Ligi avaldas arvamust
Re: Ligi avaldas arvamust
No aga sa ju võid alati oma kontraharta 13 valmis kirjutada, panna üles sellele saidile http://petitsioon.ee/, avalikustada meeleavalduse ja aja koha ja tegutseda, mitte keegi ei keela.
Aga hakata tõesti kodankualagatust nüüd nii kartma nagu sina nüüd.... Osapooled on siiski ka väga erinevatel stardipositsioonidel: ühelt poolt riigi poolt suht kenasti rahastatud erakonnad koos oma kilekottidega ämmadega ja teiselt poolt suht puhtakujuline kodanikualagatus vaid.
Aga hakata tõesti kodankualagatust nüüd nii kartma nagu sina nüüd.... Osapooled on siiski ka väga erinevatel stardipositsioonidel: ühelt poolt riigi poolt suht kenasti rahastatud erakonnad koos oma kilekottidega ämmadega ja teiselt poolt suht puhtakujuline kodanikualagatus vaid.
toomas tyrk See peab ikka üks meeletu edevus ning hea enesearvamus olema, mis sunnib sellist möla sellistes kogustes tootma. Siis nüüd tekib üha rohkem ja rohkem tunne, et ju ikka keegi maksab selle eest.
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
Peavoolupoliitika apologeetide ignorantsuse paraad....
Kas seda saate ikka aru, et midagi on valesti?
Küsimus polegi ju selles, et reform, sotsid või Jüri Lina.
Küsimus on selles, et teatud seltskonna arrogantsus ja "vor v zakone" mentaliteet hakkab tasapisi üle võlli käima.
Ja seda enda kanapimedust teatud asjade osas õigustatakse labase demagoogiaga "neil pole ju MANDAATI" jne.

Kas seda saate ikka aru, et midagi on valesti?
Küsimus polegi ju selles, et reform, sotsid või Jüri Lina.
Küsimus on selles, et teatud seltskonna arrogantsus ja "vor v zakone" mentaliteet hakkab tasapisi üle võlli käima.
Ja seda enda kanapimedust teatud asjade osas õigustatakse labase demagoogiaga "neil pole ju MANDAATI" jne.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Pigem on asi ikkagi selles, et ebademokraatlikes postsovetlikes poliitilistes tingimustes Nõukogude Liidus võrsusnud uus pragmaatiline nomeklatuur, majanduslik, poliitiline eliit ei taha oma kättevõidetud hüvedest niisama lihtsalt loobuda. Neile ei lähe naljalt korda demokraatia või õiglus. Endi heaolu nimel ja selle säilimise huvides on nad meeleldi nõus elama kasvõi Valgevenes. Need kes sellega ei nõustu on sunnitud lihtsalt lahkuma ja status quo säilib...
Viimati muutis rbl, 14 Nov, 2012 20:20, muudetud 1 kord kokku.
Kissinger - "Military Men Are Just Dumb, Stupid Animals To Be Used As Pawns In Foreign Policy"
Kodanikualgatust kardavad vaid need, kellel on põhjust karta. Hoidku taevas, kui midagi peaks muutuma. Viimaks hakatakse veel uurima, et kuidas ikka täpselt need erastamised üheksakümnendatel käisid, kes kellele raha andis, kes mida kinni mätsis jne. Võim pole Eestis enam ammu auasi, isegi mitte privileeg. Võim on muutunud asjaks iseeneses, võimulolijate, praeguste eluaegsete poliitikute jaoks millekski iseenesestmõistetavaks. Täpselt nii nagu see oli '30. aastate lõpus. Aeg on ajaloost õppust võtta ja vanu vigu mitte korrata. Kui me muidugi ikka tahame oma riigi säilimist.
Kirves pole mänguasi, raiuge see omale pealuu sisse!
"Suured inimesed on ikka tõesti imelikud," ütles ta endamisi lihtsal moel, kui ta oma teekonda jätkas.
"Suured inimesed on ikka tõesti imelikud," ütles ta endamisi lihtsal moel, kui ta oma teekonda jätkas.
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
Seda ma nimetaks "progress" eelmiste lehtede tonaalsuse taustal. TõsiseltMinua arust ma ei eita inimeste õigusi protestida. Ma ei eita, et midagi on mäda selles riigis

Tegelt kui asjast arutleda, siis minuarust üks häda on käegakatsutavate eesmärkide puudumine (peale NATOt, EL-i, ESM-i nagu kõik olemas) ja käib juba mõnda aega mugavustsoonis loksumine. Minu elukogemus näitab, et inimene sööb kartulikoori siis, kui on lootust peagi seapraadi haugata, kui seda pole, siis käib paratamatu haukamine Soomes.
Kui inimestel pole midagi teha, siis hakataksegi liigselt eksistentsiaalsete küsimustega tegelema.
Mitte tühjast kohast pole tekkinud kalambuur, et EV eksistentsi eesmärk on tasakaalus riigieelarve ja kõrge koht majandusvabaduse edetabelis (mis tegelikult ei ole ühegi ühiskonna eksistentsi eesmärk). Nali naljaks, aga selles on väike annus tõtt.
5 Euroopa rikkaima riigi hulka 15 aastaga või kuidas see Ansip lubas - sellised eesmärgid on teostamatud ja saavutamatud, punnitage palju tahes. Euroopa saatus on lähimaad 10 aastat fiskaalsete tulekahjude kustutamine ja rahaliidu püsti hoidmine. Meie saatus selles on obrokit maksta ja teenimatult kannatada.
Niiet, mis oleks EESMÄRK?
Minu mittekredibiilne kõhutuul: sotsiaalselt tasakaalus ja jätkusuutlik ühiskond aastaks 2040.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
See riigikogu infotund Ansipi juhtimisel meenutas mullegi kangesti seda kuulsat stseeni...mx77 kirjutas:No aga seda enam las nad protestivad, see ongi demokraatliku ühiskonna üks põhiõigusi - sõnavabadus. Igatahes eelistaks seda mingile Valgevene variandile.
Aga see AA jutt hakkab minu meelest juba rohkem nõudma meditsiinilist diagnoosi:
http://www.e24.ee/1040518/ansip-poliiti ... i-tuurinud

Siiski uskusid veel paljud, et NSDAP ja Hitler on asendamatud aga õnneks nad eksisid...
Viimati muutis rbl, 14 Nov, 2012 20:10, muudetud 1 kord kokku.
Kissinger - "Military Men Are Just Dumb, Stupid Animals To Be Used As Pawns In Foreign Policy"
Tegelikult võib Ligit ju mõista- kui nüri järjekindlusega demonstreeritakse (ja seda nii ajakirjanikud kui ka opositsioon) suhteliselt spetsiifilises valdkonnas elementaartõdede mittetundmist, siis hakkab ju tõepoolest igav. Ning kaua sa jõuad olla tolerantne ja mõistev seltskonnaga, kes igal kohtumisel hakkab painama, kuipalju on kaks pluss kaks ja kas see ikka on neli ja kuidas te selle tulemuseni jõudsite ning olete te selles ikka kindel. Ja eriti hiilgavad seltsimehed kuulutavad, et NEMAD suudaksid ikka ka vähemalt viis ja pool vastuseks saada. Mitte et ma Ligit õigustaks, aga mõista võib. Kusjuures isiklikult naudin kahe reformierakondlase esinemisi- sedasama Ligi ja Gräzinit. Vähemalt pole igava sõnaseadmisega seltsimehed. Nii et sedapuhku Corvusega ühes paadis.
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Nalja teed või?Lemet kirjutas:Tegelikult võib Ligit ju mõista- kui nüri järjekindlusega demonstreeritakse (ja seda nii ajakirjanikud kui ka opositsioon) suhteliselt spetsiifilises valdkonnas elementaartõdede mittetundmist, siis hakkab ju tõepoolest igav. Ning kaua sa jõuad olla tolerantne ja mõistev seltskonnaga, kes igal kohtumisel hakkab painama, kuipalju on kaks pluss kaks ja kas see ikka on neli ja kuidas te selle tulemuseni jõudsite ning olete te selles ikka kindel. Ja eriti hiilgavad seltsimehed kuulutavad, et NEMAD suudaksid ikka ka vähemalt viis ja pool vastuseks saada. Mitte et ma Ligit õigustaks, aga mõista võib. Kusjuures isiklikult naudin kahe reformierakondlase esinemisi- sedasama Ligi ja Gräzinit. Vähemalt pole igava sõnaseadmisega seltsimehed. Nii et sedapuhku Corvusega ühes paadis.
Nii palju kui ma avalikkuses Liigi selgitusi näiteks ESM-iga vastuvaidlematu liitumise poolt kuulsin, siis oli tema ainuke argument "et vaadake, aga kui palju me EL-ist toetusi saame", WTF ma ütleks selle peale. EL toetused ja ESM pole kuskilt otsast teineteisega seotud. Ma viitsisisn selle ESM lepingu tervikteksti üles otsida ja läbi lugeda ja Ligi ei suutnud ühtegi mõistlikku selgitust selle dokumendi osade küsitavate punktide kohta tuua. Ma ei tea kas keegi on viitsinud Ligi CV-d vaadata, aga tema töökarjääris on enne RK saadikuks saamist vaid ühe pisivalla majandusnõuniku ametikoht ja marginaalse panga veel marginaalsema Kärdla kontori juhataja ametikohad. Ja nüüd on ta peaaegu majandusgeenius mõne arvtes. WTF?
Need Ligi esinemised on ETV arhiivis ka täesti olemas.
toomas tyrk See peab ikka üks meeletu edevus ning hea enesearvamus olema, mis sunnib sellist möla sellistes kogustes tootma. Siis nüüd tekib üha rohkem ja rohkem tunne, et ju ikka keegi maksab selle eest.
Üle hulga aja häid mõtteid... Olavi Kärsna: Eesti vajab isikuvalimisi
http://www.epl.ee/news/arvamus/olavi-ka ... 6334&com=1
Meie poliitika on nimekirjavalimiste tulemusena ärastatud: valijatel on tunne, et nende valikust ehk kõige alusest ei sõltu tegelikult midagi.
Meie valimised ei ole praegu tegelikud valimised, sest valijad ei tea, keda nad parlamenti valivad. Ennekõike seetõttu tunnevad liiga paljud, et nad pole Toompeal esindatud. Riigikokku ei pääse 3579 häält saanu, küll on sinna aga võimalik suunata 308 häält saanud inimene.
Ühiskondlikust kokkuleppest rääkides tuleb meeles pidada, mis oli nimekirjavalimiste põhjendus: n-ö tavalised inimesed on lollid ega vali parlamenti väheseksikaid töömesilasi, keda seal väga vajatakse; et on ringkond inimesi, kes teab kõige paremini, mis ja kes on Eesti jaoks parem.
Viimane aeg on riigil oma kodanikke usaldama hakata ja ehtsatele isikuvalimistele üle minna. Riigikokku pääsemise ainus kriteerium peab olema kandidaadile tema valimispiirkonnas antud häälte arv.
http://www.epl.ee/news/arvamus/olavi-ka ... 6334&com=1
Meie poliitika on nimekirjavalimiste tulemusena ärastatud: valijatel on tunne, et nende valikust ehk kõige alusest ei sõltu tegelikult midagi.
Meie valimised ei ole praegu tegelikud valimised, sest valijad ei tea, keda nad parlamenti valivad. Ennekõike seetõttu tunnevad liiga paljud, et nad pole Toompeal esindatud. Riigikokku ei pääse 3579 häält saanu, küll on sinna aga võimalik suunata 308 häält saanud inimene.
Ühiskondlikust kokkuleppest rääkides tuleb meeles pidada, mis oli nimekirjavalimiste põhjendus: n-ö tavalised inimesed on lollid ega vali parlamenti väheseksikaid töömesilasi, keda seal väga vajatakse; et on ringkond inimesi, kes teab kõige paremini, mis ja kes on Eesti jaoks parem.
Viimane aeg on riigil oma kodanikke usaldama hakata ja ehtsatele isikuvalimistele üle minna. Riigikokku pääsemise ainus kriteerium peab olema kandidaadile tema valimispiirkonnas antud häälte arv.
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
Olen mõelnud, et tükati oleme EV-sse kaasa võtnud ENSV unustamatu pärandi kõige halvemaid osi. Selle asemel et võtta ideoloogiliselt kaasa 25 000 titte aastas ja korralikud relvajõud, oleme me kaasa võtnud parteinomeklatuura kombed ja arusaamad. Eelkõige just see igihaljas "partei andis ameti, andis ka mõistuse". Heaks näiteks on tänapäeval Eesti Energia nõukogu, kust on välja puksitud viimased energeetika asjatundjad (pean silmas sellealase hariduse ja töökogemusega inimesi, mitte portfelliinvestoreid). Sellist nalja punasel ajastul ei julgenud keegi teha, et panna energeetikaalased otsused parteikooli kasvandike teha, kõrbemise korral oli risk nomeklatuura jaoks liiga suur (Moskva karistas). Täna ei karista keegi, seega võib karistamatult kõike teha ja kui valimistel kaotadki 570 häält, siis küll parteinimekiri ikka kaardiväe ridadesse tagasi aitab.Nalja teed või? Nii palju kui ma avalikkuses Liigi selgitusi näiteks ESM-iga vastuvaidlematu liitumise poolt kuulsin, siis oli tema ainuke argument "et vaadake, aga kui palju me EL-ist toetusi saame", WTF ma ütleks selle peale. EL toetused ja ESM pole kuskilt otsast teineteisega seotud. Ma viitsisisn selle ESM lepingu tervikteksti üles otsida ja läbi lugeda ja Ligi ei suutnud ühtegi mõistlikku selgitust selle dokumendi osade küsitavate punktide kohta tuua. Ma ei tea kas keegi on viitsinud Ligi CV-d vaadata, aga tema töökarjääris on enne RK saadikuks saamist vaid ühe pisivalla majandusnõuniku ametikoht ja marginaalse panga veel marginaalsema Kärdla kontori juhataja ametikohad. Ja nüüd on ta peaaegu majandusgeenius mõne arvtes. WTF? Need Ligi esinemised on ETV arhiivis ka täesti olemas.
Et viimastel aastakümnetel Nõukogude Liidus aset leidnud tegelikke protsesse paremini mõista tuleb nähtavasti tutvuda Anatoli Golitsõni loominguga.
New Lies for Old: The Communist Strategy of Deception and Disinformation by Anatoliy Golitsyn
http://www.spiritoftruth.org/newlies4old.pdf
The Perestroika Deception : Memoranda to the Central Intelligence Agency by Anatoliy Golitsyn
http://www.spiritoftruth.org/The_Perest ... eption.pdf
"The Soviet strategists are concealing the secret coordination that exists and will continue between Moscow and the “nationalist” leaders of the “independent” republics."
New Lies for Old: The Communist Strategy of Deception and Disinformation by Anatoliy Golitsyn
http://www.spiritoftruth.org/newlies4old.pdf
The Perestroika Deception : Memoranda to the Central Intelligence Agency by Anatoliy Golitsyn
http://www.spiritoftruth.org/The_Perest ... eption.pdf
"The Soviet strategists are concealing the secret coordination that exists and will continue between Moscow and the “nationalist” leaders of the “independent” republics."
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
Meedias on selle "12 kirja" teemal täna tõsine aziotaaz puhkenud
Ansip juba vabandab RE rahaskandaali pärast, jõudis vist pärale, et pööbel on miskipärast tige
Samosti kirjutise võiks minuarust nimetada ajudega tehtud kõhutuuleks:
http://arvamus.postimees.ee/1041680/anv ... lternatiiv
Minuarust tüüribki tänade demokraatia tükati 1934-1940 pruugitu suunas kui sisulisi muudatusi paremuse poole ei tule.

Ansip juba vabandab RE rahaskandaali pärast, jõudis vist pärale, et pööbel on miskipärast tige

Samosti kirjutise võiks minuarust nimetada ajudega tehtud kõhutuuleks:
http://arvamus.postimees.ee/1041680/anv ... lternatiiv
Minuarust tüüribki tänade demokraatia tükati 1934-1940 pruugitu suunas kui sisulisi muudatusi paremuse poole ei tule.
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
Corvus, see 1934-1940 rahulolu (tegelikult polnud selle rahulolu ainus põhjus sugugi mitte Pätsi valgustatud valitsemine, vaid üldine majandustõus) ongi ohu märk.
Kui keskmine kodanik ei mõtle oma auto liisingust ja maja laenust kaugemale, siis tekivadki sellised "mina olengi riik"-tüüpi eluaegsed asjamehed, kes võivad rusikaga vastu rindu taguda ja "mind valis rahvas" kisada.
Päts saanuks ka ju rusikaga rindu taguda, et mul on mandaat (ja tõenäoliselt see nii oligi -pole eriline asjatundja tolle aja valimiste teemal).
Kui selle tänase "lehmakauplemise" - tegelikkuses on EV valitsuste eluead oluliselt pikemad kui kauplemise ajal - alternatiivi pakkujatena tõusevad esile igasugu "vali kord" mehed, vat siis tuleb ka lärmi tõsta, samasugust kui silvergate ja elamisloabusinessi puhul.
Silmas tasuks muidugi pidada, et "vali raudne kord" ja "plats puhtaks" mehed on juba istuvas koalitsioonis täna.

Aga see on kõik niisama tühikõvatamine, sellist muudatust Eestis ei tule, selleks peab vist 500 000 inimest tänavale minema. Istuv nomeklatuura pole sellest lihtsalt huvitatud - analoogselt kuluhüvitiste, parteide rahastamise ja palju muuga, kus neid ettepanekuid on ka tehtud, mis pole viinud kuhugi, sest nende elluviimiseks on vajalik nendest hüvedest huvitatud nomeklatuura enda tahe neist hüvedest loobuda.
Kui keskmine kodanik ei mõtle oma auto liisingust ja maja laenust kaugemale, siis tekivadki sellised "mina olengi riik"-tüüpi eluaegsed asjamehed, kes võivad rusikaga vastu rindu taguda ja "mind valis rahvas" kisada.
Päts saanuks ka ju rusikaga rindu taguda, et mul on mandaat (ja tõenäoliselt see nii oligi -pole eriline asjatundja tolle aja valimiste teemal).
Kui selle tänase "lehmakauplemise" - tegelikkuses on EV valitsuste eluead oluliselt pikemad kui kauplemise ajal - alternatiivi pakkujatena tõusevad esile igasugu "vali kord" mehed, vat siis tuleb ka lärmi tõsta, samasugust kui silvergate ja elamisloabusinessi puhul.
Silmas tasuks muidugi pidada, et "vali raudne kord" ja "plats puhtaks" mehed on juba istuvas koalitsioonis täna.
Aga teeks äkitselt nii, et kehtestaks RK pääsuks isikule antud häälte lävendi, nt 3000 häält. Parteinimekirjades alla 3000 hääle saanud tegelaste asemel saavad üle 3000 hääle saanud üksikkandidaadid ja kui need otsa saavad, siis ülejäänud kohad lähevad neile, kes jäid lati alla, pingereas vastavalt häältele sõltumata nimekirjadest. Selline mõte tekkis...Ma saan aru, et erilist viha (ka mulle) tekitab see Kallo versus Talviku fenomen, mille puhul 300 versus 3000 häält pääses RK Kallo, aga mitte keegi pole täna pakkunud välja töötavat süsteemi...

Aga see on kõik niisama tühikõvatamine, sellist muudatust Eestis ei tule, selleks peab vist 500 000 inimest tänavale minema. Istuv nomeklatuura pole sellest lihtsalt huvitatud - analoogselt kuluhüvitiste, parteide rahastamise ja palju muuga, kus neid ettepanekuid on ka tehtud, mis pole viinud kuhugi, sest nende elluviimiseks on vajalik nendest hüvedest huvitatud nomeklatuura enda tahe neist hüvedest loobuda.
Mis töötavat süsteemi siin veel vaja on, riigikokku saavad enim hääli saanud kandidaadid ja ongi kõik.Corvus kirjutas:Ma saan aru, et erilist viha (ka mulle) tekitab see Kallo versus Talviku fenomen, mille puhul 300 versus 3000 häält pääses RK Kallo, aga mitte keegi pole täna pakkunud välja töötavat süsteemi...
Ma ei julgeks öelda, et 1934-40 kõik eluga kangesti rahul olid. Minu vanaema, kes oli sündinud 1918. a. ja kaks aastat tagasi meie hulgast lahkus, mäletas seda aega hästi. Rääkisin temaga sellel teemal päris palju. Ja tema ütles, et elu olnud ikka raske, rahapuudus olnud igapäevane asi ja keskmisel maainimesel tulnud küllaltki kitsalt läbi ajada. Alles 1938-1939 läinud justkui väheke kergemaks. Miks seda aega ilusana mäletatakse, tuleb sellest, mis sellele perioonile järgnes.
Kirves pole mänguasi, raiuge see omale pealuu sisse!
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline