Likvideerin vana võla ja kajastan natuke suure auhinna võitnud SPAD-i sünnilugu
Kõik algas sellest kui soomes modelexpol käies astusime läbi Kuivalaise poest ja silma jäi selline karp:

Kuna ma olin juba jupp aeg tahtnud SPAD-i mudelit eesti värvides teha, siis sai näppu võetud ja kassasse tatsatud
Peab tunnistama et tegu polnud just kõige kergema mudeliga, epo pisike plekitükkide sats ja plast ...viimane suht kunstipäraselt kõver
Kokku istus siiski üllatavalt hästi ja tulemus kõikse hullem ei tundunudki.
Kokpiti sisu oli epost. Selle settisin alguses lauajupile, nii lihtsam värvida. Trosse sedapuhku ei hakanud uusi tõmmama, jäid originaalid. Tegelikult ega nad välja paista.

Siin kokkupandud kujul ja keresse sobitatud.

Tunnistan ausalt et pahtlit kulus omajagu.
Järgmisena kapott külge ja värvima, esimene värvikiht "heledama" rohelisega.

Värvimisel kasutasingi kaht tooni: heledam roheline Humbroli 86 + Revelli SM301 suhtes 4:2 ja tumedam roheline Humbrol 75 + Revelli SM301 suhtes 4:1. Tundus olevat hea lahendus . Alguses mõtlesin tiiva alaküljed heledaks värvida, aga miski aeg peale hunniku fotode lapamist mõtlesin ümber. Tundus et olid sama tooni.
Siis tuli ülatiib paika saada, see on alati omajagu põnevust pakkuv tegevus.

Edasi algas traaditamine, enne ülatiiva paikapanekut olin juba pingutid paika pannud.

ja algasid arglikud katsed tamiili , peenikeste torude ja oskusõnadega

Dekaalid lasin printida bürokraadis ja numbrimaski (jaa see on värvitud

) aitas orgunnida Kalle, aitähh selle eest.
Ja nüüd pean pattu tunnistama, kuna nagu ikka aega nappis siis rohkem pilte ei õnnestunudki teha, isegi valmis mudelist pole. Seda viga õnnestub küll vast septembris parandada.
Levar