Integratsioon ja Eesti venekeelsed

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta
tommy
Liige
Kontakt:

Re: Eesti venelaste suhtumine Eestisse ja eestlastesse.

Postitus Postitas tommy »

Ehk oleks õigem, et normaalsed inimesed ei kriba juba ammu enam delfile kommentaare kirjutada.
andrus
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas andrus »

Lemet sa ei vastanud mu küsimusele. Kahe teadmata päritoluga numbri suhe ei näita mitte midagi. Teema on endiselt "Eesti venelaste suhtumine Eestisse ja eestlastesse."
Kui ma tahaks juuksekarva pooleks ajada, siis ma küsiks ka seda, kuidas eristatakse venelasi ja vene keelt rahvusvahelise suhtlemiskeelena kasutavaid. Sinu taset teades ma siiski ei hakka seda tegema.
OnuEnn
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas OnuEnn »

"normaalsed inimesed ei kriba juba ammu enam delfile kommentaare kirjutada."

seda niikuinii. mis seal salata, nende kahe oma postituse vahepeal käisin isegi lugemas delfi artiklit KL 95 uuest MB-st. hea kamraadi soovituse peale.
kommentaarid lugesin ka läbi, ei midagi mis üllataks.

http://www.delfi.ee/news/paevauudised/1 ... d=65874076
Viimati muutis OnuEnn, 25 Mär, 2013 20:29, muudetud 1 kord kokku.
Lemet
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Lemet »

Kardetavasti on lugupeetavad oma normaalsusega meite tänapäevases ühiskonnas marginaalide hulgas. Vastasel juhul oleks Delfi ju juba ammu pankrotis. Eirata sealt vastuvaatavat meelsust oleks kõige vähem rumal.
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Lemet
Liige
Kontakt:

Lemet sa ei vastanud mu küsimusele. Kahe teadmata päritoluga numbri suhe ei näita mitte midagi.
Jätaks sedapuhku kommenteerimata andruse taseme ja minu arvamise sellest ning täheldaks veelkord eelnevalt kirjapandut...
Nii et kas elavad kohalikud venekeelsed puhtalt taime elu ega tunne uudiste vastu mingit huvi(mida ei tahaks hästi uskuda) või on nad kirjutatavaga in corpore ühte meelt...sitad valikud mõlemad.
On ehk kolmandat valikut pakkuda? Peale vandenõu teooriasse kalduva müstilise "karvase käe", mis kohalike venekeelsete negatiivsed hinnangud eestivaenulikelevaenulikele kommentidele suure kummiga maha nühib. Nii et vast on andrus nii lahke ja annab teada, kas tema arust on siinsed venekeelsed kas:
a) ignorandid, keda siinne elu ja uudised karvavõrdki ei huvita
või
b) vaenulikud selle nende jaoks arusaamatu ja ajaloolise eksituse tõttu tekkinud riigi suhtes, mille territooriumil nad ajaloo ebaõigluse tõttu elama ja selle diskrimineerivate seaduste alla käima peavad.
toomas tyrk
Site Admin
Kontakt:

Postitus Postitas toomas tyrk »

Ma ei hakka siin mingeid oma alaväärseid arvamusi pakkuma. Aga soovitan lugeda järgmist M Lauristini juba ammu ilmunud artiklit. mis aga ei ole (ainult?) tema enda seisukohavõtt, vaid Praxise uuringutulemused, mida siis on töödeldud ja kommenteeritud.

http://www.epl.ee/news/arvamus/marju-la ... d=64199933
Kurjam
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kurjam »

Kõik need jutud stiilis "delfis ei käi" meenutavad omaaegset huumorisaadet "wremja". Ka siis kisasid kõik kultuursed ja korralikud inimesed, et nad seda ei vaata aga ometi teadsid pärast kõik mida seal näidati :D . Silmakirjalikkus, muud ei midagi.
Lemet
Liige
Kontakt:

Kuidas Saulusest...
nagu ma kirjutasin, normaalsed inimesed ei käi seal juba aastaid.
...Paulus sai...
mis seal salata, nende kahe oma postituse vahepeal käisin isegi lugemas delfi artiklit
8)
aest
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas aest »

Tähtis pole mitte hinnangute hulk, vaid hoopis nende arvutite hulk, kust need hinnangud tulemas. Kommentaaridega täpselt sama lugu.
OnuEnn
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas OnuEnn »

hea kaasfoorumlane Lemet, ma pole väitnud et mina olen normaalne inimene. aga ega see pole esimene või viimane kord mõnel kaasfoorumlasel valesid järeldusi teha või oma luulusid teiste peale ajada.

ma tõesti ei käi delfis või kuskil mujal anonüümselt kommenteerimas, aga mõne hea kamraadi viidatud mõnele artiklile heidan ikka pilgu peale vahest.

aga parafraseerides nurmekunna mehi - kuidas see kõik venelastega seotud on?
andrus
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas andrus »

Sa Lemet ei vastanud ikkagi minu küsimusele, kaua võib?

Aga mina seevastu võin lahkelt sinu omale vastata. Ma arvan, et kohalikud venelased on üldiselt samasugused nagu meie, eestlased. On nende seas neid, kes armastavad näidata Eesti riiki ebaõnnestununa (nagu ka siin foorumil eestlaste seas - siinkohal nimesid ei nimeta, aga kirjutajate top 2-st peaks neid paar tükki ikka leidma), on patrioote, on selliseid, kes elavad lihtsalt oma elu.
Peldikuseinalt nimega delfi sinu luuludega sobivaid kommentaare ja hääletustulemusi üles noppides sa nende üldise meelsuse kohta järeldusi teha ei saa, sest arvatavasti koguneb sinna kommenteerima marginaalne seltskond (vähemalt sa pole suutnud vastupidist tõestada, nagu ma paari mõttetu numbri kohta käivast küsimusele vastamisest kõrvale hiilimisest järeldan).

Praegu tundub mulle küll, et kas lollusest või teadlikult tegeled väikestviisi vaenu õhutamisega. Mõni nõrgema närvikavaga ja/või rumalam võib siin foorumil peale vastavalt valitud "uudiste" lugemist ühel hetkel röögatada "<üks rahvus (antud kontekstis mitte juudid)> <ühte küttekehasse>" ja saab peale seda endale riikliku repressiivaparaadi kannule.
Lemet
Liige
Kontakt:

Nagu ma aru saan, ei jõua andrus kuidagi ära oodata numbrit, palju neist kommentidest on pärit Eestist? Saan ma korrektselt aru?
Pean andrust kurvastama- ei tea. Seda saaks vast Delfi IP aadresside uurimisel teada. Aga nagu ma korduvalt olen kirjutanud, pole ei kommentaaride ega nende positiivsete hinnangute teema üldsegi mitte point. Vaid hoopis nendesinaste kommentaaridele negatiivsete hinnangute puudumine. Rääkimata sellest, et andrus on minu pakutud kahele võimalusele omapoolse kolmanda lisamata jätnud. Samuti jääb see Toomase toodud Lauristini artikkel koos Praxise uuringuga mulle segase mulje- kus kurat siis need 21+16 % eestimeelseid ja edukalt lõimunuid ikkagi on? Sest sellise statistika kohaselt peaks eelpool näitena toodud kommentide all neid miinusmärgilisi ikka tunduvalt rohkem olema kui need õnnetud neli-viis. Muideks, sama küsimus on mind jäänud vaevama ka siis, kui mõni "natsikütt" on võtnud EV süüdistada. Kõik need valitud rahva pojad-tütred, kellest mõnigi on maailmanimega ja kelle elujärg pole siinses riigis vist teps mitte väga hull, on vait nagu kuldid rukkis. Selmet oma nime all mõnigi rida trükkida ja süüdistus ümber lükata. Aga ei- juutide kohalikud esindajad näikse piiritaguste süüdistustega igati nõus olevat ja pigem lisavad hagu...
Muideks, see, et Delfit käivad lugemas ja kommenteerimas marginaalid, ei saa tõsiseks argumendiks pidada. Sest esiteks vaevalt ka sinul selle jutu tõestuseks otseseid fakte on ja teiseks kõnelevad kaudsed faktid vastupidisest. Kui delfit külastaks marginaalne kogus inimesi, oleks pankrot juba ammu välja kuulutatud.
Drax
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Drax »

Lemet kirjutas:Muideks, see, et Delfit käivad lugemas ja kommenteerimas marginaalid, ei saa tõsiseks argumendiks pidada. Sest esiteks vaevalt ka sinul selle jutu tõestuseks otseseid fakte on ja teiseks kõnelevad kaudsed faktid vastupidisest. Kui delfit külastaks marginaalne kogus inimesi, oleks pankrot juba ammu välja kuulutatud.
Mina ammutan esimese kihi uudiseid ka Delfist ja olen elus vist paar-kolm korda kommenteerinud ja igasugune +/- teema on minust kauge kaarega mööda läinud. Uudiseid ja kommentaarium on nagu kaks eri maailma seal ja klikid ning bännerite näitamised tulevad arvatavasti siiski peamiselt uudiste lugemistest. Kui sealne sapipritsimine natukenegi tegelikkust peegeldaks, peaksid Eestis kärbsed suures vihkamisest õhust alla kukkuma.
Peter[L+]
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Peter[L+] »

Oli pisut üllatav lugeda järgnevaid kommentaare: http://rus.delfi.ee/sport/talvealad/mez ... 1&no=0&s=1
Piire mis on mõõgaga tõmmatud - pliiatsiga ei paranda [M.Jakobson]
EOD
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas EOD »

Peter[L+] kirjutas:Oli pisut üllatav lugeda järgnevaid kommentaare: http://rus.delfi.ee/sport/talvealad/mez ... 1&no=0&s=1
Mis seal üllatavat - ei taha ju siinsed venekeelsed inimesedki, et neid peetaks pärit olevateks miskist Zakaulkinost või maakeeles nurgatagusest kohast, kus millegagi hakkama ei saada.
Pealegi pole Veerpalu inimene, kes nende elujärge või siinset staatust mingilgi määral mõjutaks. Järelikult "oma poiss" ja temasse suhtumine positiivne. Nagu ka slaavi päritolu sportlastesse, kultuuriinimestesse... suhtumine eestlaste hulgas.
Kui siia tekib mingi arvestatava suurusega tumedanahaliste inimeste kogukond, on ilmselt lõpp üldse kõigil eesti/vene vastuoludel ja koondutakse uue, ühise "vaenlase" vastu. :roll:
Nõukaaja lõpus miskit sarnast juba oli toimumas.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: HotelVictor ja 1 külaline