Wiking Narva

Eestlased ning eestlastest koosnevad üksused, relvad, lahingud, varustus, autasud jne jne...
Vasta
fredo
Uudistaja
Kontakt:

Wiking Narva

Postitus Postitas fredo »

Sooviksin ühelt Narva pataljoni võitlejalt võtta väikest intervjuud/meenutusi sellest kõigest, kuid jama on selles, et ei tea põhitausta. Seega palun abi, et keegi saadaks targematest siia pataljon Narva, või Wiking vms tegevusloo....Aitäh!
aitab kommunismist
MOrav
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas MOrav »

Minu au on truudus: pataljon "Narva" ajalugu. I / [[Klubi "Wiking-Narva" ajalookomisjon ; peatoimetaja Harri Tulp ; 2. trüki toimetanud Eduard Vääri ja Andres Sepp ; eessõnad: Harri Tulp, Eduard Vääri, Andres Sepp, Kaljo Jakobsoo]
2. tr.
Tartu : Klubi "Wiking-Narva" ajalootoimkond, 2002 (Tartu : Greif)
389, [5] lk. koos kaanega : ill., kaart., portr. ; 21 cm

*

Terasest tugevamad : pataljon "Narva" ajalugu II / [Klubi "Wiking-Narva" ajalookomisjon ; koostaja ja peatoimetaja Harry Tulp]
Tartu : Klubi "Wiking-Narva", 1997 (Tartu : Greif)
871, [1] lk. : ill., portr. ; 21 cm.

*

Visadus võitis : pataljon "Narva" ajalugu III / [koostaja Harry Tulp ; toimetaja Eduard Vääri]
Tartu : Klubi "Wiking-Narva", 1999 ([Tartu] : Greif)
301, [1] lk. : ill., portr. ; 21 cm

*

Hando Ruus : kunstnik ja legendaarse "Narva" pataljoni ohvitser / [koostanud Reino Hein]
Tartu : Greif, 2000 ([Tartu] : Greif)
87, [1] lk. : ill., portr., kaart ; 22 cm
Minevikust ; 6
Veltu
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Veltu »

Mis selle mehe nimi on, kui tohib küsida.

Minu soovitus: mine raamatukokku ja laenuta nt Harry Tulp-"Minu au on truudus" nime kandev raamat.

Ei pea kuhjade viisi raamatuid lugema,et asjast aimu saada.
Ära hirmuta!
Ära tee ulakust!
Koera, kes kogu aeg haugub, pannakse kõige vähem tähele
[img]http://www.hot.ee/emulaator/toetan4.gif[/img]
Elagu sõnavabadus!
fredo
Uudistaja
Kontakt:

vastupidi, pigem on nii, et pole aega ühtegi raamatut lugeda....seepärast olekski sellist kompakstemat kokkuvõtet oodanud, nagu siin tihti ilmub.
aitab kommunismist
fredo
Uudistaja
Kontakt:

P.S selle aktiivse mehe nimi on Ernst Raiste ja pealegi ma pole veel tema nõusolekut küsinud, kuid tean, et tal on, millest rääkida...
aitab kommunismist
Veltu
Liige
Kontakt:

Mhm, Raiste on sündinud 5.4.1925 ja elab Elvas.

Väärt mõte. Saad veteranidega rääkides võimsa emotsionaalse laengu. Aga kindlasti võta diktofon ka kaasa. Kui veel pole,siis osta endale kindlasti! Tulevikus on hea kuulata või millekski kasutada. Pealegi on "Narwa" mehi üpriski kasinasti järel.
Ära hirmuta!
Ära tee ulakust!
Elagu sõnavabadus!
fredo
Uudistaja
Kontakt:

Elan isegi elvas ja kuna Raiste on mu erakonnakaaslane siis saan ikka natuke läbi. Diktofoni võtan kindlasti kaasa, aga ennem oleks mul vaja kindlasti natuke pataljoni ajalugu tunda.
aitab kommunismist
Veltu
Liige
Kontakt:

Eks ta ole, ei pääse raamatutest ei üle ega ümber.

Ma ei tea,kas need mehed on veel elus,aga Elvas elavad/elasid veel sellised mehed:

*Uno Teder 24.1.25
*Tinno Kaljo 22.10.20
*Kalju Pajula 20.9.25
Harry Rand 12.8.23

Kõige parem oleks asja uurida kohalikult veteranide esimehelt. Nt mina tean tänu esimehele kõiki Ida-Virumaal elavaid veterane.
Ära hirmuta!
Ära tee ulakust!
Elagu sõnavabadus!
fredo
Uudistaja
Kontakt:

Kas eelmainitud mehed olid ka kõik "Narwa" võitlejad? Raiste peakski olema Elva piirkonna esimees ja "Narwa" igasuvised kokkutulekudki on Elvas. Aga juba mingit infot tuleb, mida temalt küsida ;)
aitab kommunismist
Veltu
Liige
Kontakt:

Kas eelmainitud mehed olid ka kõik "Narwa" võitlejad
Oih, vabandage minu kasvatamatust. Jah,need on "Narwa" mehed. Uno Teder neist vast kõige kuulsam.

No kui Raiste on esimees,siis oled ju eriti targa ja huvitava mehe peale sattunud. Ma üldse ei kahtlegi,kas ta on nõus sulle oma mälestustest rääkima. Esimehed need kõige asjalikumad mehed ongi.

Isiklikult soovitan sul siiski pat. "Narvast" jutustav raamat läbi lugeda. Nii jõuad veteraniga kiiremini ühele lainele. Kokkuvõtlikust kirjutisest jääb väheseks.

Jõudu ja hoia siis kõva :)
Ära hirmuta!
Ära tee ulakust!
Elagu sõnavabadus!
fredo
Uudistaja
Kontakt:

Kool ja töö piiravad aja ära, aga eks ma siis loen selle eelmainitud raamatu läbi. Sellegipoolest, kui keegi pakub siia mingit pikka teksti, siis ootan ja tänud abi eest!
aitab kommunismist
eikeegi
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas eikeegi »

Veltu viidatud Kaljo Tinno käest ei saa kahjuks enam midagi küsida.
Wiking
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Wiking »

Wiking-Narva liikmena soovitan sul lugeda läbi kõik kolm eelpool nimetatud raamatut pataljon "Narva" ajaloost. Need siis on: "Minu Au On Truudus", "Terasest tugevamad" ja "Visadus võitis". Eks Kuldseid kuradeid, nagu neid nimetatti, jääb ka iga aastaga vähemaks, aeg läheb. Raamatute lõpus leiad ka nimekirja pataljon "Narva" võitlejatest.

Ilma nende meeste raskesse ja vaprasse ajalukku süvenemata jääb siiski su ettevalmistus pisut kuivaks. Niiet head lugemist!
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist