Eestis saaks sedasi kontrollides kõik, mis vanemad kui 3-4 aastat (st garantiiaeg ja kohustus käia korralikult teeninduses läbi), kergesti sõidukeelu.
Kui autol ikka poolepäevase seismisega pidurite rõhk null on, siis peab see auto ka susisema piisavalt.
See pole küll enamasti ohtlik, aga kuidas vahet teed, kas susin on selline, et kompressor pumpab lõdvalt selle üle või linnaliikluses langeb surve juba piiripealseks ja ühel hetke ei liigu enam.
Pidurite kadumine täiesti oli rohkem Zil-130 teema ja ka sinnamaani, kus tehas hakkas tagasillale vedruakudega õhukambreid panema.
Seda on tegelikult näha, kus mõni salanda öö läbi pargib ja hommik algab 20 min pläristamisega kohapeal (tavaliselt suure sinise pilve sees), siis selle põhjuseks on piduritest lahkunud õhk ning vedruakude poolt peale lükatud pidurid.
Tõsi, mul pole elus olnud võimalust täitsa uut veoautot katsetada nii pikalt ja ei oska öelda, kaua neil seostes "kumm täis püsib", viimati sõidetud Avia D120 veok igatahes oli täiesti hiirvaikne (hoolimata tsehhi "osside" kahtlasest töökvaliteedist) ja ei susisenud kuskilt.
Kui peaks hoidma asja 100% hermeetilisena, siis on muidugi edasi küsimus, kas nende 20a vanade rontidega äri tegemine on enam rentaabel.
Või kas siis veoki aastane hooldus ikka piisab paarisaja eurose õlivahetusega või hakkavad tulema sellised arved, mida ma ise kogenud olen.
Tsükliliselt kasutataval veokil pole lihtsalt võimalik, et 30 minutisele sõidule eelneb 20 minutit õhu kogumist.
Erinevalt meil teedel toimuvast kontrollitakse Rootsis rekkasid päris tihti
Taanis veokifirmas, mis tegi Euroopa reise, oli firmas midagi ülevaatuspunkti taolist, kus kontrolliti auto üle, selleks olid oma töömehed ning veokimüüjalt oli saadud õigus teatud töid ise teha ilma garantiis kaotamata (diiler ei suutndu seal pakkuda öist tööd selleks, et hommikul sõida saaks).
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.