Vanglakaristus ajateenijale

Reklaamid ette ning kajastused tagantjärele. Aga paluks et ikka militaarasjadega seotult...
Kasutaja avatar
soesilm
Liige
Kontakt:

Re: Vanglakaristus ajateenijale

Postitus Postitas soesilm »

Kui sa Hummel saad, palun tee statistikat aga mina seda ületunnitöö juttu päris 1:1 ei usu :shock:
Viis koju naisele - oli see üks või kaks korda? On see ühe või kahe mehe lugu?
Ma usun, et seoses konkreetse väljaõppega teevad inimesed ületunde. Aga mitu minutit üle 1700 istuvad rühmaülemad-vanemad paberitöö pärast? Siiralt - kas saaks teha vaatlust.
Ilma sihtotstarbelise vaatluseta võin ma viidata ka ajateenijatele, kes ütlevad, et pärast 1700 jäävad tõesti tegevväelastest vastutavad kohale ja ... istuvad arvuti taga internetis. Tõenäoliselt on ka see üksikjuhtum aga nii need arvamused tekivad.
Kas keegi võiks kuskil väeosas 1730 paberitööd tegeva kaadri üle lugeda?
Ja siis ei saa ma veel aru ühest asjast - kas kogu distsiplinaarmenetluse läbiviimine on ainult ühe ülema õlgadel? Kas ta ei saa toetust kompaniist, pataljonist, brigaadist/kaitseringkonnast ... kohalikult juristilt? Kui see menetlus on nii koormav, siis tuleb sellest teavitada ülemaid, kes PEAVAD leidma lahendusi ja toetusi. Vastasel juhul tekib ju ikkagi omakohus, anarhia ... Kui keegi ütleb, et see töötab, siis ärge olge solvunud, kui keegi teie poolt solvatud teile kohe lõuga annab (eeldusel, et ta ongi teist kõvem). Sellise ühiskondliku normi rikkumisega te ju nõus ei ole? Aga miks siis peaks kodanik (ajateenija) nõustuma sellega, et tema rikkumist intelligentse n-------ga karistatakse?
Mulle tuleb kangesti meelde lugu ÜFTi mittetäitmisest. Tegevväelasel olevat nii palju tööd ja tema headus seisnevat hoopiski teadmistes ning seepärast ei ole temal (konkreetsel rühmaülemal või -vanemal) vaja testi teha! Aga sellel ei mõtle inimeseloom, et kaitseväelase - ülema amet ongi väljakutsuv. Sa pead olema füüsiliselt ja vaimselt vormis, pead rohkem teadma kui alluv, pead olema kogu aeg nähtav ja veel kogu eesriidetaguse paberimajanduse korras hoidma! Juht ei ole juht saatuse või soovi tahtel, temalt nõutaksegi rohkem ... aga võib olla tõesti - mitte NII PALJU rohkem :)
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Kuidas meil sellega on, et kui ajateenija saab allumatuse eest 3 kuud reaalset ja see määratakse talle näiteks teisel teenistuskuul, siis pärast karistuse ärakandmist tal enam KV-ga asja pole?
Kas mitte ennevanasti sama asi nii ei käinud, et rikkuja istus oma distsiplinaarpataljoni e dispati (sisult sõjaväelaste töökoloonia) aja ära ning peale seda tuli mõnes suure kodumaa võidukas insenerivägede pataljonis (ehk stroibatis) ülejäänud aeg ikkagi ära teenida? :dont_know:

Mis ma ära märgiks, et tänapäeva reaalsustajuta tegelastel, kes põletavad elu üks päev korraga, ei saa olema suurt kartust lahenduse ees, kus tegelane saab nt teenistuse 2-l kuul tehtud jama eest 3 kuud "reaalset" ja pärast KV enam teda tunda ei taha. Sellist distsiplinaarmehhanismi lihtsalt ei hakka probleemsed tegelased kartma. Istutakse see 3 kuud eurovanglas ära ja ollakse veel õnnelikud, et ülejäänud 6-st kuust mõttetust roomamisest pääseti.

Need tegelased, kes aga omavad piisavalt analüüsi- ja mõtlemisvõimet, et aduda kriminaalkaristuse tagajärgi edasisele elule, suure tõenäosusega ei vii ka asja niikaugele, et asi kriminaalkaristuseni üldse jõuab.

Selliste krooniliste troppidega ei aitagi minuarust muud, kui karistus peab olema kiire, ebameeldiv ja ei päästa teenistuskohustusest.
Ma näiteks kahtlen sügavalt, et tegelikult täna tegelikult toimib mehhanism, et distsiplinaarkaristuse aega ei arvata teenistuse hulka.
Kui mõni mees istub teenistuse ajal 2 kuud kartsas, siis kas mõni kaadri esindaja jätab oma suvepuhkuse ära ja teeb kangelasele kuu aega eraviisilist drilli või lükatakse tegelikult probleemne tegelane koos teistega peale KT reservi ära?
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
soesilm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas soesilm »

Jah nii see on vist küll, et kui reaalselt istud, siis enam teenistusse ei taheta. Ja kui mingid vennad kavatsevadki sellise süsteemi "ära kasutada", siis olgu see nii. Siis me selgitamegi selliseid tainapead välja. Ega meil poleks nendest mitte mingisugust kasu teenistuses. MITTE MINGISUGUST. Seepärast, et me valmistame ajateenistuses ette kodanikke sõjaliseks riigikaitseks. Mis kasu meil nii viletsate hoiakutega tüübist oleks? Dispat on OLULISELT ERINEVAST SÕJAVÄE TÜÜBIST pärit mõiste. Nagu ka Stroipat. Kui palju peab seda siin kordama - see armee oligi valmis võitlema ajateenijatega 3/4 ulatuses ajateenistuse ajast. Nad teenisid riiki otseses mõttes. Püssi ja kelluga.
Eestis on asjad oluliselt erinevad juba põhimõttes. Pealegi on neid tüüpe, kes kinni lähevad ülivähe. Täpsemalt vähem kui ühel käel sõrmi. Vabandage, aga see mis meil toimub on ikka veidi külma ilmaga püksi laskmise moodi. Ma võin tina panna, perse saata, lõuga anda jne - mis karistus on. Jookseme metsas, vihmas, ei lasta linnaloale ... antakse lõuga. Need on kõik pärast, kuude või aastate pärast asjad, mida nimetatakse mälestusteks. Ja just seda kasutab ära enamus veidi kehvema hoiakuga kodanikest. Kui aga asi lõppeb või ähvardab lõppeda vanglaga on hoopis teine lugu. Ja nüüd Trumm või mõni teine, öelge mulle number nendest inimestest, kes vanglakaristust ajateenistusest pääsemiseks on ära kasutanud? Istutakse see 3 kuud eurovanglas ära ja ollakse veel õnnelikud, et ülejäänud 6-st kuust mõttetust roomamisest pääseti - mis see on? Väide, hüpotees, nali? Sellist asja pole olemas ju!

Ja siis veel üks "torge" Hummelile: Sõjakoolist ja KVLK-st saabuvad uute pagunitega tegevväelased ei oska oma rühmas distsiplinaarvõimuga sageli midagi peale hakata. Arukamad küsivad nõu, aga on tulnud ka juba tehtud vigu siluda - ega need vennad ja õed ei tule kuu pealt. Neid õpetavad needsamad vanad ässad - vigade silujad. Kaptenid, leitnandid, veeblid. Ja seda mitte Võrus või Tartus. Tegelikult seal ikka ka aga enne seda Tapal, Jõhvis, Tallinnas. Kes kurat keelab tegevväelastel väeosas oma alluvaid seersante õpetada. Endal ka ju lihtsam. Ja kui selleks aega ei ole ... äkki ei sobigi selle ameti peale. Päriselt - see amet täna nõuab selliseid võimeid, sellistes oludes hakkama saamiseks. Või rikutakse hoopiski "vägedes" õpetatu koolipingis ära?
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist