corvus kirjutas:Mis selle kirikute pöördumise põhjustas oli just seesama laialdlane (sisuliselt) rahulolematus, mis ignoreerimisel või õigustamisel oleks võinud paisuda lausa raevuks. Seega oli see mõistlik lähenemine, selgelt mitte mõistlikule õpetaja käitumisele, kes oleks pidanud oma kuuluvust veidi paremini turvama. Minupärast kasvõi vastates otsesele küsimusele, et ta "ei kommenteeri" kuulujutte. Ongi kõik.
Paremini turvama, ehk teisisõnu salga ja mitte tõtt rääkida

Aga kui ei räägi tõtt, kas see ei ole vale? Sina ei pea mitte valetama ... või kuidas iganes see oligi

Aga jah, see käsk keelab valetamise, kuid see ei tähenda, et peaks ka tõtt rääkima.

Aga kui see, kes peaks (no vähemalt kiriku arust) olema eeskujuks, ei räägi tõtt ja tegeleb salgamisega ... siis seda teemat edasi aretades oleks Corvuse jaoks olnud ka see täiesti õige kui need poistepilastajatest preestrid oleks kah teinud ainult suuri silmi ja oleks öelnud "Ei kommenteeri"
corvus kirjutas:/.../ sest vaevalt, et kolme või nelja vaimuliku pöördumine oleks sind antud juhul sarnaselt elevile ajanud /.../
Miks tegeled oletamisega? On 30 vaimuliku, mis on fakt. Või äkki on nad siiski kuidagi mõjutatud nendest "marginaalsetest vandenõu teoreetikutest"
Aga üldse, selle loo valguses on mu hea meel, et ma ei ole enam selles vanuses, keda võiks mobiliseerida, sest minu usutunnistus keelab kristlaste alluvuses olla

Me oleme ju siin, et isamaad kaitsta. Aga prantslased on ju ka siin, et oma isamaad kaitsta. Kellel siis õigus on?
Erich Maria Remarque “Läänerindel muutuseta”