Talumehe leidlikus!

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
SRT
Liige
Kontakt:

Talumehe leidlikus!

Postitus Postitas SRT »

Mis on olnud need kohad talu majapidamises kust keegi on leidnud midagi militaarset või keelatut?
On olnud need kaevud, vahelaed, -seinad ja korstna tagused.
propatria
Moderaator
Kontakt:

Re: Talumehe leidlikus!

Postitus Postitas propatria »

SOR kirjutas:Mis on olnud need kohad talu majapidamises kust keegi on leidnud midagi militaarset või keelatut?
Ega palju lisada olegi: vahelaed, -seinad, korstna tagused kui ka ahjud, toa põrandaalune, maja trepialune, kelder, pööning, mööbel,...

Kasutatavasse kaevu küll täie mõistusega talumees militaarnänni ei loopinud. :shock:

ProPatria
Hea sõna ja pussiga saavutab enamat, kui lihtsalt hea sõnaga...
SRT
Liige
Kontakt:

Re: Talumehe leidlikus!

Postitus Postitas SRT »

propatria kirjutas:
SOR kirjutas:Mis on olnud need kohad talu majapidamises kust keegi on leidnud midagi militaarset või keelatut?
Ega palju lisada olegi: vahelaed, -seinad, korstna tagused kui ka ahjud, toa põrandaalune, maja trepialune, kelder, pööning, mööbel,...

Kasutatavasse kaevu küll täie mõistusega talumees militaarnänni ei loopinud. :shock:

ProPatria
Kaevu kohapealt vaidleks vastu- viimases hädas enne punaste tulekut visati ikka kaevu. Tean talu kus tuli kaevu puhastamisel mingi vintpüss välja.
Kasutaja avatar
Kirveraidur
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kirveraidur »

Meie naabertalus olla maxim korstnas olnud.
Õpetaja

Postitus Postitas Õpetaja »

Olen näinud ühe majapidamise autogaraazi katuse nurgapostina ... 81 mm MP rauda !

:oops: :oops: :oops:

Käisin ümber selle "ehitise" ligi pool tundi ja ei osanud vanduda kah mitte !

õ
Kasutaja avatar
speedsta
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas speedsta »

Paljudes vanades mahajäetud majades olen täheldanud, et puruks on pekstud korsten, ahjud,pliidid, lõõrid. Nii mõneski kohas on akna ja uksepiidad mootorsaega puruks lõigatud, lootuses midagi leida. Ühes majas oli seinal kriidiga tehtud kirje "Puhas 1995" :D
Kui on probleem, tõmba lõuga
canislupus
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas canislupus »

Vintpüssid mõisa peldikureservuaari lae all.
kass
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kass »

kevude koha pealt veel niipalju, et yks veteran raakis kuidas nad Ambla all kupatasid kaevu oma SS riietused ja varustuse, saades kohalikelt tsiviilriided. aga eks need kougiti ka kohalikkude poolt hiljem v''alja.

ja maal yhest kaevust tuli puhastamisel v''alja moona alates 9mm kuni PAK i moonani , ja otseloomulikult ka granaate. L''ahedal majas oli sakslastel v''aike moonaladu olnud. A vot see toimus ka vene ajal. :mrgreen:
Kasutaja avatar
Kessel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kessel »

speedsta kirjutas:Paljudes vanades mahajäetud majades olen täheldanud, et puruks on pekstud korsten, ahjud,pliidid, lõõrid. Nii mõneski kohas on akna ja uksepiidad mootorsaega puruks lõigatud, lootuses midagi leida. Ühes majas oli seinal kriidiga tehtud kirje "Puhas 1995" :D
Need kes sedasi teevad on aarde otsijad, vanasti nimelt pandi maja ehitamisel korstna jala või ahju alla kuld münte, et maja kaua püsiks ja head õnne ikka oleks.
Samuti olid igas korralikus talus peidikud, raha hoidmiseks.
Minu vana-vanaemal olevat olnud ka talus üks pisem savipoti täis kuld ja hõbe münte, aga kuhu ta need enne oma surma pani ei tea siiani keegi.
Mutt nimelt olevat enne surma hulluks läinud ja kangesti hakanud oma vara natukest igale poole peitma.
1845 aastal valmistatud Hõbenoa ja tordi lusika leidsime me poisikestena ühe puu õõnsusest. Ilusasti paberisse mässitult ja ära vahatatult.

Ja kaevude kohta: Tean kaevu ,kus puhastamisel leiti iga sugu huvitavat nänni. Alates müntidest , padrunitest ,lõpetades MG40-ga.
Ja perenaine rääkis ühe loo:Peale sõja lõppu olid tal vend ja venna sõber padruneid ja relva leidnud. Toodi siis relv ja padrunid koju.
Siis ühel kenal ööl külas läbiotsimised olevat hakanud toimuma ja asi ikka nii kähku oli olnud , et pereisa perepojale oli käskinud relva ja padrunid kaevu visata.
Ja nii need vedelesid seal 40 aastat.
SRT
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas SRT »

Olen siin külameestega vestelnud ja nii mõnigi pajatab, et naabrimees ,kes on manalateel ja tema teab ,et tolles talus on peidetud ahju taha mingi sõjaaegne relv, aga talus on juba ammu kolmandad omanikud, et kuda ma lähen ja räägin mingist relvast ahju taga...Ja sinna ta veel oma 50 aastaks jääb või lihtsalt ühelpäeval seal peres küttekollete renoveerimiseks läheb- oh seda üllatust siis...
2H
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas 2H »

Leidsime mõned aastad tagasi Eesti Kaitseväe mundri jäänused maja palkide vahele topituna.Ja kunagi metsa langetades tulid kuuse otsast vindi jäänused lagedale.
Veltu
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Veltu »

Mul ühed sugulased viskasid saksa sõduritest vundamendile jäänud 2 saksa kaigast kaevu.
Ära hirmuta!
Ära tee ulakust!
Koera, kes kogu aeg haugub, pannakse kõige vähem tähele
[img]http://www.hot.ee/emulaator/toetan4.gif[/img]
Elagu sõnavabadus!
fireman
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas fireman »

Me leidsime 6 pdl viina koos plastmass kastiga kaevust.Hilisemal järelpärimisel selgus ,et pulmaviin oli kaevu jahtuma pandud ja sinna see oli mingil põhjusel jäänud.
Muideks lahe foorum on see :)
Kasutaja avatar
ormsö
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ormsö »

10 aasta eest leidsin vormsi saarelt ahju pealt peidikust 42 kuldmünti , 2 sõrmust ja 2 kuldketti.ilmselt rootslased enne saarelt põgenemist peitsid need sinns,arvates,et sõda lõppeb teisiti ja nad pöörduvad koju tagasi
Kasutaja avatar
tlpWFG
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas tlpWFG »

Minu õemehe maja ahju alt leiti aastaid tagasi hunnik märke, aga kahjuks ei mäleta keegi mis märgid need oli ja kuhu need said. Samast majast leidsin ka 1 , kui ma ei eksi Browningu püstolipadruni, püstol ise peaks veel kindlates kätes alle olema. Ja ühe pööningupealse kolinurga põranda all on ka peidik, mis kahjuks juba tühi. Ja aida põranda all oli ka peidik, kust veel hästi tuhnides mõne vene vindi padruni võib leida.
Niikaua, kui elu sees, relv käes ja Eestimaa pind jalge all, pole häda veel midagi.
[url=http://www.hot.ee/emulaator][img]http://www.hot.ee/emulaator/toetan5.gif[/img][/url]
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline