Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
- Kapten Trumm
- Liige
- Postitusi: 43807
- Liitunud: 28 Juul, 2005 15:35
- Kontakt:
Re: Lihakonserv - kas see ka süüa kõlbab?
Konservis (mis on steriliseeritud) üldreeglina keemiat ei ole, see säilib kinniselt ja ilma keemiata suurepäraselt. Probleem on selles, et autoklaavimine nõuab nii kõrget temperatuuri, et vitamiinid-asjad kipuvad lagunema (nt köögivilja konservides).
Säilitusaine on sees preservides (mis on üldiselt nõrgalt või pole üldse kuumutatud), nende säilitusaeg on konserviga võrreldes pisike. Vaatan, inimeses isukalt ostavad, vici heeringafilee (peenikeses kirjas terve Medelejev seal sees, et see säiliks). Säilitusaineid pandi preservidesse ja nõuka ajal (kaaliumsorbaat).
Muidu toidu säilitamisel tuntaksegi kahte kuumutusviisi - steriliseerimine ja pastöriseerimine. Kodused asjad on üldjuhul pastöriseeritud, välja arvatud herned, mis pastöriseerimisel ei säili. Liha ja kala konserve (mitte soolatud, marineeritud vms) on üldiselt kodus teha üsna tervise- ja eluohtlik trikk. Ise ma arvan, et mingi heeringas õlis konservina on tervisele ohutum kui need värsked, maitsvad, toitvad preservid.
Mida Eestis ei ostata teha (võrreldes lätlastega) on lihakonservid. Kurzuzeme lihakonservidega (kohtab nt Maximas) ei konkureeri isegi Rakvere. Samas käies Norras ei õnnestu konserve eriti kuskilt osta, sest seal vist sellist zanri ei tunta igapäevaelus. Vist meie rublaaja jääk. Samas ma arvan, et küll tuleb kord, kus konservid meite rahva näljahädast päästavad - harjumus neid süüa, toota ja ladustada.
Säilitusaine on sees preservides (mis on üldiselt nõrgalt või pole üldse kuumutatud), nende säilitusaeg on konserviga võrreldes pisike. Vaatan, inimeses isukalt ostavad, vici heeringafilee (peenikeses kirjas terve Medelejev seal sees, et see säiliks). Säilitusaineid pandi preservidesse ja nõuka ajal (kaaliumsorbaat).
Muidu toidu säilitamisel tuntaksegi kahte kuumutusviisi - steriliseerimine ja pastöriseerimine. Kodused asjad on üldjuhul pastöriseeritud, välja arvatud herned, mis pastöriseerimisel ei säili. Liha ja kala konserve (mitte soolatud, marineeritud vms) on üldiselt kodus teha üsna tervise- ja eluohtlik trikk. Ise ma arvan, et mingi heeringas õlis konservina on tervisele ohutum kui need värsked, maitsvad, toitvad preservid.
Mida Eestis ei ostata teha (võrreldes lätlastega) on lihakonservid. Kurzuzeme lihakonservidega (kohtab nt Maximas) ei konkureeri isegi Rakvere. Samas käies Norras ei õnnestu konserve eriti kuskilt osta, sest seal vist sellist zanri ei tunta igapäevaelus. Vist meie rublaaja jääk. Samas ma arvan, et küll tuleb kord, kus konservid meite rahva näljahädast päästavad - harjumus neid süüa, toota ja ladustada.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Re: Lihakonserv - kas see ka süüa kõlbab?
tööasjus sõidan igapäevaselt mööda kahest eurolavast Kurland Foodi lihakonservidest, mis oma alustel üha rohkem kummi lähevad. kastid hakkavad juba vaikselt pallikese kuju võtma. loodetavasti partii viga, mitte süsteemi vigaKapten Trumm kirjutas:Konservis (mis on steriliseeritud) üldreeglina keemiat ei ole, see säilib kinniselt ja ilma keemiata suurepäraselt. Probleem on selles, et autoklaavimine nõuab nii kõrget temperatuuri, et vitamiinid-asjad kipuvad lagunema (nt köögivilja konservides).
Säilitusaine on sees preservides (mis on üldiselt nõrgalt või pole üldse kuumutatud), nende säilitusaeg on konserviga võrreldes pisike. Vaatan, inimeses isukalt ostavad, vici heeringafilee (peenikeses kirjas terve Medelejev seal sees, et see säiliks). Säilitusaineid pandi preservidesse ja nõuka ajal (kaaliumsorbaat).
Muidu toidu säilitamisel tuntaksegi kahte kuumutusviisi - steriliseerimine ja pastöriseerimine. Kodused asjad on üldjuhul pastöriseeritud, välja arvatud herned, mis pastöriseerimisel ei säili. Liha ja kala konserve (mitte soolatud, marineeritud vms) on üldiselt kodus teha üsna tervise- ja eluohtlik trikk. Ise ma arvan, et mingi heeringas õlis konservina on tervisele ohutum kui need värsked, maitsvad, toitvad preservid.
Mida Eestis ei ostata teha (võrreldes lätlastega) on lihakonservid. Kurzuzeme lihakonservidega (kohtab nt Maximas) ei konkureeri isegi Rakvere. Samas käies Norras ei õnnestu konserve eriti kuskilt osta, sest seal vist sellist zanri ei tunta igapäevaelus. Vist meie rublaaja jääk. Samas ma arvan, et küll tuleb kord, kus konservid meite rahva näljahädast päästavad - harjumus neid süüa, toota ja ladustada.

Re: Lihakonserv - kas see ka süüa kõlbab?
Ma teen just inimkatseid metssealihaga, mis sai märtsi alguses tavalistesse keeratava kaanega 0,5l purkidesse pandud. Kõigepealt suures potis kergelt läbi hautatud ja siis purkipandult pastöriseeritud. Õpetuse leidsin kusagilt jahimeeste foorumist. Neetult hea kukkus välja ja, nagu ühes reklaamis öeldi: "Seni on enesetunne hea." Sooja suve pidas keldris vastu ja ei ilmuta mingeid riknemise märke. Ainuke oht, et enne kui saan teada, kaua sedasi liha säilib, on keldris purkidest ainult helge mälestus. Pool siga saab ootamatult kähku otsa.Kapten Trumm kirjutas:Liha ja kala konserve (mitte soolatud, marineeritud vms) on üldiselt kodus teha üsna tervise- ja eluohtlik trikk.
Järjest süveneb tunne, et see aeg võib palju kiiremini tulla, kui oodatagi oskaks. Sellepärast soetangi kõiksugu varusid.Kapten Trumm kirjutas:Samas ma arvan, et küll tuleb kord, kus konservid meite rahva näljahädast päästavad - harjumus neid süüa, toota ja ladustada.
Re: Lihakonserv - kas see ka süüa kõlbab?
tööasjus sõidan igapäevaselt mööda kahest eurolavast Kurland Foodi lihakonservidest, mis oma alustel üha rohkem kummi lähevad. kastid hakkavad juba vaikselt pallikese kuju võtma. loodetavasti partii viga, mitte süsteemi viga
[/quote]
eks pressitakse lapikuks tagasi ja lähevad toidupanga ratsiooni

eks pressitakse lapikuks tagasi ja lähevad toidupanga ratsiooni
Re: Lihakonserv - kas see ka süüa kõlbab?
minu hautatud liha top:
1. Saksamaa toode http://www.kriisis.ee/allahindlus?id=47435 nii sea kui kalkuniliha on fantastiline, 100% liha, midagi muud. Kahju et ostsin vaid kaks kasti omal ajal, rohkem pole maximas neid näinud, küll aga soomes Lidl ketis pidi pidevalt müügis olema.
2. http://static2.nagi.ee/i/p/469/20/11730143744b56_o.jpg teine koht. 90%+ puhas veiseliha. Kuid toorelt süües on veidi verise soolaka kõrvalmaitsega, vaja termiliselt töödelda, siis see maitse kaob ära.
1. Saksamaa toode http://www.kriisis.ee/allahindlus?id=47435 nii sea kui kalkuniliha on fantastiline, 100% liha, midagi muud. Kahju et ostsin vaid kaks kasti omal ajal, rohkem pole maximas neid näinud, küll aga soomes Lidl ketis pidi pidevalt müügis olema.
2. http://static2.nagi.ee/i/p/469/20/11730143744b56_o.jpg teine koht. 90%+ puhas veiseliha. Kuid toorelt süües on veidi verise soolaka kõrvalmaitsega, vaja termiliselt töödelda, siis see maitse kaob ära.
Viimati muutis jaanpht, 23 Juun, 2012 11:26, muudetud 2 korda kokku.
Re: Lihakonserv - kas see ka süüa kõlbab?
Ma olen kodulinnas ostnut seda sealihakonservi Lidlist ja on küll tõesti hea maitsega. Kajuks ei mäleta kui palju maksis, natuge aeg on möötunud viimasest ostukorrast.jaanpht kirjutas:minu hautatud liha top:
1. Saksamaa toode http://www.kriisis.ee/allahindlus?id=47435 nii sea kui kalkuniliha on fantastiline, 100% liha, midagi muud. Kahju et ostsin vaid kaks kasti omal ajal, rohkem pole maximas neid näinud, küll aga soomes Lidl ketis pidi pidevalt müügis olema.
Re: Lihakonserv - kas see ka süüa kõlbab?
herman30 kirjutas:Ma olen kodulinnas ostnut seda sealihakonservi Lidlist ja on küll tõesti hea maitsega. Kajuks ei mäleta kui palju maksis, natuge aeg on möötunud viimasest ostukorrast.jaanpht kirjutas:minu hautatud liha top:
1. Saksamaa toode http://www.kriisis.ee/allahindlus?id=47435 nii sea kui kalkuniliha on fantastiline, 100% liha, midagi muud. Kahju et ostsin vaid kaks kasti omal ajal, rohkem pole maximas neid näinud, küll aga soomes Lidl ketis pidi pidevalt müügis olema.
Käisin täna huvipärast siis ka seda ostmas. Täitsa normaalne on. Ning hind oli 1.90 €
Re: Lihakonserv - kas see ka süüa kõlbab?
Anna siis teistele ka teada, kus head kraami müüdi.dannuuu kirjutas: Käisin täna huvipärast siis ka seda ostmas. Täitsa normaalne on. Ning hind oli 1.90 €

Re: Lihakonserv - kas see ka süüa kõlbab?
EOD kirjutas:Anna siis teistele ka teada, kus head kraami müüdi.dannuuu kirjutas: Käisin täna huvipärast siis ka seda ostmas. Täitsa normaalne on. Ning hind oli 1.90 €
Elan samuti Soomes, ning Lidlist

- Kapten Trumm
- Liige
- Postitusi: 43807
- Liitunud: 28 Juul, 2005 15:35
- Kontakt:
Re: Lihakonserv - kas see ka süüa kõlbab?
Tõeliselt suurepärased 525g lihakonservid on müügil Maxima poodides, Läti toode, mingi "Nostalgia" kaubamärgi all, vist seesama "Kurland" või asi.
Kui passida peale soodust, siis võib saada 1,69 (norm vist 2.35) purk, sealiha, loomaliha ja turisti eine on täitsa maitsvad ja ei aja pärast üles.
Sama kompanii sealiha tatraga ja sealiha hernestega pole jälle suuremad asjad.
Parimad sealihakonservid, mida süüa on õnnestunud (paremad ka kui Rakvere omad).
Kui passida peale soodust, siis võib saada 1,69 (norm vist 2.35) purk, sealiha, loomaliha ja turisti eine on täitsa maitsvad ja ei aja pärast üles.
Sama kompanii sealiha tatraga ja sealiha hernestega pole jälle suuremad asjad.
Parimad sealihakonservid, mida süüa on õnnestunud (paremad ka kui Rakvere omad).
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Re: Lihakonserv - kas see ka süüa kõlbab?
Läti Nostalgiat pole proovinud, küll aga näen poes pidevalt, lugesin koostist purgilt, kui õieti mäletan siis seal oli nahk, pekk, soojavalk nimekirjas sees, seega ei hakkanud ostma, heas tušonkas neid ingrediente ei tohi olla. Lähen poodi õhtul ja vaatan uuesti, see on alati letil olemas.
- Kapten Trumm
- Liige
- Postitusi: 43807
- Liitunud: 28 Juul, 2005 15:35
- Kontakt:
Re: Lihakonserv - kas see ka süüa kõlbab?
Sojavalk ja nahk on sees nendes odavates Läti konservides, kus 240g karp on mingi 70-80 senti ja mis inimtoiduks ei sobi.
Kodus muud praegu pole kui see Nostalgia turisti eine, tsiteerin purgilt:
Koostis: sealiha vähemalt 64,9%, loomaliha 33.5%, sool max 2.5%, maitseained, E250 säilitusaine (vot see on paha). Ei mingit ersatsi, kõige ehedam "tushonka".
Kodus muud praegu pole kui see Nostalgia turisti eine, tsiteerin purgilt:
Koostis: sealiha vähemalt 64,9%, loomaliha 33.5%, sool max 2.5%, maitseained, E250 säilitusaine (vot see on paha). Ei mingit ersatsi, kõige ehedam "tushonka".

/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Re: Lihakonserv - kas see ka süüa kõlbab?
käisin just maximas ära, sain targemaks:
hea "nostalgia" - http://nagi.ee/photos/jaanpht/20957689/ http://nagi.ee/photos/jaanpht/20957685/ 97.5% liha 1.79€ (hetkel mingi kampaania) kilohinnaks 3.40€, pole veel proovida jõudnud:)
halb "nostalgia" - http://www.kriisis.ee/ru/view_sale.php?id=565619
hea "nostalgia" - http://nagi.ee/photos/jaanpht/20957689/ http://nagi.ee/photos/jaanpht/20957685/ 97.5% liha 1.79€ (hetkel mingi kampaania) kilohinnaks 3.40€, pole veel proovida jõudnud:)
halb "nostalgia" - http://www.kriisis.ee/ru/view_sale.php?id=565619
Re: Lihakonserv - kas see ka süüa kõlbab?
Käisin kalal ja oli kaasas 2 konservi.Esimene oli mingi lihakonserv, kahjuks tootja ja nimetus enam ei meenu, igatahes oli maitsev.
Teine oli aga see "Frankpott" lihakonserv, mille just esimesena avasin ja esimesena ka maa sisse kaevasin peale esimest suutäit
Olen tavaliselt kõigesööja, aga see ületas ikka kõik piirid.Millest see koosneb, seda teab vist ainult vanajumal ise.
Olin eriti näljane, sai 17 km maha tallatud ja konservi avades sai siis sellise üllatuse.
Igatahes ei soovita ka kõige suuremale vihavaenlasele.
Teine oli aga see "Frankpott" lihakonserv, mille just esimesena avasin ja esimesena ka maa sisse kaevasin peale esimest suutäit

Olen tavaliselt kõigesööja, aga see ületas ikka kõik piirid.Millest see koosneb, seda teab vist ainult vanajumal ise.
Olin eriti näljane, sai 17 km maha tallatud ja konservi avades sai siis sellise üllatuse.
Igatahes ei soovita ka kõige suuremale vihavaenlasele.
Optimist õpib inglise keelt, pessimist-hiina, aga realist Kalashnikovi automaati.
Re: Lihakonserv - kas see ka süüa kõlbab?
Pole küll lihakonservist juttu, kuid konservist ikka.
Rootsis õppides sai purgitoitu kaasa võetud. Et mitte lõunavaheajal pliidi kasutamise pärast võidu joosta, panin hommikul purgi elektriradikale ja lõunaks oli soe toit olemas.
Kõik purgitoidud läksid ilusasti alla ja tegid meele rõõmsaks, kuid üks - "Päikeseline Paella" - rändas järve, kaladele. Kas needki sõid, ei tea.
Muidugi võis tegu olla praakpartiiga.

Rootsis õppides sai purgitoitu kaasa võetud. Et mitte lõunavaheajal pliidi kasutamise pärast võidu joosta, panin hommikul purgi elektriradikale ja lõunaks oli soe toit olemas.

Kõik purgitoidud läksid ilusasti alla ja tegid meele rõõmsaks, kuid üks - "Päikeseline Paella" - rändas järve, kaladele. Kas needki sõid, ei tea.
Muidugi võis tegu olla praakpartiiga.

Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Bretschneider, Qwerty226 ja 2 külalist