Uued relvasüsteemid EKV-le

Vasta
tommy
Liige
Kontakt:

Re: Uued relvasüsteemid EKV-le

Postitus Postitas tommy »

Lemet kirjutas:EDIT: Et asjaosaline end puudutatuna ei tunneks, sai nimetatud tsitaat täpsuse huvides välja otsitud ja kopitud-kleebitud.
Tsitaate võiks tuua mitmesuguseid.
Näiteks on kasutanud üks foorumlane(keda ma eelkõige tema ajaloo-alaste teadmiste põhjal hindan) ka selliseid väljendeid nagu "libekeelne valetaja"...
Oskad arvata, kelle kohta....
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Katsu nüüd leppida tõsiasjaga, et maitseomaduste nautimises vähemalt harrastusgurmaani tasemele arenenud seltskonnale enam seninägematut hamburgerit või kiirputru mistahes kaubamärgi või reklaamitrikiga maha naljalt ei müü. See lihtsalt on nii :dont_know:

Umbes samasugust tõrva sai siin omal ajal ja mitmed rumalused, mida SKAK avalikus variandis esitleti. Tundub, et asja pärast - eriti kui jälgida meie viimast diskussiooni EKV tankide teemal.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
tommy
Liige
Kontakt:

Kapten Trumm kirjutas:See "tankide hirm" on ehe Telhvi klikimeedia sünnitis, kus eesmärk on võimalikult "intrigeeriv pealkiri" ja palju klikke.
Tere tulemast eesootavasse reaalsusesse...
Selline see pealekasvav põlvkond ongi (laias laastus)
Internetiühiskonna tohutute valikute ja info üleküllusega. Kus, kui sind ei märgata, pole sind olemas.
See kõik võib mulle mitte meeldida, kuid oleks ka rumal seda eitada.
Kui piisab huvi alustamiseks "tankide hirmust", siis hea seegi. Huvi kasvab, liiguvad sügavamale. Loodetavasti leiavad siis ees ootamas juba ka põhjalikumad teosed...Peaasi et algus tehtud ja huvi tekib..
Katsu nüüd leppida tõsiasjaga, et maitseomaduste nautimises vähemalt harrastusgurmaani tasemele arenenud seltskonnale enam seninägematut hamburgerit või kiirputru maha naljalt ei müü. See lihtsalt on nii
Halleluuja..
Ja mida ma siis kogu aeg rõhutan. Ikka vastava oopuse formaati ja tema eeldatavat sihtgruppi.
Mina näiteks ei loe ühtegi Eestis ilmuvat autoajakirja. Peaasjalikult sellepärast, et sõiduautod kui tehnika klass, mis moodustab valdava enamuse sisust, ei huvita mind üleüldse. Igasugune muu tehnika küll, v.a. sõiduautod.
Lemet
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Lemet »

Hm..."libekeelne valetaja" ei andnud küll ühtegi vastet otsingus välja. :dont_know: Nii et kui tahad millelegi vihjata, siis vaevu ka õiget tsitaati välja otsima. Aga üldiselt on vaatepunktid selged(tommy poolt on Urmas Oja kõige oma "kvaliteediga" tipp ja midagi paremat tahta oleks saatanast, minu arvates on samal seltsimehel arenguruumi veel küllaga ja tegu rohkem rahva militaristikast eemaleehmatamise kui selle propageerimisega.) Aeg annab arutust ja Top Geari nimelise ajakirja ja selle tegijate(eestikeelses versioonis loomulikult) saatus saab ilmselt indikaatoriks olema.Võiks sellega OT-le punkti panna.

P.S. Tuleb siis mõni esmajärguline autor kah või mitte? Kui juba kedagi arrogantselt teisejärguliseks tituleerida, siis peaks seesama tituleerija olema suuteline ju ometigi mängleva kergusega ka esmajärgulisi autoreid välja pakkuma...kui vähegi tõsiseltvõetav olla tahetakse.
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
tommy
Liige
Kontakt:

Lemet kirjutas:Aga üldiselt on vaatepunktid selged(tommy poolt on Urmas Oja kõige oma "kvaliteediga" tipp ja midagi paremat tahta oleks saatanast.
:D :lol: :lol:

Ah milline kokkuvõte.
Ja mina veel arvasin, et peale tõlketöö sinus muid andeid polegi....Koomik missugune...
Pigem said oma teise lausega lähemale..
Kui juba kedagi arrogantselt teisejärguliseks tituleerida, siis peaks seesama tituleerija olema suuteline ju ometigi mängleva kergusega ka esmajärgulisi autoreid välja pakkuma
Ehk, enne kui kedagi madalatasemiliseks hindama hakata, tahaks midagi hindajalt endalt näha.Ja iseenda, mitte teiste mõtteid
Konkreetse isiku ja tema juhitava ajakirja saatusest pole mul suurt sooja ega külma...

Ja nende autorite juurde...
Minu jaoks on teisejärguline see, kes mulle midagi uut ja huvitavat ei paku...Mõnele teisele võib seesama jällegi tõeline elamus olla...Mis mulle tähtsusetu, on kellelegi tähtis. Ja vastupidi.
Saad aru...??
Nii et, ära muretse, küll ma vastavasse teemase lingi panen, kui midagi(minu arust) huvitavat näen. Mina näed, ei muretse üldse, kui sina selle kohta kuulutad, "et mis kuradi jama see on"...

Polekski ehk reageerinud, kuid nägin teemas, mida harva külastan, mälestuste omas siis, sinu reageeringut, kuidas sulle ilmatul kombel liiga tehtud on, millepeale nüüd igasugune tõlkimistuju ära kaduvat..
Et keegi julges midagi teravamat öelda, pole tähtis mis kontekstis...
Oleks siinses valikus nutuemotikon, oleks neid vist ridamisi... :roll:
Lasteaias oleme või..??
Mina pean nüüd sulle autoreid otsima või.??
Tegele ise sellega(aega paistab sul volilt olema) ja kui mina neid teisejärgulisteks hindan, mis see sulle korda peaks minema.
Kindlasti kellegile teisele meeldib ja nende kiiduavalduste saatel sul hää peesitada.
(muide, naljad on enamasti päris head,...kas hakkas parem)

Seega, igaühel on isiklik arvamus mingi isiku ja tema loomingu kohta. Samuti selle väljendamisõigus.
Kui aga mõni hakkab teatavaid tasemehinnanguid andma, siis mina tahaks juba midagi rohkemat näha. Et mida hindaja siis ise samas asjas suudab..
Eriti, kui vastaval alapõllul peamiselt tühjus valitseb...
Lemet
Liige
Kontakt:

Kui aga mõni hakkab teatavaid tasemehinnanguid andma, siis mina tahaks juba midagi rohkemat näha.
Sedapidi asjale lähenedes oleks minul veel mingigi õigus hinnanguid jagada, lugupeetaval aga näikse seda ju hoopiski mitte olevat.Juhul kui mul pole muidugi mõni lugupeetava kirjatükk, olgu tõlgitud(mis minu puhul pole mitte üksnes tõlkimine, vaid pahatihti ka faktide kontroll, toimetamine etc, mis lihtsa tõlkimise piirest kaugele väljapoole on läinud)või oma sulest(tahaks muidugi näha, miskombel lugupeetav näiteks Belenko Jaapanisse põgenemist oma mõtetega kirjeldaks), kahe silma vahele jäänud. Sest hinnanguid jagab ju lugupeetav vähemalt sama laialt...
tegutseb mees omal alal, olles panustanud kaitseväe alasesse promotööse vaat rohkemgi, kui kogu selleks kaitseeelarvest palka saav seltskond...
Aga pikk jutt on teadagi mis. Kogu see diskusioon siin sai alguse minu sarkastilisest tõdemisest, et
Urmas Oja...tõsine arvamusliider ning igati kompetentne auto- ja tehnikaajakirjanik.
.
Niisiis, Tommy, tegu on lausega, millele on sedapuhku üpris üheselt võimalik anda kas "ei" või "jah" vastus. Ilma kommentaarideta. Minu puhul on see ühemõtteliselt "ei" Ja sinu puhul oleks see...?
tommy
Liige
Kontakt:

Lemet kirjutas:
Urmas Oja...tõsine arvamusliider ning igati kompetentne auto- ja tehnikaajakirjanik.
.
Niisiis, Tommy, tegu on lausega, millele on sedapuhku üpris üheselt võimalik anda kas "ei" või "jah" vastus. Ilma kommentaarideta. Minu puhul on see ühemõtteliselt "ei" Ja sinu puhul oleks see...?
See "kas ei või jah" võimalus kadus ühe teatava emotikoniga(mille sa siin miskipärast välja oled jätnud), pärast mida muutus kõne all olev lause üpris üheselt mõistetavaks...
Rääkimata väljenditest.."Kokkuvõttes- tuntavalt üle XXX keskmise taseme. Mis muidugi ei tähenda, et arenguruumi poleks"...

Ma ei ole küll tõenäoliselt kõiki sinu ümber pandud lugusi lugenud, kuid arvan, et ma pole kusagile ilmunud kuulutama, "et mis madalatasemiline kraam siia toodud on".....
Niipalju hinnangute jagamisest...
tegutseb mees omal alal, olles panustanud kaitseväe alasesse promotööse vaat rohkemgi, kui kogu selleks kaitseeelarvest palka saav seltskond
Ma loeks siit pigem välja kriitikat "palka saava seltskonna" töösse. Kui sul suurt midagi ei ole, siis on hea, kui midagigi on...
Kui asjad paremaks ei lähe, on tulevikus tsiteeritud lausele raske vastu vaielda..
Lemet
Liige
Kontakt:

Paistab, et "ei" või "ja" vastuse andmine näikse tommyle üle jõu käivat :lol: ...emotikoni asendab ju minupoolne kindel "ei" minupoolse suhtumise näitajana. Aga eks see keerutaminegi ole vastus...
tommy
Liige
Kontakt:

Aah, küsiti vaid minu isiklikku hinnangut, sain valesti aru...
Paraku, ei meeldi mulle sellised isiklikud hinnangud. Kas ja kes ikka on "üle keskmise". Pole ise pealegi kirjamees, et seda teha.
Kui üldse, siis võin hinnata konkreetseid tegemisi....
Näiteks, see Piranha lõik oli enam-vähem keskmine. Ei midagi erilist, samas ei midagi hullu nüüd kah. Kuna mujalt tähelepanu ei tulnud, siis hea kui seegi...
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Muide - asjast rääkides.
Taoline "tankihävitustank" on muide leiutatud juba mõnda aega tagasi NSVL-s ja seda ka natuke toodeti. Nimega IT-1
Erinevalt igasugu ratastel koka-koola purkidest "tankihirmudega" on tegemist kaitse mõttes täisväärtusliku tankiga, keda 30 mm kahurist plärtsutamine väga ei heiduta.

http://www.youtube.com/watch?v=dbU5jQZDLaE

Suurt rakendust see ei leidnud ja üks projekti surma põhjus oli tankikahurist lastavate TT rakettide tulek.
Soomustatud tankihävitussoomuki kontsept iseenesest elas hiljem edasi igasugu kergelt soomustatud masinate näol ja elab tänaseni.
NSVL tankivägedele oli see nähtavasti mõttetu projekt, sest peagi muutus võimalikuks rakette lennutada tavalisest tankist (lisaks muule moonale).

Igasugu lõpuni märgi sihikul hoidmist vajavate TT raketisüsteemidega (sh Milan ja Mapats) on see igavene häda, et tankikahuri mürsud lendavad pea 3 korda kiiremini. Ehk kui tankist avastas raketistardi "eriefektid" ja kahur juhtus parasjagu sinnapoole vaatama, on üsna suur tõenäosus, et ta jõuab (ka sihikul) olles enne tulistada ja mürsk võib jõuda laskjani enne kui eelhelikiirusega lendav rakett. Selle vältimiseks on 2 varianti - relvastada end fire-and-forget rakettidega või lasta masinast, mis suudaks vastase "karistust" taluda. Selleks valguses tasuks mõtiskleda, kas nt Marderi (mis on tavaliselt relvastatud Milaniga) tarvitamine tank killeri rollis on säästlik teguviis. Sellisel juhul peavad olema tankid kõrvalt võtta, kes ohtlikuks muutunud vastase tankid neutraliseerivad. Kui aga see salapärane soomusmanöövervõime tähendab mingite multi-kulti-universaal-funktsionaalsete masinate soetamist (nagu selles Top Geari loos), siis paratamatult tuleb ka soetada neile rakettrelvastust, mida kaur3 siin propageerib. Sellisele soomukile piisab ainsast tankimürsu tabamusest (ei pea olema üldse spetsmürsk), et see vrakk koos 10-12 kõrbenud laibada sinnapaika jääks.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
setu
Liige
Kontakt:

Tänavune aasta US poolne abi

Postitus Postitas setu »

Mõtted kapitali kallutatusest hangete osas. Varsti on aeg taas US. poolsele abile väikesemahulise US varustuse hankeks. Eelmine aasta üllatas see hange positiivselt. 81 mm miinipildujad ja paar drooni kit'i, mis näitasid, et EKV saab ka väiksema toetusraha eest vajaliku bang-for-buck kauba varasemate hiidhangete taustal.

Suhteliselt kiiresti leidis ka hangitud materjal kasutust Helmandis, nii droonide kui MP osas - mis tegelikult on positiivne. See, et tekiks reaalne arusaam, et need mehed, kes on nö reaalselt tule all - saavad hetkel parema varustuse ja tehnika, mida ülejäänud reservväele ei jagu on arusaadav ka ilma selleta, et me väikeses ja suhteliselt vaeses riigis elame, kus ei saa mõelda suurriigi skaalas relvahankeid tehes või hangetele järgnevate hoolduskulude ikke all elades.

Seega vaataksin hea meelega tänavust US abi perspektiivi, millesse võiks panustada. Toon mõne suuna:

- Scouts kasutab Negeveid, mis võiksid juurdekasvu saada M249 (SAW) näol
- lisaks ka missiooni marksman'id võiksid M14 TP2 asemel kahesüsteemseid DMR relvi saada, et tasalülitada kompetents hetkel Helmandis tihedamate koalitsioonivägede varustuse, tehnika ühtlustuse ja näpunäidete osas.
- pole ka võimatu Scoutsis Galil'ide asendamine pikemaks perspektiiviks uute M4 karabiinidega, mis annaks eelise tulevaste missioonide planeerimises ja mentor-väljaõppes.

Tegelikult tuleks mõelda ka lisakapitali suunamisele US abile lisaks, et saavutada vajalik osakaal või suurem nö "tasa-lülituse" maht praegu meie parimate koalisatsioonipartneritega lahinguteatris.

Tegemist on paljudele taaskord liialt missiooni-keskse ilminguga, kuid kinnitan siinkohal emotsiooni-vabamat ratsionaalset lähenemist. Lisaks elavdaks see nö tehnika, varustuse rotatsiooni EKV siseselt. Seekord ei loodaks küll mõnda uut võimekust (väikeste droonide kasutuselevõtt - paraku ma ei tea, kui jätkusuutlik see üldse oli või on), vaid arendatakse olemasolevat.
otsin eestlasi, kes teenisid eskadrilli ülema major Toompuu all (sinised baretid) / (üksus Alfa); Taškendis, operatsioonid-patrullid: Pakistanis, Afganistanis, Vene-Hiina piiril; Vietnami operatsioon USA "guerrillas" vastu (1960ndad - 1970ndad).
Kasutaja avatar
swatest
Liige
Kontakt:

Re: Tänavune aasta US poolne abi

Postitus Postitas swatest »

setu kirjutas: - pole ka võimatu Scoutsis Galil'ide asendamine pikemaks perspektiiviks uute M4 karabiinidega, mis annaks eelise tulevaste missioonide planeerimises ja mentor-väljaõppes.
Aga miks minna üle M4 karabiinidele? On ju meite relvastuses (väga väike osa küll) H&K G36-ed, miks mitte võtta neid relvastusse suuremates numbrites ehk varustada ära scouts. See on muidugi Saksa raud aga miks ajada meie niigi väikest relvastust veelgi varieeruvamaks. Kindlasti saaks korraldada mingisuguse hea diili H&K-ga.
Kasutaja avatar
rbl
Liige

Postitus Postitas rbl »

Missiooniüksused võiks pikemas perspektiivis edevamate leludega USA abirahade eest ära tuunida küll.

H&K G36 hankimine USA abirahade eest nähtavasti ei õnnestuks sest USA abirahade eest soetatud lelud peavad olema toodetud USA-s.

Colt M4 poole pole kohe kindlasti mõtet vaadata. Pigem tuleks kaaluda HK-416 USA-s toodetavat versiooni M-27IAR. Tegelikult tuleks käsirelvadega veel mõni aasta oodata ja vaadata, mis saab kaliibrist 5.56 ja kuidas see M-27IAR USMC näite varal ennast pikemas perspektiivis õigustab.

Korralikku DMR relva oleks EKV-le hädasti juba praegu vaja. USA abirahade eest HK-417/HK-G28/HK-G28K arvatavasti hankida ei õnnestu. Mis oleks USA-s toodetav alternatiiv?

Negevite näol on meil hetkel M249 (SAW) sisuliselt juba olemas. Iseasi palju nendes 200 relvas veel ressurssi alles on? Täiendus M-249 näol võiks alati olemas olla aga minumeelest oleks vaja pigem kompaktsemat Minimi 7.62 mm. versiooni, mida toodetakse USA-s tähistusega MK-48, et kasutusel olevad veidi rohmakad MG-3/KSP-58 välja vahetada. Kuulipildijate teema on kallis teema. Lätlastele läks 24 analoogset kuulipildujakomplekti maksma u. miljon eurot ehk sisuliselt 40 000 eurot relv. Kindlasti oleks juba praegu vaja Negevile/MG-3/KSP-58. adekvaatset suurendusega optikat. Viimati kui ma nägin oli MG-3 paigaldatud miski suurenduseta Eotech.
Kissinger - "Military Men Are Just Dumb, Stupid Animals To Be Used As Pawns In Foreign Policy"
Kasutaja avatar
setu
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas setu »

Swatest, arvan, et kuigi Läti ja Leedu kasutab G36te, pole see meile nii otstarbekas. Meil on reaalsete lahingupartneritega ikkagi UK, US ja Taani üksused Helmandis. Kuigi ükski missioon pole igavene, tekivad sellegi poolest teatud ühisteemad. Näiteks Rootsi on viimasel ajal rohkem erinevatel missioonidel hakanud kaasa rääkima. Ka Rootsi relvahangetel on olulised muutused. näiteks paar detaili: snaiperplatvormiks on valitud Barrett, NH90 asemel Black Hawk etc. Oluline areng toimub eelkõige missioonides, kus saab töötada tihedamas koostöös. Seda ka lahingus, kus saaks vahetumalt tasalülitusi teha. Kui NATO suurhangete osas räägitakse "smart agenda'st", siis seda saaks teha ka lihtsamal tasandil.
otsin eestlasi, kes teenisid eskadrilli ülema major Toompuu all (sinised baretid) / (üksus Alfa); Taškendis, operatsioonid-patrullid: Pakistanis, Afganistanis, Vene-Hiina piiril; Vietnami operatsioon USA "guerrillas" vastu (1960ndad - 1970ndad).
Kasutaja avatar
rbl
Liige

Postitus Postitas rbl »

G-36 pea 20 aastat vana mudel pole tänapäeval modernsuselt/konstruktsioonilt/disainilt kindlasti enam IN. Pealegi vaatavad sakslased samuti järjest enam HK-416/417 kontseptsiooni poole, G27, G27k, G28...
Kissinger - "Military Men Are Just Dumb, Stupid Animals To Be Used As Pawns In Foreign Policy"
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline