9 mail hakkavad Eestis ringi vurama Stalini pildiga bussid

Reklaamid ette ning kajastused tagantjärele. Aga paluks et ikka militaarasjadega seotult...
Roamless
Liige
Kontakt:

9 mail hakkavad Eestis ringi vurama Stalini pildiga bussid

Postitus Postitas Roamless »

Ei no lahe, südamest loodan, et kas reklaamifirmadel endil on aru peas või Kaitsepolitsei tungival soovitusel see aktsioon teoks ei saa. Sedasi külvatakse ainult viha kohalike eestlaste ja venelaste vahel.
http://www.delfi.ee/news/paevauudised/e ... d=64101327
Unforeseen consequences
pakzmagu
Liige
Kontakt:

Re: 9 mail hakkavad Eestis ringi vurama Stalini pildiga buss

Postitus Postitas pakzmagu »

Roamless kirjutas:Sedasi külvatakse ainult viha kohalike eestlaste ja venelaste vahel.
Selles ongi ju kogu ettevõtmise mõte. :evil:
Aga ühinen lootusega et Kapo asjale käe ette saab, kuigi sellest et mõni organiseerijatest ruudulist päikest imetlema saadetaks pole vist mõtet unistadagi... :wall:
allatah
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas allatah »

Juhul, kui mõni KAPO ametnik ei tea veel mida otsustada, siis lisan ka omalt poolt, et minuarust on see ikkagi viha õhutamine.

Muidugi on ju ka see võimalus, et need kleepusd pannakse kalli raha eest paarile bussile, ja siis sel hommikul lähevad need bussid tuvastamatu elektroonikarikke tõttu katki ning saadetakse asendusbussid. Tuleb lihtsalt selline leping teha, et rikete korral ei oleks vaja raha tagasi maksta. Venemaalt saadud tasuta raha kulub ju ikka Tallinna bussidele ära.

Aga noh, vastukaaluks kutsuks üles panema näiteks oma autodele kuskile viisakasse kohta Eesti lippe või muud sümboolikat. Ehk siis vast mitte välja akna külge poriseks saama, vaid kuskile salongi.
Riigi kaitse on liiga tähtis asi, et seda teistele usaldada.
Kasutaja avatar
hillart
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas hillart »

Aga demokraatia peab valitsema. Ja võrdsus igast küljest ja igast kandist.
Loogiline oleks sellisel juhul, et välireklaamis oleksid ühe inimsusevastase režiimi pealiku kõrval samaväärselt esindatud ka teise, temaga kaasaaegse, vuntsilise rinnapildid. Ja üldsegi mitte seepärast, et kumbki neist erinevat fasongi vuntse kandnud tegelane mulle kuidagi imponeeriks või lausa iidoliks oleks. Kaugel sellest. Aga kui juba, siis juba. :lol: Jah! Kuigi ainuüksi mõte taolise aktsiooni võimalikkusest ...
Arusaadavalt on mõlema, toona vastaspoolustel asunud ja meie riiki okupeerinud, režiimi sümbolid meil keelatud, aga peameeste pildid? Jah, tõepoolest. Vist mitte. Või ongi siin üks järjekordne seaduseauguke nähtavale ilmunud? :shock:

Aga noh, vastukaaluks kutsuks üles panema näiteks oma autodele kuskile viisakasse kohta Eesti lippe või muud sümboolikat. Ehk siis vast mitte välja akna külge poriseks saama, vaid kuskile salongi.
Vaat, see ei ole nüüd küll mingi vastukaal. Meie riigis on oma riigi lipu heiskamine või väljapanek üks igati seaduslik ja õigustatud nähtus. Aaga kui OMA RIIGI lipu väljapanekut juba mingi julgustükina tõlgendatakse ja lausa (ju siis provaktsioonikartuses vist?) võimalikult varjulisse kohta (üks kama mis väljamõeldud põhjendusel), siis on meie kodanikkonna mõtlemises midagi ikka väga viltu kasvanud, arvan ma. Või kujunenud? Või kujundatud? :roll:

Aga tegelikult.
Tegelikult vist ongi nii, et EV seaduste kohaselt EI VÕIGI oma riigi lippu Lipupäevadest erinevatel päevadel omale kusagile üles tõmmata, vist? Kuigi! Pean tunnistama, et ma seda seadusesätet rikun lausa nürimeelse järjekindlusega. Igal jumala päeval terve suvi läbi ja pool kevadet-sügist takkapihta heiskan ma igal hommikul oma metsatalus keset hoovi pika-pika lipuvarda külge Eesti Vabariigi trikoloori. Ja olen oma seadusertikkumise üle veel uhke kah, kujutage ette! Ja seda igakordselt, kui päeva jooksul sinna ülesse vaatan. Muidugi ei unusta ma hetkekski, et mingil heal momendil võidakse mulle autodega, tumendatud klaaside särades, hoovile sõita ja mu käekesed selja taha väänata ning lipp vardast maha kiskuda, aga - ma teen seda ikkagi. Seni pole neid mustades mantlites ja silmile tõmmatud kaabudega "seltsimehi" küll veel tulnud, kuid ... :evil: Oi.krt! Ma vist ise rääkisin nüüd minu suure saladuse välja. :cry: :oops:

P.S.
Kuid mõnes mõttes võib eelneva postituse tegijat isegi mõista, sest eks näiteks Lasnamäel nõuab meie sini-must-valge eksponeerimine ikka omajagu mehisust-julgust küll. Seepärast vahest tundubki kommentaatorile ainuüksi lipuvärvide demonstratsioon (mis siis, et ainult varjulises autosalongis ja iseendale :lol: ) juba millegi, oi-oi kui kangelasliku ja protestimeelse aktsioonina, missugune naaberriigi iidol-diktaatori näopildile väärikaks vastukaaluks kõlbab?
Muideks! Peale seda, kui rahvus- ja muudel pühadel (nn. Lipupäevadel) riigilipu majadele väljapanek meie riigis vabatahtlikuks tehti, praktiliselt enam sellist värvikombinatsiooni Lasnamäel näha pole olnud. Ja kõik on rahul ning õitsvad, sest ei mingit provokatsiooni ega midagi. Majahoidjatel pole reeglina mingitest riigipühadest aimugi (olen ise aeg-ajalt nagu huvi tundnud). Lohutuseks võin aga öelda, et ega naaberiigi trikoloori, kellega kohalikku enamust ühine kodune keel seob, kah eriti näha pole olnud, tuleb tunnistada. See esineb tavaliselt vähendatud mõõtmetes kas siis autodes, akendel või veel kusagil. Ja seda aastaläbi kestva aktsioonina. Ei-ei, majadele pole see veel seni ilmunud. (Kuigi! Ega seadus vist seda kah otseselt keela?)
Viimati muutis hillart, 21 Mär, 2012 16:24, muudetud 2 korda kokku.
Postitusi lugedes kasuta kôigepealt oma aju (NB!! peaaju) HOMO SAPIENS !!! (e. foorumlane)

Stellung halten und sterben!!
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Ma ei imestaks, kui neid Stalini pilte hakkavad kandma mitte erafirmade (mis vast enamikus eesti meestele kuuluvad), vaid Tallinna keskpopulismipartei käpa oll oleva Tallinna Autobussikoondise bussid.

Panite tähele - nagu on võimalus "valitsusele panna" (nt õpetajate streik), siis oli TAK bussijuhid kohe kähku kambas.
Ja vjenekjeelsed vnjarva jenergeetikud ja nõudsid "Anssipp astu takasi".
Sündis see ilma keskpopulismipartei komissaride abita?
Samas teised firmad sõitsid edasi, sest raha vaja ka teenida.
On see juhus?
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
manjabes
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas manjabes »

hillart kirjutas: Aga tegelikult.
Tegelikult vist ongi nii, et EV seaduste kohaselt EI VÕIGI oma riigi lippu Lipupäevadest erinevatel päevadel omale kusagile üles tõmmata, vist? Kuigi! Pean tunnistama, et ma seda seadusesätet rikun lausa nürimeelse järjekindlusega. Igal jumala päeval terve suvi läbi ja pool kevadet-sügist takkapihta heiskan ma igal hommikul oma metsatalus keset hoovi pika-pika lipuvarda külge Eesti Vabariigi trikoloori. Ja olen oma seadusertikkumise üle veel uhke kah, kujutage ette! Ja seda igakordselt, kui päeva jooksul sinna ülesse vaatan. Muidugi ei unusta ma hetkekski, et mingil heal momendil võidakse mulle autodega, tumendatud klaaside särades, hoovile sõita ja mu käekesed selja taha väänata ning lipp vardast maha kiskuda, aga - ma teen seda ikkagi. Seni pole neid mustades mantlites ja silmile tõmmatud kaabudega "seltsimehi" küll veel tulnud, kuid ... :evil: Oi.krt! Ma vist ise rääkisin nüüd minu suure saladuse välja. :cry: :oops:
Võid rahulik olla, see muudeti siin mõnda aega tagasi ära ja nüüd võid kas või iga jumala päev sinimustvalge vardasse sikutada, peaasi, et ustaavi järgi seda teed. Tsiteerin säädust:

Kood: Vali kõik

§ 4. Eesti lipu heiskamise ja kasutamise õigus

(1) Igaühel on õigus heisata ja kasutada Eesti lippu, järgides käesoleva seaduse sätteid ja head tava.
allatah
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas allatah »

Hillartile
Jah, sõnastasin kehvasti, kui ütlesin vastukaaluks. Soovisin öelda, et kasutage autodes rohkem lippe.

Miks ma soovitan seda panna varjulisse salongi? Selle pärast, et lipuvabriku toodetud plastmassvardaga klaasi külge käivad lipud lähevad väljas oleva ilmaga väga kiiresti mustaks. Ja mulle tõesti ei meeldi see, kui Eesti lipp on porine ja kuidagimoodi veel räbaldunud. Pealegi see plastmass jätab väga niru mulje. Pigem eelistaks juba sellist "riigi esindusautode" varianti, ehk siis lipp on kroomitud kinnitustega esitiiva küljes, aga see sobiks siiski kah eraisikule mitte igapäevaseks kasutuseks ja ilmselt mitte ka igale autole. Enda mõlemal autol on lipp juba aastaid armatuurlaual koha leidnud. Sorry, kui sellest vähe on, aga ma ei kavatsegi oma autot sini-must-valgeks võõbata.

Jah, autodel, millega ma sõidan on tulnud Lasnamäel ja Narvas seisu ajal rattapoldid lahti ja läinud rehvid tühjaks. Mitte viimasel ajal, aga kunagi olid meil sellised ajad. Jah, on ähvardatud ära tappa eesti keeles rääkimise eest.
Riigi kaitse on liiga tähtis asi, et seda teistele usaldada.
Eps
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Eps »

Oleks siis mul ka kõigest rehvid tühjad, aga nüüd veel aasta alguses kui panin lipu armatuurile lendas üks küljepeegel pilbasteks ja nädal hiljem löödi katusele mõlk nii et värv ka maas. Võtsin lipu ära-ei ole seda raha sedasi maha visata! Nii kurb kui see ka pole.
Roamless
Liige
Kontakt:

Eks see oleneb, kus sa elad Eps. Tallinnas mõnes teatud piirkonnas ja ka Ida-Virumaal ei ole jah kuigi tervislik rahvuslippu autosse panna. Kohalikud nn "suurvenelased" käivad varsti su auto kallal vandaalitsemas. Olen kuulnud ka ise lugusid, et autot on kaks korda kõvemini rapitud, kui selles on ka mingi Eesti lipp olnud. Samas oli paar aastat tagasi Ida-Virus ka vastupidine juhtum, kus napitanud noor eestlasest politseijuhi poeg tagus koos sõbraga just selliste autode aknaid sisse, kus olid Georgi lindid või Vene lipud. Poiss pääses ka karistusest arvatavasti isa seadustetundmise tõttu (tõe huvides olgu mainitud, et poisi kaaslane sai mingi trahvi). Aga kus siis kohalikud susisesid, vastupidise variandi puhul oleks nad isekeskis vaikselt naeru mökitanud. See jutt oli lihtsalt näide, et on ka teistsuguseid lugusid.
Unforeseen consequences
Masur
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Masur »

Oli võimalus tüürida 1981 aasta NYSA bussikest. Võib ju tegelikult õelda, et tegu oli uunikumiga. Mulle tundus naiivselt, et meie lipp armatuuril on igati sobilik.
Kellegil tekkis meie lipu järele kohutav vajadus. Küljeaknad lõhuti ja ainus, mis kadus oli meie lipp. Ei usu, et selle teo panid toime lipunäljas rahvuslased.
Kasutaja avatar
hillart
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas hillart »

Võid rahulik olla, see muudeti siin mõnda aega tagasi ära ja nüüd võid kas või iga jumala päev sinimustvalge vardasse sikutada, peaasi, et ustaavi järgi seda teed.
Oeh, kohe kergem sai. Nagu mingi painaja kadus. Ei peagi enam iga krõbina peale metsaservas võpatama. :lol:
Postitusi lugedes kasuta kôigepealt oma aju (NB!! peaaju) HOMO SAPIENS !!! (e. foorumlane)

Stellung halten und sterben!!
Kasutaja avatar
AndresK
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas AndresK »

Ma usun, et sellise kujundusega bussid ei hakka sõitma meie riigis, vähemalt selle riigikorra ajal.
Drax
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Drax »

Huvitav, kui suur on selliste venelaste osakaal, kellele on 9. mai ääretult püha kuid kes samas jälestavad seltsimees Stalinit ning ka idapoolset susserdamist, mis püüab vägisi nendestsamadest "kaasmaalastest" luua abitute tagakiusatud tossikeste kuvandit?

Miski minus ütleb, et kui plaanitud reklaamid peaksid busside külgedele ilmuma, siis saab suur osa vuntsidest just venekeelsete poolt üle võõbatud. Või vähemalt tekitaks see verise diskussiooni just venekeelsete keskel.
Roamless
Liige
Kontakt:

Delfi pigistab ikkagi kivist vee välja ja lisab hagu tulle. Muidugi ei hakka aktsiooni korraldajad tunnistama, et aktsioon ära võib jääda. Aga Delfi kogub klikke ja vihaseid kommentaare piisavalt. Üldiselt aga paistab, et aktsiooni ei toimu, sest isegi paljud kohalikud venelased suhtuvad negatiivselt ja väidetavalt soditi isegi Peterburis üks selline buss ära. Kesikute linnavõim ei kavatse kaotada viimaste eestlaste hääli ja annab arvatavasti reklaamifirmadele targu mõista reklaamist loobuda, kui KAPO juba seda teinud pole.
http://www.delfi.ee/news/paevauudised/e ... d=64136351
Unforeseen consequences
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Suured on need jõud, mis üritavad taas tekitada Eestisse lõhet eestlased vs ülejäänud.
Parafraseerides Julius Fucikut - inimesed, olge valvsad.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot] ja 1 külaline