Varustusevestid, MOLLE-vestid, rakmed, chestrigid
Re: Galvi-Linda uuema põlvkonna Molle vest jm.
Üldiselt võiks luku juures olla vestil ka klõpsukinnitused, kui lukk peaks purunema, siis vähemalt ei kuku seljast maha kahe või kolme klõpsu abil.
Re: Molle taktikalised vestid
Kottide vöörihmad võiksid olla ristkasutatavad, suure koti küljetaskud peaksid kinnituma ka patrullkoti külge.Praegu see nii ei ole, kuid järgmiste prototüüpide juures viiakse need muudatused sisse. Testijatel tekib kindlasti veel ideid.Eesti Siga kirjutas:Et siis kust otsast need kotid ühilduvad?Ugri kirjutas:Idee on lahendada kandesüsteemi küsimus tervikuna. Kõik peaks olema võimalikult modulaarne ja ristkasutatav.
Nõus. Pistiklukud tuleb kindlasti järgmise taseme prototüübile lisada. Samas tuleb mõelda, kas spiraallukul siis üldse enam mingit funktsiooni on...trafomees kirjutas:Üldiselt võiks luku juures olla vestil ka klõpsukinnitused, kui lukk peaks purunema, siis vähemalt ei kuku seljast maha kahe või kolme klõpsu abil.
See on küll hea lahendus, kui suurematel kotikestel on ka võimalik kinnitada nt juurde salvetaskuid jms.
Galvi-Linda peaks tegelt mõtlema ka erialameeste nõudmiste peale nt nagu TT või sidemees, meedik jne
Galvi-Linda peaks tegelt mõtlema ka erialameeste nõudmiste peale nt nagu TT või sidemees, meedik jne
Kindlasti peaks olema võimalus väike patrullikas kinnitada suure seljakoti külge klõpsudega, suurest kotist väljapoole ning jättes sisu ligipääsetavaks igal ajal. Siis ei peaks asju ümber pakkima kui tahad ainult lahingvarustusega liikuda või täisvarustusega liikumise ajal väikese koti sisu suurde ümber pakkima, et saaks patrullika kokku rullida ning samuti suure koti sisse pakkida.
Kuulivestiga ühiulduv süsteem eeldab ka mingit standard-kuulivesti EKV jaoks. Kaugel selle EKV enda kuulivesti arerndus on?
Praegusel juhul erinevates väeosades erinevad kuulivestid ning erineva disainiga killuvestid kasutusel.
Kuulivestiga ühiulduv süsteem eeldab ka mingit standard-kuulivesti EKV jaoks. Kaugel selle EKV enda kuulivesti arerndus on?
Praegusel juhul erinevates väeosades erinevad kuulivestid ning erineva disainiga killuvestid kasutusel.
Pole ise sellist lahendust proovinud, aga ma kardan, et kui patrullkott suure seljakoti taha kinnitada, siis võib koorma raskuskese oluliselt muutuda ja see koormab sõdurit liialt.taifunk kirjutas:Kindlasti peaks olema võimalus väike patrullikas kinnitada suure seljakoti külge klõpsudega, suurest kotist väljapoole ning jättes sisu ligipääsetavaks igal ajal. Siis ei peaks asju ümber pakkima kui tahad ainult lahingvarustusega liikuda või täisvarustusega liikumise ajal väikese koti sisu suurde ümber pakkima, et saaks patrullika kokku rullida ning samuti suure koti sisse pakkida.
EKV kuulivesti lahendus on välja mõeldud ja see läheb hankesse, kuid kuna meil on ladudes vanu killuveste palju, siis see standardlahendus jõuab väeüksustesse suhteliselt pika aja jooksul.
Kuulivestiga ühildumise juures on põhiliselt 2 asja, mida silmas pidada...Seljakoti kanderihmad peavad õlgade kohalt toetuma kuulivestile, mitte vajuma õlanukkidele ja teiseks peab seljakoti vöörihm paiknema vesti all nii, et kuulivest ja vöörihm ei kattuks.
trafomees kirjutas:See on küll hea lahendus, kui suurematel kotikestel on ka võimalik kinnitada nt juurde salvetaskuid jms.
Selle peale peavad mõtlema EKV arendajad. Galvi-Linda on tellimuse täitja ja hea partner. Kuna nad osalevad paljude riikide kaitsealastel hangetel, siis on neil tihti pakkuda valmislahendusi, aga mitte alati. Me peame oma vajaduse neile sobivalt lahti seletama.
Kandesüsteemi modulaarsus peakski tagama sobivuse ka erinevatele erialadele. Patrullkott oli algselt disainitud raadiojaamade ja eriraadioseadmete jaoks, sestap on seal sees vastavad kinnitusrihmad ja ja koti peal tekstiillukuga avad, et raadiojaama nuppudele ligi pääseda. Samuti sobib see kott juba praegusel kujul meedikutele. Mida muud erialad võiksid lisaks vajada, seda me praegu ei tea. Kas TT vajaduste all pidasid silmas laskemoona kandmist?
TT ja KP peavad saama ju kuhugi oma laskemoona panna?
See on lahendamata küsimus...Käe otsas on seda päris jama kanda. Aga kott on kui mahuti ja sinna saab mida iganes panna.trafomees kirjutas:TT ja KP peavad saama ju kuhugi oma laskemoona panna?
-
- Liige
- Kontakt:
Saaks sellest ka infot ja pilte? Kes plaatide- ja kevlaritootja on?EKV kuulivesti lahendus on välja mõeldud...
Üks võimalus on nt. seljakoti pealmise klapi alla patrullikas panna. Siis aga peab klapi kinnitama seljakoti külge seljapoolsest osast reguleeritavate rihmadega, et saaks mahutada ka täis koti ära.Pole ise sellist lahendust proovinud, aga ma kardan, et kui patrullkott suure seljakoti taha kinnitada, siis võib koorma raskuskese oluliselt muutuda ja see koormab sõdurit liialt.
Suure seljakoti ja patrullika ühendamise juures oleks näiteks MOLLE süsteemiga toimiv lahendus.
Näidis lk 27: http://www.atu.edu/rotc/docs/14_MOLLE_Usecare_1_.pdf
Näidis lk 27: http://www.atu.edu/rotc/docs/14_MOLLE_Usecare_1_.pdf
Veel peaks veenduma selles, et seljapoolne plaat ei jääks seljakoti raamile ette ega sinna toetuma.Ugri kirjutas:Kuulivestiga ühildumise juures on põhiliselt 2 asja, mida silmas pidada...Seljakoti kanderihmad peavad õlgade kohalt toetuma kuulivestile, mitte vajuma õlanukkidele ja teiseks peab seljakoti vöörihm paiknema vesti all nii, et kuulivest ja vöörihm ei kattuks.
Näidist ei ole, aga kõige sarnasem valmistoode, mis sellele vastab, on Verseidagi EXCELSIOR mudel.Saaks sellest ka infot ja pilte? Kes plaatide- ja kevlaritootja on?
http://www.ballisticprotection.fi/pdf/v ... talogi.pdf
Lisaks tuleb ballistilise kaitsega vöö nagu:
http://www.cryeprecision.com/P-ARMB0102 ... last-Belt™
Hetkel selline idee ongi, et patrullkott käib suure seljakoti klapi alla. Suure seljakoti klapp on "ujuv".Üks võimalus on nt. seljakoti pealmise klapi alla patrullikas panna. Siis aga peab klapi kinnitama seljakoti külge seljapoolsest osast reguleeritavate rihmadega, et saaks mahutada ka täis koti ära.
Sai korraks kiiresti seda uue koti prototüüpi ja vesti katsetatud ja asjad, mis silma jäid olid järgmised:
Kott (osad võrdlused toon Tasmaania Tiigri suure kotiga ):
Väga suur ja positiivne samm edasi võrreldes eelmise GL tootega, kuid norida tahaks järgmiste asjade kallal.
1) Koti alumine tasku, kuhu siis mingi tabeli järgi eeldatakse kummikute/tagavarasaabaste, saapapuhastuskomplekti ja näiteks patareide hoiukohta on ilmselgelt liiga väike. Sinna saab suruda sisse saapad, kuid kummikud ei mahu (samas kummikute kontseptsioonile on ka olemas "norrakate" alternatiiv). TT kotil suudan ma sinna sisse pressida jänkide modulaarse magamiskoti süsteemi (suvine, talvine ja gore-tex kate). Praegu võiks olla see süsteem vähemalt nii suur, et sinna sisse mahuks tavaline magamiskott, mis kätte jagatakse.
2) Koti loojad pole vist siia maani aru saanud nende rihmade mõttest, mis suunavad koti põhiraskuse puusadele. Sama moodi pakun neile heita pilk korra peale TT kotile. Sai korra prototüüp topitud täis "raskeid asju" ja vöö unustas oma ülesande ära.
3) eesmine rihm, mis peaks takistama koti kandrihmade õlgadelt maha libisemist oli antud kotil väga vale koha peal ja ma ei mäleta, kas seda andis üldse reguleerida piisavalt (arvestades, et kotti võib kanda inimene pikkuste vahemikus näiteks 165-205)
4) koti pealmine klapp, on seal suhteliselt kesise olemisega. Taskud seal küljes on jube pisikesed. Ei oskaks neid kuidagi funktsionaalselt ära kasutada.
5) kandesüsteemi polsterdus oli suhteliselt mõnus, kuid jälle peab kindlasti üle vaatama reguleeritavuse vahemikud. Arvestades, et kotti "raam" on sisemine ja mingist plastiku moodi asjast minu mälu mööda siis peab veenduma ka, et need ära ei väsiks. Isegi vana GL koti metallraami kinnitusi oli võimalik suure raskusega katki teha (alla andis koti materjal, millest alumiinium raam lihtsalt läbi tungis).
Ma tõesti loodan, et nad vaatavad kriitiliselt koti iga elemendi üle ja ei hakka mingit poolikut teostust masstootma. Igatahes samm õiges suunas ja jõudu disaineritele/inseneridele!
Vestist ma samas väga vaimustuses polnud. Seljas jättis kuidagi imeliku mulje. Samas siin võib minu arvamust tugevalt kõigutada eest avanevate vestide mittemeeldimine. Juba pildilt on näha, et sellistel vestidel läheb üks või kaks tulpa molle kinnisvara pinda juba kaduma, seepärast ise eelistan küljelt avanevaid. Arusaamatuks on jäänud ka õlgadel asuva ülemise reguleerimise lisarihmade vajalikus. Saaks ju asja puhtalt velcroga ära lahendada, kuna antud juhul on pindade kate suur ja sellises asendis hoiab velcro ennast väga hästi kinni. Täiendavate rihmade reguleerimine käib läbi põuetaskute, mis omakorda on väga tülikas, kuigi tõenäoliselt piisab ühest korralikust sättimisest. Iseenesest võiks olla all mingisugused kinnitused nendele kes sinna tahavad rihma panna.
Minu enda "vesti" kontseptsioon seisneks umbes sellises tootes nagu on seda praegu Britide Warrior firma madala profiiliga plaadi kandjad. Ehk siis ilma pehme (kevlar "vooder") turvise ja kõvade (erinevad taseme, profiili ja tehnoloogiaga) plaatideta on tegu lihtsalt küljelt avaneva molle kandesüsteemiga, turvise ja plaatide lisamisega saavutatakse aga killu ja kuuli kaitse vastavalt sellele , mis on sisuks valitud. Antud platvormid on täiesti kasutatavad mõlemas konfiguratsioonis. Uue "meeletu" (loe pettumust valmistava ) palga (loe toimetulekutoetuse) tõusu valguses proovin lähiajal ühe Warriori ka soetada.
Joogipudel vs joogisüsteem on huvitav diskusjoon. Kasutan mõlemat, vastavalt vajadusele. Joogisüsteemi on hea kanda kui ei pea kotti seljas kandma, vastasel juhul peab põie panema seljakotti (mõttekoht seljakoti konstrueerijatele) või panema sinna minimaalselt vedelikku. Lisaks on pudelist kergem vett kätte saada (näiteks esmaabi), samas suudab täis põis palju rohkem vedeliku mahutada ning pole ohtu, et põis ära kaob, nagu harva pudelid seda teha võivad. Joogisüsteemi hoolduse kohta ei ütleks, et tegemist keerulise ja nõudliku tegevusega oleks. Olen ise kasutanud Source toodet varsti juba 3 aastat ja sihtotstarbelisel kasutusel (ainult vesi, mitte limonaad, kissell või mingi energia/spordijook) pole probleeme tekkinud. Paaril korral on jäänud vesi umbes 2 kuud auto pagasiruumi põie sisse, kuid põit see rikkunud pole. Tootja reklaamib mingit anti-bakteriaalset sisepinda ja kuna antud põis on ühest otsast täielikult avatav olen kontrollinud, et tõesti ei teki sellist libedust sinna sisse, mis tavaliselt seisva veega anumasse tekib. Võimaluse korral olen lihtsalt peale kasutamist tühjaks valanud, otsa lahti teinud, vooliku eemaldanud ja kusagile rippuma jätnud. Üks asi, mis mulle meeldib joogisüsteemi puhul on ka see, et suure külmaga on võimalik iseenesest põis panna ülemise riidekihi alla ja sellega jäätumist vältida, seal ei sega see ka väga koti kandmist, kuid eeldab täiendava ümbriskoti olemasolu. Termo isolatsiooni kotti pole kunagi omanud ja ei oska kommenteerida kas see töötab nii nagu reklaamitakse.
Kott (osad võrdlused toon Tasmaania Tiigri suure kotiga ):
Väga suur ja positiivne samm edasi võrreldes eelmise GL tootega, kuid norida tahaks järgmiste asjade kallal.
1) Koti alumine tasku, kuhu siis mingi tabeli järgi eeldatakse kummikute/tagavarasaabaste, saapapuhastuskomplekti ja näiteks patareide hoiukohta on ilmselgelt liiga väike. Sinna saab suruda sisse saapad, kuid kummikud ei mahu (samas kummikute kontseptsioonile on ka olemas "norrakate" alternatiiv). TT kotil suudan ma sinna sisse pressida jänkide modulaarse magamiskoti süsteemi (suvine, talvine ja gore-tex kate). Praegu võiks olla see süsteem vähemalt nii suur, et sinna sisse mahuks tavaline magamiskott, mis kätte jagatakse.
2) Koti loojad pole vist siia maani aru saanud nende rihmade mõttest, mis suunavad koti põhiraskuse puusadele. Sama moodi pakun neile heita pilk korra peale TT kotile. Sai korra prototüüp topitud täis "raskeid asju" ja vöö unustas oma ülesande ära.
3) eesmine rihm, mis peaks takistama koti kandrihmade õlgadelt maha libisemist oli antud kotil väga vale koha peal ja ma ei mäleta, kas seda andis üldse reguleerida piisavalt (arvestades, et kotti võib kanda inimene pikkuste vahemikus näiteks 165-205)
4) koti pealmine klapp, on seal suhteliselt kesise olemisega. Taskud seal küljes on jube pisikesed. Ei oskaks neid kuidagi funktsionaalselt ära kasutada.
5) kandesüsteemi polsterdus oli suhteliselt mõnus, kuid jälle peab kindlasti üle vaatama reguleeritavuse vahemikud. Arvestades, et kotti "raam" on sisemine ja mingist plastiku moodi asjast minu mälu mööda siis peab veenduma ka, et need ära ei väsiks. Isegi vana GL koti metallraami kinnitusi oli võimalik suure raskusega katki teha (alla andis koti materjal, millest alumiinium raam lihtsalt läbi tungis).
Ma tõesti loodan, et nad vaatavad kriitiliselt koti iga elemendi üle ja ei hakka mingit poolikut teostust masstootma. Igatahes samm õiges suunas ja jõudu disaineritele/inseneridele!
Vestist ma samas väga vaimustuses polnud. Seljas jättis kuidagi imeliku mulje. Samas siin võib minu arvamust tugevalt kõigutada eest avanevate vestide mittemeeldimine. Juba pildilt on näha, et sellistel vestidel läheb üks või kaks tulpa molle kinnisvara pinda juba kaduma, seepärast ise eelistan küljelt avanevaid. Arusaamatuks on jäänud ka õlgadel asuva ülemise reguleerimise lisarihmade vajalikus. Saaks ju asja puhtalt velcroga ära lahendada, kuna antud juhul on pindade kate suur ja sellises asendis hoiab velcro ennast väga hästi kinni. Täiendavate rihmade reguleerimine käib läbi põuetaskute, mis omakorda on väga tülikas, kuigi tõenäoliselt piisab ühest korralikust sättimisest. Iseenesest võiks olla all mingisugused kinnitused nendele kes sinna tahavad rihma panna.
Minu enda "vesti" kontseptsioon seisneks umbes sellises tootes nagu on seda praegu Britide Warrior firma madala profiiliga plaadi kandjad. Ehk siis ilma pehme (kevlar "vooder") turvise ja kõvade (erinevad taseme, profiili ja tehnoloogiaga) plaatideta on tegu lihtsalt küljelt avaneva molle kandesüsteemiga, turvise ja plaatide lisamisega saavutatakse aga killu ja kuuli kaitse vastavalt sellele , mis on sisuks valitud. Antud platvormid on täiesti kasutatavad mõlemas konfiguratsioonis. Uue "meeletu" (loe pettumust valmistava ) palga (loe toimetulekutoetuse) tõusu valguses proovin lähiajal ühe Warriori ka soetada.
Joogipudel vs joogisüsteem on huvitav diskusjoon. Kasutan mõlemat, vastavalt vajadusele. Joogisüsteemi on hea kanda kui ei pea kotti seljas kandma, vastasel juhul peab põie panema seljakotti (mõttekoht seljakoti konstrueerijatele) või panema sinna minimaalselt vedelikku. Lisaks on pudelist kergem vett kätte saada (näiteks esmaabi), samas suudab täis põis palju rohkem vedeliku mahutada ning pole ohtu, et põis ära kaob, nagu harva pudelid seda teha võivad. Joogisüsteemi hoolduse kohta ei ütleks, et tegemist keerulise ja nõudliku tegevusega oleks. Olen ise kasutanud Source toodet varsti juba 3 aastat ja sihtotstarbelisel kasutusel (ainult vesi, mitte limonaad, kissell või mingi energia/spordijook) pole probleeme tekkinud. Paaril korral on jäänud vesi umbes 2 kuud auto pagasiruumi põie sisse, kuid põit see rikkunud pole. Tootja reklaamib mingit anti-bakteriaalset sisepinda ja kuna antud põis on ühest otsast täielikult avatav olen kontrollinud, et tõesti ei teki sellist libedust sinna sisse, mis tavaliselt seisva veega anumasse tekib. Võimaluse korral olen lihtsalt peale kasutamist tühjaks valanud, otsa lahti teinud, vooliku eemaldanud ja kusagile rippuma jätnud. Üks asi, mis mulle meeldib joogisüsteemi puhul on ka see, et suure külmaga on võimalik iseenesest põis panna ülemise riidekihi alla ja sellega jäätumist vältida, seal ei sega see ka väga koti kandmist, kuid eeldab täiendava ümbriskoti olemasolu. Termo isolatsiooni kotti pole kunagi omanud ja ei oska kommenteerida kas see töötab nii nagu reklaamitakse.
Ma pole ise joogisüsteemi ise talvel kasutanud ja mul pole ka kasutajate tagasisidet. Kui kindel on joogisüsteem talvel külmumise suhtes? Kasutusel on erinevad isolatsioonid, kuid -20C juures on raske ette kujutada, et nt vooli ära ei jäätu. Rootslased kasutavad ka mingit joogisüsteemi ja nad väidavad, et see toimib ka talvel.Joogipudel vs joogisüsteem on huvitav diskusjoon. Kasutan mõlemat, vastavalt vajadusele. Joogisüsteemi on hea kanda kui ei pea kotti seljas kandma, vastasel juhul peab põie panema seljakotti (mõttekoht seljakoti konstrueerijatele) või panema sinna minimaalselt vedelikku. Lisaks on pudelist kergem vett kätte saada (näiteks esmaabi), samas suudab täis põis palju rohkem vedeliku mahutada ning pole ohtu, et põis ära kaob, nagu harva pudelid seda teha võivad. Joogisüsteemi hoolduse kohta ei ütleks, et tegemist keerulise ja nõudliku tegevusega oleks. Olen ise kasutanud Source toodet varsti juba 3 aastat ja sihtotstarbelisel kasutusel (ainult vesi, mitte limonaad, kissell või mingi energia/spordijook) pole probleeme tekkinud. Paaril korral on jäänud vesi umbes 2 kuud auto pagasiruumi põie sisse, kuid põit see rikkunud pole. Tootja reklaamib mingit anti-bakteriaalset sisepinda ja kuna antud põis on ühest otsast täielikult avatav olen kontrollinud, et tõesti ei teki sellist libedust sinna sisse, mis tavaliselt seisva veega anumasse tekib. Võimaluse korral olen lihtsalt peale kasutamist tühjaks valanud, otsa lahti teinud, vooliku eemaldanud ja kusagile rippuma jätnud. Üks asi, mis mulle meeldib joogisüsteemi puhul on ka see, et suure külmaga on võimalik iseenesest põis panna ülemise riidekihi alla ja sellega jäätumist vältida, seal ei sega see ka väga koti kandmist, kuid eeldab täiendava ümbriskoti olemasolu. Termo isolatsiooni kotti pole kunagi omanud ja ei oska kommenteerida kas see töötab nii nagu reklaamitakse.
-
- Liige
- Kontakt:
Chaser, ilma võrdluseta ei saa. Räägi täpsemalt, mis TT ja Warrior mudelitest jutt käib?
Seljakotist tuleva joogikoti voolik (Condori joogikott, voolikul mingisugusest riidest kate peal) jäätus ca. -10 kraadi ja kergelt tuulise ilmaga 1h´ga ära.Ma pole ise joogisüsteemi ise talvel kasutanud ja mul pole ka kasutajate tagasisidet. Kui kindel on joogisüsteem talvel külmumise suhtes? Kasutusel on erinevad isolatsioonid, kuid -20C juures on raske ette kujutada, et nt vooli ära ei jäätu. Rootslased kasutavad ka mingit joogisüsteemi ja nad väidavad, et see toimib ka talvel.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist