See võib kõne alla tulla siis, kui neil on see samas klassis ja isegi siis on see väga keeruline. Mida sa nende palgaarmeega ära teed? Seal on vist liiga palju erimeelsusi, et seda ära korraldada.
Parajalt loll sõnakõlks tõesti lõunanaabrite eksoligarhist presidendilt. Aegruum meie ümber ja NATO taust loomulikult sunnivad meile teatava kaitsealase integratsiooni peale aga "ühisarmee" lätlastega oleks ikka tõega absurdpakzmagu kirjutas:Keegi tahab vist teiste turjal liugu lasta.![]()
http://www.postimees.ee/1305986/lati-pr ... hise-armee
Ehk siis inglise keel? Kui sai väljatoodud, et Eesti ohvitserid vene keelt ei jaga, siis tõenäoliselt on kõigi jaoks sobivaimaks keeleks justnimelt inglise keel. Mul ei ole küll Läti sõjaväelastega kogemusi, aga ma pakun, et üldine lätlaste mass räägib inglise keelt umbes sama hästi, kui üldine eestlaste mass-ehk siis vanemad saavad kuidagi hakkama ja noortel on vabalt suus....samas kui samanoored Eesti ohvitserid ei jaga vene keelest enam ei ööd ega mütsi...
...et kas kellelgi on veel kahtlusi, milliseks kujuneks sellise müstilise "ühisarmee" suhtluskeel elik lingua franca![]()
![]()
...siis parem jäta oma postid selles küses tegemataallatah kirjutas:...mul ei ole küll Läti sõjaväelastega kogemusi...
Selle põhjuseks võib muidugi olla ka keeleõppe erinev korraldus + praktika vajadus (tuleneb suuremast venelaste arvust kui meil).- tulenevalt kõigest eelnevast (jällegi minu isiklik tähelepanek) räägivad noored 20-tes eluaastates (puht)läti nimega Läti ohvitserid üldjuhul suurepärast vene keelt - samas kui samanoored Eesti ohvitserid ei jaga vene keelest enam ei ööd ega mütsi...
Kui soomlasel on topeltkodakondsus ja ta elab püsivalt välismaal, siis on tal võimalus taotleda ajateenistusest vabastust. Igal aastal antakse umbes 400 isikule sellel põhjusel vabastus ja keeldumisi on alla kümne. Samas tuleb igal aastal teenistusse väljastpoolt Põhjamaid umbes 100 välis-soomlast (Lõuna-Aafrikast, Brasiiliast kuni Filipiinideni välja).setu kirjutas:Näiteks Soome-rootslased, kelle emakeel on rootsi keel - peavad väkke minnes selgeks saama intensiivselt kõikvõimalikud käsklused soome keeles. Sama printsiip kehtib ka kõigi välkarite kohta, kel miskipärast Soome kodakondsus aga oma perset hoiavad Austraaliast kasvõi Alaskani. Kõik peavad väeteenistuse läbima ja kohale tulema, isegi kui nad oskasid ennem teenistust vaid ühte soomekeelset sõna või... isegi seda mitte.
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist