Charlemagne kirjutas:Poolt. Kahe käega poolt.
Olen Charlemanega nõus. Riigikaitse võiks siiski koolides olla. Kas või 40 tundi (alla selle ei arvu ei luba seadused). Ning õpetajateks võiksid olla ikkagi need kes asja tunnevad. Kunagi aastaid tagasi meie kutsekas olid riigikaitse tunnid poistele, 40 tundi, ja enamus ajast tegeldi maadlusega ja krossijooksuga, sest seda ainet andis kehalise kasvatuse õpetaja.Praegu neid tunde pole ju üldse. Võimalik on ju riigikaitset lugeda 5 tunni ulatuses ühiskonnaõpetuse või kodanikuõpetuse raames, aga seda nagu vähevõitu. Tegin pisikese liitmise ja lahutamise ning nüüd loen riigikaitset 10 tunni ulatuses ja kui segakursus, siis kuulavad ka tüdrukud ning ei mingit virinat ole. Õnneks olemas nüüd riigikaitse alane õpik, midagi sealt ikka saab, aga parem kui seda loeks ikkagi oma ala spetsid, mitte aga isehakanud.
Ega siis riigikaitse tunnid pea sarnanema endise aegsetele sõjalise algõpetuse tundidele, kus isegi BTR ehitus tuli selgeks saada (mida mina ei saanudki selgeks). Palju lihtsam oli automaadi kokku - lahti panek. Tolleaegse sõjalise algõpetuse orientatsioon oli siiski teada ja ma usun, et peale minu veel foorumis neid, kes lõpetanud kooli vene ajal, kui sõjaline algõpetus oli oi kui tähtis aine. Riigikaitse võiks olla natuke teistsuguse orientatsiooniga, aga peaks ikkagi olema koolis. Ja ega neidudel see ka üle külgede maha jookse, kui teavad midagi riigikaitsest. Kui mõnel neist tulevikus tuleb tahtmine mehele minna mundrikandjale, siis vähemalt teab millega kallis kaasa tegeleb ja ei naaksu nii palju oma mehe kallal.