TALLINNA EVAKUEERIMINE 1941

Eestlased ning eestlastest koosnevad üksused, relvad, lahingud, varustus, autasud jne jne...
Vasta
gans
Liige
Kontakt:

TALLINNA EVAKUEERIMINE 1941

Postitus Postitas gans »

Otsin täiendavat informatsiooni. Niisiis taheti minu vanaisa selle õnnetu ürituse raames mobiliseerituna Venemaale viia.
Tema oma jutu järgi (mis oli veel nõuka ajal ja võimalik,et ta midagi vassis) oli ta koos paljude teistega Kopli lahel mingile praamile laaditud.
Kuid oh õnne -praam pommitati või lasti sealsamas põhja ja vanaisa sumas kaldale ja oligi venemaaretkest pääsenud.Hiljem õnnestus tal mingil viisil ka sakslaste mopist ja venkude 1944-45 mopist kõrvale hoida ja oligi sõda tema jaoks üle elatud.(Tal oli muidugi aastaid juba siis ka veits üle 40,ehk sellepärast).Pärast sõda olevat tõsi küll tulnud julgeolekus aru anda,miks ta ujudes Leningradi ei evakueerunud :lol:
Kuna sõit läks teadmatta ajaks Venemaale,oli tal muuhulgas ka talvepalitu kaasas olnud.Ja kui ta siis koju tagasi ilmus,sai ta esimese asjana vanaema käest ilge peapesu,et on oma uue palitu kihva keerand
:D
Kuna ta kogu oma kaasas olnud vara kaldale suutis tarida,on mul tekkinud väike kahtlus,kas ta mitte oma jutus veits ei vassinud.Äkki oli hoopis midagi Jan Teär moodi lugu?
Veltu
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Veltu »

Kuna ta kogu oma kaasas olnud vara kaldale suutis tarida,on mul tekkinud väike kahtlus,kas ta mitte oma jutus veits ei vassinud.Äkki oli hoopis midagi Jan Teär moodi lugu?
Ei tasu tõesti kõiki asju puhta kullana võtta. Ka vanad inimesed kipuvad luiskama, et kuulajates põnevust tekitada. Üks Eesti SS diviisis võidelnud mees ütles, et on näinud Neuhammeris nii Vlassovit kui Himmlerit ennast. Himmler on ennast tõesti eestlastele näidanud, Vlassovi kohta ei oska öelda. Iseenesest ei olegi siin midagi uskumatut, aga väikese kahtluse siiski tekitab.
Ära hirmuta!
Ära tee ulakust!
Koera, kes kogu aeg haugub, pannakse kõige vähem tähele
[img]http://www.hot.ee/emulaator/toetan4.gif[/img]
Elagu sõnavabadus!
metssiga
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas metssiga »

Eh, lolli nalja ka pole mõtet teha. Eesti leegion allus Himmlerile ja ta käis seda üksust 1943 inspekteerimas. Muuseas, kolm päeva seisid pidevalt ja vahetult tema kõrval kolm eestlast, kes olid just allohvitseride kooli lõpetanud. Üks neist elab tänini meie kõrval ...
Vlassoviga polnud eestlastel mingit pistmist, ei tea, mille pärast oleks ta eestlasi käinud vaatamas??
Oman vastavaid kohustusi ja piiramatuid õigusi antud ülesannete täitmisel.
Veltu
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Veltu »

Ma räägin 1945. aastast, mitte 1943.aastast :!: :evil: Seda, et 43. aastal külastas Himmler eesti poisse, teab ju iga ajaloohuviline! Ja ma ütlesin selgelt,et jutt käib Neuhammeri laagrist.
Ära hirmuta!
Ära tee ulakust!
Koera, kes kogu aeg haugub, pannakse kõige vähem tähele
[img]http://www.hot.ee/emulaator/toetan4.gif[/img]
Elagu sõnavabadus!
Shiim
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Shiim »

metssiga kirjutas:Vlassoviga polnud eestlastel mingit pistmist...
Vaatamas jah ei käinud, aga kinnivõtmise aegu trehvasid idapataljonide mehed teda küll :wink:
Kasutaja avatar
Mati
Liige
Kontakt:

Evakueerimine

Postitus Postitas Mati »

Jutt on gansi vanaisast!
Ka härra Tulp pääses Piiteri reisist, kuigi veidi teisel põhjusel.
Alkar
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Alkar »

Olen raamatutest (nagu ikka ei oska täpselt öelda millistest) lugenud jah, et olla selline juhus olnud kui mobiliseeritud said lõikama tänu laeva pihtasaamisele. Mingi värk oli ka selline, et pargas sai pihta ja oli sunnitud madalikule sõitma, mehed ei pidanud isegi ujuma said peaaegu kuivalt kaldale.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline