Kas N Liidus oli ka midagi head?
Re: Kas N Liidus oli ka midagi head?
mis eliit ja eliit.
polnud see 1. KK mingi eliit vaid intensiivse õppimise kool, kuhu keskkooliosa eriklassidesse sai katsetega sisse. suht debiilne ka eriklassi igasuguseid suvalisi võtta, eks ju.
polnud see 1. KK mingi eliit vaid intensiivse õppimise kool, kuhu keskkooliosa eriklassidesse sai katsetega sisse. suht debiilne ka eriklassi igasuguseid suvalisi võtta, eks ju.
toomas tyrk See peab ikka üks meeletu edevus ning hea enesearvamus olema, mis sunnib sellist möla sellistes kogustes tootma. Siis nüüd tekib üha rohkem ja rohkem tunne, et ju ikka keegi maksab selle eest.
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
Minu arusaam haridusest on muidu selline, et ei peaks eriti tolereerima neid "rahakoole" (mis süvendavad vaid teatud seltskonna vati sees sirgumist ja mitmekiiruselist Eestit) ja tegelikult pole vajadust ka eliitkoolide järgi, vaid korralik tase peab olema igal pool. Näib, et Aaviksoo ja co on koolivõrgu kokkutõmbamisel õigel teel ses osas, et mingid arusaamatud provintsi gümnaasiumid, kus õpetajateks pensionieas mutid arusaamadega aastast 1970 ja lõpetajate olematu sissesaamisprotsendiga.
Õnneks rahvastikuprotsessid teevad oma, lähiaastail saame näha kõigepealt tasuliste ülikoolide ja riigiülikoolide "rahaosakondade" kokkukuivamist, sest õppijate arv langeb ja kaob senine nõudlus, mis lubas vabalt pappi kasseerida.
Et sinna eliitkoolidesse hirmus press on tuleb kahest asjast a)Tallinna "tavakoolide" tase on tükati nagu ta on (on ikka päris lontkõrvade koole kah ja politiseerimine on oma lõivu võtnud) b)valitsev edukultus. Mina ei õppinud eliitkoolis ja ei tunne millestki ilma jäänuna ja kui see eliitkool hakkab lapse närve liigselt rikkuma, siis läheb tavalisse ja pole vaja silm punnis edukultuse nimel pingutada.
Õnneks rahvastikuprotsessid teevad oma, lähiaastail saame näha kõigepealt tasuliste ülikoolide ja riigiülikoolide "rahaosakondade" kokkukuivamist, sest õppijate arv langeb ja kaob senine nõudlus, mis lubas vabalt pappi kasseerida.
Et sinna eliitkoolidesse hirmus press on tuleb kahest asjast a)Tallinna "tavakoolide" tase on tükati nagu ta on (on ikka päris lontkõrvade koole kah ja politiseerimine on oma lõivu võtnud) b)valitsev edukultus. Mina ei õppinud eliitkoolis ja ei tunne millestki ilma jäänuna ja kui see eliitkool hakkab lapse närve liigselt rikkuma, siis läheb tavalisse ja pole vaja silm punnis edukultuse nimel pingutada.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
- Kilo Tango
- Liige
- Kontakt:
Haritud inimese üks tunnuseid on, et ta ei võta sõna teemadel, mida ta ei tunne piisavalt. Trumm võtab. Ehkki ta haridusvaldkonnast mitte tuhkagi ei tea. Sestap võime uskuda sinu väidet, et ega see suurem-asi kool olnud, kus sulle midagi õpetada püüti.
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
Kilo Tango on meil teistest kõvasti haritum, et kedagi lahterdada 
Küsiks siis üle, et mis sinu akadeemiline kraad siis kah on, teaks arvestada edaspidi.
Ühtlasi oleks abiks ka teadmine, palju sul koolis käivaid lapsi on ja palju sa selle haridussüsteemiga ise kokku puutud.

Küsiks siis üle, et mis sinu akadeemiline kraad siis kah on, teaks arvestada edaspidi.
Ühtlasi oleks abiks ka teadmine, palju sul koolis käivaid lapsi on ja palju sa selle haridussüsteemiga ise kokku puutud.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
- Kilo Tango
- Liige
- Kontakt:
Ma ei hakka siin laskuma diskussioonidesse, kes kellest rohkem koolis käinud on. Aga erinevalt sinust, Trumm on mind kutsutud esinema haridusseminaridele, sestap võib oletada, et mul on pedagoogidele midagi öelda.Kapten Trumm kirjutas:Kilo Tango on meil teistest kõvasti haritum, et kedagi lahterdada
Kuid vaatamata sellele ei pista ma kilkama iga kord kui haridusest räägitakse pelgalt selle pärast, et mu järeltulija on omas klassis ainus viieline poiss. Lihtsalt olles valdkonnaga natuke rohkem kokku puutunud kui keskmine kodanik tean ma piisavalt hästi oma küündimatuse taset ja räägin asjadest, mida ma tean ja tunnen.
Teisalt öeldakse, et viriseda/teha kriitikat supi soolasuse üle ei pea olema kokkKilo Tango kirjutas:Lihtsalt olles valdkonnaga natuke rohkem kokku puutunud kui keskmine kodanik tean ma piisavalt hästi oma küündimatuse taset ja räägin asjadest, mida ma tean ja tunnen.

Päriselus ei ole päris nii, et sõna teemadel suud paotada tohivad ainult need kes on selle ala spetsid või selle alaga rohkem kokku puutunud.
Demokraatlikus korralduses teevad ka kodanikud poliitilisi valikuid sisuliselt kõhutunde ja mulje alusel nii, et paljudel ei ole aimugi kuidas riik toimib, või mis veel pealiskaudete lubaduste taga on

Mina leian, et igaüks võib arvamust avaldada, isegi kui see arvamus tundub mõnele spetsialistile ekslik või lausa rumal. Kõige toredam oleks, kui see ekspert võtaks vaevaks sel juhul argumenteeritult eksliku arvamuse juhatada tagasi õigele rajale.
Muidugi tihti on probleem see, kui põrkuvad kaks ekslikku arvamust ja läheb vaidluseks, kelle arvamus võiks olla lähemal eksperdi arvamusele. Tulevad mängu argumendid, kellele lähemal naaber/sõber ekspert või kes ise on sattunud eksperdi lähedusse ja saanud teemaga puudutatud. Kirsiks tordil on, et ka eksperdid omavahel tihti ei ole ühel nõul ja on samamoodi lihtsurelikega samal tasemel ekslikud

- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
Aga miks sa arvad, et mina olen kokku puutunud niipalju kui keskmine kodanik? Aga võibolla arvad valesti?Ma ei hakka siin laskuma diskussioonidesse, kes kellest rohkem koolis käinud on. Aga erinevalt sinust, Trumm on mind kutsutud esinema haridusseminaridele, sestap võib oletada, et mul on pedagoogidele midagi öelda. Kuid vaatamata sellele ei pista ma kilkama iga kord kui haridusest räägitakse pelgalt selle pärast, et mu järeltulija on omas klassis ainus viieline poiss. Lihtsalt olles valdkonnaga natuke rohkem kokku puutunud kui keskmine kodanik tean ma piisavalt hästi oma küündimatuse taset ja räägin asjadest, mida ma tean ja tunnen.
Ma arvan (õigemini saan üsna täpselt aru), et sa paned lihtsalt lahterdamisega puusalt ja süüdistad seejuures puusalt panekus teisi.
Sest minu arusaam ei lange kokku sinu arusaamaga.
Suht loll jutt sul ikka. Oma nn. "eliitkooli" kogemuse baasil võin öelda, et selles koolis õppisid tõesti antud valdkonnas andekad lapsed, kellel tavakoolis oleks lihtsalt pööraselt igav olnud ja kui õpetaja oleks nende järgi oma õpetamise taseme seadnud oleksid tavakoolis ka keskmikel juhe totaalselt kokku jooksnud ja mingist vati sees sirgumisest ei olnud juttugi. Sisuliselt läbisime me keskkooli mata-füssa pluss kõrgkooli esimese ja teise semestri progammi antud ainetes.Kapten Trumm kirjutas:Minu arusaam haridusest on muidu selline, et ei peaks eriti tolereerima neid "rahakoole" (mis süvendavad vaid teatud seltskonna vati sees sirgumist ja mitmekiiruselist Eestit) ja tegelikult pole vajadust ka eliitkoolide järgi, vaid korralik tase peab olema igal pool. Näib, et Aaviksoo ja co on koolivõrgu kokkutõmbamisel õigel teel ses osas, et mingid arusaamatud provintsi gümnaasiumid, kus õpetajateks pensionieas mutid arusaamadega aastast 1970 ja lõpetajate olematu sissesaamisprotsendiga.
toomas tyrk See peab ikka üks meeletu edevus ning hea enesearvamus olema, mis sunnib sellist möla sellistes kogustes tootma. Siis nüüd tekib üha rohkem ja rohkem tunne, et ju ikka keegi maksab selle eest.
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
Lihmat lahmat...puusalt kogupauguga tuld!
Ma ei ole öelnud, et eliitkoolid vati sees tähendaks, vaid rahakoolid.
Kui sa veel ei tea, siis Eestis üldiselt rahakool ei ole eliitkool, vaid eliitkoolid on (veel) täiesti riigieelarvelised.
Eliitkooli sissesaamiseks on Eestis toimiv eraldi business ettevalmistuskursused, kus eelkooliealisi lapsi tuunitakse üles selleks, et nad üle lati ulatuks.
Minu lapse minekul seda teed ei saanud määravaks mitte eliitkool kui selline, vaid nn elukohajärgne kool, mida Tallinna linn meile pakkus ja mis oli täiesti kuulus oma nõrga distsipliini ja lahja õppeedukusega (riigieksamite tulemused teises sajas). Kui see olnuks tavaline mikrorajooni gümnaasium, kus asjad korras, siis võibolla oleks valinud kodule ligema.
Kui sa veel ei tea, siis Eestis üldiselt rahakool ei ole eliitkool, vaid eliitkoolid on (veel) täiesti riigieelarvelised.
Eliitkooli sissesaamiseks on Eestis toimiv eraldi business ettevalmistuskursused, kus eelkooliealisi lapsi tuunitakse üles selleks, et nad üle lati ulatuks.
Minu lapse minekul seda teed ei saanud määravaks mitte eliitkool kui selline, vaid nn elukohajärgne kool, mida Tallinna linn meile pakkus ja mis oli täiesti kuulus oma nõrga distsipliini ja lahja õppeedukusega (riigieksamite tulemused teises sajas). Kui see olnuks tavaline mikrorajooni gümnaasium, kus asjad korras, siis võibolla oleks valinud kodule ligema.
Nimeta siis mõni see nn. rahakool?Kapten Trumm kirjutas:Lihmat lahmat...puusalt kogupauguga tuld!
Rahakool tuli teemas mängu alles 24.septembril. Enne seda rääkis meie suure suuga ekspert ikkagi eliitkoolidest, tõsi, osaliselt jutumärkides.
Võimalik, et jutu muutumise põhjustas avastus, et keegi teine on koolis/eliitkoolis käinud
Võimalik, et jutu muutumise põhjustas avastus, et keegi teine on koolis/eliitkoolis käinud

eks see ole, kui tahad ikka igas pulmas peig ja matusel kadunuke olla, kipuvad rollid segi minema 

- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
Sa võtad ise internetist välja need tulemused ja vaatad.mx77 kirjutas: Nimeta siis mõni see nn. rahakool?
Seaduspärasus lausa torkab silma, et vaatamata mõnedele perioodilistele "välgatustele" domineerivad tulemuste tabelis siiski traditsioonidega "mitterahakoolid".
Saab näha, mis tulemusi hakkab saama sel aastal käivitatud Tallinna Reaalkooli tasuline osakond.
Vähemalt rahaülikoolide diplom on täna küll.....köhh...köhh, suht devalveerunud kraam.
Olen ikka jätkuvalt seda meelt (ja su nullväärtusega argumendid pole vist kummutanud seda arvamust), et edu aluseks pole mitte mudel, kus tabeli eesotsas on kümmekond tõsist tegijat ja tabeli lõpus on 50 lonta-lonta tüüpi asja, vaid ühtselt kõrge tase koos erandlikult andekate special koolidega. Üks põhjus (siinkohal nimetaks end ja oma tutvusringkonna arvamust), mis sinna eliitkoolidesse silm punnis pressitakse on kohalike, elukoha järgsete kohtade nõrk tase. Näiteks top 3 kooli ja suvalist magalarajooni gümnaasiumi eristab eelkõige tugev distsipliinivahe, sealt top3-st saad sa väga lihtsalt kinga kui sa ei pinguta, magalarajooni omas võid tiksuda sedasi kolmedega kooli lõpuni ja seniks kuni koolikohustus täidetud ja hinded vähemalt kolmed, ei juhtugi sinuga midagi.
Sestap tundub, et Aaviksoo on õigel teel.
Ära keeruta, vaid nimeta mõni.
Mul tuleb nendest sinu nn. "rahakoolidest" meelde ainult üks kooli moodi kool - Tamjärve kool ja selle kooli õppe kohta olen ma ainult kiitvaid hinnanguid kuulnud, kusjuures õpilaste maailmavaadet üritatakse kujundada võimalikult mitterahakeskseks.
Mul tuleb nendest sinu nn. "rahakoolidest" meelde ainult üks kooli moodi kool - Tamjärve kool ja selle kooli õppe kohta olen ma ainult kiitvaid hinnanguid kuulnud, kusjuures õpilaste maailmavaadet üritatakse kujundada võimalikult mitterahakeskseks.
- Kilo Tango
- Liige
- Kontakt:
Virisemine supi maitse üle on üks asi ja koka õpetamine, kuidas suppi keeta hoopis midagi muud.Actual kirjutas:Teisalt öeldakse, et viriseda/teha kriitikat supi soolasuse üle ei pea olema kokkKilo Tango kirjutas:Lihtsalt olles valdkonnaga natuke rohkem kokku puutunud kui keskmine kodanik tean ma piisavalt hästi oma küündimatuse taset ja räägin asjadest, mida ma tean ja tunnen.![]()
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot] ja 2 külalist