Seda ma räägingi, et eriti merel peavad need asjad joonel olema. Loodetavsti saavad need asjad uue juhtkonna all ka nii olema.mida erinevat kui ülem - alluv, kohustused - õigused, saab mere peal olla?
Must pesu...
Re: Must pesu...
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Ants: Tegelikult täiesti asjalik võte ohvitseri poolt kiiresti kindlaks teha kas kandidaat kõlbab sõjaväkke või mitte on anda käsk mis ei ole tavaline! Sõjaväes peab iga sell täitma ülemuse käsu kiiresti ja vastuvaidlematult ja ilma targutusteta ka siis kui käsk tundub tegijale veider või arusaamatu.Kipper kirjutas:Jääb suhteliselt arusaamatuks, mida härra major seal vestlusel teha üritas.Lemet kirjutas:Mark Majorov on ette võetud...
http://www.ekspress.ee/news/paevauudise ... d=63731928Ohvitser mõnitas kaitseväkke tööle kandideerinud naist
Mida hirmsat oli käsus lammas joonistada? Isegi ei käskinud käpuli lasta ja lamba häält teha!
Kokkuhoid sundis kasarmut ülerahvastama.
http://www.postimees.ee/815514/kokkuhoi ... ahvastama/

http://www.postimees.ee/815514/kokkuhoi ... ahvastama/
Kuigi mereväe kasarmus on kohti 130 ajateenijale, elab seal tegelikult ligi paarsada meest, sest kokkuhoiu eesmärgil keelati mõne aasta eest laevadel ööbimine.
«Vahiteenistus mereväe laevadel korraldati ümber 2009. aastal, mil sai aktuaalseks kulude kokkuhoid - pärast tööpäeva lõppu laevad lukustatakse ja on elektroonilise valve all,» selgitas mereväe staabi ülem kaptenleitnant Ivo Värk.
Oh sa mu vaene nunnuke...Ninapidi koosolemisest enim võib äsja kaitseväkke tulnud poisse madruse arvates rohkem jahmatada hoopis seal valitsev režiim. «Kui ikka pead hommikul kell 6 tõusma ja kell 10 magama minema, siis ainuüksi see ehmatab ära,» arvas ta.

Huvitav, palju see kokkuhoid siis tuleb?
Kõige rohkem hoiaks muidugi kokku, kui Merevägi äkki üldse kinni panna? Kui aga soovime, et meil oleks Kaitsevägi ja MEREvägi, siis on loogiline, et meie sõjalaevade meeskonnad elavadki oma laevas. Milleks neid niisama eksponaatidena hoida.
Mina arvan, et siin on tegemist kas kaitseväelis-staabibürokraatliku suhtumisega (samuti, kui Maaväes kärbitakse kokkuhoiuks metsalaagrites osaleva kaadri piirarve) või siis lihtsalt "allavoolu"-suhtumisega, kus tahetakse enda kaadri elu lihtsamaks teha. Pole ajateenijat laeval - pole ju probleemi ei nende igapäevase kontrolli ega teenistuse korraldamisega väljaspool tööaega. Kuidas laevakaader eelnimetatud tegevustega varem hakkama on saanud, ei tea, aga probleeme on läbi aegade piisavalt olnud.
Äkki oli nii, et... juhtkond arutas, kuidas küll lõpetada korralagedus laevadel ja otsustas panna laevad üldse kinni väljaspool tööaega - siis kindel. Ühtlasi avastati, et oojaa - saame nii veel ka näiteks fekaaltankide tühjendamiselt mingi kopka kokku hoida. Nii põhjendamegi ilusti ära!
Kõige rohkem hoiaks muidugi kokku, kui Merevägi äkki üldse kinni panna? Kui aga soovime, et meil oleks Kaitsevägi ja MEREvägi, siis on loogiline, et meie sõjalaevade meeskonnad elavadki oma laevas. Milleks neid niisama eksponaatidena hoida.
Mina arvan, et siin on tegemist kas kaitseväelis-staabibürokraatliku suhtumisega (samuti, kui Maaväes kärbitakse kokkuhoiuks metsalaagrites osaleva kaadri piirarve) või siis lihtsalt "allavoolu"-suhtumisega, kus tahetakse enda kaadri elu lihtsamaks teha. Pole ajateenijat laeval - pole ju probleemi ei nende igapäevase kontrolli ega teenistuse korraldamisega väljaspool tööaega. Kuidas laevakaader eelnimetatud tegevustega varem hakkama on saanud, ei tea, aga probleeme on läbi aegade piisavalt olnud.
Äkki oli nii, et... juhtkond arutas, kuidas küll lõpetada korralagedus laevadel ja otsustas panna laevad üldse kinni väljaspool tööaega - siis kindel. Ühtlasi avastati, et oojaa - saame nii veel ka näiteks fekaaltankide tühjendamiselt mingi kopka kokku hoida. Nii põhjendamegi ilusti ära!

Kaitseväel jäi mullu hankimata 90 protsenti mobilisatsioonivarudest
http://www.postimees.ee/826862/kaitseva ... ivarudest/
http://www.postimees.ee/826862/kaitseva ... ivarudest/
Lugu sai alguse 2010. aastal, kui mobilisatsioonivarude, mida riik hädaolukorra puhkedes vajab, planeerimise eest vastutav kaitseministeerium andis kaitseväe peastaabi esindajatele üle artikli, mis määratleb lähiaastate mobilisatsioonivaru ostmise vajaduse. Selle kohaselt tulnuks 2011. aastal riigi salajastesse ladudesse soetada juurde nii meditsiinivahendeid kui ka uusi kuivtoidupakke.
Mullu suvel koos käinud töörühmad avastasid aga, et ministeeriumil puudub selge ülevaade, mida ja milliste summade eest kaitsevägi üldse ostnud on. Kuna kaitseväe peastaap seatud tähtaegadeks vastuseid ei andnud, saatis kantsler Mikk Marran peastaabi ülemale kolonel Peeter Hoppele tänavu aprillis arupärimise, mille sisu on konkreetne: avaldada ministeeriumile mobilisatsioonivaru ostud 2010. ja 2011. aastal ning ka järgnevatel aastatel....
Töötab ka dessandivastase tõkestuselemendina, ei saa vainlane trappi Lennusadama kaisse....Lemet kirjutas: Kui lootsik muidugi 24/7/365 kai küljes ei seisa.
Samas võib lugeda ka seda

Sellest erakätes olevast laevast oli minuteada siin kusagil ka juttu. Kahju, et ta sellises seisus on muidugi.
Aga teemasse minnes oli hiljuti miski uuring, kus MeVB ajateenijad olla osutunud üheks vähemmotiveerituimaiks. Üks põhjus on kindlasti paljuleierdatud viletsad tingimused, kuid usun, et siiski mitte ainult. Küllap on ka muid kohapealse teenistuse eripäradest tulenevaid põhjuseid. Osasid olen siin teemas juba käsilenud.
Iseasi, et miski suht kaitseväekauge uuringutegelane Kivirähk ei pruugi nende peale tulla. Militaarmaailm ei ole nii mustvalge ja elu suletud väeosas on pm nagu riik riigis.
Aga teemasse minnes oli hiljuti miski uuring, kus MeVB ajateenijad olla osutunud üheks vähemmotiveerituimaiks. Üks põhjus on kindlasti paljuleierdatud viletsad tingimused, kuid usun, et siiski mitte ainult. Küllap on ka muid kohapealse teenistuse eripäradest tulenevaid põhjuseid. Osasid olen siin teemas juba käsilenud.
Iseasi, et miski suht kaitseväekauge uuringutegelane Kivirähk ei pruugi nende peale tulla. Militaarmaailm ei ole nii mustvalge ja elu suletud väeosas on pm nagu riik riigis.
Teema algatanud uudise kohta ilmus Delfis pisike nupuke:
http://www.delfi.ee/news/paevauudised/e ... d=64568782
http://www.delfi.ee/news/paevauudised/e ... d=64568782
20.09.2011 internetiportaalis Delfi avaldatud artiklis „Mereväe varjatud pool: joomingud ja seksuaalsed ahistamised“ avaldatud väited „Liivo Laanetu suurimaks vägiteoks tuleb pidada tööajal, täis peaga, laeva (Vaindlo) põrandale sittumist. Oma sitahunniku käskis ta ajateenijal ära koristada“ ning „Laanetu pole umbes 10.aasta jooksul üldfüüsilist testi üldse tegema läinudki“, on ebaõiged.
Ei taha jälle seda teemat ülesse tõsta, kuid samas, milles mina süüdi olen...
Üleeile pealelõunal olin Pärnus tivolis, kus kai kõrval seisis Admiral Cowan.
Arvatavasti sellepärast, et käimas olid õppused "Baltic Bikini".
Mingil hetkel sõitis laevatrappi väike valge kaubik ja mingi jorss ilma vormita tassis täiesti avalikult laevale kaks kasti õlut. Tekilt vahtis teda süübimatult trapi vastas seisev vormis madrus. Arvatavasti siis tunnimees, kes muud rahvast pidi aluselt eemale hoidma.
Oleks siis paar pudelit kotis sauna jaoks, kuid kahe kastiga avalikult.
Sellega kannatab ikka päris kenakese olengu korraldada.
Aga võibolla kostitati lõunanaabreid, krt seda teab...
Ei ole küll asjatundja, kuid paistab, et nii peabki olema...

Üleeile pealelõunal olin Pärnus tivolis, kus kai kõrval seisis Admiral Cowan.
Arvatavasti sellepärast, et käimas olid õppused "Baltic Bikini".
Mingil hetkel sõitis laevatrappi väike valge kaubik ja mingi jorss ilma vormita tassis täiesti avalikult laevale kaks kasti õlut. Tekilt vahtis teda süübimatult trapi vastas seisev vormis madrus. Arvatavasti siis tunnimees, kes muud rahvast pidi aluselt eemale hoidma.
Oleks siis paar pudelit kotis sauna jaoks, kuid kahe kastiga avalikult.
Sellega kannatab ikka päris kenakese olengu korraldada.
Aga võibolla kostitati lõunanaabreid, krt seda teab...
Ei ole küll asjatundja, kuid paistab, et nii peabki olema...
Siis järjekordne skandaal välja imetud:
http://www.postimees.ee/955406/skandaal ... du-kaevama
Reinsalu kommentaarist asja juurde
Kas pole siiski nii, et käsk tuleb täita ja alles siis võid kiunuma minna? Või on taas moodustamisel sõdurite komiteed, mis otsustavad, milline käsk on inimväärikust alandav ja milline mitte. Sest kui mina võtan arvata, et püssi puhastamine peale laskmist on minu inimväärikust alandav või vene rahvusest ajateenija avastab, et talle eesti keeles käskude andmine on teda alandavad tegevused, siis ei kuulu sellised asjat a priori täitmisele?
http://www.postimees.ee/955406/skandaal ... du-kaevama
Reinsalu kommentaarist asja juurde
http://www.delfi.ee/news/paevauudised/e ... d=64894090"... ning inimväärikust alandavad käsud on tühised ega kuulu täitmisele," teatas Reinsalu.
Kas pole siiski nii, et käsk tuleb täita ja alles siis võid kiunuma minna? Või on taas moodustamisel sõdurite komiteed, mis otsustavad, milline käsk on inimväärikust alandav ja milline mitte. Sest kui mina võtan arvata, et püssi puhastamine peale laskmist on minu inimväärikust alandav või vene rahvusest ajateenija avastab, et talle eesti keeles käskude andmine on teda alandavad tegevused, siis ei kuulu sellised asjat a priori täitmisele?
Viimati muutis Lemet, 30 Aug, 2012 10:33, muudetud 1 kord kokku.
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
Tundub pastakast imetud jutt. Lihtsalt sisetunne.
Eelnevad etapid nagu "võrdse kohtlemise printsiibi eiramise teel ärajäänud linnaload" ja "vabal ajal relvapuhastamise harjutamine" pole käsitlemist leidnud, rääkimata allüksusele tekkivatest lisaprobleemidest nt vaba aja leidmisega - ja kohe võllid tulevad püstoliga ähvardama
Tundub see hädavarestest idaslaavlaste pastakast imetud teema, millele ajaleht pool juurde pani
Eelnevad etapid nagu "võrdse kohtlemise printsiibi eiramise teel ärajäänud linnaload" ja "vabal ajal relvapuhastamise harjutamine" pole käsitlemist leidnud, rääkimata allüksusele tekkivatest lisaprobleemidest nt vaba aja leidmisega - ja kohe võllid tulevad püstoliga ähvardama

Tundub see hädavarestest idaslaavlaste pastakast imetud teema, millele ajaleht pool juurde pani

/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Teise poole vaatenurk asjale
http://www.postimees.ee/955924/kompanii ... -kaevumist
http://www.postimees.ee/955924/kompanii ... -kaevumist
Vahipataljonis eile toimunud usutlus juurdluse all oleva kompaniiülemaga.
Mis tol õhtul Männikul nende vendadega juhtus?
Nende teenistus polnud tervislikel põhjustel sama lihtne kui teistel ajateenijatel. Nad ei saanud teatud asju õigel ajal kaasa teha. Et teenistuse lõpus tehakse eksam, mille peavad läbima kõik, siis tuligi nad kiiremini samale järjele viia kui teised ajateenijad.. Sellejaoks oligi vaja neid järgi õpetada. Seda seal tehtigi, samasugust väljaõpet nagu teistele ajateenijatele.
Poisid ütlesid, et nende intensiivne väljaõpe algas hilisõhtul peale öörahu
Välilaagris öörahu ei ole, seal käib väljaõpe ka öösel. Kuna päeval olid nad tundides, siis tuli neid pärast järele aidata.
Miks just nemad järgiaitamist vajasid?
Sellest väljaõppest, mida seal tegime, olid nemad kaks, kes olid sellest ilma jäänud ja vajasid järeleaitamist.
Miks nende poistega järgiaitamisega nii kiire oli?
Nad pidid järgmisel päeval minema arsti juurde.
Mis seal öösel toimus?
See oli esimene välilaager ja seal ongi sellised esmased sõdurioskused. Õpetati koos varustusega metsas erinevates olukordades liikumist, takistuste ületamist. See on spetsiifiline õpe – teed, lagendikud. Kuna meil väga kaua aega polnud, siis pidi seda tegema kiiremas korras. Nii lühidalt, et neile suurem osa sellest väljaõppest selgeks saaks. Kaevumine oli ka ja ega meil väga palju rohkemaks aega polnudki.
Harjutusi alustati karjäärini jooksmisega. Nad väitsid, et neil oli arsti ettekirjutus sellise harjutuse vastu.
Jooksmist, kui sellist me ei teinud. Jah me liikusime seal harjutusväljakul, kuid mingit kehalist kasvatust seal polnud. Režiimi, mis neile mingeid piiranguid tegevusteks seaks, neil polnud.
Neid käsutati kaelast saadik vette.
Me harjutasime küll liikumist erinevates olukordades, kuid kaelani vetteminekut seal polnud. (Siin sekkub vestlust kuulav väeosa jurist, kes palub detailidesse mitte laskuda - RB)
Kas olukord, kus roomajale jalgadega liiva näkku paisatakse, on väljaõppes tavaline?
Ei ole. Liivapildumist me ei teinud, ma ei näe, mismoodi see väljaõppele kaasa aitaks.
Selle juhtumi pentsikum osa on väidetav haudade kaevamine koos värvikas toonis ähvarduskõnega, relvaga ähvardamise ja tulistamisega.
Seal tehti kaevikukaevamist. See oli puhtalt väljaõppe eesmärgil. Sõdurid ikka kaevavad metsas kaevikuid.
Ja kaevumine lõppes sellega, kui teie kompaniiülem tulistasite automaadist valangu paukpadruneid õhku?
Selle väljaõppe käigus imiteeriti vastast, nagu ikka välilaagrites. Ma olen oma ütlused juurdlusele andnud ja kinnitan, et kellegi relvaga sihtimist polnud. Jah, vastast imiteeriti ja seda tehti paukpadrunitega. See oli ainus põhjus ja mitte selleks, et kellelegi kuidagi hirmutavalt mõjuda.
Vennad tunnistavad, et nad polnud eeskujulikud ajateenijad. Kuidas teie neid iseloomustate?
Minu alluvuses on 200 ajateenijat, ma ei tea neid kõiki iseloomu põhjal. Ma tean, et vendadel oli rikkumisi ja nad said karistada.
Kuu ajaga kümme seletuskirja tundub keskmisest rohkem.
Seletuskiri pole karistus. See on asi, millega sõdur annab selgitusi.
Teie lood lähevad detailides lahku. Miks vennad teie arvates teist juttu räägivad?
Ainus asi, mida oskan pakkuda, on keelebarjäär. Kas ei saanud nad detailsemalt jutust aru, kui neile selgitati, mida teha. Ja kuna nad päris palju väljaõppest puudusid, siis ei saanud nad oma esimeses välilaagris asjadest päris hästi aru. Muud põhjust ei oska ma pakkuda.
Servus!
Minu mälu järgi oli määrustikus asi jaotatud tühiseks ja keelatud käsuks(VAP-is igaljuhul). Täpselt kahjuks definitsioone enam ei mäleta, kuid vahe oli selles, et tühist käsku ei pea täitma, keelatud käsk kuulub täitmisele. Mõlemast tuleb teatada oma otsesele ülemusele ja alati on võimalus võtta ühendust KV peainspektoriga. Juhul, kui ise ei oska või lihtsalt pole keskmisel korrusel piisavalt varustust, et julgeda, siis on rühmades olemas selleks niiöelda ajateenijatest "esindusmehed," kelle asi on rühmasiseste probleemidega tegelemine.
Ma olen suhteliselt kindel, et seal toimus nende kaksikute poolt mingi massiline saasta tootmine, mille eest määrati motiveeriv tegevus ning siis seltsimehed võlusid oma versiooni sellest välja.
Olin ise ka samas asutuses möödund aasta oktoobrist selle aasta mai lõpuni 8 kuulisel "puhkusel." Mälestused on kokkuvõttes üsna positiivsed, kuigi mõned juhtumid oleks vast õnnestunud vähe kergemalt lahendada, aga pole minu asi sõrgu vastu ajada, kui asi seaduslik ja määrustiku vastane pole. Võibolla on asi tingitud liigsest enesekriitikast, aga minu kogemuse põhjal ei nõuta sinust liiga palju, kui minusugune seal juba võrdlemisi eeskujulikult hakkama sai.
Minu mälu järgi oli määrustikus asi jaotatud tühiseks ja keelatud käsuks(VAP-is igaljuhul). Täpselt kahjuks definitsioone enam ei mäleta, kuid vahe oli selles, et tühist käsku ei pea täitma, keelatud käsk kuulub täitmisele. Mõlemast tuleb teatada oma otsesele ülemusele ja alati on võimalus võtta ühendust KV peainspektoriga. Juhul, kui ise ei oska või lihtsalt pole keskmisel korrusel piisavalt varustust, et julgeda, siis on rühmades olemas selleks niiöelda ajateenijatest "esindusmehed," kelle asi on rühmasiseste probleemidega tegelemine.
Ma olen suhteliselt kindel, et seal toimus nende kaksikute poolt mingi massiline saasta tootmine, mille eest määrati motiveeriv tegevus ning siis seltsimehed võlusid oma versiooni sellest välja.
Olin ise ka samas asutuses möödund aasta oktoobrist selle aasta mai lõpuni 8 kuulisel "puhkusel." Mälestused on kokkuvõttes üsna positiivsed, kuigi mõned juhtumid oleks vast õnnestunud vähe kergemalt lahendada, aga pole minu asi sõrgu vastu ajada, kui asi seaduslik ja määrustiku vastane pole. Võibolla on asi tingitud liigsest enesekriitikast, aga minu kogemuse põhjal ei nõuta sinust liiga palju, kui minusugune seal juba võrdlemisi eeskujulikult hakkama sai.
- Tundmatu sõdur nr. 4
- Liige
Kogu see pask ongi vaid kahe moraalselt ja füüsiliselt äpardunud muukeelse(-meelse?) miljonäripojukese üleskeerutet tolm.Kapten Trumm kirjutas:Tundub pastakast imetud jutt. Lihtsalt sisetunne.
Eelnevad etapid nagu "võrdse kohtlemise printsiibi eiramise teel ärajäänud linnaload" ja "vabal ajal relvapuhastamise harjutamine" pole käsitlemist leidnud, rääkimata allüksusele tekkivatest lisaprobleemidest nt vaba aja leidmisega - ja kohe võllid tulevad püstoliga ähvardama![]()
Ja hetkel on nende lorude põhiprobleemiks endi puhtakspesemine oma miljonärist issi silmis, kes ilmselt vana kooli mehena väga ei tolereeri sellist sõjaväeteenistusest ärahüppamist. Selleks lastakse nüüd käiku kõik õudused, mida mehepojukesed on kaasaegsetest vene sõjaväeelu kujutavatest filmidest suutnud meelde jätta

Ning minister esineb jälle muidugi ülimalt poliitkorrektse ja mõttetult sisutühja kommentaaaaariga

Infanterie - königin aller Waffen.
Ja kolmas brigaad tuleb ka nagunii.
Ja kolmas brigaad tuleb ka nagunii.
Ise pole küll teenimas käinud, aga tuttavate elamusi olen ikka kuulnud. Näiteks pakaselises talves välilaager, keset ööd antakse käsk kokku panna ja rännakule asuda (oli mingine ajanorm vist ka,) siis tähtsaim nina vaatas laagripaiga üle ja leidis suitsukoni. Korraldati siis koni matus, kaevati kaks meetrit pikk ja meetrisügavune haud konile. Ei mäleta vaid, kas mainiti, et kes seda kaevas ja kas oli mingit virinat ka, et kes koni maha pillas - ei jäänd meelde, et üldse oleks keegi eriti muu üle virisenud, et külmunud kamarast oli raske läbi närida. Ja ei olnud ka kaebamist, et absurdne alandav asi määriti kaela, pigem nagu lihtsalt meeldejääv vihje, et milleni võib viia sõjaolukorras mahavisatud koni, kui see su vaenlastele reedab.
Antud kaasus aga tundub küll mingi oligarhi pursatuse moodi, et "ma teie tsuhnaariigile veel näitan, panete minu kõrgestisündinud pojad põrandat pesema ja kaevikut kaevama..."
Antud kaasus aga tundub küll mingi oligarhi pursatuse moodi, et "ma teie tsuhnaariigile veel näitan, panete minu kõrgestisündinud pojad põrandat pesema ja kaevikut kaevama..."
Vaid Siil mu kõrval lebas siin. Ta suri ammu.
[img]http://www.soobel.planet.ee/TGMB.gif[/img]
[img]http://www.soobel.planet.ee/TGMB.gif[/img]
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot], TALUPOEG TALUJA ja 4 külalist