Taux007 kirjutas:Ma ei ole kindlat poolt valinud, aga mõned mõtted, mis vajaksid klaarimist:
Pentagon
* Ääretult sirge lõikejälg ülevalt alla
1) eks see ole tingitud hoone konstruktsioonilisest ülesehitusest. seda on niimoodi ilma taustainfota väga raske kommenteeria.
2) olgu see, mis ta on aga mis põhjusel see üldse klaarimist vajab? mismoodi see mingi vandenõuga seondub?
Taux007 kirjutas:* Rusude varisemine nn lennuki kohale peale, mitte aga kokkupuutekohast väljapoole väänatult (kui viskad kivi vette, siis ta tõrjub esialgu vee välja, siinkohal pole aga esmast deformatsiooni nii hästi näha) - aga see on minu jaoks selline lihtsamini seletatav vähetähtsam nüanss asja juures.
ei saa kahjuks aru, mida sa mõtled. täpsusta!
Taux007 kirjutas:* Lennuki tiibade väga õrn kokkupuutejälg, millele vihjatakse Satakas'e poolt pakutud videos. Samas aga teiselt poolt on näha väga ümmargune auk seinas - kus on sellise ümmarguse augu tekitaja?
vaata, tiib on iseenesest väga õhuke ja pikitelje suhtes ka lühike. tiiva poolt antud impulss seintele on väha lühiajaline ja nõrk. samas lennuki kere on oluliselt pikem ja ka selle poolt antav impulss palju pikem ja tugevam. see on sama, nagu vibunoole tabamus - on näha noole poolt tekitatud ümar auk ja heal juhul vaid kerged kriimustused stabilisaatoritelt.
Taux007 kirjutas:* Võtsin praegu lahti Wikipedia teemal "Jet Oil", sain, et boiling temperature on 176 kraadi Celsiuse järgi. Alumiiniumil on sama asi 2467 kraadi (sulamistemperatuur 660 kraadi Celsiust) - mis asi seal aurustus? Järelikult peaks iga lennuk maaga kokkupuutel aurustuma? Ometigi aga on enamasti näha lennukirususid, mis on sageli suurtes tükkides ja terved. Mul küll info puudub, aga kas siis Kaksiktornidesse lennanud lennukid aurustusid samamoodi?
küllap said sa sõnast "aurustama" siinses kontekstis valesti. ei mina ega ka keegi teine ei ole selle all mõelnud seda, et metall füüsiliselt aurustus. siin on kasutatud inglise keeles levinud mõistet "vaporize" mis tähendab olenevalt kontekstist ka pihustumist, tolmustumist jpm. üldiselt kasutatakse seda niisuguste juhtumite puhul sellise kergelt emotsionaalse väljendina, mida ei maksaks päris sõna-sõnalt võtta. antud juhul peetakse silmas seda, et lennuk(id) purunesid kokkupõrkel niivõrd väikesteks tükkideks, et mingeid olulisi ja äratuntvaid (identifitseeritavaid - logod, värvid jmt) tükke järgi ei jäänudki.
Taux007 kirjutas:2 lennukit lendasid tornidesse, 1 Pentagoni ja üks kadus teepeal kusagile maapõue. Kas see ikka päris oli loomulik kulg antud lennuki puhul?
oleneb, mida sa mõtled ja silmas pead ning mis sinu jaoks ebaloomulik tundub?
Taux007 kirjutas:Ilmselt on meil täna sinisilmselt naiivne arvata, et nii kõik oli, kuidas ametlikus raportis kirjutatakse.
ma kaldun siiski arvama, et ametlik raport kokkupõrgete osas on enam-vähem õige (s.t. et antud sündmusi ja asjade käiku 100% täpsusega taastada pole muutujate rphkuse tõttu lihtsalt võimalik aga üldjoontes on asjad siiski nii, nagu ametlikud raportid väidavad). see tähendab, et torne ja pentagoni tabasid siiski väidetud lennukid, mitte mingid hologrammid ega tiibraketid.
see, miks ja kuidas see kõik täpselt toimus ja üleüldse võimalikuks osutus, on aga teine teema. mina oma nina sellesse ei topi sest seal pole praegusel hetkel võimalik ühtki selget ja loogilist järeldust teha. ja käesoleva teema raames pole see ka üldse oluline.