punaarmee "kangelasteod"

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
grenader
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas grenader »

Teeks ettepaneku teemat laiendada (või uus teema), sest ega ainult punaste rindeväeosad koletusi teind (samasuguse jõledusega nagu punaarmeelased Saksamaal, said hakkama jaapanlased Hiinas), kas ka inglaste ja ameeriklaste hingele jääb miskeid patte või mitte. Samas kuritegu on seegi kuidas "Reamees Rynis" ylestõstetud kätega sakslasi maha lasti. Huvitav on just rindeväeosadesse puutuv. Eks see sõda üks kole asi ole, aga mõned teevad seda veel koledamaks.
Varemeist tõuseb kättemaks.
Veltu
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Veltu »

grenader kirjutas:Tsiteerin Veltut:
1)Taganevate Saksa üksuste järel saabusid esiteks eesliini üksused, kes olid tavaliselt distsiplineeritud ja liikusid kiirelt edasi. Järgmise lainena jõudsid kohale nõrgema võitlusvõimega teise ešeloni sõdurid ning karistuspataljonid.
2) Põhilise töö tegid siiski kuritegudest puhtad eesliini üksused. Karistuspataljone kasutati kõige ohtlikumate operatsoonide teostamisel, vahel saadeti aga lihtsalt surma ehk puhastati nende abil miinivälju.

Kas ei ole väike vasturääkivus su jutus, yhes postituses väidad, et eesliini yksused olid distsiplineeritud ja liikusid kiirelt edasi ning pahad teise esheloni inimesed ja karistuspataljonid teevad kuritegusid, aga teises, et eesliini sõdurid just tegid põhilised kuritööd ja karistuspataljonlased on puhtad poisid

Millest sa jälle aru ei saanud? Kõik on ju allright :wink:

Küll aga jäi mulle üks sinu lauselõik arusaamatuks:
aga teises, et eesliini sõdurid just tegid põhilised kuritööd ja karistuspataljonlased on puhtad poisid
Palun ära moonuta mu sõnu. Kus kohas olen ma öelnud, et eesliini mehed tegid kuritegusid? :twisted:
Thor kirjutas:Minu jaoks isiklikult on arusaamatu vabatahtlik punaarmeese astumine eesti mehe poolt. Ei leia küll, et sellised inimesed peaks mingit poolehoidu või kaastunnet pälvima.
See teema paistab sulle võõras olema? Jutust jääb selline mulje, nagu astunuks paljud eestlased vabatahtlikult Punaarmeesse. Tegelikult see nii ju ei olnud. Põhja-Eestis korraldati sundmobilisatsiooon, täpselt nagu natsi-Saksa ajalgi.

Eriti sellisel ajajärgul kus kõik oli selge kes on okupant ja kes mitte.
Mida see peaks tähendama? :twisted: Kas tahad öelda, et 1941-1944 ei kestnudki natsi-Saksamaa okupatsioon? :twisted: Et me elasime oma lipu all ja olime iseseisvad? :twisted:

Kuigi valida oli nii-öelda kahe halva vahel oli üks siiski ilmselgelt kõigile mõistetavalt parem. Kes sellest valikust otsustasid kriminaalide poole astuda
Sa ei tea asjast vist mitte mõhkugi. Mis asja sa seal valid, kui sulle pannakse püss kuklasse ja kästakse laeva peale minna?
Aga, et teemas püsida siis minu vanemad sugulased kes üht teist pajatanud vahest rääkisid kõik ühest suust. Kui olid sakslased oli kõik tore. Viisakad inimesed, andsid lastele suhkrutükke ja sokolaadi. Venelastega oli aga ainult häda ja viletsus. Räpased ja lärmakad agressiivsed kriminaalid, põhjakiht. Need on mu vanaema sõnad.
Kuidas kellelgi juhtus. Kordan veelkord: ei saa Punaarmeest nii üldistavalt rääkida. Kas tahad laskuda samale tasemele mõne juuudiga, kes aina vahutab, et sakslased on kõik kriminaalid ja mõrvarid? Ega suurt vahet ju polegi. :twisted:

Ja mis puutub muulaste erinevasse mõtteviisi, siis mäletan kui Postimees korraldas küsitluse eesti ja iivanide õpilastele. Igasuguseid ebanormaalseid vastuseid tuli sealt. Nt öeldi, et kui Punaarmee poleks Eesti 1944. aastal vallutanud, siis kes oleks Eestimaa üles ehitanud? Selle all möeldi Tallinna linnaosasid, nt Mustamäe, Lasnamäe jne.
Ära hirmuta!
Ära tee ulakust!
Koera, kes kogu aeg haugub, pannakse kõige vähem tähele
[img]http://www.hot.ee/emulaator/toetan4.gif[/img]
Elagu sõnavabadus!
grenader
Liige
Kontakt:

