ASJALIKUD küsimused med. komisjonist ning ajateenistusest

Vasta
wambambola
Liige
Kontakt:

Re: Arstlik komisjon

Postitus Postitas wambambola »

Oleneb kohast, mis ala aga samas on see väga palju peas kinni. Kui inimene ikka tahab, siis saab ka.
Kasutaja avatar
hillart
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas hillart »

Nähtud küll neid suuri tahtjaid. Jalutu võib kah kangesti tahta, kuid ei saa joosta. Nii ka teatavate tervishädadega. Vaim võib ju mäekõrgune olla, aga füüsis on sellest sõltumatu.
Ise näinud järgmiste hälvetega, kuid kange tahtmisega kodanikke: puusaliigeste düsplaasiad (puudulikkus); reieluu murru valest ravist tingitud kõveritine kokkukasv, mistõttu jalg teisest ca.5 cm lühem oli; erinevas astmes lülisamba kõverdumised; erinevad vanad liigestetraumad, missugused vaid koormusel ägedal kujul tunda annavad jne., jne. Kõigil neil õnnestus tänu kangele teenistussetulemise soovile üksusesse vastuvõtul oma ihuvigasid varjata, kuid - vaid mõned neist tulid kuu-paari pärast maastikult omal jalal tagasi. Ja nende kadalipp jätkus omakorda Kaitseväe arstlikus komisjonis (KAK).
Aga antud juhul on tegu hoopistükki Kaitseressursside Ameti arstliku komisjoniga (millel Kaitseväega miskit tegu pole) ja minu jäoks on meeldivaks üllatuseks, et seal peale oma tasku saadava rahasumma ka üleüldse kellegi tegelik tervislik seisund kah huvitab. Nii massiliseks on viimastel aastatel läinud Kaitseressursside Ametist üksustesse saabuv meditsiiniline praak, et minul on küll selline mulje jäänud, et seal on juba see suur asi, kui tõendi saajale pilk näkkugi heidetakse. Kedagi üksusest tagasi saata aga Kaitseväel õigust pole, kui kodanik juba kord väeosa väravast sisse astunud on. Vastasel juhul, taoline kontingent kohe väravas tagasiteele saata, võiks Kaitsevägi hulga raha kokku hoida, sest täiemahuline KAK, missugune taolistele tagasisaadetavatele tehakse, maksab ikka omajagu.
Postitusi lugedes kasuta kôigepealt oma aju (NB!! peaaju) HOMO SAPIENS !!! (e. foorumlane)

Stellung halten und sterben!!
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Pooled probleemid langeks ära, kui koolis oleks igal aastal pädev ja kohustuslik arstlik kontroll sh hambaarst.
Täna on see kahjuks ära optimeeritud.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
allatah
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas allatah »

Pooled probleemid langeks ära, kui koolis oleks igal aastal pädev ja kohustuslik arstlik kontroll sh hambaarst.
Pooleldi olen nõus, aga see kohustuslik hambaarst... Võibolla on nüüd asi parem ja mina isegi kõige rohkem seda ei kartnud (mitte et see oleks mulle kuidagigi meeldinud), aga mõni täismees sööb siiamaani pigem kuu või paar valuvaigisteid, kui et hambaarsti juurde läheb. Vat nii head mälestused on kooli hambaarstist.
Olgem ausad, see nõuab ikka ülimat enesekontrolli ja usaldust mingi kõrgema jõu vastu, kui lased vanal pirukate järgi haiseval eesti keelest mittemidagi arusaaval mammil oma suus tegutseda terariistadega, mis teevad 10 000 pööret minutis. Samal ajal on sulle suunatud näkku 400 luumenit ja ... oeh, ma katsun ennast enne õhtut mitte liiga üles kütta.

Vanasti kartsin hambaarsti külastamise juures valu, aga nüüd kardan arvet.

Teemaalgatajale ei oska miskit tarka kosta. Endal kah igasugu rühiprobleemid ja mingi seljalüli oli valesti kokkukasvanud vms. aga mul oli ajateenistuse ajal oma elus kõige vähem seljavalusid üldse.
Riigi kaitse on liiga tähtis asi, et seda teistele usaldada.
Kasutaja avatar
soesilm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas soesilm »

No see ei saa nii keeruline või hirmuäratav olla kui hillart kirjeldab. Ma pole küll arst aga :)
Kui sa keka tunnis käid ja kõike kaasa suudad teha, siis ei tohiks mingit probleemi tekkida.
Nii et mine tee pilt ja ütle arstidele mida ise asjast arvad.
Kasutaja avatar
swatest
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas swatest »

Teades, millises konditsioonis vennad eelmine aasta väkke lasti, on sinu rüht kõige väiksem vigastus.
Teenima saad kindlasti, iseasi kaua vastu pead.
kanavaras33
Uudistaja
Kontakt:

Kuidas registreerida ajateenistusse?

Postitus Postitas kanavaras33 »

Tervist.

Olen 18a vana ning oleks soov aastal 2015 läbida ajateenistus. Kuna tegelen kergejõustikuga ning suvel on põhiliselt võistlushooaeg, siis oleks soov seda mitte kõrvale jätta ja rasket tööd minema visata, vaid astuda ajateenistusse oktoobris.
Mida kõigepealt tegema peaksin ?
Kas üldse on võimalik ise valida, millal ja kuhu minna ? Sooviksin ise Tapale, kuna olen siit kandist.
Millal peaks juba reaalselt ühendust võtma, et läbida arstlik kontroll ?
Olen uurinud kaitseväe lehte seoses ajateenistusega, kuid seal pole erilist selgust saanud, seetõttu palun abi siit foorumist.
Kuna pole eriti kursis erinevate väeosadega, siis mida tasuks eelkõige uurida ? Huvitun pigem ehitamisest kui jala liikumisest.
Tänud, kes võtavad aega, et vastata.
Kasutaja avatar
TangoViktor
Liige
Kontakt:

Re: Kuidas registreerida ajateenistusse?

Postitus Postitas TangoViktor »

http://www.kra.ee/ajateenistus/ajateeni ... asumisest/ peatükk ajateenistus omal algatusel.
Kui ehitamine meeldib, siis pioneeriks!
Puhkeala on selline koht, kuhu sa mataks l*tsi.
Kasutaja avatar
kalleb
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kalleb »

kas EKV ka stroipat muidu olemas?
HotelVictor
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas HotelVictor »

Oleneb mis tasemel kergejõustikku teed - võid ehk kandideerida Staabi- ja Sidepataljoni spordirühma.

Huvi on siis haara telefon ja helista KRA'sse, mõtle ennem hoolega läbi mida küsida tahad ja sealt saad suure tõenäosusega vastused kõikidele oma küsimustele.
Kasutaja avatar
tiith
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas tiith »

Sporti teed nagunii veel kõvasti, aga Pioneeris õpid selliseid asju, mida mujal ei õpita ja mis on huvitav. Samuti ei ole passimist.

KRA ametnikele tuleb tuimalt peale lennata ja küll saab sinna, kuhu tahad.
Tarvok
Uudistaja
Kontakt:

Scoutspataljoniga liitumine

Postitus Postitas Tarvok »

Tere, olen 21 aastane ja vend on 18.
Mölemal suur soov Eestis armees teenida aga me pole kumbki Eestis pöhikooli löpetanud vaid välismaal, scouts lehel kirjas, et pöhiharidus on vajalik, kas ka välismaal omandatud haridus läheb arve?
Järgmine nädal paneme ennast vennaga ajateenistusse kirja ja peale seda kas Scoutsi vöi Prantsuse vöörleegioni, kui targemad mehed siin oskaks nöu anda mida oodata, kuidas valmistuda ja üleüldisi nöuandeid selle eluga seoses oleksin väga tänulik.

Tarvo.
Kasutaja avatar
Mazz
Liige
Kontakt:

Re: Scoutspataljoniga liitumine

Postitus Postitas Mazz »

Põhiharidusega üle kaprali auastme ei saa. Teadmiseks lihtsalt. Motiveerib sõduritoetus see 100 euri ? Või hiljem scoutsis mitte eesti keskmine palk ?
Tarvok
Uudistaja
Kontakt:

Postitus Postitas Tarvok »

Tere, raha ei ole pöhjuseks miks liituda soovime ja auastmed ka huvi ei paku.
Aga aitäh teile vastuste eest! Eks peale ajateenistust ole näha kuidaviisi see asi edasi läheb kas oma kodumaal vöi proovime vöörleegioni!
Kasutaja avatar
Noor
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Noor »

vöörleegioni
Väljamaa pöhikoolist Saaremaalt?:)

Vabandan, lihtsalt hakkas silma.

Ma arvan, et Scouts oleks ikka see parim valik. Edu, ajateenistuses.
Ostan või vahetan kõike, mis puudutab EW lennundusega seonduvat.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist