha teha.
aivar65
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas aivar65 »

urmo25-le.

Sina küsisid.
Sulle vastati.
Ära hakka oma jäärapäisust näitama.
Praegast sa teed ise ennast maha.

A.
Kasutaja avatar
vaoinas
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas vaoinas »

Okei, proovin siis teisiti.

Vaata, küsida saab mitut moodi. Oleksid sa küsinud "kuidas", oleksid mitmed foorumikaaslased sulle päris adekvaatseid vastuseid andnud, või sind kuskile suunata osanud. Aga, et sa küsisid "mida see juurde annab", siis sellele küsimusele oskad tegelikult lõppkokkuvõttes tulevikus vastata ainult sina ise - igasugune seletamine võrduks tegelikusti selgitamisega värvipimedale, kuidas erineb punane rohelisest - jah teoreetiliselt võib ta aru saada, aga praktiliselt vististi mitte.

Mis puutub pisiasjadesse mudelitel, siis meie ala tegijad näevad tegelikult mudeleid üpris erinevalt, vastavalt oma väärtushinnangutele, tõekspidamistele ja kogemusele selles vallas. Ma ei teoretiseeri, vaid räägin omast kogemusest: viis aastat tagasi ma ei näinud mudelitel neid detaile ja elemente, mida ma praegu näen - lihtsalt ei osanud näha. Isegi pool aastat tagasi ei osanud ma näha asju millele nüüd tähelepanu pööran. Mõningaid asju näed mingil hetkel ise, teistele pöörab tähelepanu kriitika, mis langeb osaks sinu järjekordselt valminud mudelile, mistõttu ei tohi ausat kriitikat kuidagi pahaks panna. Ja kui sa juba näed erinevusi, siis sa ei küsi "miks nii", või "mida see juurde annab", vaid "kuidas seda või teist teha".

Kordan üle ka eelpool öeldud lause "kui sa vahet ja tulemuse erinevust ei oska näha, siis sinu jaoks ei ole tegelikult metallist lisade kasutamisel suuremat mõtet."
Ei tahtnud sellega küsijat nö. maha teha, vaid öelda seda, et erinevate asjade, antud näites siis metallsöövituste kasutamisel sellepärast, et teised niiviisi teevad ei ole sügavamat mõtet. Teisisõnu, ja üldse mitte paha pärast - kui sa ei näe sisulist vahet, siis ei ole mõtet. Kui mingil hetkel aga näed, siis anna tuld.

Pardon, herr Hertsog, et su teemat nõndaviisi reostan.
Kasutaja avatar
calico
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas calico »

ise soustin ka siin Hertsogi teemat, et nii nagu mehed räägivad ongi tõde. mudelist ei ole esimese mudeliga kohe valmis mudelist ega ka viimasega. iga uut mudelit ette võttes, on vähemalt minul küll, et seekord proovin seda ka, seekord vuntsin seda peenemaks jne. algul ei pööranud ma sisule tähelepanu, nüüd ei kujuta seda ettegi et pilooditoole ümber ei ehitaks, või rihmasi peale ei pane. hetkel näiteks teen esimest korda (ilmselt ka mitte viimast korda) lennukile sisetoestustalasi. etse näiteks pole veel üldse proovinud kuid ilmselgelt liigun sinnapoole, ühele helldiverile on juba eduardi pikeerimis pidurid olemas, samuti planeerin chinookile sisu ja välisefekte tekitada. lihtsalt arenen sinnapoole, kui tunnen et aeg käes, teen ära. selline on lihtsalt loomulik asja (haiguse) loomulik kulg. :write:
https://www.youtube.com/@Rihosk76 Üks vähestest Eesti mudelikanalitest Youtubes 8)
Kasutaja avatar
Hertsog
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Hertsog »

Pardon, herr Hertsog, et su teemat nõndaviisi reostan.
ei ole reostust täheldanud. argumenteeriva väitluse kiidan iga kell heaks. carry on gentlemen !
Pilt

https://www.facebook.com/panzerwerke

Bitte kommen sie in nach käsikaudu, aber vorsicht: esikus on dunkel ja tulistatakse !
Kasutaja avatar
Hertsog
Liige
Kontakt:

ma vaatan, et jõuliselt alanud ning paljulubav diskussioon suri inimeste mõistvasse suhtumisse... heakene küll. aitab siis demagoogiast. pilta kah:

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt

ehitamine siis loetud lõppenuks
Pilt

Bitte kommen sie in nach käsikaudu, aber vorsicht: esikus on dunkel ja tulistatakse !
Kasutaja avatar
FW Anton
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas FW Anton »

Igatahes väga vinge aparaat tuleb! Plekk annab ikka asjale tohutult jumet 8)
Anton - horridoo!
Kasutaja avatar
vaoinas
Liige
Kontakt:

Kuradi ilus näeb see torn välja küll koos oma pleki ja alumiiniumtoruga. Pildid lubavad aimata, et torni kokkupanemisel oled kasutanud liimi - kas nii suur asi ainult liimiga koos püsides hapraks ei muutu?. Paarilt pildilt oli näha plekist katmiku ja plastist põhja vahel valgustriipu - sellised kohad vajavad vististi veel pahtli ja liimiga altpoolt täitmist.

PS. kas torni tagumisel küljel asuvate kastide kaaned ei ole mitte pahempidi peale sattunud?
Joss Metsast
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Joss Metsast »

Oi jestas kus on plekki, tegelikult küsimus sama kui vaoinal , kas see kupatus ainult liimi abil koos püsides habras ei jää?

Hea näeb välja küll.
Kasutaja avatar
calico
Liige
Kontakt:

siin on nüüd küll lõpp arutlusele, milleks seda plekki vaja on, no on ikka fäntsi kupatus küll see torn, antennad ja hoidjaraamid, plastik oleks tahesttahtmata priskem jäänud. anna minna! 8)
https://www.youtube.com/@Rihosk76 Üks vähestest Eesti mudelikanalitest Youtubes 8)
Kasutaja avatar
Hertsog
Liige
Kontakt:

kastikaaned on täitsa õigetpidi. isegi olin imestunud sellise lahenduse üle. aga, et nii Griffon kui ka Dragon nägid need asetuma sedapidi... siis no ei hakanud vastu vaidlema.

torni põhikorpus on siiski kokku joodetud. pisemad detailid liimitud. kuna pole 20 aastat jootekolbi käes hoidnud, siis tahab see kunst natuke harjutamist ning pisidetaile sulatinaga roojama kohe ei julgenud hakata. pildilt paistvad pilud on praeguseks kinni liimitud/täidetud.

P.S. juubelipost - 1000 kommentaari läbi aegade. täname kõiki osalejaid :D :write:
Pilt

andrusan
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas andrusan »

Kuna endal ehitamisaega hetkel väga ei jagu siis kilkan niisama ja plaksutan kaasa.
On ikka vägev küll!
Peab enda karbivirna samuti kriitilise pilguga üle vaatama ja vahelduseks karpide asemel etsi ostama hakkama.
Tervitused
Kasutaja avatar
vaoinas
Liige
Kontakt:

Selle üle olen ma juba aastaid pead murdnud, miks paljud kaaskannatajaid ostavad omale järjekindlalt erinevaid karpe riiuleisse oma järge ootama selmet sama finantsi eest töös olevaile mudeleile lisasid osta. Kui ehitamistempolt just Hertsog pole, siis jäävad karbid tihti aastateks vedelema ja selle aja peale on tootjad juba palju täiuslikumad karbid turule lasknud - teisisõnu, karbid, mida täna ostate, on kümne aasta pärast niikuinii vanad mistõttu isiklikult olen selle asemel oma ressursi erinevatesse vahvatesse lisadesse pühendanud.
Kasutaja avatar
bufab
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas bufab »

millal siis esimene 100% plekist mudel välja tuleb
Kasutaja avatar
calico
Liige
Kontakt:

millal siis esimene 100% plekist mudel välja tuleb
raske lapsepõlv mul, kõik puha rauast mänguasjad :lol:
Selle üle olen ma juba aastaid pead murdnud, miks paljud kaaskannatajaid ostavad omale järjekindlalt erinevaid karpe riiuleisse oma järge ootama selmet sama finantsi eest töös olevaile mudeleile lisasid osta.
:? ongi nii ju, tabasin hiljuti end samalt mõttelt, et ise jagan ka juba kehvemaid ja lihtsamaid tuttavatele laiali. mõtlemisainet igatahes!
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline