EKV välivormi arengud
Re: Eesti uus roheline digicamo vorm
Kas keegi on seda rohelise sisuga digivormi pikemalt kasutanud? Mitu pesukorda võiks võtta, et vorm natukenegi hingama hakkaks? Ju ta on mingi keemiaga koos, et laos ei idaneksmädaneks.
- kangelaspioneer
- Liige
- Kontakt:
mutionu kirjutas:Kas keegi on seda rohelise sisuga digivormi pikemalt kasutanud? Mitu pesukorda võiks võtta, et vorm natukenegi hingama hakkaks? Ju ta on mingi keemiaga koos, et laos ei idaneksmädaneks.
Kümmekond korda on pestud, olulisi muutusi pole täheldanud. Naaskel kätte ja auke tegema, siis hingab.
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
Piltidel olevad lennumasinad pole sünnist saati hallid mitte ameeriklaste maskeerimisoskuse nappuse tõttu (millele setu viitab), vaid seepärast, et selline laialivalguv sinakashall (air superiority gray), eriti kui äärte poole läheb värv heledamaks, raskendab õhulahingus, kus piloodi nägemisväli juba udune on - lennuki visuaalselt avastamist.Lisan camost tehnikal varia näidised (mitte EKV kontekstis) ja küsin, millal hakkame nägema oma BV206-tel ja Gelandewagenitel ning Unimogidel printkleebiseid. Kui, siis millele tasub mõelda ja kui suures osas.
Selline metsakamos F-16 muutub taeva taustal vägagi kergesti nähtavaks.
See digicamo lollus on seal täitsa asjakohatu. Nende masinate parim värv ongi hall.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Sain ka uue ürba kätte. Esmamuljed siis (osalt juba varem teada):
1) Kuue kitsas lõige ei võimalda (erinevalt vanast) üle pea äravõtmist kahe avatud ülemise nööbiga. Üle pea selgaajamine nööpimise asemel on kiire ja operatiivne - allüksuse sõduri SOP. Samuti pitsitab vorm rinna alt, kui istudes vms pisut üles kerkib. Jäikus tingitud arvatavasti nende kummivoldikute puudumisest uue vormi külgedel. Võimalik, et kuub on tehtud naise lõike järgi vms. Kuidas see aga rinnakamatele naisterahvastele selga istub, on ka hea küsimus. Mulle igatahes lubati otsida pisut laiem number, kui peaks sisse tulema. Aga ma olen ju kõhna...
2) Käisetaskud on toredad, kuid mõeldud vaid mingitele A6 kokkuvolditud paberitele - muud sinna ei mahuta. Välisservas puudub nimelt lõhik-lõõts erinevalt vanast vormist. Taskusse pandud pisut paksem ese aga rõhub käele.
3) Käised on kitsad ja musklilisemad poisid ei saa korralikult käiseid üles kääritud. Tänu sellele käiakse rivis ka +30 C puhul alati käised all...
4) Pastakatasku käisel on lauslollus. Miks ei saanud paigutada taskut kuhugi, et ka kääritud käistega oleks võimalik seal pastakat hoida? Randmel olev pastakatasku on ka pisut lühikesevõitu või kui sinna panna pikem pastakas, hakkab see omakorda suruma käele, kui kätt kõverdada.
5) Nimesildi koht on liiga kõrgel ja kipub jääma avatud krae serva alla. Krae ise on väga kitsas ja ei taha algul kuidagi tagant viisakalt vorminduda.
6) Sääretasku on täitsa mõttetu, kuid vähemalt teeb sõduri väljanägemise kentsakamaks, kui sinna ka see med-pakk asetada.
7) Säärte saabaste peal kandmine tähendab, et need saavad kiiremini väljastpoolt poriseks-tolmuseks, seestpoolt aga viksiseks. Ebameeldiv. Kui sõdur vormi kappi või toolile kokku voldib, peab nüüd sagedamini enne sääri pasast puhastama, et mitte seda edasi kanda.
Kunagi olid kaitseväes lukkudega nn "kalamehed" või "kondoomid", millel ka käis nagu säär saapa peale. Oli ka sääreversioon kilekattega. Ei olnud väga praktilised.
Pealkantava säärega pükstega on see variant, et astud talvel sügavasse kõva koorega lumme või okstesse ja säär kerkib üle saapa. Ilmselgelt kabinetis istujaid ei puuduta.
8 ) Helkurpaela kandmine saapal on raskendatud, kuna säär läheb või vajub saapa peale. Oleksin ise ühe ajateenija maanteel pimedas alla ajanud - tal oli tegelikult helkurpael peal, aga ei paistnud välja. Ohtlik.
9) Kuue alumised taskud on liiga kõrged. Vana lõikega sai hädapärast taskute ligi ja siis, kui lahingvest seljas oli. Samuti on erinevalt vanast mudelist märksa ebamugavam talvevormi alt suvevormi taskuava otsida.
10) Krõpsud on küll lõbusad, aga vormil rinnas kantavaid märke tuleb ikka riidele õmmelda. Kadunud on ka rinnataskud, mille peale neid sai rihtida.
Kokkuvõte oleks, et vorm tundub ebamugavaim neist lõigetest, mida olen viimase 10-15 a jooksul kandnud. Ei kujuta ette, miks see nii tehti. Miskid elu-rangerid ja elu-kabinetšikud on kokku saanud ja midagi suht huupi kokku susserdanud. Efektiivset keskteed pole suudetud sünteesida.
Saan aru, et aeg läheb edasi, aga miks oli vaja kogu senine kogemus prügikasti visata ja hakata jalgratast leiutama? Materjalis ei hakka rääkima. Olen seisukohal, et talvine ja suvine riie peaksid olema erineva tumeduse ja vetthülgavuse astmega nagu oli vanal laigulisel. Talvine toon peaks metsa all märkamatumaks jäämiseks tumedam olema.
Ainus hea asi uue vormi juures on uus talvemüts, mis tundub fliisnokatsist soojem. Esteetilisuse ja militaarse korrektsuse huvides oleks ka talvevoodri fliiskrae võinud asendada "mütsikarva" materjaliga. Krae on pisut kitsam tehtud, et tuul niipalju vahele ei puhuks.
Väikesed märkused, tähelepanekud ja trikid seoses vormiga. Osa neist juba on ettevõtlikumate vormikandjate poolt ka ära tehtud (mis siis, et ei tohiks).
- Pastakatasku kannatab käiselt ära harutada ja rinnale nimesildi alla luku kõrvale õmmelda.
- Sääretasku saab ära harutada ja tegelikult sobib ta suht täpselt esteetiliseks lisa-rinnataskuks. Vaja vaid alt nii 7 cm lühemaks lõigata.
1) Kuue kitsas lõige ei võimalda (erinevalt vanast) üle pea äravõtmist kahe avatud ülemise nööbiga. Üle pea selgaajamine nööpimise asemel on kiire ja operatiivne - allüksuse sõduri SOP. Samuti pitsitab vorm rinna alt, kui istudes vms pisut üles kerkib. Jäikus tingitud arvatavasti nende kummivoldikute puudumisest uue vormi külgedel. Võimalik, et kuub on tehtud naise lõike järgi vms. Kuidas see aga rinnakamatele naisterahvastele selga istub, on ka hea küsimus. Mulle igatahes lubati otsida pisut laiem number, kui peaks sisse tulema. Aga ma olen ju kõhna...
2) Käisetaskud on toredad, kuid mõeldud vaid mingitele A6 kokkuvolditud paberitele - muud sinna ei mahuta. Välisservas puudub nimelt lõhik-lõõts erinevalt vanast vormist. Taskusse pandud pisut paksem ese aga rõhub käele.
3) Käised on kitsad ja musklilisemad poisid ei saa korralikult käiseid üles kääritud. Tänu sellele käiakse rivis ka +30 C puhul alati käised all...
4) Pastakatasku käisel on lauslollus. Miks ei saanud paigutada taskut kuhugi, et ka kääritud käistega oleks võimalik seal pastakat hoida? Randmel olev pastakatasku on ka pisut lühikesevõitu või kui sinna panna pikem pastakas, hakkab see omakorda suruma käele, kui kätt kõverdada.
5) Nimesildi koht on liiga kõrgel ja kipub jääma avatud krae serva alla. Krae ise on väga kitsas ja ei taha algul kuidagi tagant viisakalt vorminduda.
6) Sääretasku on täitsa mõttetu, kuid vähemalt teeb sõduri väljanägemise kentsakamaks, kui sinna ka see med-pakk asetada.
7) Säärte saabaste peal kandmine tähendab, et need saavad kiiremini väljastpoolt poriseks-tolmuseks, seestpoolt aga viksiseks. Ebameeldiv. Kui sõdur vormi kappi või toolile kokku voldib, peab nüüd sagedamini enne sääri pasast puhastama, et mitte seda edasi kanda.
Kunagi olid kaitseväes lukkudega nn "kalamehed" või "kondoomid", millel ka käis nagu säär saapa peale. Oli ka sääreversioon kilekattega. Ei olnud väga praktilised.
Pealkantava säärega pükstega on see variant, et astud talvel sügavasse kõva koorega lumme või okstesse ja säär kerkib üle saapa. Ilmselgelt kabinetis istujaid ei puuduta.
8 ) Helkurpaela kandmine saapal on raskendatud, kuna säär läheb või vajub saapa peale. Oleksin ise ühe ajateenija maanteel pimedas alla ajanud - tal oli tegelikult helkurpael peal, aga ei paistnud välja. Ohtlik.
9) Kuue alumised taskud on liiga kõrged. Vana lõikega sai hädapärast taskute ligi ja siis, kui lahingvest seljas oli. Samuti on erinevalt vanast mudelist märksa ebamugavam talvevormi alt suvevormi taskuava otsida.
10) Krõpsud on küll lõbusad, aga vormil rinnas kantavaid märke tuleb ikka riidele õmmelda. Kadunud on ka rinnataskud, mille peale neid sai rihtida.
Kokkuvõte oleks, et vorm tundub ebamugavaim neist lõigetest, mida olen viimase 10-15 a jooksul kandnud. Ei kujuta ette, miks see nii tehti. Miskid elu-rangerid ja elu-kabinetšikud on kokku saanud ja midagi suht huupi kokku susserdanud. Efektiivset keskteed pole suudetud sünteesida.
Saan aru, et aeg läheb edasi, aga miks oli vaja kogu senine kogemus prügikasti visata ja hakata jalgratast leiutama? Materjalis ei hakka rääkima. Olen seisukohal, et talvine ja suvine riie peaksid olema erineva tumeduse ja vetthülgavuse astmega nagu oli vanal laigulisel. Talvine toon peaks metsa all märkamatumaks jäämiseks tumedam olema.
Ainus hea asi uue vormi juures on uus talvemüts, mis tundub fliisnokatsist soojem. Esteetilisuse ja militaarse korrektsuse huvides oleks ka talvevoodri fliiskrae võinud asendada "mütsikarva" materjaliga. Krae on pisut kitsam tehtud, et tuul niipalju vahele ei puhuks.
Väikesed märkused, tähelepanekud ja trikid seoses vormiga. Osa neist juba on ettevõtlikumate vormikandjate poolt ka ära tehtud (mis siis, et ei tohiks).
- Pastakatasku kannatab käiselt ära harutada ja rinnale nimesildi alla luku kõrvale õmmelda.
- Sääretasku saab ära harutada ja tegelikult sobib ta suht täpselt esteetiliseks lisa-rinnataskuks. Vaja vaid alt nii 7 cm lühemaks lõigata.
Süüdistad siin disainijaid kabinetielus ja siis ise tood välja vead mis.. noh, lõhnavad kabinetielu järgi. Olen sinust seda uut vormi pisut kauem kandnud ja väidan sulle selle alusel vastu.hummel kirjutas:Sain ka uue ürba kätte. Esmamuljed siis (osalt juba varem teada):
1) tuleb endale lihtsalt sobivama suurusega vorm valida, vana vormi numbri järgi ei pruugi sobivamat saada
2) Käisetaskutes saab muudki kanda peale A6 paberi, kõrvatropid, medpakk, mobiiltelefon, LED lamp on vaid lühike nimekiri asjadest mida ma seal kandnud olen
3) Olen nõus, osaliselt, aga saab lahendada punktis 1 kajastatud viisil
4) Käiseid ei saa üles käärida sest seal on pastakas? Oh seda draamat. Mu teada on kaitsevärmi vormi eesmärk siiski maskeerumise parandamine maastikul ja seal teatavasti käiseid üles ei käärita. Pealegi on pastakal ka muid kohti. Kabinetis võib laua peal hoida, niisama ringi tuterdades võib taskusse panna
5) *Vaatab oma kraed ja nimesilti* Maeitea mis umbepikk nimesilt sul on või mis imemoodi sa oma kraed voldid aga see nüüd küll probleem ei ole. Ilmselt taaskord probleemiks suutmatus aru saada faktist et uue lõikega vormi ei saa päris samamoodi voltida ja sättida nagu vana lõikega vormi. See ei ole halb ega hea, see on lihtsalt teistsugune.
6) Medpakk, ka rootsi oma, mahub ka käisetaskusse. Ning isegi jala pealset taskut täites näeb uus vorm (taljesse lõigatud jne) parem välja kui lotendav vana.
7) Ma avaldan sulle saladuse, neid sääri saab edukalt ka saapa sees kanda. Kui su ülemus käsib neid saapa peal kanda siis on see probleem mida arutada ülemusega, mitte probleem mis tuleneb vormi lõikest.
8 ) Vaata eelmist
9) Pole iialgi midagi neis kuue alumistes taskutes kandnud niiet ei oska probleemi kommenteerida.
10) loomulikult, vanal vormil riidele neid õmblema ei pidanud.. või oot. Milles siin probleem üldse on? Rinnataskud on kadunud? Joonlauda tunned?
PS: vormiriide kohta, teatud kandmisperioodi järel hingab ta piisavalt, ja see et ta pisut tummisem on on Eesti kliimas vaid positiivne. Kui mitu päeva aastas meil +30 kraadi nüüd ongi? Ja kui mitu päeva aastas jääb temperatuur siinna +10-15 kanti koos tuule ja vihmaga?
Räägime vist erinevatest vormidest ja partiidest?
Samahästi võiks siin demagoogiliselt väita, et ostes pagasiruumiga sõiduauto, ei peagi pagasiruum iga ilmaga lahti käima, sest sõiduauto on mõeldud sõitmiseks, mitte kaubaveoks.
Vormiriide hingavuse kohapealt ei hakanud sõna võtma. Eks head riiet ole raske leida. +30 ei ole meil sageli, kuid vahel ikka viskab (sel suvel küll oli vähe) ja on vaja ka siis sõduril vormis kuumarabanduseta hakkama saada. Vana riie oli minumeeest suht hea. Aga ju siis see materjal ei kõlvanud kellelegi leidurile - vaja ikka midagi uut.
Peaks vist meenutama, et see "välivorm" on siiski lisaks lahingriietusele ka möödapääsmatu töövorm ja igapäevavorm väga paljudele kaitseväelastele, sealhulgas 3000 ajateenijale. Seega ta peab olema ühtlasi normaalselt kasutatav ka igapäevafunktsioonis. Peale musta ja valge on olemas ta teisi värve.
Välivormiriietuse väljatöötamine ei ole mingi pulli tegemise projekt, vaid see peab olema tehtud absoluutselt läbimõeldult, kvaliteetselt ja igast loogilisest vaatenurgast lähtuvalt, kuna igapäevane kasutajaskond on tuhandetes. Ajateenijad ongi ka teadaolevalt imestanud juba, et miks seline vorm siis kaitseväele tehti, kui pea kõik ülemad väeosas seda pidevalt kiruvad, eksole.

Mina võin endale sobivama saada (ladu küll väga palju lootust ei andnud - kõik pididki sellised ebasobivad olema), aga teisi probleeme see ei lahenda. Leian, et vormi kiire selgasaamine on vajalik ja neid kitsuse muresid on kurtnud päris paljud ümber minu.1) tuleb endale lihtsalt sobivama suurusega vorm valida, vana vormi numbri järgi ei pruugi sobivamat saada
Ju Sul on siis mingi teistsugune vorm või hästi peenikesed käed. Ajateenijatele kästi ka med-pakid säärelt käisele, aga selguski, et suurema muskulatuuriga poistele osutusid seal liiga ebamugavaks ja tuli jalale tagasi panna. Mina kannan seal ka kõrvatroppe näiteks koos väikese karbikesega, aga ma põhimõtteliselt ei saa aru, miks ei võiks asju läbimõeldult teha.2) Käisetaskutes saab muudki kanda peale A6 paberi, kõrvatropid, medpakk, mobiiltelefon, LED lamp on vaid lühike nimekiri asjadest mida ma seal kandnud olen
Oled üks neist rangeritest, kes vormi ainult roomamiseks selga tõmbab? Käiseid saaks ehk isegi üles käärida, aga kaitseväe vorm pole suvaline moehilp, et seda ei peaks valmistama läbimõeldult.4) Käiseid ei saa üles käärida sest seal on pastakas? Oh seda draamat. Mu teada on kaitsevärmi vormi eesmärk siiski maskeerumise parandamine maastikul ja seal teatavasti käiseid üles ei käärita. Pealegi on pastakal ka muid kohti. Kabinetis võib laua peal hoida, niisama ringi tuterdades võib taskusse panna
Samahästi võiks siin demagoogiliselt väita, et ostes pagasiruumiga sõiduauto, ei peagi pagasiruum iga ilmaga lahti käima, sest sõiduauto on mõeldud sõitmiseks, mitte kaubaveoks.
Suutmatusega pole siin mingit pistmist ja minu nimesilt on täiesti normaalse pikkusega. Avatud krae serv katab mul aga nimesildi ühe nurga ära, mis ei ole normaalne ega asjakohane. Oleks nimesilt 5 mm madalamal, oleks juba korrektne küll.5) Maeitea mis umbepikk nimesilt sul on või mis imemoodi sa oma kraed voldid aga see nüüd küll probleem ei ole. Ilmselt taaskord probleemiks suutmatus aru saada faktist et uue lõikega vormi ei saa päris samamoodi voltida ja sättida nagu vana lõikega vormi. See ei ole halb ega hea, see on lihtsalt teistsugune.
Ülemustel on kaitseväes komme ühtlaselt kandmine ära käskida, mitte arutada iga alluvaga, kuidas kellele huviatavam tundub. Ja ei ole seda peal kandmiseks mõeldud paksendatud säärt saabastes ka just hea kanda.7) Ma avaldan sulle saladuse, neid sääri saab edukalt ka saapa sees kanda. Kui su ülemus käsib neid saapa peal kanda siis on see probleem mida arutada ülemusega, mitte probleem mis tuleneb vormi lõikest.
Mina välivormil eriti midagi peale hädapäraste märkide ei kanna, aga enamus siiski kannab. Krõpsude juurutamisel on oma mõte, mida TTA vist ei ole mõistnud.10) loomulikult, vanal vormil riidele neid õmblema ei pidanud.. või oot. Milles siin probleem üldse on? Rinnataskud on kadunud? Joonlauda tunned?
Vormiriide hingavuse kohapealt ei hakanud sõna võtma. Eks head riiet ole raske leida. +30 ei ole meil sageli, kuid vahel ikka viskab (sel suvel küll oli vähe) ja on vaja ka siis sõduril vormis kuumarabanduseta hakkama saada. Vana riie oli minumeeest suht hea. Aga ju siis see materjal ei kõlvanud kellelegi leidurile - vaja ikka midagi uut.
Peaks vist meenutama, et see "välivorm" on siiski lisaks lahingriietusele ka möödapääsmatu töövorm ja igapäevavorm väga paljudele kaitseväelastele, sealhulgas 3000 ajateenijale. Seega ta peab olema ühtlasi normaalselt kasutatav ka igapäevafunktsioonis. Peale musta ja valge on olemas ta teisi värve.
Välivormiriietuse väljatöötamine ei ole mingi pulli tegemise projekt, vaid see peab olema tehtud absoluutselt läbimõeldult, kvaliteetselt ja igast loogilisest vaatenurgast lähtuvalt, kuna igapäevane kasutajaskond on tuhandetes. Ajateenijad ongi ka teadaolevalt imestanud juba, et miks seline vorm siis kaitseväele tehti, kui pea kõik ülemad väeosas seda pidevalt kiruvad, eksole.

Nagu näha, pole pikemalt siin jutustada mõtet. Kanna seda vormi kõigepealt aastakese, ja tee seda väljaõpet läbiviivas allüksuses (st. siis reaalselt allüksuses, mitte kuskil staabis vms.) ning siis võime uuesti rääkida. Ainus mis mulle uue vormi juures tõsisemalt ei meeldi on talvevormi riie, mis on minumeelest pisut liiga hästi niiskust imav. Samas, tavaliselt läheb sinna peale ka valge maskeerimisvorm mis omakorda selle probleemi lahendab niiet midagi hullu ei ole.hummel kirjutas: (pikk jutt lühemaks tehtud)
Säärte hoidmine saabaste peal on kasulikum, sest vihmase ilmaga ei jookse siis vesi saapasse. Välitingimustes, suure vihmaga on see vägagi kasulik omadus. Kui on kõvasti marssimist, ei tule ka kilepükste variant kõne alla, sest need lihtsalt hautavad jalad täielikult ära, mis tingib omakorda mitmest kohast naha hõõrdumise jne.hummel kirjutas: 7) Säärte saabaste peal kandmine tähendab, et need saavad kiiremini väljastpoolt poriseks-tolmuseks, seestpoolt aga viksiseks. Ebameeldiv. Kui sõdur vormi kappi või toolile kokku voldib, peab nüüd sagedamini enne sääri pasast puhastama, et mitte seda edasi kanda.
Ka soomlaste vorm, mis mulle viimati selga anti, oli selline, kus sääred käisid saabaste peal.
[url=http://www.hot.ee/emulaator][img]http://www.hot.ee/emulaator/toetan3.gif[/img][/url]
Summeri pirisemisel on metsavennal aega hüpata laskepessa ja oodata mis sünnib - kas tegemist on inimese, looma või linnuga, või hoopis UFO-ga kirsavoi saabastes, automaat kaelas. Viimasel juhul kohe tuli peale.
Summeri pirisemisel on metsavennal aega hüpata laskepessa ja oodata mis sünnib - kas tegemist on inimese, looma või linnuga, või hoopis UFO-ga kirsavoi saabastes, automaat kaelas. Viimasel juhul kohe tuli peale.
Mina enam varukapeal pastakat ei kanna, kuna mitu korda rasket seljakotti seljast visates jäi seljakoti rihm pastaka taha kinni ja käristas õmblused lahti.
kanan ka seda uuemat vormi iga päev.selle pastaka tasku kaotasin ma ära.veel olen muutnud vormil pükste suurte taskute klapi kinnitusi nööpide asemel on krõpsud.ühel vormil tõin ma seda medpaki taskut paar senti ülesse poole vaatasin kuidas usa pükstel on need.see on jah õigus,et kellel käsi jämedam on ei saa kõiseid ülesse keerata suvel ja kui võtta suurem vorm siis on see nagu kott seljas. suvel käin ma ka käised üleval ja ei tegele staabis toolipeal istumisega.kui vaja saan käised alati alla lasta.olen kuulnud,et vormi riie läks vahetusse talve vorm on tehtud algsest suve vormi riidest ja vastupidi.need taskud mis on vormi jakil rinna taskutest all pool.nede kohta olen kuulnud juttu ,et need jäid selle pärast,et mingi kürge tegelane kes laos tööl on ütles ,et hea võtmeid seal kanda.enne kandmist olen vorme 95 kraadiga pesnud,et natukene riiet paremaks saada.kuumemal suve päeval oli vahel ikka niru tunne kui higi mööda jalga alla voolab.riie on kandmisega paremaks küll läinud.
urmo25 kirjutas:kanan ka seda uuemat vormi iga päev.selle pastaka tasku kaotasin ma ära.veel olen muutnud vormil pükste suurte taskute klapi kinnitusi nööpide asemel on krõpsud.ühel vormil tõin ma seda medpaki taskut paar senti ülesse poole vaatasin kuidas usa pükstel on need.see on jah õigus,et kellel käsi jämedam on ei saa kõiseid ülesse keerata suvel ja kui võtta suurem vorm siis on see nagu kott seljas. suvel käin ma ka käised üleval ja ei tegele staabis toolipeal istumisega.kui vaja saan käised alati alla lasta.olen kuulnud,et vormi riie läks vahetusse talve vorm on tehtud algsest suve vormi riidest ja vastupidi.need taskud mis on vormi jakil rinna taskutest all pool.nede kohta olen kuulnud juttu ,et need jäid selle pärast,et mingi kürge tegelane kes laos tööl on ütles ,et hea võtmeid seal kanda.enne kandmist olen vorme 95 kraadiga pesnud,et natukene riiet paremaks saada.kuumemal suve päeval oli vahel ikka niru tunne kui higi mööda jalga alla voolab.riie on kandmisega paremaks küll läinud.
Sai ükskord algallikast otse küsitud, et kas läks vahetusse või mitte. Ei läinud. See et see suvevormi riie nii paks on tuleb mingist järeltöötlusest et paremat veehülgavust saavutada.
Kas keegi oskab öelda, mis vormielement KV juhatajal seljas on?
http://www.mil.ee/uudisepilt/3948_pic1.jpg
trafomees kirjutas:Kas keegi oskab öelda, mis vormielement KV juhatajal seljas on?
Vast on see, see proovipartiina tehtud tavavormi lühike jope, mida vaid 1-2 eksisteeribki? Värv on küll kummaline.
Näeb välja nagu klassikaline softshell.
Tundub, et KV juhataja on ainuke mees sel pildil ja võibolla ka terves väes, kel selline rüü üldse olemas ongi.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist