Aga palun...Kapten Trumm kirjutas:KT, kui põrutus liigestele pole probleem, siis miks ei tehta haamrivarsi metallist?...
http://www.master8.ee/m/ee/item/muuk/to ... rad_kirkad
Aga palun...Kapten Trumm kirjutas:KT, kui põrutus liigestele pole probleem, siis miks ei tehta haamrivarsi metallist?...
Vaatan õhtul Viru raamatust järgi. Kui see mu sõnu kinnitab, siis võtad sina oma sõnad tagasi.Sedasorti intervalltreening, mida sina siin soovitad ei kõlba mitte kuhugi.
Ma ei tea palju need Batesi saapad kaalusid, kuid kindlasti rohkem kui korralikud jooksutossud.Kapten Trumm kirjutas:Ja sinu kogemus saabastes jooksmisest on.....(kui jutt hägusest aimdusest)?
Võibolla häda selles, et ma räägin iseenda kogetust ja see on kuidagi eriline?
Olen proovinud Bates'i "eriüksuse saabastega" ja olen proovinud matkatossudega.
Ei kaalu kumbi paar jooksutossudest märkimisväärselt rohkem. Rada üks ja sama.
Esimestega valutavad põlved paari nädala pärast, teistega terve hooaeg ei juhtu suurt midagi.
Lihtsalt enda kogemus. Jalatside vahe on põhiliselt kannaosa pehmenduses, õigete jooksutossudega on väga kehva niisama kõndida.
Muide, 1 kg raskused ümber jala proovitud ja ei kinnita kogemus su juttu.
Vaatan õhtul Viru raamatust järgi. Kui see mu sõnu kinnitab, siis võtad sina oma sõnad tagasi.Sedasorti intervalltreening, mida sina siin soovitad ei kõlba mitte kuhugi.
Kui on vastupidi, teen seda mina.
KVKT-1 tarvis sai tehtud 400 kiire+400 aeglane intervallidega staadionil (ei pidanud end piisavalt tugevaks 1+1 km tegemiseks).seda teemat ma ei jaga eriti hästi, sest pole vaja olnud.
Sümmeetriliste intervallidega on see probleem, et aeglase intervalliga ei suudeta piisavalt taastuda kiire intervalli jaoks. Siis tehakse need kiired intervallid tegelikult sellised "poolkiired", mis ei lange kokku tegelikult kogu selle inervallitamise mõttega.Kapten Trumm kirjutas:Selle 1 km intervalli kohta ma vähemalt disklaimisin:KVKT-1 tarvis sai tehtud 400 kiire+400 aeglane intervallidega staadionil (ei pidanud end piisavalt tugevaks 1+1 km tegemiseks).seda teemat ma ei jaga eriti hästi, sest pole vaja olnud.
Aga mine sa tea, võibolla 18-aastaselt oleks jaksanud, ei tea.
Saapad kaalun õhtul ära.
Head saapad on muidugi midagi muud kui tavakasutuse saapakolakad.
Oh sa raisk, 5 kilti 20minutiga tavalise ajateenija jaoks on ju hirmkõva tulemus.Kui sa jooksed 5 km nt 20-25 min ära, siis on sul põhivastupidavus täitsa ok ja 3.2 km aegade paranemiseks oleks võibolla vaja juba intervalltreeningut (nt 1 km kiires tempos, siis aeglane lonkimine, siis 1 km uuesti jne) - seda teemat ma ei jaga eriti hästi, sest pole vaja olnud.
Sedakorda siis nii tagasihoidlik..ma tegelikult jooksualadega ei tegelenud, meil oli ette nähtud 2x nädalas 5 km kuskil 20 minuti kandis nii öelda põhivastupidavuse jaoks.
Sellega tegelesid rohkem keskmaa mehed ja mitmevõistlejad.
Kasutajad foorumit lugemas: vabakasutaja ja 2 külalist