Tsiteeri:
Minu jaoks on praeguste rakmete juures kõige negatiivsem asjaolu see, et nad ei sobi kokku seljakotiga
Kas silmas peetakse, justkui ei saa seljakotti hästi rakmetega kanda?
Rakmed lastakse ju paunadega (selja paeltest allapoole) tagumiku peale ja sobivad väga hästi.
Täpselt sama probleem tekib ka raskemalt koormatud vestidega, millele on vöö peale paunad pandud.
Vestil ei saa neid tõesti enam kuskile lasta.
Ma siinkohal nõustun Ugriga - ei sobi jah rakmed ja seljakott praegu omavahel kokku. Jah kuidagimoodi saab neid koos kanda, lastes Trummi kirjeldusele vastavalt paunad rihmadest allapoole, aga see on hädavariant, mitte normaalne mugav võimalus. Raske seljakoti jätkusuutlikuks tassimiseks on vaja kasutada vööd/ waistbelti, mis kahjuks positsioneerub täpselt samale kohale, kuhu rakmedki. Seljakoti põhi ulatub vööst veel oma 10 cm allapoole - no kuhu sa need paunad ikka lased, põlvekõverus tuleb juba vastu. Samas eestpoolt ju salvetaskuid allapoole ei lase, aga tagapool ripuvad paunad kusagil pooles tagumikus või isegi allpool... No ei ole mugav, ei ole. Proovitud.
Vesti vöö külge ei ole paunu enam kusagilt võtta, kui rakmed peaksid ära kaduma. Ugri postitusi lugedes on jäänud mulje, et soov oleks välja arendada terviklik omavahel kombineeritav kandesüsteem, kus lisaks "lahingvööle"/ chest rig´ile/ vestile oleks komplektis ka väike seljakott/ mission pack ja suur seljakott. Võiks ju jälle öelda, et meil pole vaja väikest kotti, meil on suure koti küljetaskud ja toimib hästi. Toimib jah, aga taas mitte liiga hästi. Nimelt taskud on natuke väiksed, et 24 h opi staff ära mahutada. Miinid/ pioneerivahendid, laskemoon, vaatlusvahendid, toit, vesi, soe/ kuiv riideese, märja ilma varustus - seda kõike on ikka päris palju, et kahte kitsasse taskusse ära mahutada. Vähemalt olen ma ise tundnud puudust väiksest seljakotist. Lisaks on suure koti küljetaskutest enne vaja muu mittevajalik varustus mujale ümber pakkida, et saaks taskuid kasutama hakata.
Ugri - kui meie rakmed on brittide pealt nö. maha viksitud ja nendel asi toimib st. seljakott ja rakmed, siis kuskohal on meil viga tehtud, et meil ei toimi? Äkki on lihtsam/ odavam viga parandada, mitte hakata täiesti uut süsteemi looma? Aga uut täiustatud kandesüsteemiga seljakotti ootan küll pikisilmi!