Juht saigi 25se või pudelid. Töömaht muidugi polnud ka eriline. Kulude mõttes ei saanud see muidugi mingi "alustala" olla.Niipalju kui mina aru olen saanud, siis raaliti/künti/koristati enamus erapeenraid; -põlde ja -heinamaasid - juhul kui haltuura korras seda omaniku poolt kellegil teha lasti - tehnikaga, mis selgelt ei kuulunud juhile ning mille sees oli kütus, mis vaevalt, et juhi poolt omast taskust kinni maksti?
Maal muide toimib see süsteem tänaseni, sõltumata kuidas taluomanikud peale passivad. Tihtilugu teatakse, aga ei tehta numbrit. Haritavad lapid lihtsalt väikesed.
Mina niitsin üleeelmine suvi murutraktoriga hektarit teeääret heinamaad, läks selle peale 20 liitrit bensiini ja terve päev.
Järgmine suvi sai makstud mööda sõitnud niidumasinaga traktoriga talusulasele 400 krooni pihku ja oligi tehtud.
Muidu juriidiliselt oli see vanasti huvitav asi. Põllumajandus toimus kas riigimajandites (sovhoosides), mis kuulusid riigile või ühismajandites (kolhoos = kollektivnoje hosjaistvo). Kolhoosis oli iga kolhoosnik nagu aktsionär. Seega kuulus kolhoosi traktorist mõtteline osa igale kolhoosnikule. Ei saa tegelikult öelda, et see oli "kellegi oma". Muidugi, ega see eespool toodud väänamine varastamist pisenda, aga siiski tasub märkimist).