Tean, olen näinud, olen ka ise ehitanud ja kujutan täiesti eluliselt ette, kui kaua kulub aega ühe KP rajamiseks, milliseid materjale on vaja ja palju neid tegelikult võtta on.Kas sa siis pole siiani aru saanud milleks kaitseliitlased harjutavad igasugu kontrollpunktide ehitamist-mehitamist
Selle põhjal ma väidan, et "out of blue" (ei eelne mingit kuudepikkust ettevalmistust) selliste sobimatute tsviilobjektide kaitse on Eestis enamvähem teostamatu.
Kui soovitakse taolisi võtmeobjekte usutavalt kaitsta, tuleb nende ehitamisel juba silmas pidada sõja vajadusi, vastasel juhul tekib olukord, kus isegi elementaarsete asjade tegemiseks pole ei inimjõudu ega muid vahendeid.
Teine variant on lasta vanaviisi (iga elutähtsa objekti omanik ehitab nagu paremaks teab) ja näha kuskil ette need pioneeribrigaadid rasketehnika ja ehitusmaterjalidega, kes siis need Tallinna kümned eluliselt tähtsad objektid paari päevaga ära kindlustavad.
Kolmas variant on formeerida Eestis paar sisekaitsediviisi, relvastada ja varustada, kes need ettevalmistmata objekte oma rinnaga kaitsevad - Mustamäe haigla suurune objekt vajab ainuüksi tervet kompaniid.