corvus kirjutas:No see on ikka tase kui keegi väidab, et nõukaajal siinkandis toimunud internatsionaliseerimine (sisuliselt venestamine) oli hea. Selle väitja, kui ta on eestlane, saab olla kas põrunud või tegeleb ta millegipärast eneseõigustamisega. Ma ei tea kui noor või vana sa oled, aga hullem on kui sul on haugi mälu. Noorus on vabandatav.
Mida sa hakkad jälle sogama sa küsisid, et kas arstide siirdumine idast meile on on halb. Ma ütlesin , et selline internatsionaliseerimise protsess ei ole iseenesest halb. Samuti ei ole halb see kui eestlased siirduvad sellise positiivse internatsionaliseerimise protsessi raames läände. Sina aga süüdistad mind mingis venestamises. Internatsionaliseerimine ei võrdu mitte kuidagi venestamisega. Kes midagi sarnast väidab on kas peast põrunud või lihtsalt rumal.
corvus kirjutas:Milleks postitada väited, millede kontrollimine või ümberlükkamine on täna võimatu. Ma ei usu, et su väide tugineks kellegi või millegi peale, mida saaks analüüsida, kritiseerida, sellega isegi nõustuda - teistesõanadega, on sul midagi sellist, mille kontekstis saaks kasutada allikakriitilist lähenemist. Kas su väite aluseks mõni teaduslikumat sorti mudel või analüüs?
Mina ei käsi sul kohe iga suvalise subjektiivse arvamuse kohta, mis sulle ei meeldi ja mida sa niiväga kardad, hakata kohe mingeid tõestusi, mudeleid, analüüse, väiteid ja allikakriitilisi materjale küsima. Kui mu väited sinu arvates mitte millelegi ei tugine, mis sa siis neid veel küsid? Niikuinii ma sulle neid andma ei hakka ega pea seda ka vajalikuks! See, et inimesed koonduvad tulevikus suurematesse keskustesse jne. on P. Goble väide. Mine küsi tõestusi, väiteid, allikaid, teaduslikke mudeleid või mida iganes selle kohta temalt või CIA-st. Ma ei saa aru miks igasugused mu väited sind nii väga häirivad, tunned end kuidagi puudutatuna või on midagi varjata?
corvus kirjutas:Ei toimu. Assimilieerimisel ehk venestamisel a la nõukaaeg ja tänasel vabatahtlikkul emigreerumisel on vaks vahet. Isegi kui see "vabatahtlikkus" on teataval määral jutumärkides nagu ta oli näiteks iirlaste puhul peale kartulimädaniku tulekut. Ja ei kao see eesti keel ja rahvus inglise keele ning inglise laensõnade massilise kasutamise pärast ka kuhugi, sest puudub (kuigi sa seda väidad) nö kuskilt keskusest juhitav ja kohapeal elluviidav teiseks rahvuseks muutmine. Nagu ta esines paaril venestamise perioodil. Meenutan, et suuremast võimukeskusest mitte juhitud saksastamine (mõnel juhul vabatahtlik saksastumine - kadakasakslus) ei suutnud eestlust välja juurida. Oleks tulnud siia näiteks Aadu kolmas riik, oleks asjalood olnud vast teistmoodi. Isegi Balti Hertsogiriigi puhul oleks tekkinud selgelt võimukeskus, kes oleks palju efektiivsemalt elanikkonna saksastanud, kui seda tegid kohalikud sakslased või igapäevane suhtlemine nendega. Paralleel tänasel nn inglistumisel ja tollasel saksastumisel on märgatav. Sarnasusi on kaugelt rohkem kui paralleelil venestamisega.
Assimileerimine ja venestamine ei ole sünonüümid. Ei ole vaja inimesi eksitada. Milline vahe siis nõukaaegsel sunduslikul assimileerimisel ja tänasel vabatahtlikul assimileerimisel läbi emigreerumise ikkagi on? Nõukaaegne sunduslik assimileerimine tekitas sobimatu keskkonna tõttu tõrke ja ei töötanud, nüüd vabatahtlik assimileerimine läbi emigreerumise sobivasse keskkonda töötab? Kas sa tõesti usud, et läänes ühiskondi suuresti suunavad nähtused nagu näiteks, poliitiline korrektsus, repressiivne tolerantsus jne. on oma olemuselt täiesti juhitamatud stiihilised?
Tsiteerin sulle sinu rahustuseks natuke jälle P. Goble-t...
On the other, globalization, the notion that there should be the free flow of people as well as goods and capital, is inherently threatening to national identities and even the nation state. Nowhere are these threats greater than in the case of small countries like Estonia, Latvia and Lithuania. The obvious analogy is this: If you put a drop of blue ink into a large bottle of water, the water may be slightly tinted but the blue itself will disappear entirely.
corvus kirjutas:Kui me aga vaatame pikemas perspektiivis mõistet inimkond kui teatav rass planeedil Maa, siis on minu jaoks selge, et mingi hetk tuleb rahvused kui sellised unustada ning muutuda inimrassiks. Kõige sellest tulenevaga. Aga see on minu lapse-lapse-lapse-lapse-lapse probleem.
Maailma uuest korrast...ein volk, ein reich, ein führer... rääkis Hitler juba 70 aastat tagasi!
Sho kirjutas:Taas üks väike loogiline uperpall..
Ka praegu võivad kõik soovijad siirduda itta.. aga soovijaid ei ole.. üldse ei ole.. Sealt siia tulla soovijaid on aga enam kui küll. See, muuseas, on tõend, et praegu on siin tunduvalt parem kui enne..
NSVL ajal oli see itta siirdumine ikka oluliselt lihtsam. Olenemata sellest on ka käesoleval ajal sinna soovijaid ja niisamuti siirdujaid. Kes õpib, töötab ja plaanib enda tuleviku siduda pigem hoopis Venemaaga. Ida-Virumaal ei ole sellised näited paraku enam sugugi haruldased! Peterburi piirkond areneb märgatava kiirusega. Mida rohkem Eestis venekeelset haridust koomale tõmmatakse seda enam kohalik venelane ennast Venemaaga seob! Kusjuures varem pole sellised tendentsid nii märgatavad olnudki...
Sho kirjutas:Seda, et kellegi arvates on vangis istumine kasulikum kui vabaduses olemine, sest siis on võib olla kunagi võimalik vabadusse pääseda, ma kommenteerida ei oska.. Seda võib proovida rääkida Hodorkovskile..
Pigem tuleb last väiksena võimalike väliste kahjulike mõjude, vigastuste eest kaitsta seni kuni ta piisavalt suureks kasvab, et iseseisvalt endaga toime tulla ja oma ohutuse eest seista. Polnud see Eesti mingi vangla ühti, terve NSVL sisuliselt 1/6 planeedist oli vaba. Käidi läänepoolsemates vennasvabariikides ja mujalgi...
Kissinger - "Military Men Are Just Dumb, Stupid Animals To Be Used As Pawns In Foreign Policy"