Veltu ma ei moonuta su sõnu, oma selleteema teisel lehekyljel, kolmandas postituses sa ytled:Põhilise töö tegid siiski kuritegudest puhtad eesliini üksused. Karistuspataljone kasutati kõige ohtlikumate operatsoonide teostamisel, vahel saadeti aga lihtsalt surma ehk puhastati nende abil miinivälju.
Veltu
Liige
Kontakt:

Noh, ja kus ma siis nimetan eesliini mehi mõrvariteks jne? Kas see sõna "töö" eksitab sind? Töö all mõtlen ma vaenlase purustamist.
Ära hirmuta!
Ära tee ulakust!
Elagu sõnavabadus!
Charlemagne
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Charlemagne »

Grenaderil hea mõte. Selline teema saaks olla siis "Sõjakuriteod". Aga vaadates asjade praegust kulgu läheb teemakene varsti päris lukku ja sellest oleks kahju.
Haavatute ja põgenike eshelone ei sõidetud maa sisse mitte ainult Kadrinas või Korsun-Sevtshenkovskis, vaid eriti massiline oli see Ida-Preisimaal, Pommeris ja Sileesias suure põgenemise aegu jaanuar-aprill 1945. Kahetsen jälle, et pole diktofoni raatsinud muretseda,aga mälu järgi taastan loo, mille rääkis vana rindemees Burchardt(1913-2003) 1997 aastal.
Vanahärra oli koolituselt teoloog ja ordineeritud luterliku kiriku vaimulik. Kuna ta aga võttis sõna seal,kus see ohtlik oli (protestis SS meeste tegevuse üle Poolas - nood olla poolakate kirikus hobustega ringi sõitnud), sai vana rindelekutse ja tegi 1939 aasta lõpust kuni sõja viimse päevani kaasa 88 millimeetriste patareis. 1945 jaanuaris kästi neil oma flakid raudteeplatvormidele monteeride ja minna kaitsma põgenike kolonne , mis raudteega paralleelselt liikusid. Seal nägi ta oma silmaga, mida vene tankistid ja lendurid korda saatsid põgenike vooride kallal. Tegevuspaik oli põhiliselt Sileesia. 88 mm oli hea asjakene nii õhus kui maapeal liikuvate pahategijate vastu. Kui hiljem paar Tiigrit ka kampa lõid, olid vene tankid tükiks ajaks kadunud. Sedaviisi püüti siis käepäraste vahenditega kaitsta põgenikke. Vana rääkis ka, kuidas Saksa noored tankimeeskonnad kolme-nelja masinaga läksid lootusetusse lahingusse ülekaalukate vene jõudude vastu - nii öelda kindlasse surma selleks, et põgenikele aega võita. Põgenikest mööda sõites olid nad neile saluteerinud...Ajaloo valgustamata leheküljed ehk Vae victis!
Et notre Parole s'appelle Fidélité !
grenader
Liige
Kontakt:

Thor selles suhtes on Veltul õigus et enamus eesti punaarmeelastest olid mobiliseeritud ja põhjusi miks nad läksid oli mitmeid-kartsid perede pärast, et kui metsa putkavad karistatakse neid, ka oli arvamus et sõda kohe läbi, Venemaa vallutatud ja varsti saab koju. Vabatahtlikud läksid, siis rohkem hävituspataljonidesse ja need olid juba enamjaolt tõsimeelsed kommunistid ja ideelised ja suutsid ka päris palju kurja teha.
Wiking
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Wiking »

Valus on lugeda solvanguid Eesti Laskurkorpuse aadressil. Ei olnud nad midagi ainult mõrvarid, vägistajad jne. Ka nemad võitlesid sisimas Eesti nimel, neil ei olnud lihtsalt teist võimalust. Tihti kohtlesid korpuse mehed saksa armees võidelnuid lahkelt.
Nii veltu siin on su kiidusõnad. Kui viitsiks su teistes postitustes tuhnida tooks neid veel ja veel.

Nemad võitlesid Eesti nimel.. kas sellepärast lasid kuulipildujada SiniMustValge Toompealt alla, korraldasid veresaunad Avinurmes, Porkunis jne ning asusid suures osas kõik Nõukogude Eestit nö üles ehitama, paljud partorgidena ja selle režiimi ustavate teenritena.

Ja üldse, mida sa hägud siin, ära käi siin vaidlemas. Hoia suu kinni kui teemasse midagi üelda ei ole, sest tahaks rääkida ikka ASJAST :!:

Tsiteerin Veltut:
1)Taganevate Saksa üksuste järel saabusid esiteks eesliini üksused, kes olid tavaliselt distsiplineeritud ja liikusid kiirelt edasi. Järgmise lainena jõudsid kohale nõrgema võitlusvõimega teise ešeloni sõdurid ning karistuspataljonid.
2) Põhilise töö tegid siiski kuritegudest puhtad eesliini üksused. Karistuspataljone kasutati kõige ohtlikumate operatsoonide teostamisel, vahel saadeti aga lihtsalt surma ehk puhastati nende abil miinivälju.

Kas ei ole väike vasturääkivus su jutus, yhes postituses väidad, et eesliini yksused olid distsiplineeritud ja liikusid kiirelt edasi ning pahad teise esheloni inimesed ja karistuspataljonid teevad kuritegusid, aga teises, et eesliini sõdurid just tegid põhilised kuritööd ja karistuspataljonlased on puhtad poisid
Õige tähelepanek, täpselt, inimene räägib sulaselgelt iseenda algsest jutust mööda. Millega olen tema puhul harjunud.

Jah, Eesti Korpusesse olid paljud mobiliseeritud, Venemaal lisati sinna veel kommunistid, Venemaa eestlased, ja iivanid. Ja mis puudutab mobilisatsioonidesse, siis suur vahe on Nõukogude okupatsiooni ja Saksa okupatsioonil. Kui esimesse sõna otseses mõttes viidi vastu tahtmist, ning ellu jäänud eestimeelsed suuremas % rindel üle sakslaste poole tulid, siis teine kandis Eesti eksiilvalitsuse eesotsas peaministri presidendi kt prof Jüri Uluotsa ja rahva toetust. Tegelikult taheti relva alla saada(tuli ka kohale) isegi rohkem mehi kui sakslased lubasid. Paljud saadeti tagasi koju. Niiet siin võrdsustada, mis on teatud huviga inimeste püüdluseks, on täielik luulu või sis meie Eesti ajaloo väike tundmine.

Aga nüüd asja juurde tagasi. Nimelt Punaarmee "kangelasteod", siin siis nö ühest legendaarsemast kangelasteost pisut juttu.
http://www.parnupostimees.ee/150405/esi ... 054811.php
Pilt :D
thor199
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas thor199 »

grenader kirjutas:Thor selles suhtes on Veltul õigus et enamus eesti punaarmeelastest olid mobiliseeritud ja põhjusi miks nad läksid oli mitmeid-kartsid perede pärast, et kui metsa putkavad karistatakse neid, ka oli arvamus et sõda kohe läbi, Venemaa vallutatud ja varsti saab koju. Vabatahtlikud läksid, siis rohkem hävituspataljonidesse ja need olid juba enamjaolt tõsimeelsed kommunistid ja ideelised ja suutsid ka päris palju kurja teha.
Aga seda ma ju kirjutasingi, et pole austust väärt need kes astusid VABATAHTLIKULT punaarmeesse ! Ma ei pidanudki silmas sundmobiliseerituid.
Veltu äkki loed enne teksti läbi ja üritad lause sisust aru saada enne kui lahmid vastu. Ja enne kui ise kirjutad ka natuke süvened oma mõttesse, muidu ei saa keegi midagi aru sinu jutust ja siis on häda kui palju. Et kui eesliin siis eesliin jne.
grenader
Liige
Kontakt:

Kas Nürmbergi protsessil NSVL i esindajad ei näidanud ka muude asitõendite seas ka pilte purukspommitatud Tallinnast väites, et sakslased olid taganedes sellega hakkama saand, kuigi tõde oli miskit muud, ei mäleta, kus ma seda lugesin või keegi rääkis, on ka keegi teine sellest miskit kuulnud.
grenader
Liige
Kontakt:

Sry Nürnbergi asemel läks kogemata Nürmberg, loodame et nüüd ei hakka siin sellepärast suurem tähenärimine pihta kuna ma ühe tähe kiiruga mööda lõin :oops: :lol:
Veltu
Liige
Kontakt:

grenader kirjutas:Kas Nürmbergi protsessil NSVL i esindajad ei näidanud ka muude asitõendite seas ka pilte purukspommitatud Tallinnast väites, et sakslased olid taganedes sellega hakkama saand, kuigi tõde oli miskit muud, ei mäleta, kus ma seda lugesin või keegi rääkis, on ka keegi teine sellest miskit kuulnud?
Muidugi olen sellest kuulnud :twisted: Iga õige virumaalane teab asjast rääkida. Ja peaks kohe täpsustama, et su suu suitseb. Nimelt ei olnud tegu mitte Tallinnaga, vaid Narvaga. Juba su sõna "purukspommitatud" ütleb ju kõik ära. Tallinnat küll pommitati, kuid teda ei pommitatud puruks :wink:
thor kirjutas:Aga seda ma ju kirjutasingi, et pole austust väärt need kes astusid VABATAHTLIKULT punaarmeesse ! Ma ei pidanudki silmas sundmobiliseerituid.
Veltu äkki loed enne teksti läbi ja üritad lause sisust aru saada enne kui lahmid vastu. Ja enne kui ise kirjutad ka natuke süvened oma mõttesse, muidu ei saa keegi midagi aru sinu jutust ja siis on häda kui palju. Et kui eesliin siis eesliin jne.

Ennem, kui tuled mind õpetama ja minu konksus ninale nipsu andma, võiksid oma postitused siiski mõtlikult läbi lugeda.
Ära hirmuta!
Ära tee ulakust!
Elagu sõnavabadus!
Shiim
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Shiim »

Adminni palvel ja isikliku arvamuse toel teema lukku.
Mõni kohe ikka ei saa ilma läbustamata.
Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline