Harald Nugiseks

Väljapaistnud isikud -- sõjaväelased, riigitegelased jmt. Kellest iganes peate vajalikuks kõnelda sõjandusega seoses.
Vasta
kirsa710

Re: Harald Nugiseks

Postitus Postitas kirsa710 »

.
Viimati muutis kirsa710, 26 Juun, 2015 23:34, muudetud 1 kord kokku.
Roco
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Roco »

http://www.militaryphotos.net/forums/sh ... onia/page3
lugesin seda ja karp jäi lahti rumalad seal, kas mite Nürnbergi protsessil ei käinud läbi et Eesti diiviisi tuleb teisiti käsitleda kui tava ss yksusi? Keegi vöiks mainida neile seal seda punkti.

Mälestust hoitakse edasi.
kirsa710

.
Viimati muutis kirsa710, 26 Juun, 2015 23:29, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ruger »

Väga hea artikkel, mis ilmunud ajalehes Võitleja http://et.wikipedia.org/wiki/V%C3%B5itleja
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
herman30
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas herman30 »

Wikipeediast:
In 13 April 1950, a message from the Allied High Commission (HICOG), signed by John J. McCloy to the Secretary of State, clarified the US position on the "Baltic Legions: "they were not to be seen as "movements", "volunteer", or "SS." In short, they had not been given the training, indoctrination, and induction normally given to SS members. Subsequently the US Displaced Persons Commission in September 1950 declared that:

The Baltic Waffen SS Units (Baltic Legions) are to be considered as separate and distinct in purpose, ideology, activities, and qualifications for membership from the German SS, and therefore the Commission holds them not to be a movement hostile to the Government of the United States.
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Kontakt:

Vene uudis ja video ka juurde http://www.vesti.ru/doc.html?id=1192672&cid=9 Seal on siis ka kohapealt tehtud lõigukesed. Artikkel ja video iseenesest propaganda.
EA, EU, EH
Drax
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Drax »

kana tagumik kirjutas:Me võime siin omavahel seletada, aga vene propagandast siiski üle ei karju....olin ebameeldiavalt üllatunud , et military.photos.net'i siuke teema tehti - sellises toonis, vähemalt teema suleti, aga vene propa omad punktid teenis... :

http://www.militaryphotos.net/forums/sh ... in-Estonia
Tegelt ei teeninud. Vene propa siis. Arvamused on seal suht pooleks ja negatiivsed kommentaarid on kas siis ainult isiklikud-emotsionaalsed või asjast vähegi teadlikumate jaoks pehmelt öeldes üldistavad-rumalad. Seda kõike on erinevates teemades põhjalikult lahatud ja keskmine mpneti aktivist saab tõenäoliselt aru. Seda ei tasu lootagi, et keegi meiega koos kunagi hakkaks kiidulaulu laulma, aga mõistmine on olemas.
mangust
Liige

Postitus Postitas mangust »

Kõigil ei olnud võimalik H.Nugiseks-i ärasaatmisel olla,kel takistuseks tööpäev,suur vahemaa,vanadus jne.Lootus jäi televisioonile.Eespool oli jutuks,millised kanalid olid esindatud.Paraku vanemale generatsioonile on südamelähedasem ikka ETV ja AK-uudised.Seekord tuli neil riigitelevisioonis pettuda.Palju tähtsam oli näidata vene pättidest kütusevargaid.
Täna sai helistatud ERR-i uudistesaadete toimetusse,sealt anti mulle lahkelt telef.nr. (6284001) kes otsustab millist uudist kajastada.Telefoni võttis vastu härra.Minu küsimusele,miks H.Nugiseks-i ärasaatmist ei näidatud. Vastus : " Uudistesaadete toimetus võttis vastu kollektiivse otsuse,mitu korda ühte ja sama inimest ei näidata.Nekroloogist oli küllalt."
Siis mainisin "kangelast" Arnold Meri,seda näitas teie kollektiiv oksendamiseni ja tema ärasaatmist näidati AK-s tervelt 3 min.28 sek. Seda ta muidugi ei mäletanud.Kohe lõppes ka kõne,ei jõudnud enam isegi hüüda " Elagu ENSV ! "
Parem peenike peos, kui punalipp katusel!
Kasutaja avatar
Tundmatu sõdur nr. 4
Liige

Postitus Postitas Tundmatu sõdur nr. 4 »

mangust kirjutas:Täna sai helistatud ERR-i uudistesaadete toimetusse,sealt anti mulle lahkelt telef.nr. (6284001) kes otsustab millist uudist kajastada.Telefoni võttis vastu härra.Minu küsimusele,miks H.Nugiseks-i ärasaatmist ei näidatud. Vastus : " Uudistesaadete toimetus võttis vastu kollektiivse otsuse,mitu korda ühte ja sama inimest ei näidata.Nekroloogist oli küllalt."
Siis mainisin "kangelast" Arnold Meri,seda näitas teie kollektiiv oksendamiseni ja tema ärasaatmist näidati AK-s tervelt 3 min.28 sek. Seda ta muidugi ei mäletanud.Kohe lõppes ka kõne,ei jõudnud enam isegi hüüda " Elagu ENSV ! "
...selle peale tasub kõigil foorumlastel ekstra rahvusringhäälingu kodulehele guugeldada, et järele vaadata (ja meelde jätta), kes vorstid seal parajasti vastutavate pealikute rollis on :roll:

Sest näit homme suvalistele valimistele minnes on teil siis jälle natuke rohkem infi, et kelle poolt ei tasu kohe kindlasti mitte hääletada... Mina ise guugeldan ka kindlasti sinna ERR-i ja värskendan oma mälu :twisted:
Infanterie - königin aller Waffen.
Ja kolmas brigaad tuleb ka nagunii.
kirsa710

.
Viimati muutis kirsa710, 26 Juun, 2015 23:30, muudetud 1 kord kokku.
Lupus
Liige

Postitus Postitas Lupus »

Esimene video on väga ,väga ilusti tehtud. Tema nimi elab nii kaua kuni rahvas teda mäletab.
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Kontakt:

RiigiTV selline suhtumine on jah masendav. Isegi ootasin, et ERR seda kajastab, kuid kui selline suhtumine(loe poliitiline korrektsus) ette kirjutatakse siis mida peaks arvama ka ERR-i juhtkonnast. Teise riigi surnud riigijuhist heietati ikka pikalt ja laialt. Isegi seda, et venelased seda kajastasid ja süüdistasid Eestit fašismis, ei leidnud kajastust. Milleks meil välisministeerium on? Või on ta üldse olemas?
Poliitikute eurolõmmitamine, peab lõppema sellega, et oma riigi ajalugu ka tutvustatakse ja selgitatakse oma partneritele. Kus on selline ajaloo tutvustus? Miks on Eesti riigis Eesti ajalugu selline kuum kartul? Välisriikidega peab hästi läbi saama... aga kus jookseb see piir? Hea, et Vabadussõda eitama ei pea veel... Seal olid lääneriigid abiks. 2-se maailmasõja ajal olime kommiraha suurriikide jaoks. Varsti peaks ehk sedagi eitama hakkama?

See, et riigi juhtkond selline hädine on ja ei julge oma ajalugu, tunnistada näitabki Eesti nõrkust. Loodame siis, et 9-ndal mail Moskvasse minnakse.
Meie oma riigi kangelasi peame meeles.
EA, EU, EH
KMFDM
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas KMFDM »

Kas peame tõesti tunnustama ainult punavägede sangareid?
http://www.postimees.ee/2661536/venemaa ... i-matusega
RVT
Kasutaja avatar
soesilm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas soesilm »

Et just mina see olen, kes nii äreva teemaga mängima hakkab aga päris vait ka olla ei saa.
Minu arvates oligi erukapten Nugiseks kõva mees. Kõva sõjamees ja tema mäelastamine on auasi.
Kuid minu meelest keevad siin mitmed sõnavõtjad üle. Võrrelda Arnold Meri ja Harald Nugiseks matuste kajastamist pressis ja öelda, et Meri oli ERR arvates rohkem kajastamist väärt, tundub kuidagi ... kunstlik või ... Meri uudis oli ilmselgelt künnist ületav. Ta oli ju tegelikult vaenlase elav kehastus. Avalikult Eesti Vabariigile vastanduv eestlane, kes mitte ei teinud "revolutsiooni" vaid "jooksis üle". Selline vastasseis müüb ja midagi pole teha ... No ei saa neid asju võrrelda.
Nüüd Nugiseks. Austusväärne isik. Põhimõtteliselt tagasihoidlik, ei lärmanud. Kus see HUVI inimestele peaks tekkima? Jah mulle, siin foorumis tegutsejale ja veel mõnele küll. Kuid enamusele mitte. No sõdis mingi vend kunagi - hästi, minu lugupidamine aga nüüd "Su nägu kõlab tuttavalt" vaatama. Ma kujutan ette kuidas nüüd tõusevad hääled, et sa vend ei jaga väärtustest muhvigi ...
Aga palun olge ausad ja öelge, kas te teate kes oli Karl Jaanus?
Kas keegi mäletab, kuidas kajastati tema matuseid?
Kas keegi teab kuidas kajastati tema 100 juubelit, tema eluajal? Ah et kivi pandi?
No tegelikult ka, mitu valitsuse esindajat oli tema 100 aastasel juubelil? Mitu sõjaväelast?
Kes ei osanud esimesele küsimusele vastata ja pole googeldanud: Karl Jaanus oli viimane Vabadusristi kavaler. Vast keegi ei vaidle, et Vabadussõda oli meile auväärsem kui II maailmasõjas, mistahes poolel, mistahes lahingus osalemine. Isegi (või: Ka) tema ei saanud väärikat tähelepanu. Veel kord, ma tunnen sügavat lugupidamist Nugiseksi ja tema kamraadide vastu. Paraku ei ole nad rahvale rohkem uudis, kui 48 sekundit diktori teksti ja foto.
Valitsuse seisukohalt pole ka palju ette heita. Kui ma loen hr Nugiseksi teksti, siis tema jaoks pole see valitsus, ja ühegi presidendiga ta "luurele poleks läinud". Seda on ta avalikult öelnud. Ja mida siis oodata neilt keda ei tunnistata? Äkki peaks kõrgeid riigitegelasi hoopis kiitma, et nad ei toppinud oma nina sinna, kus lahkunu neid näha poleks tahtnud - no ilma naljata.
Ma kutsun Teid üles mälestama kanget meest ja mitte tegema palagani, mis talle endale poleks istunud.
Kasutaja avatar
Jalutu
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Jalutu »

Ma kutsun Teid üles mälestama kanget meest ja mitte tegema palagani, mis talle endale poleks istunud.
Hästi öeldud!
[i]Aga lapsed on Teil toredad![/i]
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline