Nali
Re: Nali
Kas viimane pilt peaks olema tivoli laste kummituba? 
[i]There is no escape from the enemy within[/i]
Vaindlase irmutamiseks?
-
allatah
- Liige
- Kontakt:
Mulaaz peaks siis selle asja nimi olema. Võin kirjapildis eksida. Igasugused täispuhutavad või puidust-riidest-paberist või muust kokkuklopsitavad sõjatehnikat meenutavad seadmed täidavad vaenlase eksitamise ülesannet. Neid kasutatakse ka koos õige tehnikaga, mis vahepeal liigub ja seeläbi on luurel raske aru saada, kas tegemist on põhi- või pettepositsioonidega. Neis kasutatakse ka igasugu soojendeid ja muid, et imiteerida mootori töötamist.
ÜHEsõnaga-kuigi neid ikka ja jälle siia naljarubriiki satub ja vaevalt et minu lühike seletus seda muudab, ei ole see neile vist ikka päris õige koht.
Ühtlasi teen ettepaneku, et kõik kes postitavad näiteks youtubi linke, võiks lühidalt ära öelda, mis seal naljakat on või mis teemal see on. Et teaks, kas vajutada või mitte. Minu nägemuses võiks nali laias laastus olla ikkagi militaar valdkonnast. Või muude mundrikandjate tegemistest. Või päevapoliitikast. Või no peaasi, et nalja saaks.
ÜHEsõnaga-kuigi neid ikka ja jälle siia naljarubriiki satub ja vaevalt et minu lühike seletus seda muudab, ei ole see neile vist ikka päris õige koht.
Ühtlasi teen ettepaneku, et kõik kes postitavad näiteks youtubi linke, võiks lühidalt ära öelda, mis seal naljakat on või mis teemal see on. Et teaks, kas vajutada või mitte. Minu nägemuses võiks nali laias laastus olla ikkagi militaar valdkonnast. Või muude mundrikandjate tegemistest. Või päevapoliitikast. Või no peaasi, et nalja saaks.
Riigi kaitse on liiga tähtis asi, et seda teistele usaldada.
"Porutšik, te olete argpüks ja lurjus!! Ma kutsun teid duellile!
"Aga vaat ei tule!"
"Seda veel mispärast?"
"Sest ma olen argpüks ja lurjus!"
----------------------------------
Maani täis porutšik sattus kord kirikusse pattudest, eriti joomisest ja liiderdamisest jutlust kuulama. See haaras teda niimoodi, et porutšik palvetas kogu südamest
"Issand, aita mul jagu saada liiderdamisest ja joomisest, millega mu päevad täidetud on!!"
Hommikuks oli porutšikul maohaavad ja impotentsus.
"Aga vaat ei tule!"
"Seda veel mispärast?"
"Sest ma olen argpüks ja lurjus!"
----------------------------------
Maani täis porutšik sattus kord kirikusse pattudest, eriti joomisest ja liiderdamisest jutlust kuulama. See haaras teda niimoodi, et porutšik palvetas kogu südamest
"Issand, aita mul jagu saada liiderdamisest ja joomisest, millega mu päevad täidetud on!!"
Hommikuks oli porutšikul maohaavad ja impotentsus.
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Venelaste kindralstaabi kindralid valmistuvad kalale minema.
Polkovnik tuleb siis küsima, et mis kaasa võtta.
"Kas õnged on?" küsib kindral.
"jah"
"Buss on valmis?"
"Jah"
"Palju viina me kaasa votame."
"Seda ma tahtsingi küsida."
"Võtame viis pudelit" ytleb siis kindral peale lühikest arupidamist
"Tuletan teile meelde et viimane kord kui meil oli viis pudelit viina, siis kaotasime me õnged metsa ära"
Kindral mõtleb nati, siis ütleb:"Võtame siis kümme."
"Lubage ütelda et viimane kord kui meil oli 10 viina, siis ei suutnud me bussi üles leida"
Kindralil süda juba teis ja lõpuks käratab: "Krrt, võtame kasti viina, õnged jätame koju ja bussist välja ei lähe!"
-----------------------------------------------------------
"Tähelepanu! Tähelepanu! Räägivad kõik Nõukogude Liidu raadio-jaamad! Täna hommikul, kell 4.55 ületas Hiina terroristide-diversantide grupp Nõukogude Liidu riigipiiri ja ründas rahulikult kündvat nõukogude traktorit. Selle peale andis see kogupaugu kõigist suurekaliibrilistest pardarelvadest ja suundus maalähedasele orbiidile. Intervjuus meie korrespondendile teatas sovhoosi "Punane Viisk" direktor polkovnik Ivanov, et Hiina ekstremistide provokatsioonilistele rünnakutele antakse ka edaspidi hävitav vastulöök põllumajandustehnika kõigi jõududega.
Polkovnik tuleb siis küsima, et mis kaasa võtta.
"Kas õnged on?" küsib kindral.
"jah"
"Buss on valmis?"
"Jah"
"Palju viina me kaasa votame."
"Seda ma tahtsingi küsida."
"Võtame viis pudelit" ytleb siis kindral peale lühikest arupidamist
"Tuletan teile meelde et viimane kord kui meil oli viis pudelit viina, siis kaotasime me õnged metsa ära"
Kindral mõtleb nati, siis ütleb:"Võtame siis kümme."
"Lubage ütelda et viimane kord kui meil oli 10 viina, siis ei suutnud me bussi üles leida"
Kindralil süda juba teis ja lõpuks käratab: "Krrt, võtame kasti viina, õnged jätame koju ja bussist välja ei lähe!"
-----------------------------------------------------------
"Tähelepanu! Tähelepanu! Räägivad kõik Nõukogude Liidu raadio-jaamad! Täna hommikul, kell 4.55 ületas Hiina terroristide-diversantide grupp Nõukogude Liidu riigipiiri ja ründas rahulikult kündvat nõukogude traktorit. Selle peale andis see kogupaugu kõigist suurekaliibrilistest pardarelvadest ja suundus maalähedasele orbiidile. Intervjuus meie korrespondendile teatas sovhoosi "Punane Viisk" direktor polkovnik Ivanov, et Hiina ekstremistide provokatsioonilistele rünnakutele antakse ka edaspidi hävitav vastulöök põllumajandustehnika kõigi jõududega.
Me oleme ju siin, et isamaad kaitsta. Aga prantslased on ju ka siin, et oma isamaad kaitsta. Kellel siis õigus on?
Erich Maria Remarque “Läänerindel muutuseta”
Erich Maria Remarque “Läänerindel muutuseta”
kui vaja, saab ka ilma Picatinny relsita hakkama.

railgun ! 

https://www.facebook.com/panzerwerke
Bitte kommen sie in nach käsikaudu, aber vorsicht: esikus on dunkel ja tulistatakse !
Porušik ževkski te olete põlastusväärne argpüks. Ma kutsun teid duellile kell neli hommikul.
ma ei tule!
Miks?
Parema meelega olen põlastusväärne argpüks kui tõusen kell neli hommikul
ma ei tule!
Miks?
Parema meelega olen põlastusväärne argpüks kui tõusen kell neli hommikul
[i]There is no escape from the enemy within[/i]
LENNUJUHTIMISHUUMOR (aviationhumor.net)
*
Tundmatu lennuk pikas ootejärjekorras tuleb eetrisse:
"Kurat, mul on täiega kõrini!"
Lennujuht:
"Viimasena eetris olnud õhusõiduk, identifitseerige end koheselt!"
"Ma ütlesin, et mul on kõrini, mitte, et ma olen loll!"
*
DC-10 maandub eriti pika läbijooksuga. Lennujuht:
"American-751, kui suudate, pöörake raja lõpus järsult paremale ruleerimisteele. Kui mitte, siis tehke pööre Guadelupe mahasõidule kiirteel 101, pöörake järgmise foori all paremale ja tulge lennuväljale tagasi!"
*
Õhujõudude hävitaja piloot nõuab eelisjärjekorras maandumist, sest lennuki reaktiivmootor töötab ebaühtlaselt. Torn paigutab lennuki maandumisjärjekorras teiseks, andes eesõiguse B-52-le, millel üks mootor ei tööta.
Piloot:
"Jaa, see on see riskantne seitsme mootoriga maandumine!"
*
Lennukid Frankfurdi lennujaamas stardijärjekorras. Lufthansa lennuk tuleb eetrisse küsides saksa keeles:
"Torn, millal on meie stardiaeg?"
Torn vastab inglise keeles:
"Lennujuhtimine suhtleb inglise keeles!"
Piloot ärritub:
"Ma olen sakslane, Saksa lennukompanii piloot Saksamaa lennuväljal, mis kuradi inglise keel"
Tundmatu lennuk, inglise keeles, selge briti aktsendiga"
"Sest teie kaotasite sõja!"
*
British Airwaysi lennuk ruleerib Dresdeni lennuväljal õigest teeotsast mööda. Lennujuht ärritub:
"Esimest korda olete Dresdenis?"
"Ei, aga 45-dal oli teil siin pime ja tookord ma ei maandunud!"
*
Tundmatu lennuk pikas ootejärjekorras tuleb eetrisse:
"Kurat, mul on täiega kõrini!"
Lennujuht:
"Viimasena eetris olnud õhusõiduk, identifitseerige end koheselt!"
"Ma ütlesin, et mul on kõrini, mitte, et ma olen loll!"
*
DC-10 maandub eriti pika läbijooksuga. Lennujuht:
"American-751, kui suudate, pöörake raja lõpus järsult paremale ruleerimisteele. Kui mitte, siis tehke pööre Guadelupe mahasõidule kiirteel 101, pöörake järgmise foori all paremale ja tulge lennuväljale tagasi!"
*
Õhujõudude hävitaja piloot nõuab eelisjärjekorras maandumist, sest lennuki reaktiivmootor töötab ebaühtlaselt. Torn paigutab lennuki maandumisjärjekorras teiseks, andes eesõiguse B-52-le, millel üks mootor ei tööta.
Piloot:
"Jaa, see on see riskantne seitsme mootoriga maandumine!"
*
Lennukid Frankfurdi lennujaamas stardijärjekorras. Lufthansa lennuk tuleb eetrisse küsides saksa keeles:
"Torn, millal on meie stardiaeg?"
Torn vastab inglise keeles:
"Lennujuhtimine suhtleb inglise keeles!"
Piloot ärritub:
"Ma olen sakslane, Saksa lennukompanii piloot Saksamaa lennuväljal, mis kuradi inglise keel"
Tundmatu lennuk, inglise keeles, selge briti aktsendiga"
"Sest teie kaotasite sõja!"
*
British Airwaysi lennuk ruleerib Dresdeni lennuväljal õigest teeotsast mööda. Lennujuht ärritub:
"Esimest korda olete Dresdenis?"
"Ei, aga 45-dal oli teil siin pime ja tookord ma ei maandunud!"
Rünnakute jätkudes tuuakse traktori asemel põllule meie rahumeelne kombain.wudu kirjutas:Intervjuus meie korrespondendile teatas sovhoosi "Punane Viisk" direktor polkovnik Ivanov, et Hiina ekstremistide provokatsioonilistele rünnakutele antakse ka edaspidi hävitav vastulöök põllumajandustehnika kõigi jõududega.
Võtke teed ja tulge homme jälle..
Ei tea, kas läheb otseselt huumori alla, aga Venemaal on levinud viimastel aastatel trend, et pannakse autosse kaamera, et filmida teel toimuvat ja muidugi ka kohtumist politseiga. Tihti lõpevad siis konfliktid politseinike kaotusega, kes filmimise peale kipuvad verest välja lööma. Mõned Baltimaade venelased on ka seda meite mail harrastama hakanud. Paneks siia paar linki politseinikega vaidlemisest Eestis ja Lätis. Eks otsustage ise, kumba riigi politseinikud on tasakaalukamad
Eesti linkide tagamaaks on, et mingi sõna otseses mõttes jobust venelane (NB! jobude puhul ei mängi rahvus rolli) taksist, kes on liiklusreeglite (ühel juhul kiiruse ületamine) rikkumise pärast maha võetud ja provatseerib politseinikke.
1) Video kommentaariks"Kuumad Eesti poisid" ehk siis tasakaalukad eestlased
http://www.youtube.com/watch?v=_bKfRRn9 ... re=related
2) Kergelt ärrituv Eesti nooremapoolsem politseinik, kes võiks tegelikult "härrasmehe" murule väänata politseiniku seaduslike korralduste eiramise eest.
http://www.youtube.com/watch?v=Jh1NG9lV ... ure=relmfu
3) Nüüd üks kurvem video Lätist, kus liiklusrikkuja peatamine muutub tragikomöödiliseks farsiks. Näide sellest, kuidas asjad käia ei tohi.
http://www.youtube.com/watch?v=e1XqRcxt ... re=related
4) Naiste kaklus Lätis ehk fuuria kontsadel
http://www.youtube.com/watch?v=WiqX8ID1 ... re=related
5) Video sellest, kuidas Läti politsei oma maine kahjuks täis teeb, selle asemel, et otsustavalt tegutseda, hakatakse rusikavõitlust pidama
http://www.youtube.com/watch?v=44EtkXZQ ... pqB8pL50EE
1) Video kommentaariks"Kuumad Eesti poisid" ehk siis tasakaalukad eestlased
http://www.youtube.com/watch?v=_bKfRRn9 ... re=related
2) Kergelt ärrituv Eesti nooremapoolsem politseinik, kes võiks tegelikult "härrasmehe" murule väänata politseiniku seaduslike korralduste eiramise eest.
http://www.youtube.com/watch?v=Jh1NG9lV ... ure=relmfu
3) Nüüd üks kurvem video Lätist, kus liiklusrikkuja peatamine muutub tragikomöödiliseks farsiks. Näide sellest, kuidas asjad käia ei tohi.
http://www.youtube.com/watch?v=e1XqRcxt ... re=related
4) Naiste kaklus Lätis ehk fuuria kontsadel
http://www.youtube.com/watch?v=WiqX8ID1 ... re=related
5) Video sellest, kuidas Läti politsei oma maine kahjuks täis teeb, selle asemel, et otsustavalt tegutseda, hakatakse rusikavõitlust pidama
http://www.youtube.com/watch?v=44EtkXZQ ... pqB8pL50EE
Unforeseen consequences
avalikus kohas filmimise keelamine pole iseenesest seaduslik korraldus. seaduslikuks muutuks see ainult siis kui see takistaks pollari tööd või kujutaks kellelegi ohtu. antud juhul muutis pollar ise filmimise enda tööd segavaks aga see on antud klipist tulenevalt juba tema ebaprofessionaalsuse probleem - "kergelt ärrituv" on siinkohal pooltõene kirjeldus. pigem oli tegu väga rohelise ja ennast kehtestada mitteoskava pollariga. telefoni käeshoidmine ja sellega filmimine ei olnud antud juhul tma tööd segav ega kedagi ohtu seadev tegevus. pigem tundis pollar ise end töökohustuste täitmisel ebakindlana ega teadnud täpselt, mida ta tohib ja mida mitte, millised on ta õigused ja millised mitte. käitus nagu peata kana...sellises olukorras hakkabki ebakindel ja kogenematu tegelane seosetult plõksima ja põrkama. võimu justkui oleks aga seda rakendada ei oska üldse...tulemuseks ongi paras komöödia. sellised tuleks kooli tagasi saata või taoliste juhtumite kordumisel lihtsalt lahti lasta - sittagi pole niisugustest kasu ja viivad ka ametkonna mainet alla.Roamless kirjutas:2) Kergelt ärrituv Eesti nooremapoolsem politseinik, kes võiks tegelikult "härrasmehe" murule väänata politseiniku seaduslike korralduste eiramise eest.
isegi G4S turvad oskavad palju sitemas seisus oluliselt peenemalt käituda. gramm enne eestist lahkumist oli mul endal au mõnda aega usa saatkonna turvas töötada (vahetusevanemana ja objekti turvaülema asetäitjana) ning sealne olukord seoses filmimiste-pildistamistega oli poole peenem. eriti olukorras, kus meil polnud pooltki selliseid õigusi kui pollaritel.
jänkidele nimelt üldse ei meeldinud, et nende pesa pildile jäädvustatakse ja seks puhuks olid nad ka ümbruskonda keelumärgid üles seadnud. aga nii palju kui mul õnnestus nende märkide tagamaid uurida, ei tulnud küll kuskilt välja, et neile oleks mingeid tavapärasest avalikus kohas filmimist lubavatest õigustest erinevaid mööndusi tehtud. ei kajastunud see linnavalitsuse määrustes ega osanud ka RSO (regional security oficer - jänkist kõrgeim turvaülem) seda kuidagi kommenteerida (siinkohal on huvitav märkida, et lähtuvalt vajadusest rahvusraamatukogu teatud lugemissaalide külastajaid väljumisel kontrollida, võeti riigikogus vastu lausa eraldi rahvusraamatukogu seadus, mis andis RR turvaritele seadusliku õiguse külastajaid läbi otsida, mis turvaritel muidu puudub - aga näe, välisesindustesse puutuvalt turvarite tööd kergendavaid seadusi pole). keelumärgid olid seega 100% bluff ja turvade oma teha oli, kuidas neid "eksijatele" serveerida. olukorrast tuldi välja kahel moel. aktivistid lendasid kaameratega inimestele selga, tirisid nad "pääslasse" ja tegid tümaks, riskides sealjuures õiguslike tagajärgedega, sest nende nõuded (esitada dokumendid (millest tehti saatkonnas koopiad, millele omakorda järgnes usa organite poolt tõsine, seitsmel A4 leheküljel olevast infost lähtuv taustakontroll), inimese kinnihoidmine ja nõue pildid/filmid kustutada) olid pehmelt öeldes ebaseaduslikud. siiski suudeti ~80% juhtudest end usutavaks bluffida. ülejäänud juhtudel saatsid kaameraomanikud nad lihtsalt persse ja aktivistid jäid kananägudega pealt vahtima, kuidas kodanik edasi filmib. no polnud lihtsalt midagi muud teha. see lähenemine tekitas ju ka teadlikumates filmijates omajagu trotsi.
samas oli aga olemas ka peenem lähenemine - psühholoogia. ise õpetasin alluvatele just seda lähenemist, kuna see oli oluliselt tõhusam. olles tuvastanud filmija/pildistaja, lähened talle rahulikult, tutvustad ennast ja olukorda/ümbruskonda, seletad, et tegu on meie külalistega, kelle suhtes on viisakas olla aupaklik ja härraste külaliste suureks sooviks on, et neid ei filmitaks - teadagi - sõdivad siin ja seal ja vaenlasi on igal pool, mistõttu tunnevad end ebaturvaliselt. seega on nende erisooviks vältida saatkonna pildistamist ning meie kui nende võõrustajate aukohus on nende palvet täita. sinna juurde tuleb kindlasti inimesele seletada, et loomulikult on tal õigus avalikus kohas piiramatult pildistada ent tsiviliseerituse üheks tunnuseks on külaliste soovidega arvestamine. ma mäletan oma õpetuse järgijate puhul vaid ühte juhtumit, mil turvar persse saadeti. perssesaadetu olin ma ise ja pildistajaks oli vastasmaja elanik, kes oma korterit müüs. ta oli juba asjadest teadlik, mistõttu ta juba mind ennetades mulle selgeks tegi, mis õigused tal on. tõsi - ta ei pildistanudki saatkonda, vaid oma maja aga ma pidasin siiski oma kohuseks minna talle meenutama, et ta end ei unustaks.
otseseid konflikte tuli seal töötatud aja jooksul minu ja teiste vahetuste ajal ette äärmiselt vähe. ei hakanud ka mina aktiviste maha suruma. avastasin, et üsna tõhus on pärast aktivisti ebaõnnestunud "rünnakut" head menti mängida ja inimesele ilusasti ära seletada, miks tema tegevus viisakas polnud. pärast aktivisti luhtunud rünnakut oli rahumeelne lähenemine isegi palju tõhusam.
ok, meil oli seal oludest tulenevalt palju aega ja tõsine vajadus pildistamise teemat omavahel arutada ning erinevaid olukordi läbi mängida. sõltus ju oskusest selliseid olukordi lahendada ka meie isiklik saatus väga soojal objektil. pollarite puhul on taolised teemad ilmselt väga tagaplaanil ning üleldse tundub, et suhtlemisele "klientidega" pööratakse koolituses väga nõrka tähelepanu.
samas tuleb tõdeda, et euroopa ja põhjamaade pollarid on ikka väga pehmed. siin, ameerikas oleks kõik viidatud operaatorid juba ammu kringliks väänatud (kehtib lausa seadus, mille kohaselt tuleb suvalisel ajal ja suvalises kohas menti filmides talt selleks eelnevalt luba saada - iseasi muidugi kui rangelt seda iga kord järgitakse) ja mõni ehk isegi maha lastud või vähemalt keskmiselt krõbedaks TASER'datud aga eks pollatite üldmaneerid ole tingitud ka elanikkonna keskmisest käitumisest. põhjamaades on ka pollarite kliendid mitme suurusjärgu võrra rahumeelsemad ja ohutumad kui ameerikas ja eks sellest ole tingitud ka pollarite suhteline pohuism. see muidugi ei tähenda, et poleks vaja õppida konfliktsete ja provokatiivsete klientidega käitumist....
Postituse mõte oligi näidata, et ka meie politseinik teises videos, erinevalt esimesest videost, ei osanud ennast korralikult kehtestada ja suhelda. Võrreldes Lätiga, olid meie oma vead õnneks väiksemad ja totaalne farss jäi olemata. Me ei tea, mis juhtus video alguses. Arvatavasti peatati bravuuri täis taksist jälle kiiruse ületamisel. Tavaliselt järgneb sellele ametiisiku tutvustus ja dokumentide kontroll, mille jooksul autojuht ei välju autost. Protokolli koostamise ajaks kutsutakse juht politseiautosse (vähemalt mina mäletan asja nii). "Härra" kargas igasuguse jututa autost välja ja kukkus filmima. Filmimine avalikus kohas pole keelatud, kuid ei maksaks unustada fakti, et võimuesindaja seaduslikke korraldusi eirati (esitada dokumendid ja näiteks mitte väljuda autost), seega teoreetiliselt oleks alus tegelane murule väänata. Politseinik ei suutnud ennast kehtestada ja lasi endale peale suruda komejandi. Naispolitseinik tegi ka vapustava rollisoorituse ja lihtsalt seisis, nagu iluasi tagaplaanil. Eeskujuks võiks võtta esimese video politseinikud, keda filmiv provakaator vaid muigele võttis.
Teema lõppu, midagi tõeliselt naljakat (ei taha uskuda, et ta täis on, pigem tegu äkki näitlejaga)
http://www.youtube.com/watch?v=IFe-a-l- ... re=related
Teema lõppu, midagi tõeliselt naljakat (ei taha uskuda, et ta täis on, pigem tegu äkki näitlejaga)
http://www.youtube.com/watch?v=IFe-a-l- ... re=related
Unforeseen consequences
läti ainus viga seisnes selles, et pollar viivitas jõu kasutamisega hetkeni, mil jõu kasutamine muutus naeruväärseks. võimalik, et tegu oli samuti rohelise tondiga...näokuju järgi ta just kuigi kogenud kalana ei paistnud.
provokaatorite lemmiktaktika ongi see, et tuleb venitada ja pollari närve üles kruttida, hoidudes samas otsestest rünnakutest. lõpuks tehakse midagi, midagi, mis pollari aktiveerib aga kõrvaltvaatajale paistab see jõu ja võimu kuritarvitamisena.
läti näite puhul oli täielik debiilsus see, et tüübid püüdsid apelleerida keele mitteoskamisele. ma läti seadusi muidugi ei tunne aga ega ma ka usu, et sealgi oleks pollar kohustatud vahistamise puhuks kellelegi advokaati ja tõlki kohale tellima. eesti seaduste varal - need tegelinskid astuvad lavale alles pärast vahistamist ja süüdistuse esitamist. 48h võib igat jorssi kinni hoida suvalisel põhjusel. siit lähtub, et ka see läti ment oli peast täitsa roheline. mis krdi tõlki? tuleb mingi vietnamlane, laseb kellegi maha ja sa hakkad temaga maid jagama mingi krdi tõlgi tellimise teemadel? get real... lihtpollar on vähemalt eestis igasuguste taoliste asjade eest seadusega päris kaitstud - s.t. tal puudub hilisem vastutus vahistatu teatud õiguste rikkumise eest. rõhutan - TEATUD õiguste. näiteks kui pollar kahtlustab, et oled purjus ja sina nõuad meditsiinilist ekspertiisi mille tulemus su kaineks tunnistab, siis maksad ekspertiisi omast taskust kinni. isegi kui see su kaineks tunnistas. leitakse nimelt, et kui siduda pollar selle vastutusega materiaalset, siis mõjutaks see nende esmaseid hinnanguid ja tõsi see ongi. samast lähtuvalt pole iseseisva riigi pollari kohuseks osata mingit slaavi või kasvõi baieri murrakut - pollar tabas isiku õigusrikkumiselt ja tema ainsaks kohuseks on see täpselt ja seadusele vastavalt protokollida ning rikkuja vajadusel edasi toimetada. igasugused vaidlused ja diskussioonid rikkujaga sel või muul teemal ei puutu absoluutselt temasse. selle parimaks näiteks olid esimeses klipis näidatud eesti mendid: ahah, nojah, on küsimusi - pöördu kohtusse. ei mingit liigset plärinat. noh, ja et filmid meid - so faking what? me ei tee midagi valesti, nii et filmi terviseks.
kogu ooper.
provokaatorite lemmiktaktika ongi see, et tuleb venitada ja pollari närve üles kruttida, hoidudes samas otsestest rünnakutest. lõpuks tehakse midagi, midagi, mis pollari aktiveerib aga kõrvaltvaatajale paistab see jõu ja võimu kuritarvitamisena.
läti näite puhul oli täielik debiilsus see, et tüübid püüdsid apelleerida keele mitteoskamisele. ma läti seadusi muidugi ei tunne aga ega ma ka usu, et sealgi oleks pollar kohustatud vahistamise puhuks kellelegi advokaati ja tõlki kohale tellima. eesti seaduste varal - need tegelinskid astuvad lavale alles pärast vahistamist ja süüdistuse esitamist. 48h võib igat jorssi kinni hoida suvalisel põhjusel. siit lähtub, et ka see läti ment oli peast täitsa roheline. mis krdi tõlki? tuleb mingi vietnamlane, laseb kellegi maha ja sa hakkad temaga maid jagama mingi krdi tõlgi tellimise teemadel? get real... lihtpollar on vähemalt eestis igasuguste taoliste asjade eest seadusega päris kaitstud - s.t. tal puudub hilisem vastutus vahistatu teatud õiguste rikkumise eest. rõhutan - TEATUD õiguste. näiteks kui pollar kahtlustab, et oled purjus ja sina nõuad meditsiinilist ekspertiisi mille tulemus su kaineks tunnistab, siis maksad ekspertiisi omast taskust kinni. isegi kui see su kaineks tunnistas. leitakse nimelt, et kui siduda pollar selle vastutusega materiaalset, siis mõjutaks see nende esmaseid hinnanguid ja tõsi see ongi. samast lähtuvalt pole iseseisva riigi pollari kohuseks osata mingit slaavi või kasvõi baieri murrakut - pollar tabas isiku õigusrikkumiselt ja tema ainsaks kohuseks on see täpselt ja seadusele vastavalt protokollida ning rikkuja vajadusel edasi toimetada. igasugused vaidlused ja diskussioonid rikkujaga sel või muul teemal ei puutu absoluutselt temasse. selle parimaks näiteks olid esimeses klipis näidatud eesti mendid: ahah, nojah, on küsimusi - pöördu kohtusse. ei mingit liigset plärinat. noh, ja et filmid meid - so faking what? me ei tee midagi valesti, nii et filmi terviseks.
kogu ooper.
-
Tarmo Männard
- Liige
- Kontakt:
Vabandan, et küsin, aga kuna juttu tuli sellest naljanurgas, ei taha eraldi teemat tekitada.....
Panin siin tähele väljendit "seaduslik korraldus".
Sain aru, et liikluspolitseiniku "autost välja ei tule!" või "mine autosse!" on seaduslik korraldus.
Kas "pane see kaamera kinni!" on seaduslik korraldus?
Aga kui närvis lätlane mulle juhiaknast midagi sisse muliseb, siis kuidas ma saan aru, mis osa sellest libas-labasest on seaduslik korraldus? Ja kui ma jään teda seepeale töllakil mokaga vahtima on tal siis õigus mind seadusliku korralduse eiramise eest 48 tunniks raudu panna......
Kas saan aru, et kui turvamees ütleb mulle, et "tavai, tule minuga nüüd kohe USA saatkonna pääslasse, et amid saaks sind kottida" on ebaseaduslik ja ma võin selle peale ütelda, et "turvas, mine perse"?
Mis on sel juhul turvamehe seaduslik korraldus? Kui turva ütleb, "näita oma taskusisu ette" siis on see vist seaduslik?
Aga kui turva ütleb "tee kümme prääksuga kükki"?
Aga kui "tee kümme prääksuga kükki" ütleb liikluspolitseinik, kas see on seaduslik korraldus?
Kas sitas tujus liikluspolitseinik võib näiteks seaduslikult kinni pidada järjest KÕIK liiklejad ja süüdistada neid joobes juhtimises? Ainus võimalus süütust tõendada oleks ju oma raha eest ekspertiisi vudida.
Kui politseiniku sõber paneks oma ekspertiisitelgi üles teeäärde, kuhu autojuhid vooriksid hulgi, oleks see juba äriidee...
Kust läheb piir?
Panin siin tähele väljendit "seaduslik korraldus".
Sain aru, et liikluspolitseiniku "autost välja ei tule!" või "mine autosse!" on seaduslik korraldus.
Kas "pane see kaamera kinni!" on seaduslik korraldus?
Aga kui närvis lätlane mulle juhiaknast midagi sisse muliseb, siis kuidas ma saan aru, mis osa sellest libas-labasest on seaduslik korraldus? Ja kui ma jään teda seepeale töllakil mokaga vahtima on tal siis õigus mind seadusliku korralduse eiramise eest 48 tunniks raudu panna......
Kas saan aru, et kui turvamees ütleb mulle, et "tavai, tule minuga nüüd kohe USA saatkonna pääslasse, et amid saaks sind kottida" on ebaseaduslik ja ma võin selle peale ütelda, et "turvas, mine perse"?
Mis on sel juhul turvamehe seaduslik korraldus? Kui turva ütleb, "näita oma taskusisu ette" siis on see vist seaduslik?
Aga kui turva ütleb "tee kümme prääksuga kükki"?
Aga kui "tee kümme prääksuga kükki" ütleb liikluspolitseinik, kas see on seaduslik korraldus?
Kas sitas tujus liikluspolitseinik võib näiteks seaduslikult kinni pidada järjest KÕIK liiklejad ja süüdistada neid joobes juhtimises? Ainus võimalus süütust tõendada oleks ju oma raha eest ekspertiisi vudida.
Kui politseiniku sõber paneks oma ekspertiisitelgi üles teeäärde, kuhu autojuhid vooriksid hulgi, oleks see juba äriidee...
Kust läheb piir?
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist