Lennuk Võrtsjärves

Kõiksugu militaarsuunitlusega väljakaevamised ja nendega seonduv.
Vasta
Kasutaja avatar
ugandiklubi
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ugandiklubi »

:( seda küll aga sellist rahvast kahjuks ikka jätkub , ise kuulsin paar aastat tagasi kuidas sealt kanndist leiti lennuki tiivad ja viidi kokkuostu . Kui kokkuostu jöudsin oli juba hilja kuna olid tiivad ära tükeldatud .
LauriV
Uudistaja
Kontakt:

Postitus Postitas LauriV »

arvatavsti tegemist sama juhusega:(
Arnold
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Arnold »

Jah, kulla mehed! Nii palju kui mina tean, siis saared Võrtsus on järve lõunasopis. Olles isiklikult 80-te alul sealkandis järve risti läbi puurinud, võin teile julgelt öelda, et olenevalt kukkumisnurgast, oleks võinud sinna jäädavalt kaduda ka venelaste orbitaaljaam "Mir", sest settepuuriga on võimalik kolme mehe lihasjõul jää pealt tungida läbi muda, sapropeelkihtide, järvekriidi ja sinisavi kuni neljateist meetri sügavusele!
Järv ei ole akvaarium :lol: :lol: :lol:
kalmarpu
Uudistaja
Kontakt:

Postitus Postitas kalmarpu »

Võrtsjärve ääres Valma küla lähedale jäi sakslastel moonavoor maha.
propatria
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas propatria »

Ehk oskad lähemalt kirjutada, mis üksus ja mis voor ja kuna jäi?
Kust tuli ja kuhu suundus?

ProPatria
Hea sõna ja pussiga saavutab enamat, kui lihtsalt hea sõnaga...
Kasutaja avatar
Wolfen
Liige
Kontakt:

Lennuk Võrtsjärves

Postitus Postitas Wolfen »

Olen kuulnud jutte,et sõja ajal olla saksa lennuk kuhugi Tamme küla alla järve kukkunud,oskab keegi midagi rääkida selle kohta.Võibolla on praegugi järves?Ette tänades
Kasutaja avatar
Kessel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kessel »

Midagi kindlat ei ütle aga üks vene ajal kirjutatud raamat rääkis , et V-Emajõe lahingute ajal sinna kanti mitu SAKSA ja ka VENE lennukit alla sadanud.
Kas just järve seda ei tea öelda.
Kunagi foorumis see teema juba korra üleval olnud.
alari
Liige
Kontakt:

Re: Lennuk Võrtsjärves

Postitus Postitas alari »

Wolfen kirjutas:Olen kuulnud jutte,et sõja ajal olla saksa lennuk kuhugi Tamme küla alla järve kukkunud,oskab keegi midagi rääkida selle kohta.Võibolla on praegugi järves?Ette tänades
Olen peaaegu kõik suved oma elust veetnud tamme külas. Ei usu, et seal ranna läheduses on mõni lennukivrakk, sest siis oleks see kindlasti kohalik vaatamisväärsus, mida kõik kohalikud kindlasti paar korda suve jooksul külastaksid. Pealegi on võrtsjärv üsna laugelt sügavaks minev ning kui see lennuk oleks ranna lähedal, siis oleks see kindlasti veest välja paistnud siis, kui umbes 7-8 aastat tagasi oli veetase ikka väga madal.

Nii et see lennuk võib olla kaugemal rannast, kus on sügavam või siis ta pole tamme küla läheduses
Kasutaja avatar
Wolfen
Liige
Kontakt:

Vanemate inimeste jutu järgi olevat ikka kukkunud.Mu vanavanaisa olevat seda kukkumist oma hoovipealt näinud,et tulnud lõuna poolt,must jutt taga,piki järve ja tammel maha sadanud.Vanavanaisa olla veel öelnud et see küll kaugele ei jõua,enne kui alla kukkus.Ka olevat pärast poisid seal sukeldunud vaatama.Noh need läbi mitme suu kuuldud jutud,kes teab.Vast venelane kiskus välja sellepärast polegi näha olnud
Kasutaja avatar
FW Anton
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas FW Anton »

Oma mälestustes kirjutab NL kolmekordne kangelane Ivan Kožedub, et tulistas Võrtsjärve kohal alla Saksa luurelennuki Dornier. Seega on või oli üks sakslane seal sees olemas. Aga olen kuulnud ka ühest Vene lennukist, mille justkui Sedunov on sealt väljat tirinud
Anton - horridoo!
oliver
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas oliver »

Kuskilt mälusopist kumab nagu Drevingu seotus mingi Võrtsjärves või selle lähistel allakukkunud Saksa lennukiga.
Kasutaja avatar
Wolfen
Liige
Kontakt:

Sedunov tõmbas vene lennuki sangla raba servast välja,Kuskilt Vanause kandist
Kasutaja avatar
Satakas
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Satakas »

võrtsu kohta olen kuulnud, et mingi lennuk seal oli aga see olla traktoristide poolt juba nõuka-ajal välja tiritud.

tegelt tuli mulle kõigi nende järve-lennukite, -tankidega seoses meelde, et omal ajal räägiti "rigkondades" (ka Ugandiklubi ringis) ka saadjärves olevast lennukist, mis pidada minu mäletamise järgi asuma kuskil kõrveküla (või misiganes kirikuga küla see seal läänerannal on) kohal. on see teema pädev?

sama seltskond sosistas ka mingitest vene tankidest kuskil vist pedja jõe kandis luhal/soos aga nende kohta öeldi, et need olla veel paarikümne aasta eest välja paistnud ja nüüdseks jäädavalt põhja vajunud.

omalt poolt lisaksin vabas vormis ka loo, mille rääkis üks endine vene eruohvitser.
no sõitis sass oma traktoriga (kopaga/buldoosriga/vmt) keset talve üle soojärve nurga, mööda ammust ajast kasutatud "shortcut'i" baasi poole. seekord oli aga masin vist tavalisest raskem. igatahes ühes kohas läks prõksti läbi jää. sass kargas hirmuga kabiinist välja, et mitte põhja vajuda. oli üldiselt teada, et koht on suht sügav. aga võta näpust - vjust vaid meetri-poolteist ja jäi pidama. no mis seal ikka - ehk oli madal koht või mõni kivirahn põhjas. igatahes varsti tuldi masinat välja sikutama. masin aga ei taha tulla- on millegi küljes kinni. selge, et madal põhi see pole, mis masinat kinni hoiab. kuidagi tiriti junn august välja. /siinkohal mu mälu katkeb - ei mäleta, mismoodi seejärel tuvastati, et ..../ igatahes selgus, et seal all on mingi tank. no selge see, et ikka sakasa, mitte mingi vene käula :twisted: aga seda ei maksa tõena võtta sest IGA tank ja lennuk on ju ikka "saksa oma".
novot. selline lugu. mis edasi sai - ei tea / ei mäleta. kahjuks ma ka kohta ei mäleta aga kuivõrd oli tegu igipõlise tartu mehega (jah, sündinud, elanud tartus ja vahepääl kuskil vene armees ohve olnud ja siis erru minnes taas tartusse tulnud), siis minu arust oli ikka mingi tartulähedase kandiga tegu. juhul, kui see mingit tõepõhja omaks (keegi veel sama lugu kuulnud vmt) - sis oleks põnev kuulda ka teisi versioone.
Viimati muutis Satakas, 25 Nov, 2005 19:58, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
Wolfen
Liige
Kontakt:

Saksalasi vist oli rohkem seal lennukis,kuuldes,et venelane on külas hakanud endid uputama,aga kohalikud olla ära päästnud.Jällegi läbi mitme suu kuuldud mälestuskilluke,ei tea kas uskuda või mitte
Kasutaja avatar
FW Anton
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas FW Anton »

Võrtsjärve lennukitest on sii nfoorumis varem juttu olnud. Loe varajasemaid postitusi: www.militaar.net/viewtopic.php?t=475
Anton - horridoo!
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist