Nii ta ongi. Mõned arvavad, et seal käikse ainult pappi pärast. Võib olla on ka sellised olemas, aga sama palju pappi, nagu seal teenib reakoosseis, võib ju teenida ka kuskil Norras ehituse peal. Ja ei mingi ohtu, et tuled tagasi kastis või invaliidina. Enamus (nagu ma arvan) läheb siiski, et ennast proovile panna (esimesed käigud), või lihtsalt harjuvad sellise eluviisiga (kui juba paar korda seal olnud). Samas, kes ikka tahab väikse raha eest Klooga metsas põrgata, parem siis juba seal olla. Kaitseväelane peab isegi tahtlikult mõnikord seadma ennast sellisesse olukorda, mis võib olla ohtlik nii tervisele kui ka elule. Kas missioon (OK, võib olla ei ole päris sama sõda, mis võib meie maal puhkeda, aga isegi tulekontaktis olemine on ka omaette kogemus), või kas või langevarjuhüpped. Peaasi on enda hirmust üleastumine, see on nagu kutsesobivustest. Võõral maal olemine (kohalikud peavad meid okupantideks, ja mõnes mõttes on neil ka õigus) ja muud eetilised küsimused, nagu selle sõja mõtte ja eesmärgid, jätame hetkel kõrvale.Erik kirjutas:Ma ei ole kunagi tahtnud kellelegi peale hüpata ,et mida SA mölised, et MINA käisin,MINA tegin,MINA nägin,MINA lähen veel jne aga vahel mõned kommentaarid ajavad pisut harja punaseks.Pilt sai pandud rohkem nende meeste nimel kes sinna "riiki" on rohkem panustanud või jätnud. Minul jäi seal kah palju asju nägemata,ehk ka tegemata aga kui ma päris ausalt ütlen siis meelde tuletavad sealviibimist vaid lugemismaterjalid internetis ja saapad nurgas.
Palun vabandust sellise isiklikku küsimuse eest, kas sa olid MP-s, või siiski JV-s?