SAS

Väeosadest, nende ajaloost ja traditsioonidest. Nii Eestist kui välismaalt.
Zill154
Liige
Kontakt:

SAS

Postitus Postitas Zill154 »

Tahaks teada natuke täpsemalt sellest üksusest.Tean ainult seda,et tegutseb inglismaal ja kuulus snaiprite poolest. :roll: vabandan kui teema on juba olnud.
Kasutaja avatar
Kirveraidur
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kirveraidur »

Tean, et SASi mehed on kõikse kiiremad maas roomajad (7 km/h, nagu olen kuulnud). :)
Zill154
Liige
Kontakt:

7 km/h, :)
uusmario
Liige

Postitus Postitas uusmario »

Ikka väga kiirest!Mõtle jalutad rahulikult ja siis SAS-lane tuhiseb sust roomates mööda
Kasutaja avatar
Kirveraidur
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kirveraidur »

Zill154 kirjutas:7 km/h, :)
Ma räägin seda, mida mulle räägiti. :D

Ehk võtaks selle väite reaalsuse teemal sõna mõni päris sõjaväelane..
Kasutaja avatar
Tundmatu sõdur nr. 4
Liige

SAS-st ja kiirroomamisest

Postitus Postitas Tundmatu sõdur nr. 4 »

OK, ütleks siis sõjaväelasena, et see 7km/h roomates paneb mind kõvasti muigama - see oleks nagu MM-võistlus mobiiltelefoni kaugusviskes.

Mingit taktikalist tagamõtet/väärtust sellel numbril kindlasti ei ole.

Muidu on aga SAS-i kohta ropult kirjandust - seda ei ole võimalik (ega vajalik) üles lugedagi. Militaarkirjanduse kirjastamist valitsevad maailmas (ja määravad trende) anglosaksid (UK+USA), mistõttu ongi SAS-st kirjutatud/avaldatud/tõlgitud rohkem kui küll.

Mind ennast SAS ei huvita, pole extra temast kirjutatudtud raamatuid hankinud aga SAS-le pühendatud peatükid on praktiliselt kõigis erivägedele, eliitüksustele jne pühendatud kogumikes - olen neid näinud palju.
Zill154
Liige
Kontakt:

äkki oskad soovitada mingit head neti lehekülge sas-i kohta :?:
uusmario
Liige

Postitus Postitas uusmario »

Tegelikult Kiviraidur mul vähemaltl ei olnud mingit plaani su väidet mõnitada,sellist juttu olen isegi kuulnud.Lihtsalt mõtlesin,et päris naljakas oleks sellist asja vaadata.Mis aga puutub väite reaalsusesse,siis lühiajaliselt võib siukse kiiruse saavutada küll,mina isiklikult sellist kiirust kindlasti ei saavutaks
malox
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas malox »

Sellise roomamise kiiruse võib tõesti lühiajaliselt saavutada, kuid kas see tõesti erilist efekti omab.
Kirjandusest selle üksuse kohta oleks küll huvitatud, kas oleks mingit raamatut usaldatavalt autorilt, kes selle teemale terve raamatu pühendanud?
Võib olla ka inglise keelne.
Olen midagi selle kirjanduse kohta kuulnud, kuid otseselt raamatuid või viited raamatutes eriliselt SAS-ile pole leidnud.
Kasutaja avatar
kaur3
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kaur3 »

Minu meelest parimad SAS-i raamatud:

1. Bravo two zero
2. Immidiate action
3. The One That Got Away
4. Sabre Squadron
5. hea pildiraamat on SAS: The Illustrated History

Esimesed kolm ilmusid peale 1991. aasta Lahesõda. Mehed rääkisid nii sellest sõjast, eelnevatest välismissioonidest ja väljaõppest. Kuna selline avameelsus ei meeldinud juhtkonnale, siis pandi mingil hetkel sellisele avameelitsusele keeld peale. Ma ei tea kas keeld enam kehtib.
Zill154
Liige
Kontakt:

kui keegi teab paluks ikkagi neti-lk sas-i kohta :!:
bambino
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas bambino »

mt
Uudistaja
Kontakt:

Postitus Postitas mt »

Kui sa satelliiti vaatad - siis viasat exploreri peal aega ajalt näitab seriallai SAS värbamise ning katsete kohta (miskid tsiviilid visatakse üheõnaga tundmatus kohas vette - viimane sats oli 2 nädalat dzunglis vist). Siis kindlasti annab sulle ka miskit ülevaadet nende tegutsemismeetodite kohta seriaal Hunting Chris Ryan (seda on kolm osa - ja viimati jooksis Discovery peal) see vend on sellest kuulsast Bravo Two Zero üksusest just see One that got away.
Kasutaja avatar
Invaliid
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Invaliid »

http://www.bronarm.ru/forum/index.php?showtopic=3528

Siin on terve venekeelne eepos antud teema kohta (tõlgitud inglise keelest).
Kasuta olemasolevaid ressursse ja ära looda.
bambino
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas bambino »

mt kirjutas:Kui sa satelliiti vaatad - siis viasat exploreri peal aega ajalt näitab seriallai SAS värbamise ning katsete kohta (miskid tsiviilid visatakse üheõnaga tundmatus kohas vette - viimane sats oli 2 nädalat dzunglis vist). Siis kindlasti annab sulle ka miskit ülevaadet nende tegutsemismeetodite kohta seriaal Hunting Chris Ryan (seda on kolm osa - ja viimati jooksis Discovery peal) see vend on sellest kuulsast Bravo Two Zero üksusest just see One that got away.
Kuna teema hakkas endalegi huvi pakkuma, siis lugesin netist ja raamatutest SASi kohta. Tegu vist maailma kõige asjalikemate tüüpidega, seega ei ole sinu mainitud seriaalis tegu kindlasti mitte tsiviilidega. Katsetele saavad kandideerida juba elukutselised sõdurid ning sõdurite väeosa ülem peab andma eraldi loa igaühele. Katsed on pehmelt öeldes räiged, need läbib tavaliselt 10-15% kandidaatidest. Seega on soovitatav 6-kuuline ränk treeningperiood enne kui üldse katsetama minna. Esimene faas viiakse läbi Walesi mägimaastikul ja koosneb põhiliselt lugematust hulgast kiirrännakutest erineva kaaluga varustusega. Sellega selekteeritakse välja füüsiliselt ja ka vaimselt sobivad kandidaadid. Lugesin, et ülemad teevad vahel ka erilisi harjutusi, et murda meeste vaimu. Näiteks räige rännak ja finišis ootavad veoautod. 100 m enne lõppu aga sõidavad autod minema ja öeldakse, et 10 miili veel. Siis jookseb mõnedel tüüpidel juhe kokku ja nad annavad alla. Pärast selgub, et autod ootavad juba järgmise künka taga jne. Põhimõtteliselt loetakse esimese faasi läbinud juba liikmeteks, kuigi nad peavad veel teised etapid läbima ja ametlikult veel SASi nimekirja ei kuulu.
Teine faas on džunglitreening, kus peab nendes oludes ellu jääma/navigeerima/varjuma/patrullima jne.
Kolmas faas on ellujäämiskursus Walesi lagedal mägimaal, kus pead erinevaid ülesandeid täitma, ise varjatuks jäädes ja looduande süües. Samal ajal otsivad sind mingi tavalise rügemendi tüübid. Lisaks on veel igasugused huvitavd lisad, näiteks pead kogu aeg kaasas tassima 15-liitrist veega täidetud nõud vms.
Lisaks olen lugenud suht korralikust sõjavangikursusest, kus ajud nii kokku lastakse, et mitmed muidu tugevad mehed alla annavad. Meetodid sarnanevad jänkide poolt Iraagis kasutatavatele.
Pärast kui liikmeks saad, spetsialiseerud edasi vastavalt soovile/vajadusele.

Siin konkreetsemalt üks suht hea lehekülg: http://www.stuff.themutual.net/sasindex.htm
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline