"Tankid EKV-le"

Vasta
tommy
Liige
Kontakt:

Re: Tankid EKV-le?

Postitus Postitas tommy »

Kapten Trumm kirjutas:Kole vilets ka, kui tekib olukord, kus peaminister ütleb KVJ-le, et kuule vana, mobilisatsioon ei tule praegu kõne alla ja rasketehnikat ega KV osi ei või liigutada, liiga provokatiivne (Piiri ligidal liiguvad Su-24MR-id, "kompides" sensoritega Eesti territooriumi) - mõtle midagi muud välja, et ivan segamatult Tallinna ei sõidaks öösel. Mõtlebki, helistab Lumistele - olgu olla. Lumiste võtab järgmise telefoni ja ahela lõpus veeretab Võru maleva relvur laost välja kaks 1940ndatel leiutatud 90 mm tankitõrjekahurit, mõned kustid, paar kasti 551 rakette, mehed kogunevad - vperjot, za rodinu.....arvake, kuidas lõpeb kontakt motolaskurpataljoni kolonniga (ca 60 eri masinat, sh tankid).
Näed, see ongi sinu tase.... :(
(Ja siis kurdame, et paluks argumenteeritud vastuseid)
Jah, Trumm, kui motolaskurkolonn liigub Tallinna peale, aga peaminister ütleb KVJ-le, et kuule vana, mopp ei tule kõne alla ja KV väeosi koos rasketehnikaga me ei liiguta, siis on selge jah, kuidas asi lõppeb.
Ehk kui riigi juhtkond koos kaitseväega ei ilmuta tahet ja otsustavust riiki kaitsta, siis on meil kirdõkk....
(Fanaatikud metsas võivad sealjuures vehkida palju tahavad, mistahes relvadega)

Kas mitte see polegi sinu varjatud eesmärk. Süstida kõigile teadmist, kuidas "siinsed Simmid" igal juhul oma riigi maha müüvad ja vähestele tõelistele patriootidele(nagu sina) keelduvad nad kah vingeid asjakesi ostmast.??
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Jah, Trumm, kui motolaskurkolonn liigub Tallinna peale
Palun viita, kuskohas ma ütlesin või andsin kasvõi kaudselt mõista sellisest olukorrast.
Paned mulle sõnu suhu ja lükkad neid aplombiga ümber =demagoogiavõte. Mis argumente sa ootaks?
Kui ma lähen õhtul Nõmmel mööda tänavat ja koerad hauguvad, siis ei viska ju ise käpuli ja asu vastu haukuma?

Jutt oli varjatud valmiduse tõstmisest. Olukorras, kus valmiduse liigutamist teine pool pingsalt jälgib.
Sa vist ei osalenud aprillisündmustes ega pole näinud, kuidas georgi lindiga bemmid käisid huvipakkuvates kohtades aeg ajalt vaatamas?
Edasi me võime pikalt jutustada eri tüüpi brigaadide valmisoleku graafikust (eespool ma lisasin), arvuta sealt maha airlifti aeg ja jõuad möödapääsmatule järeldusele, et kui piiri ületamisel vilet tõmmata, jõuab motolaskurbrigaad kaks korda Tallinna vahet sõita enne kui soomusbrigaad lahinguvalmis saadakse.
Kas mitte see polegi sinu varjatud eesmärk. Süstida kõigile teadmist, kuidas "siinsed Simmid" igal juhul oma riigi maha müüvad ja vähestele tõelistele patriootidele(nagu sina) keelduvad nad kah vingeid asjakesi ostmast.??
Jälle sama jutt. Argumentum ad homini ja demagoogia miksituna. Analoogia:
Fanaatikud metsas võivad sealjuures vehkida palju tahavad, mistahes relvadega
Kas see ongi ametlik poliitika, mida sa õigustad siin, "fanaatikutele" mitte relvi anda, hakkavad veel poliitilise otsuse kiuste vastu, kultuuriväärtused hävivad.
(praktiline näide elust: logistikakeskuse katse KL liikmetele müüa ülearust relvastust, mis ühes asutuses "takerdus")?
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
TTA
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas TTA »

Aah, no jällegi. Ma ei saa sulle ju vastata ilma brigaadi ja stv taktikat lahkamata. Ja isegi kui ma selleks suuteline oleks poleks siin kohe kindlasti õige koht kus seda teha. Jään oma seiskoha juurde, nii nagu iraagis kulutati SCUD'ide jahtimiseks hulk ressursse nii kulub ka vastasel meie STV'ga tegelemiseks hulk ressursse. Esiteks ei saa ta julgelt ja mugavalt oma üksuseid koondada, sest see muudaks ta haavatavaks meie tulelöökidele. Teiseks ei saa ta oma suurtükke mugavalt hoida positsioonidel peale oma tulelööke sest see muudaks nad haavatavaks meie vastutulele. Kolmandaks peaks ta pühendama ka ressursse meile vastutulega vastamiseks, sisuliselt hoidma patareisid valves.
Kasutaja avatar
kaur3
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kaur3 »

TTA, aah, ma ei viitsi hakata rääkima jälle Palivere pimedatest :mrgreen:

Paistab, et me ei jõua oma vaidlustega mitte kuhugile. Mul on nüüd tunne, et peaks mõneks ajaks militaar.net'ist juhtme välja tõmbama, sest kõik kordub juba ei tea mitmendat ringi.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Olen hädas enese väljendamisega, sest tommy topib mulle sõnu suhu. :wall:

Ma arvan, et soomusbrigaad on tore ja hädavajalik asi, ainult et selle lahingusse jõudmiseks igas olukorras on vajalikud sellised asjad, mida vanasti nimetati "katteüksused".
Ei seda sõna ega midagi analoogset ei leia me riigikaitse algdokumentides. Mis tähendab, et sellele teemale ei anta ressursse. Katteüksuseks oleks näiteks keskmaa ÕT, mida sel kümnendil ei tule, eeldusel muidugi, et asi on pidevas valmiduses.

Kuivõrd meil pole ega tule raha, et hoida selliseid üksusi mehitatuna, tuleb see mobiliseerida. Vaatame nüüd sealt graafikust, palju USA heavy brigade'i valmiduse aeg oligi?
Meie oludes kulub mehhaniseeritud brigaadi lahinguvalmidusse viimiseks ikka päevi.

Järelikult on asi töövõimeline (jätame 1 brigaad vs many kõrvale) piisava eelhoiatusega, kiirrünnaku puhul on keerulisem.

Ilmselt jagate minu arvamust, et kui jutt on deploymentist idapiirile, siis kõige kiirem lahendus 24/7/365 on KL.
Rühm eelpaigutatud varustusega pannakse tee äärde H+2 tundi nagu naksti.
Ilma erilise avastamise riskita.
Anna neile head relvad, kus on kõrge tabamise % ja on hulk pahandust vastasele.

Kui aga pole katteüksusi, siis on 50/50 seis, et pole vahet, kas ostame BTR-152 või Strykeri.
Tapal laoplatsil põlevad nad ühtemoodi, vahe on hinnas lihtsalt.
Kui nende mobilisatsiooni keegi ei kata, siis tabatakse neid enne kui keegi kuskile sõita jõuab (min 50% tõenöosusega).
Ivan lükkab igal juhul asja kiiresti käima, sest aeg hakkab töötama tema kahjuks.
Mida kiiremini ta sõjalised eesmärgid saavutab, seda väiksemad on ta kaotused ja riskid pasunasse saada.
Mitte ilmaasjata ei karda soomlased üllatusrünnakut.
Millest tuleb selline veendumus, et küll avastame ja jõuame?
Aga kui läheb ikka kiireks?
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
tommy
Liige
Kontakt:

Kapten Trumm kirjutas:Palun viita, kuskohas ma ütlesin või andsin kasvõi kaudselt mõista sellisest olukorrast.

Olen hädas enese väljendamisega, sest tommy topib mulle sõnu suhu
Heldeke, mida hädakisa....No kes kirjutas otseselt või andis kasvõi kaudselt mõista...
mõtle midagi muud välja, et ivan segamatult Tallinna ei sõidaks öösel.
arvake, kuidas lõpeb kontakt motolaskurpataljoni kolonniga (ca 60 eri masinat, sh tankid.
:lol:
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

mõtle midagi muud välja, et ivan segamatult Tallinna ei sõidaks öösel.
Käsu 2. punktina formuleerituna kõlaks: teostada võimaliku löögisuuna x varjatud tõkestamine eesmärgiga takistada vastase võimaliku motoriseeritud kolonni liikumist suunas Y.

See tähendas olukorda, kus vastane on piiri taga kogunenud, kas õppuseks või invasiooniks - käib nn hall aeg, kus püütakse vastast mitte provotseerida. Provotseerida näiteks avaliku mobilisatsiooniga. Viiakse läbi võimalike löögi axis'te tõkestamine, viies varjatult väikeüksused teeäärestele positsioonidele ja antakse neile tule avamise juhised.

Analoogne strateegiline "hall" olukord oli Suessi kanali ääres 1973 oktoobris.
Iisraeli poliitiline juhtkond ei teinud mobilisatsiooni (olukord podises seal alates 60ndate lõpust, nn War of Attrition).
Egiptus ühel pärastlõunal ründaski.
Antud rindel päästis ainult puhvertsoon.
Süüria rindel läks asi päris napilt.
ribikardin
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ribikardin »

Ma ei ole seda videot siin näinud, aga kuna siin niigi kõike n korda ümber kedratakse, siis rakendame printsiipi, et küll küllale liiga ei tee: http://en.rian.ru/video/20110322/163146273.html

Seega valime T-90 tanki, teema lukku :twisted:
Eps
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Eps »

Aga loomulikult kui tegemist maailmas analooge mitte omava kunstiteosega.
tommy
Liige
Kontakt:

Ikka parim, kuidas muidu...
Näiteks...
http://ria.ru/riatv/#tv_defense_safety/591993552

Parim tankimeeskond(võistluse võitja) saab sihtmärgile pihta allles kolmandal katsel....
Analooge ei oma....
alari
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas alari »

ribikardin kirjutas:Ma ei ole seda videot siin näinud, aga kuna siin niigi kõike n korda ümber kedratakse, siis rakendame printsiipi, et küll küllale liiga ei tee: http://en.rian.ru/video/20110322/163146273.html

Seega valime T-90 tanki, teema lukku :twisted:
Kommentaar sealt lehelt:
"S-300 would not only knock out, but it would destroy entire NATO airforce in Lybia !"

Miks Liibüa S-300 sõjas ei kasutanud?
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Polkovnik Kadaffil S-300 polnud.
ribikardin
Liige
Kontakt:

Bashar al-Assadil aga on S-300.
Kasutaja avatar
rbl
Liige

Postitus Postitas rbl »

ribikardin kirjutas:Bashar al-Assadil aga on S-300.
Sellepärast Süüria mässulistel õhutoetust polegi ja Süüria-Iraani vägedelt nii haledalt lutti saadigi.
Kissinger - "Military Men Are Just Dumb, Stupid Animals To Be Used As Pawns In Foreign Policy"
ribikardin
Liige
Kontakt:

rbl kirjutas:
ribikardin kirjutas:Bashar al-Assadil aga on S-300.
Sellepärast Süüria mässulistel õhutoetust polegi ja Süüria-Iraani vägedelt nii haledalt lutti saadigi.
Nii see on.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist