Leo kirjutas:
Siberihundil palun silmaringi laiendamiseks enne järgmise netist korjatud foto postitamist läbi lugeda siinsamas foorumis kirjutatud sajad kommentaarid täpsuslaskmise arengutest meil ja maailmas. Seal on detailselt läbi arutatud koik variandid ja asjalikumad tootjad. Kuna ei ole yhegi nimetatud firmaga seotud, siis ei hakka neile reklaami tegema. Netist fotosid oskan ise ka noppida ja M14 ehitust mulle opetama ei ole vaja hakata, tänan.
.
sinu sõnad: "Ma olen ka kuulnud, et M14 pidid olema mingid USA ryhmavanemate taskus hoitud votmed, millega saab valangu laskmise voimaluse lukust lahti. Kuidas see käib, pole oma silmaga näinud. Tuleb järgmine kord jutuks votta, kui logistikasse voi relvurite juurde asja. Väga ei usu, et nemadki teavad ja neid imevotmeid yldse näinud on"
panen pildi selle võtme kohta ja sa väidad et oskad ise ka otsida ja ei ole vaja sulle m14 ehitust õpetada. polegi ehitust keegi õpetanud. Lihtsalt pilt sellest võtmest mida sa "kuulnud" oled
Polegi väitnud et m14 ei kõlba. Kõlbab väga hästi
Loomulikult ei pea ostma näiteks S&B kõige kallimat mudelit täpsuspüssile, samas ei ole mõistlik osta ka 300eur jaapani optikat. Need lihtsalt ei pea vastu.
Kui me räägime jalaväejaos olevast täpsuslaskurist, siis peaks arvesse võtma ka asjaolu et suurema tõenäosusega kogeb tema relv rohkem mehhaanilisi mõjutusi kui Snaipri oma. Sest snaiper saab lahingolukorras rohkem oma relva hoidmisele tähelepanu pöörata kui jalaväe jaoga ringi jooksev sõdur.
Silmaringi laiendamiseks olen need foorumi teemad juba ammu läbi lugenud.
laserkaugusmõõtjate kohta- kui see odavaim teeb oma töö tõesti ära siis sellisel juhul ei ole vaja maksta ainult selle eest et on olemas võimalus mõõta 2x kaugemale aga tegelikkuses mõõta ei ole vaja.
Isiklikult ei vihja kellegi ega millegi pihta.
Aga küsimus on et kuidas asju testida
On asju testitud suvel palavas, vihmas. Talvel külmas, lumes. Külmakäest mindud sooja telki lastud aparaadil ülesse soojeneda, siis välja mindud ja jälle mõõdedud jne. Ja selliselt päevi ja päevi.
või võetud aparaat auto esiistmelt ja mõõdetud... ühe korra...
Foorumis võib heietada mida iganes. Reaalselt sellest midagi ei muutu.
tegelikult on minu meelest palju suurem probleem üleüldine laskeoskus kui mingi TP teema.
Kui võtta keskmine KL rühm, minna lasketiiru ja lasta 100-300m
kui paljud saavad pihta distantsile üle 100m?
järgmiseks lisame laskjatele rakmed ja kiivri vaatame mis siis saab.
lisame ebastandardse olukorra- mis lahingukäigus ette tuleb(laskeasend mis ei ole ei lamades ega põlvelt, laskmine varje tagant, akna august jne) 300 peal olevate märkide tabamisest võib ainult und näha.
lisame kõigele sellele juurde liikumise- asi muutub nii laskja kui lahingpaarilise jaoks juba väga ohtlikuks.