punaarmee "kangelasteod"

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Charlemagne
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Charlemagne »

Veltu, jäta Wiking ja Lõukoer rahule! Sina neid siin ju provotseerid kogu aeg. Ja mitte ilmaasjata nad sulle neid kalleid omadusi ei omista - see, mis sa siin Punaarmee kiituseks räägid, vääriks Lenini preemiat ja Stalini käepigistust. Mis vahe seal on, kas sind röövivad ja vägistavad esimese või teise esheloni väed? Kas ise aru saad, mida räägid? Porkuni ja Avinurme tapatalgutest on piisavalt palju juttu olnud, sulle see kui hane selga vesi.
Kuidas aga selle Auschwitzi vabastamisega Puaarmee poolt ikka oli? Mispärast laagriasukad lääne poole teele asusid, ka need, keda selleks ei sunnitud? Oma piinajate ja timukate meelevalda? Midagi siin ei klapi või kuidas?
Et notre Parole s'appelle Fidélité !
Uitaja
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Uitaja »

Lugu esimesest naisest - Nõukogude Liidu kangelasest Zoja Kosmodemjanskajst

Et takistada sakslaste edasiliikumist, kasutasid nõukogude väed "põletatud maa" taktikat. 17.nov.1941 ilmus Stalini ja Šapošnikovi allkirjadega käskkiri: "Spetsiaalsete komandode loomisest saksa-fašistlike vägede tagalasse jäävate asustatud punktide lõhkumiseks ja põletamiseks". Nõukogude ülemjuhatuse arvates pidi sakslastel külmade saabudes tekkima tohutud raskused varustuse ja soojade riietega. Käsk oli kõikide vahenditega (ka lennuväe ja kahurväega) hävitada hooneid vaenlase tagalas, jätta sakslased lagedale väljale külmetama. Iga polgu juurde loodi 20-30 liikmelised "tõrvikukomandod" eriti vapratest ja poliitilis-moraalselt kindlatest võitlejatest. Asulate põletamisel silmapaistnuid (!) esitati autasustamisele. Taganemise korral oli käsk kaasa võtta elanikud ja kõik hooned eranditult hävitada.
29.nov.41 kandis Žukov Stalinile ette juba formeeritud ja vaenlase tagalasse saadetud diversioonigruppidest, kokku 500 meest.
Nädalaga suudeti ainult 5. armee sektoris hävitada 53 asustatud punkti. Meeleheitliku sammuna saadeti sakslaste tagalasse veel paartuhat vabatahtlikku naispartisani-diversanti. Loogika oli järgmine: kui iga tüdruk suudab maha põletada kasvõi paar maja, pole sakslastel talvel kusagil elada.
Üks niisugune tüdruk, "Tanja" (umbes 18aastane), hiilis sakslaste poolt hõivatud Petrišsevo külla (Moskva oblastis) ja jõudis vastavalt instruktsioonile põlema panna 2 maja. Majades elasid naised, lapsed, vanakesed. Need noore patrioodi kinni võtsidki ja sakslsate kätte andsid. Kui nõukogude organid asja hiljem uurisid selgus, et kohalikud olid "Tanja" suhtes olnud üsna vaenulikud: kodanik Smirnova oli malmkatla täie solki "Tanjale" peale valanud, keegi lõi raudpulgaga vastu tütarlapse jalga ja pahandas:"Minu maja põletasid maha, aga sakslastele ei teinud sa midagi..."
Sakslased polnud mingit kahju saanud ja oleksid võinud "Tanja" lihtsalt vangilaagrisse saata, aga et võita kohalike elanike sümpaatiat ja ka sellepärast et "Tanja" oli fanaatik, kes ei saanud aru oma teo kuritegelikkuses, poodi ta üles. Enne surma oli "Tanja" veel midagi öelnud Stalini kiituseks.
Olukord rindel muutus ja punaväel õnnestus Petrišsevo tagasi vallutada. "Tanjaga" juhtunud lugu meeldis poliittöötajatele ja see tehti natuke ümber: "Tanja" pani põlema talli sakslaste hobustega ja teadis riiklikult tähtsaid saladusi. Sakslased piinasid "Tanja" kuidas oskasid, aga kangelane ei öelnud välja midagi. Jutt läks ajalehtedesse. 27,jaan.42 ilmus "Pravda" esilehel artikkel "Tanja". Lugu meeldis ka Stalinile, kes ütles: "Vot kangelanna rahva seast". Hukatud "Tanja" pildid ilmusid "Pravdas" ja "Komsomolkas", Paljud emad tundsid piltidelt ära oma tütre. Nende emade hulgast, kelle tütred olid läinud sõdima ja vanus sobis, valiti ema, kelle tütrel oli nimeks Zoja Kosmodemjanskajst. Kangelase ema olla tähendas eri pensionit ja mitmeid hüvesid. 1942a saigi Zoja Kosmodemjanskaj postuumselt Nõukogude Liidu kangelaseks. Saatuse irooniana saabus sõja lõpus saksa vangilaagrist koju ka päris Zoja Kosmodemjanskajst, kuid ema teda enam omaks ei tunnistanud ja ajas minema.
Viimati muutis Uitaja, 10 Dets, 2005 23:36, muudetud 1 kord kokku.
Veltu
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Veltu »

Ja mitte ilmaasjata nad sulle neid kalleid omadusi ei omista - see, mis sa siin Punaarmee kiituseks räägid, vääriks Lenini preemiat ja Stalini käepigistust
Pagan, kas nad on teid päris enda meelevalda saanud? Ütle charlemagne, kus kohas olen ma Punaarmeed kiitnud :?: TOO NÄITED :!: Olen masenduses sellisest solvangust... :cry:
ja ei ole ma kedagi provotseerinud. Kes lõi nt SS-i arutamisek teema? Mina? Ei, vana lõukoer. Püha Jumal, pole mina kedagi provotseerinud. See on samasugune vale, nagu seegi, et mina Punaarmeed ülistan. :x

Mis vahe seal on, kas sind röövivad ja vägistavad esimese või teise esheloni väed? Kas ise aru saad, mida räägid?
On ju vahe. Ja ma tean väga hästi, mida ma räägin. :twisted: Kas üldistus, et Punaarmees on kõik sadistid, vägistajad jne on õige või? See on Punaarmee eesrinde meeste solvamine. Määritakse meestele kaela seda, mida nad teinud ei ole. Ma küsin praegu teilt, kas teie saate aru, mida te praegu räägite?
Kas ise aru saad, mida räägid? Porkuni ja Avinurme tapatalgutest on piisavalt palju juttu olnud, sulle see kui hane selga vesi.
See oli muidugi häbiväärne, ja ma ei kaitsegi seda tegu. Aga üldistav solvamine Eesti Kopruse aadressil on rumalus.

Kuidas aga selle Auschwitzi vabastamisega Puaarmee poolt ikka oli? Mispärast laagriasukad lääne poole teele asusid, ka need, keda selleks ei sunnitud? Oma piinajate ja timukate meelevalda? Midagi siin ei klapi või kuidas?
Mis asja. Punaarmee sanitarid hoolitsesid ju nõrkenud vangide eest. Sellest on ju nii palju pilte tehtud! Kuidas said vangid ise otsustada , kuhu nad lähevad? Natsid ei tahtnud lihtsalt tööjõust ilma jääda. Käsud vangide viimiseks läände andis ju Kaltenbrunner. Selle eest mõisteti ta Nürnbergis süüdi.
Ära hirmuta!
Ära tee ulakust!
Koera, kes kogu aeg haugub, pannakse kõige vähem tähele
[img]http://www.hot.ee/emulaator/toetan4.gif[/img]
Elagu sõnavabadus!
Wiking
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Wiking »

Veltu-plika, sina jälle oma kommari naljadega. Aga eks sind tulebki klounina võtta :wink:

Täna siiski ei jõua seda Avinurme asja ümber klõbistada, teen peatselt vehkat, aga teen seda kindlasti ja algus on juba tehtud.

Mis puutub Maailma mõrvarlikuma režiimi ja tema armee e siis vastavalt kommunismi ja tema töökäe Punaarmee tegudesse, siis nendega on üritatud võrrelda ajaloost igatsugu tegelinskeid ja armeesid, aga neile tapmiskihus võrdväärset leitud pole.

Väike näide Läänemaal juhtunust: Nimelt sakslaste taandudes, lasti kohalikust arestikambrist sakslaste poolt vabaks ka kaks kohaliku kommunisti. Üks nendest, olles ka õnnelik, et tema isandad tulevad peadselt Haapsalut "vabastama" asus lilledega neid Uuemõisa sirgel, mis asub enne Haapsalut rõõmu ja lehvitustega vastu võtma. Mille peale ta nonde samade punasõprade poolt maha lasti. Tankiga olevat ka sõidetud üle ühest autost, mida juhtis üks naine jne. Lugege Voldemar Pinn'i raamatuid "Punane terror ja Läänemaa". Laastasid esimesed üksused samuti, polnud seal suurt vahet. Vahel kui vedas võis lihtsalt kergemini minna.

http://www.okupatsioon.ee/nimekirjad/ra ... aamat.html
Veltu
Liige
Kontakt:

näed charlemagne, loe wikingi postitus läbi ja mõtle, kes keda sõimab ja provotseerib. Või teile meeldiks, kui sinu poole pöördutaks Charlemagne-plika ja teid kutsutaks kommariks, tiblaks jne.
Ära hirmuta!
Ära tee ulakust!
Elagu sõnavabadus!
grenader
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas grenader »

Ärge lykake teemat a la kes kellele ytles ja millal, provokaatoreid ei tasu tähele panna.
Minu arust Degrelle kirjeldas ja ka eesti meeste mälestustes on kirjas old kuidas Tserkasso kotist välja murdes punaarmee tankid lömastasid oma roomikute all haavatute voore. Ja seda juhtus eestiski kus tankistid sõitsid täie hooga taganevate tsiviil elanike vooridesse täiega sisse.
Veltu tilk tõrva meepotti rikub terve sisu aga punaarmee puhul kipub nagu rohkem jääma mulje, et tõrvapotti on sattund ka tilk mett, siit ka üldistus.
Varemeist tõuseb kättemaks.
grenader
Liige
Kontakt:

Kas esimese rinde üksustesse ei kuulund ka mitte nn trahvipataljonid mis koosnesid endistest vangidest, desertööridest jm. nn teisejärgulistest, kes pold just kõige parema minevikuga.
Wiking
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Wiking »

Minu arust Degrelle kirjeldas ja ka eesti meeste mälestustes on kirjas old kuidas Tserkasso kotist välja murdes punaarmee tankid lömastasid oma roomikute all haavatute voore. Ja seda juhtus eestiski kus tankistid sõitsid täie hooga taganevate tsiviil elanike vooridesse täiega sisse.

Väga õige tähelepanen Kamraad, sellest kirjutab ka pataljon "Narva" ajalootriloogia esimeses raamatus "Minu Au On Truudus", seal keegi sõjameestest kirjeldab seda. Kui Avinurmest raamat sisse kõbistatud, siis tuleb sellest juttu ka seal, nimelt üks Eesti Leegionär kirjeldab sellest detailselt. Väga võigas vaatepilt.
Kas esimese rinde üksustesse ei kuulund ka mitte nn trahvipataljonid mis koosnesid endistest vangidest, desertööridest jm. nn teisejärgulistest, kes pold just kõige parema minevikuga.

Täpselt nii. Karistussalgad ja trahvipataljonid olid venelastel alati rinde eesotsas. Vedas tsiviidest rohkem tavalisdelt nendel, kes sattusid nn poliitilisest moodustatud karistuspataljonide, seal vast olidki harituimad Punaarmeest.

Veltu, mis puutub aga sinusse, siis sind tulebki koomikuna võtta, sest tänu sinu provokatsioonidele ongi paljud teemad siin lukku läinud. Kui keegi sinust välja ei tee on kuidagi hoopis lahedam.

Ja mis õigusega kirjutad sa VANA LÖUKOERA väikeste tähtedega, tihti sa üldse ei suvatse ju tema nime õietigi kirjutada. Miks peaks siis keegi sinusse üldse lugupidavalt suhtuma. Su jutt räägib siin foorumis sinu eest, oled punaste saba ja nii ta on.

Tsiteerin::
Kas ise aru saad, mida räägid? Porkuni ja Avinurme tapatalgutest on piisavalt palju juttu olnud, sulle see kui hane selga vesi.

See oli muidugi häbiväärne, ja ma ei kaitsegi seda tegu. Aga üldistav solvamine Eesti Kopruse aadressil on rumalus.

Kui sul jätkub ka pärast selliseid argumente Eesti laskurkorpusest ülistavalt rääkida, siis peaksid Eesti üksuste nime, kes Saksa poolel sõdisid suhu võttes, austusest alati toenglamangus olema, sest eestlasi Saksa armees oli tunduvalt rohkem kui kommunistide kahurilihaüksustes ja ometi pole neid sõjakuritegudes süüdistatud. Ja veel enam, et oleksid mõrvanud oma kaasmaalasi või rüvetaniud Rahvussümboleid.
Veltu
Liige
Kontakt:

Täpselt nii. Karistussalgad ja trahvipataljonid olid venelastel alati rinde eesotsas. Vedas tsiviidest rohkem tavalisdelt nendel, kes sattusid nn poliitilisest moodustatud karistuspataljonide, seal vast olidki harituimad Punaarmeest.
Põhilise töö tegid siiski kuritegudest puhtad eesliini üksused. Karistuspataljone kasutati kõige ohtlikumate operatsoonide teostamisel, vahel saadeti aga lihtsalt surma ehk puhastati nende abil miinivälju.

Veltu, mis puutub aga sinusse, siis sind tulebki koomikuna võtta, sest tänu sinu provokatsioonidele ongi paljud teemad siin lukku läinud. Kui keegi sinust välja ei tee on kuidagi hoopis lahedam.
Ära aja enda ja vana lõukoera süüteod teiste kaela. Kui keegi alustab rõveda ropendamisega, siis oled see just sina.

Kui sul jätkub ka pärast selliseid argumente Eesti laskurkorpusest ülistavalt rääkida, siis peaksid Eesti üksuste nime, kes Saksa poolel sõdisid suhu võttes, austusest alati toenglamangus olema, sest eestlasi Saksa armees oli tunduvalt rohkem kui kommunistide kahurilihaüksustes ja ometi pole neid sõjakuritegudes süüdistatud. Ja veel enam, et oleksid mõrvanud oma kaasmaalasi või rüvetaniud Rahvussümboleid.
Nii, ütle nüüd mulle: KUS KOHAS MA ÜLISTAN EESTI LASKURKORPUST. TSITEERI SEE LÕIK, KUS MA SEDA TEEN.
Ära hirmuta!
Ära tee ulakust!
Elagu sõnavabadus!
Kasutaja avatar
tlpWFG
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas tlpWFG »

Kui nüüd uuesti rääkida punaarmee "vägitegudest", siis on ka meil siin,Kadrinas, sellest ehe näide. Nimelt sõideti praeguse bussijaama ees Vene tankide poolt maasse haavatud Eesti mehed, keda praegu seal samas bussijaama ees meenutab püstittatud mälestusmärk. Pilt peale seda veretööd olevat old kohutav ja omaksed pidid nägema kõvasti vaeva, et oma ära tuvastada.
No ausalt öeldes, siis v*****d jäävad v*****teks, olgu möödas sellest kui tahes palju aastaid :!: :!: :!: :!: :!: :evil:
Niikaua, kui elu sees, relv käes ja Eestimaa pind jalge all, pole häda veel midagi.
[url=http://www.hot.ee/emulaator][img]http://www.hot.ee/emulaator/toetan5.gif[/img][/url]
grenader
Liige
Kontakt:

Tsiteerin Veltut:
1)Taganevate Saksa üksuste järel saabusid esiteks eesliini üksused, kes olid tavaliselt distsiplineeritud ja liikusid kiirelt edasi. Järgmise lainena jõudsid kohale nõrgema võitlusvõimega teise ešeloni sõdurid ning karistuspataljonid.
2) Põhilise töö tegid siiski kuritegudest puhtad eesliini üksused. Karistuspataljone kasutati kõige ohtlikumate operatsoonide teostamisel, vahel saadeti aga lihtsalt surma ehk puhastati nende abil miinivälju.

Kas ei ole väike vasturääkivus su jutus, yhes postituses väidad, et eesliini yksused olid distsiplineeritud ja liikusid kiirelt edasi ning pahad teise esheloni inimesed ja karistuspataljonid teevad kuritegusid, aga teises, et eesliini sõdurid just tegid põhilised kuritööd ja karistuspataljonlased on puhtad poisid
uusmario
Liige

Postitus Postitas uusmario »

Läägeks kisub.Kui juba jutt sellele läks,tänu kellel siin teemad lukku lähevad,siis selles ei tasu süüdistada ei VANA LÖUKOER,ei Wikingit,ega ka Veltut - et teemasid lukkulasta moodustavad nad oivalise trio.
thor199
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas thor199 »

Minu jaoks isiklikult on arusaamatu vabatahtlik punaarmeese astumine eesti mehe poolt. Ei leia küll, et sellised inimesed peaks mingit poolehoidu või kaastunnet pälvima. Eriti sellisel ajajärgul kus kõik oli selge kes on okupant ja kes mitte.
Kuigi valida oli nii-öelda kahe halva vahel oli üks siiski ilmselgelt kõigile mõistetavalt parem. Kes sellest valikust otsustasid kriminaalide poole astuda
vabatahtlikult olid järelikult ka ise samasugused või lihtsalt nahahoidjad kes ei väärigi paremat palka kui põlgust.
Tagantjärele tarkus on mudiugi täppisteadus aga selle abil saab ehk teinekord tulevikus õigeid valikuid teha.

Aga, et teemas püsida siis minu vanemad sugulased kes üht teist pajatanud vahest rääkisid kõik ühest suust. Kui olid sakslased oli kõik tore. Viisakad inimesed, andsid lastele suhkrutükke ja sokolaadi. Venelastega oli aga ainult häda ja viletsus. Räpased ja lärmakad agressiivsed kriminaalid, põhjakiht. Need on mu vanaema sõnad.
Kasutaja avatar
Marissa
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Marissa »

hugo1 kirjutas:Kas tõesti, arvasin, et nad õpivad sama programmi järgi, mis eestlased.
Jutt käib ikka Eestis asuvatest Vene koolidest :?:
Putini Venemaal, ei kujuta üldse ette mida nad õpivad
Vene koolid õpivad sama programmi järgi. Aga kahjuks siin probleem; nad saanud kodust kaasa teistsuguse kasvatuse. Ülikooli aegne kursusekaaslane seotud ajaloo õpetamisega vene keelsetele noortele (kolledži tüüpi õppeasutus). Ja ta väidab, et venelastel pole meie ajaloost eriti mingit aimu. 1940. aasta sündmuste kohta oli üks vene noor öelnud: Mis te eeslased virisete, näete nõukogude võimu tulles hakati rohkem trükkima ajalehti ja raamatuid. Fakt õige, aga mis sisuks oli? Nad näevad seda kõik oma vaatevinklist. Ja enamus nende õpetajatest saanud ajaloo alase koolituse väljaspool Eestit,
Putini Venemaa ajalooõpikutest ja seal õpetatavast on ka mingit aimu. Kui peaks kõigi Vene ajaloo perioodide kohta tegema ülevaate ühe lausega, siis võiks iga periood lõppeda järgmiselt: Cтало еще хуже. Ja enam - vähem umbes selline kokkuvõte ka Venemaa õpikutes on ...
Kes kontrollib olevikku, kontrollib minevikku. See kes kontrollib minevikku, kontrollib ka tulevikku.
toomas tyrk
Site Admin
Kontakt:

Re: punaarmee "kangelasteod"

Postitus Postitas toomas tyrk »

grenader kirjutas:Kuna punaarmee kuritegude arutamine on siin vist kellegile väga vastumeelsed siis paar saiti nende "kangelastegudest", ja loodan et siin saaks neid "kangelastegusid" edasi arutada ja järjestusse panna. Kuigi isiklikult minu jaoks pole juba vaja mingit tõestust et punaarmee oli yks pätipande, vägistajad, alkohoolikud, yhesõnaga kõnts, kelle jaoks pold miskit pyha ja nende iga aastased kogunemised Tallinna kesklinnason igati vastumeelsed ja peaks Eesti Vabariigi poolt keelustama.
Sinu arust ehk väga vinge uue teema alustus. Minu jaoks järjekordne katse foorumit risustada. Võta nüüd ja loe kõik need sõnumid sinu esimesest kuni selle viimaseni uuesti läbi.

Kui siia teemasse tuleb veel üks selline "pätipande", "kõnts", "venelaste sabarakk" või mis iganes postitus, kus omadussõnu on rohkem kui fakte, siis see teema läheb lukku.

Kas tõesti on nii raske aru saada - see foorum ei ole mingi soigumise koht.
Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist