Üldine ajateenistuskohustus

Vasta
Lemet
Liige
Kontakt:

Re: Henry Sõjaväesaaga

Postitus Postitas Lemet »

Sedapuhku näikse Vaoinal õigus olevat, ka mulle tundub, et peale tuima seadusetsiteerimisega kokkupõrkumist(sest kokkupuutest on asi ikka ju üpris kaugel) otsustas noorsand pisut õelutseda. Esimene ots kirjavahetusest oli ju igati inimlik.
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

vaoinas kirjutas:Trumm, kas sa tõesti arvad, et kõik meie kõnealuses blogis kirjutatu on tolle Henry postuleeritud seisukohad? Et tüüp arvabki nii, nagu ta seal kirjutab?
Jumala eest ei saa ju võimalik olla, et peale kolmandat kirja, kus KRA ametnik inimliku vastuse asemel tuimalt väljavõtteid kehtivast seadusest ladus, otsustas sell lihtsalt enda lõbustamiseks ametnikule suvalist jama hakata ajama - seda nii oma tegevuse, kui ka seisukohtade kohta. Ei saa ju ometi nii olla.
Taolise tonaalsuse ja stiiliga "korrespondentsi" tuleb ametiasutustesse iga päev, paljudel on lausa "kirjasõbrad" välja kujunenud. Sellises kirjastiilis pole midagi imekspandavat praegusel ajal.
Seejuures on viimase kümne aasta trend selline, et suvaline oss tänavalt tõmbab sissejuhatuseks end õhku täis, kisab, karjub ja ähvardab Võsa petsiga ning vastajal on vaja tubli annust kannatust selgitamaks, et kisaja enda tekitatud see olukord on - on see närvilisest igapäevaelust, toidulisanditest või millest....ei saa aru :dont_know:

Kui see nii ei olnud, siis taolise pläma produtseerimine takkajärgi on nagu soesilm ütles - smartass värk.
Olen kõva mees, "unustan" suhtlusest KRA-ga ära teatud detailid, mis mulle liigategemise agendat ei toeta jne.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
von manstein
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas von manstein »

Mölin sai alguse minu fraasist "eluohtlik kiirus jalgrattaga", millest üks piiratud mõtlemisvõimega tegelane järeldas, et see on 90+ kmh.
Minuarust on Tallinna linnasisestel jalgrattateedel 50 kmh, mida saavutab iga vähegi treenitud inimene tänavajalgrattaga juba väljaspool igasugu (elu)ohutuse piire.
Vahi, siia kivi alla ongi vähk maetud.
Ehk siis lahterdus pehmode ja vähegi treenitud inimeste vahel.

Teadupärast oli 90-ndate velotuuride kuningas Miguel Indurain ületamatu just eraldistartide puhul.
Tegi siis järgmistele ikka minutilise vahe sisse. Ja keskmiseks kiiruseks kujunes nii 50km. tunnis.
Ja teenis välja kurikuulsa hüüdnime ROBOCOP.

Ja ausalt, kapten trumm. Palju Sa ise rattasadulas välja litsud? Noh, pulssi punasesse ajades..
davidsoniharald
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas davidsoniharald »

Kas kaasfoorumlased vaoinas ja Lemet võiksid mulle selgitada, milline see inimlik vastus KRAlt oleks võinud olla? Tegemist on siiski ametiasutusega, mis peabki vastama kantseliidis kirjadega ja veelgi parem, kui seda tehakse võimalikult täpselt, et ei oleks mingit võimalust kaheti mõistmiseks. Ükski ametnik ei soovi pead pakule panna, sest pärast võib kohtus paragrahvi väänaja leida kirjast miljon muud mõtet, kui see mis ametnik sinna oma sõnadega kirjutas. Seega ma leian, et KRA ametnikud on õigesti talitanud siinkohal.
Vanasti kui facebooki ei olnud veel, teati ainult oma pere sees, kes loll on.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Teadupärast oli 90-ndate velotuuride kuningas Miguel Indurain ületamatu just eraldistartide puhul.
Tegi siis järgmistele ikka minutilise vahe sisse. Ja keskmiseks kiiruseks kujunes nii 50km. tunnis.
Ja teenis välja kurikuulsa hüüdnime ROBOCOP.Ja ausalt, kapten trumm. Palju Sa ise rattasadulas välja litsud? Noh, pulssi punasesse ajades..
Ja mis ma pean nüüd tegema hakkama, "mansteini" sõrme ja sellesamuse tehnikat asuma ümber lükkama? :lol:
Või hakkama seletama, misasi on ohtlik kiirus, jalgrattateedel ohutu kiirus?
Puhka jalga.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
Kilo Tango
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kilo Tango »

Kapten Trumm kirjutas:
Ja teenis välja kurikuulsa hüüdnime ROBOCOP.Ja ausalt, kapten trumm. Palju Sa ise rattasadulas välja litsud? Noh, pulssi punasesse ajades..
Ja mis ma pean nüüd tegema hakkama, "mansteini" sõrme ja sellesamuse tehnikat asuma ümber lükkama? :lol:
Puhka jalga.
Normaalne tänavasõidukiirus jääb sinna 20km/h juurde jalgrattaga. Tasasel maal tavalise linnasõidurattaga 50km/h välja sõita - võimalik aga kindlasti mitte linna tingimustes. Ma ei tea, kust see 50 kmh välja imeti aga linnas on selline kiirus isegi sportlastele ulme.

http://sport.postimees.ee/1276516/kange ... -sekundiga
Taaramäe võitis tämmused Eesti meistrikad keskmise kiirusega 51km/h. Aga ta ju haige mees. Tervisest pakatavad kaitseliitlased peaks ikka kiiremini sõitma :-P
mx77
Liige

Postitus Postitas mx77 »

Kapten Trumm kirjutas:
Puhka jalga.
No annaks ikka trummile ratta pihku (ma võin oma naabrimehelt ka sellise alla 8 kg kaaluva ratta selleks ürituseks sebida :) ) ja võtaks stopperiga aega.
toomas tyrk See peab ikka üks meeletu edevus ning hea enesearvamus olema, mis sunnib sellist möla sellistes kogustes tootma. Siis nüüd tekib üha rohkem ja rohkem tunne, et ju ikka keegi maksab selle eest.
mx77
Liige

Postitus Postitas mx77 »

Kilo Tango kirjutas:
Kapten Trumm kirjutas:
Puhka jalga.
Normaalne tänavasõidukiirus jääb sinna 20km/h juurde jalgrattaga. Tasasel maal tavalise linnasõidurattaga 50km/h välja sõita - võimalik aga kindlasti mitte linna tingimustes. Ma ei tea, kust see 50 kmh välja imeti aga linnas on selline kiirus isegi sportlastele ulme.

http://sport.postimees.ee/1276516/kange ... -sekundiga
Taaramäe võitis tämmused Eesti meistrikad keskmise kiirusega 51km/h. Aga ta ju haige mees. Tervisest pakatavad kaitseliitlased peaks ikka kiiremini sõitma :-P
Miski pole Trummi jaoks võimatu :)
toomas tyrk See peab ikka üks meeletu edevus ning hea enesearvamus olema, mis sunnib sellist möla sellistes kogustes tootma. Siis nüüd tekib üha rohkem ja rohkem tunne, et ju ikka keegi maksab selle eest.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

See, kas mina sõidan või ei sõida ei puutu siin üldse asjasse.
Jutt on sellest, et jalgrattateedel ei õnnestu saada vajalikku tempot, kuna see on ohtlik.
Sellest võtsid kinni mõned siinsed onanistid ning asusid onaneerima.
Kui midagi mõistlikku pole öelda, sobib isiklikuks minek hästi (argumentum homini).
Viimati muutis Kapten Trumm, 05 Sept, 2013 13:34, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
soesilm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas soesilm »

Ärge hakake lolli juttu ajama ja mingeid suvalisi Trummi väiteid naeruvääristama. Enamasti olen mina ka Trummiga erinevatel seisukohtadel. Aga antud teema on ikkagi Henrist ... vabandust HenrYst. Ja meie Trummiga (mul on lausa raske sellist kollektiivi ette kujutada :lol: ) oleme seda isikut põhimõtteliselt töllmokaks nimetanud. Mitmed teised aga arvavad, et KRA käitumine sellist üleolevat mölinat põhjustabki.
Ja veel üks asi. Selle päeva jooksul pole mulle ajateenistuse aastatepikkust järjekorda suudetud tõestada. Ebamugavust, ükskõiksust jms mis tuleb KRAst on küll näidatud aga mitte järjekordi. 8)
mx77
Liige

Postitus Postitas mx77 »

Kapten Trumm kirjutas:See, kas mina sõidan või ei sõida ei puutu siin üldse asjasse.
Jutt on sellest, et jalgrattateedel ei õnnestu saada vajalikku tempot, kuna see on ohtlik.
Sellest võtsid kinni mõned siinsed onanistid ning asusid onaneerima.
Kui midagi mõistlikku pole öelda, sobib isiklikuks minek hästi (argumentum homini).
See lihtsalt sulle väikeseks õpetuseks, et enne kui mingeid numbreid kirjutad või midagi väidad, siis veidikegi mõtle.

Sa oled siin lambiväidete faktide pähe esitamisega ennegi silma torganud. (ausalt, ei viitsi siis neid kokku otsida)

Kui sa oled sõjanduses suht kursis asjadega, ei tee sust veel ületamatut spetsialisti KÕIGIS elu valdkondades.
Kasutaja avatar
vaoinas
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas vaoinas »

davidsoniharald kirjutas:Kas kaasfoorumlased vaoinas ja Lemet võiksid mulle selgitada, milline see inimlik vastus KRAlt oleks võinud olla? Tegemist on siiski ametiasutusega, mis peabki vastama kantseliidis kirjadega ja veelgi parem, kui seda tehakse võimalikult täpselt, et ei oleks mingit võimalust kaheti mõistmiseks. Ükski ametnik ei soovi pead pakule panna, sest pärast võib kohtus paragrahvi väänaja leida kirjast miljon muud mõtet, kui see mis ametnik sinna oma sõnadega kirjutas. Seega ma leian, et KRA ametnikud on õigesti talitanud siinkohal.
Kui sa arvad, et selline kantseliitne vastusongi õige, loomulik ja väga normaalne suhtlemine - siis jumal sinuga - ma ei hakka siinkohal vaidlema. Mina näen KRA vastustest, et ega ametnik inimese probleemi süvenenud ei ole - pritsitakse hunnik väljavõtteid seadusest ja kogu lugu. Võimalik, et neil on seal lausa mingi trafaretne vorm, mida nad siis igale pikendust paluvale palvele koheselt tulistada saavad. Kahtlemata oli KRA ametnike selline käitumine juriidiliselt igati korrektne.

Aga juriidiliselt korrektne ei ole ju eesmärk omaette. Võinuks juriidiliselt korrektselt ka inimlikumat nägu näidata. Ametniku töö sellel kohal ei ole formaalsete vastuste andmine, vaid probleemile parima lahenduse leidmine. Oleks ametnik oma tööd sisuliselt ja mõttega teinud, oleks noormees Henryl tänaseks sõjaväes võibolla juba käidud.
Viimati muutis vaoinas, 05 Sept, 2013 14:13, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Aga kui oleks "sisuliselt tööd teinud" ja selgitanud maakeeli ja kantseliidita, kuidas parem on ning Henry oleks pärast blogis korraldanud analoogse onaneerimise teemal, kuidas KRA ei lähtu seadustest ja annab seadusevastaseid juhiseid (reisipiletid pole pikenduse alus)?

On kohe näha, et su töö- ja elukogemuse hulka pole kuulunud kunagi inimeste kirjadele-kaebustele vastamine, vastasel juhul sa nii rumalaid soovitusi ei jagaks.
Kasutaja avatar
vaoinas
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas vaoinas »

Kapten Trumm kirjutas:Aga kui oleks "sisuliselt tööd teinud" ja selgitanud maakeeli ja kantseliidita, kuidas parem on ning Henry oleks pärast blogis korraldanud analoogse onaneerimise teemal, kuidas KRA ei lähtu seadustest ja annab seadusevastaseid juhiseid (reisipiletid pole pikenduse alus)?
Kas ka eitavat vastust Henry palvele poleks saanud inimlikumalt anda? Kasvõi selliselt, et ma kirja saajana näen, et minu kiri on KRA's vähemalt mõttega läbi loetud.

Minu arvates peab ametkond ikka inimese jaoks olema, mitte inimene ametkonna jaoks, aga noh, nagu ka sinu varasemad seisukohavõtud näitavad, lähevad siin meie arusaamad kardinaalselt lahku. Selle erinevusega muidugi, et mina ei pea eriarvamust omavat inimest a priori rumalaks.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Olen ka muide seda meelt, et kuna mede vägi ei saa olla suur, on igaüks tähtis ja tuleb olla paindlik.
Teisest käest olen olnud ka paar aastat ametnik ja arvan, et igasugu kirju-kaebusi võibolla tükki 100 lahendanud.
On olnud taoline juhtum, kus küsiti täiesti tavainimese stiilis, et mis ma ise arvan ja kuidas oleks tark teha.
Siis ma parimas tahtmises seletasingi, kuidas paragrahvi käärud natuke tegelikult painduvad. Omas rumaluses kirja teel.
Järgmisena saadeti minu vastus (kirjavahetus käis e-kirjaga) asekantslerile koos umbes sama kantseliitliku jutuga nagu nendes KRA mailides.
"Vastavalt....seaduse paragrahvi 7 lõikele 16 olete kohustatud......
"Vastavalt (mingile netist leitud ametnikueetika koodeksile) ei tohi ametnik anda nõuandeid, mis ei vasta seadusele.....
Vähe jäi distsiplinaarist mul puudu. Edaspidi olin targem ja ei vastanud sedasi. Kui keegi tahtis nõuannet, andsin seda ainult suuliselt.
Ja vastasingi sedasi "vastavalt §...." Sestap ma ei kiirusta KRAd oksa tõmbama, ise küllalt taoliste juuksekarva lõhki ajakatega näppe kõrvetatud.

Sestab soovitan soojalt - pidage paar aastaksest lihtametniku ametit - eriti need, kel kipuvad sel teemal vandesõnad tulema.
Lihtsalt silmaringi laiendamise mõttes - pärast seda vaatate nii mõndagi asja (ja kasvõi siin postitavate ametnike juttu) hoopis teise, avarama pilguga. :)
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline