Nali

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta
Kasutaja avatar
Satakas
Liige
Kontakt:

Re: Nali

Postitus Postitas Satakas »

aga meie pole ju siin külalised. pigem on need sukkpükstes mehed siin foorumis külalised ;-)
Kasutaja avatar
Tundmatu sõdur nr. 4
Liige

Postitus Postitas Tundmatu sõdur nr. 4 »

See kreeklaste pilt oleks olnud omal kohal näit alateemas VORMID ja AUASTMED - et seal oleks siis sukkade peale pöördesse minevad seltsimehed võinud seda asja pikalt ja laialt arutada ilma kellegi raffustundeid solvamata :lol:

Siin aga, selles alateemas, on selline ilkumine konkreetselt matslik - muud midagi.

Täpselt samasuguses võtmes käib vene delfi kommentites pidev massiivne 24/7 irvitamine kõike Eestit ja eestlasi puudutava üle.
Infanterie - königin aller Waffen.
Ja kolmas brigaad tuleb ka nagunii.
Lemet
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Lemet »

Kusjuures siis peetakse sedalaadset tegevust millegipärast vaid venekeelsetele omaseks ja tib...likuks, märkamata, et ise millegi poolest paremad ei olda.
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Kasutaja avatar
Satakas
Liige
Kontakt:

ärge jaurake. kõik ilguvad kõigi üle. kõik oleme ühesugused. mõttetu silmakirjalikkus.
Lemet
Liige
Kontakt:

kõik ilguvad kõigi üle
Aga järku kasvõi püüaks paremaks saada? Või leiab lugupeetav, et "kõik ilguvad kõigi üle" ongi õige?
asjaajaja
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas asjaajaja »

Ühe töökaaslase tütar sattus välismaal (oli vist Hispaanias, kui õigesti mäletan) ühte seltskonda, kus räägiti mingist veidrast maast, kus inimestel olevat kombeks koos surnutega pilti teha. Ja kui too tütar julges iitsatada, et tema kodumaal on jah selline komme, siis sattus ta üleüldise huvi keskmesse. Uuriti, kas surnu võetakse pildistamise ajaks puusärgist välja ja pannakse teiste vahele istuma või tõstetakse koos puusärgiga püsti või on veel mingisugune kolmas moodus.
Igatahes tegi see seltskonnale suurimat nalja ja eks eestlastele jäi seal väga kõva märk külge. Ise võite arvata, missugune märk. Ma ei tea, kas me peaksime nüüd üdini solvunud olema? Vist mitte, sest me teeme ju koos surnuga pilte ning ei pea ise seda eriti imelikuks.
Eespool arutluse all oleva Kreeka paraadvormi kohta ütleksin mina, et see tundub mulle veider. Ja ma ei leia, et kreeklased peaksid seepeale solvuma.
Kõik, mis toimub praegu, on minuti pärast juba ajalugu
Kasutaja avatar
speedsta
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas speedsta »

asjaajaja kirjutas: Igatahes tegi see seltskonnale suurimat nalja ja eks eestlastele jäi seal väga kõva märk külge. Ise võite arvata, missugune märk. Ma ei tea, kas me peaksime nüüd üdini solvunud olema? Vist mitte, sest me teeme ju koos surnuga pilte ning ei pea ise seda eriti imelikuks.
Ma ei tea, kuidas teistele tundub, aga mina pean seda imelikuks. Pigem leia hetk pildistamiseks eluajal, on albumeid tunduvalt huvitavam vaadata...
Kui on probleem, tõmba lõuga
herman30
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas herman30 »

asjaajaja kirjutas:...inimestel olevat kombeks koos surnutega pilti teha.
:shock: Kas Eestis tõesti selline kombe on?
Lemet
Liige
Kontakt:

Tänasel päeval on siiski vast rohkem tegu matuste kui selliste pildistamisega. Koos suguvõsa jäädvustamisega kalmukünka taga. Oma perealbumist õnnestus viimane sedasorti pilt, kus avatud kirstu foonil matuselised seismas, leida 1913 aastast Saarde kihelkonnas. Aga kindlasti tehakse taolisi pilte ka tänasel päeval. Selle üle naermine- kooli ajast tuleb meelde emakeele õpetaja poolt täheldatud vanasõna- Näüdä lollile näppü ja sie naurab endäs lohki...
Kas see nüüd ainult Eestist pärit ja eestlaste komme on... :dont_know: Pilte on leida igal juhul laialt maa-alalt, Lõuna- ja Põhja-Ameerikast Kaukaasia ning Venemaani.

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt

Viimati muutis Lemet, 14 Mai, 2012 15:12, muudetud 2 korda kokku.
Kasutaja avatar
Das Tiger
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Das Tiger »

Petja ja tšapajev põgenevad valgete eest kõrbes, kui äkitselt silmavad nad kaevu. Loomulikult hüppavad nad sinna sisse. Jõuavad siis lõpuks valged ka järgi ja üks neist karjub kaevu:"kas siin on keegi?"
Petja mõtleb, et teeks kaja ja ütleb:"kas siin on keegi..kas siin on keegi...kas siin on keegi?"
Valge:"aga äkki siin ei ole kedagi?"
Petja:" Aga äkki siin ei ole kedagi...aga äkki siin ei ole kedagi...aga äkki siin ei ole kedagi?"
Valge:"äkki viskaks granaadi?"
petja:" Aga äkki siin pole kedagi...aga äkki siin pole kedagi...aga äkki siin pole kedagi?"
[i]There is no escape from the enemy within[/i]
herman30
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas herman30 »

Mina selle üle kindlasti ei naera, lihstalt pani imestama. Siin Soomes lahtine kirst ka on väga haruldane asi.
Kuid ma Eesti käin tihti, pole ma kunagi matustel seal käinud. Ega pulmadel.
Kasutaja avatar
Satakas
Liige
Kontakt:

Lemet kirjutas:
kõik ilguvad kõigi üle
Aga järku kasvõi püüaks paremaks saada? Või leiab lugupeetav, et "kõik ilguvad kõigi üle" ongi õige?
tavaliselt on nii, et kõigi poolt praktiseeritav ohutu tegevus on norm. erinevate rahvaste teineteise üle ilkumine on täiesti tavaline ja parim, mida seejuures teha saab, on jälgida, et see ei ületaks sõbralikkuse ja/või humoorikuse piire.
Kasutaja avatar
Satakas
Liige
Kontakt:

asjaajaja kirjutas:Ühe töökaaslase tütar sattus välismaal (oli vist Hispaanias, kui õigesti mäletan) ühte seltskonda, kus räägiti mingist veidrast maast, kus inimestel olevat kombeks koos surnutega pilti teha.
see on vist veidi moondunud lugu. 19. sajandil oli küll kombeks surnutega pilti teha. seati pingile istuma ja vahel isegi kuskile püsti seisma ja teised seal ümber jne. aga see oli tingitud sellest, et fotograafia iseenesest oli suht kallis ja tihti ei viitsitud/raatsitud eluajal pilti teha. kuna paljud surid noorelt, siis ei jõutud neist vahel enne surma ka korralisi perepilte teha ja seetõttu tuli mälestuspilt teha alles pärast surma (parem hilja kui mitte kunagi).

sellised pildid on muide ülikõvad kollektsioneerimisobjektid.

võimalik, et mõnel maal on see komme samal kujul ka tänaseni säilinud aga ma ei usu, et euroopas...või kui, siis mingis väga ajaloolis-traditsioonilises kolkanurgas.
-martin10-
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas -martin10- »

:D
Manused
45theengineerregiment-39.jpg
45theengineerregiment-39.jpg (364.34 KiB) Vaadatud 6208 korda
Lemet
Liige
Kontakt:

Tea, kas vanadus pressib koledast peale, aga ei saa kuidagi nendele viimase aja naljadele pihta... :(
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: erkilo ja 5 külalist