Jaanalindu pole ka mõtet mängida ja roosades prillides ringi käia. Mis puutub Delfisse ja ka siin http://rus.delfi.ee/daily/estonia/ilves ... 1892&com=1 ära toodud kommentaaridesse ja pandud plussidesse ja miinustesse, siis asi üsna selge. Ma tean, et valdav enamus RusDelfi kommentaaridest kirjutatakse Eesti IP-aadressidelt (selle kindlakstegemine pole suur IT-kunst). Kui neile ei meeldiks oletatava väikse vihase grupi poolt päev-päevalt kirjutatavad vihast nõretavad kommentaarid, siis võiks ju vähemalt klikata ja teatada ebasobivast kommentaarist. Võiks ju ka mõne miinuse panna. Aga seda me ei näe, näeme hoopis vastupidist.andrus kirjutas:Ma arvan, et kohalikud venelased on üldiselt samasugused nagu meie, eestlased. On nende seas neid, kes armastavad näidata Eesti riiki ebaõnnestununa (nagu ka siin foorumil eestlaste seas - siinkohal nimesid ei nimeta, aga kirjutajate top 2-st peaks neid paar tükki ikka leidma), on patrioote, on selliseid, kes elavad lihtsalt oma elu.
Peldikuseinalt nimega delfi sinu luuludega sobivaid kommentaare ja hääletustulemusi üles noppides sa nende üldise meelsuse kohta järeldusi teha ei saa, sest arvatavasti koguneb sinna kommenteerima marginaalne seltskond (vähemalt sa pole suutnud vastupidist tõestada, nagu ma paari mõttetu numbri kohta käivast küsimusele vastamisest kõrvale hiilimisest järeldan).
Praegu tundub mulle küll, et kas lollusest või teadlikult tegeled väikestviisi vaenu õhutamisega. Mõni nõrgema närvikavaga ja/või rumalam võib siin foorumil peale vastavalt valitud "uudiste" lugemist ühel hetkel röögatada "<üks rahvus (antud kontekstis mitte juudid)> <ühte küttekehasse>" ja saab peale seda endale riikliku repressiivaparaadi kannule.
Meenutame Pronksmässu. Kui palju oli siis veelasi, kes oleks hiljem kaasmaalaste tegu tauninud või vabandanud? Mäletan, et kui Drambjan Kaitseministeeriumis tulistas, siis armeenlaste selts võttis kohe sõna, mõistis teo hukka ja lootis, eestlased neid nüüd vihkama ei hakka jne.
Venelastele on elu Eestis liiga lihtsaks tehtud. Igal pool vene keel. Kui ikka kõik reklaamid, riikliud trükised jne teha eesti keelseks, küll siis hakkab tasapisi tulema arusaam, kus riigis elatakse. Venelane saab aru üksnes jõust. Neile tuleb lajatada täiega ja lõpetada igasugune poputamine, mingi Dnestri-äärse ehitamine siia. Seevastu eestimeelsed venelased tuleb jõuliselt eraldada ülejäänud massist, teha neile soodutusi ja igati toetada neid. Tõsta nö püünele.
Muidu tuleks ka lõpetada igasugune Vene telekanalite edastamine Eestis, mis pritsivad nende meeltesse mürki. Isegi Valgevenes ja Leedus on Kremli-meelsed kanalid blokeeritud.