Uued relvasüsteemid EKV-le

Vasta
mutionu
Liige
Kontakt:

Re: Uued relvasüsteemid EKV-le

Postitus Postitas mutionu »

Jalutu kirjutas: Lihtsad mehed otsivad siitsamast foorumist omale paremat-uuemat varustust, mitte ei mõtle soomusele. Soomusest leelotavad isehakanud eksperdid justkui nõiakepikesest, mis kõik probleemid lahendab. Mina isiklikult kaldun kuulama soomusel istunud, selles liikunud ja soomuse kasutamist õppinud-harjutanud meeste juttu. Reeglina ei näe neist keegi soomuses meie "kõikidele hädadele" lahendust.
Ei mäleta, et keegi siin foorumis oleks deklareerinud, et "soomus - see on abivahend kõikide meie hädade likvideerimiseks".
mutionu
Liige
Kontakt:

tommy kirjutas: Kuidas see arvamus reaalses elus peaks siis rakenduma.??
Me peaksime endale siia kohale vedama lõpukorral ressursiga meile mitte sobivad masinad??.
Mis, hoolimata tasuta kätte saamisest lähevad lõpuks tänu transpordi-ja kordaseadmiskuludele lõpuks kallimaks(või samas klassis) maksma, kui meie senised soomusmasinad.

Kuna, neil on soomustatud kere, mis iseenesest on muidugi kindlam, kui seniste jaomasinate presentkate.?
Seda hoolimata sellest, et soomusest hoolimata ei sobi enamus MRAP-e jaomasina funktsiooni.
Kuidas rakenduma? Kas ma näen "biskviidihiire" moodi välja?
Minu loogika on üsna labane. Riik peaks hoolitsema selle eest, et tema sõdurid püsiksid võimalikult kaua elus. Hetkel, kui mulle surutakse kätte Carl Gustav ja näidatakse aktiivsoomusega T-72, tekib küll küsimus andjale: "Lollakas oled või?".
Loodan, et paralleeli tõmbamine soomustatud liikurini pole raske.
Kasutaja avatar
Jalutu
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Jalutu »

mutionu kirjutas:Ei mäleta, et keegi siin foorumis oleks deklareerinud, et "soomus - see on abivahend kõikide meie hädade likvideerimiseks".
Hmm. Siis olen ma millestki valesti aru saanud. Vabanda, kuid ei tahtnud kellelegi varbale astuda. Samas on tonaalsus soomuse iga hinna eest hankimise juures juba hüsteeriliseks muutunud.

Targemad on toonitanud, et tehnika ja relvad ise ei sõdi. Kas peaksin nüüd usku vahetama?
[i]Aga lapsed on Teil toredad![/i]
Lemet
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Lemet »

Kiunuva fraktsiooni uus tase.
Ma ei jõua ära oodata, et saaks vabandada andruse ja ajaluoo seostamise pärast:lol:
Vabandust OT , aga ega ka "kiunuv fraktsioon" eriti teemasse pole.
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Feuchtwanger
Uudistaja
Kontakt:

Postitus Postitas Feuchtwanger »

Pole märganud, et siin suures vaidlusvoos see uudis oleks läbi käinud:

http://uudised.err.ee/v/majandus/00c3cf ... 88d425c302

...et kas samm lähemale mõnedele FH-70'netele, mis nagu Itaalial hakkaks üle jääma? :)
Või pole sellistel memorandumitel midagi muud kui moraalne mõte, et tänu meie ostudele Ämari heaks, teeme ühe paberi, mida on ilus vaadata.
mutionu
Liige
Kontakt:

tommy kirjutas:Palju Soomel soomukeid kokku tuleb..??
Ca 200 IFVd, lisaks miski 600 Pasit ja muud soomustatud roomikud.
Surakas üle tuhande ehk tuleb ära.??
Ehk 10 000meest saab sõtta sõita soomuse katte all.
Seda planeeritava 230 000 SA kaitseväe korral.
Ja oli see ju külma sõja ajal miski 400 000 ligidal.
Järeldus, SOOME RIIK EI HOOLI...oma sõdurite elust..
:(
Palju meil soomuse all saab sõita?
Lemet
Liige
Kontakt:

tonaalsus soomuse iga hinna eest hankimise juures juba hüsteeriliseks muutunud.
Pigem küll anekdootlikuks jauramiseks ja auru väljalaskmiseks. Otsustades tegelikuse ja siinsete lehekülgede arvu järgi. Sest vähemasti minule on küll mulje tekkinud, et tegelikuses riigi juhtkonnas eriti riigikaitse ja selleks valmistumine suurt kedagi ei loksuta. Jääb loota, et reaalne elu asja ükskord ise paika loksutab ja et selle eest väga verist hinda ei nõuta.
tommy
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas tommy »

mutionu kirjutas:Hetkel, kui mulle surutakse kätte Carl Gustav ja näidatakse aktiivsoomusega T-72, tekib küll küsimus andjale: "Lollakas oled või?".
Loodan, et paralleeli tõmbamine soomustatud liikurini pole raske.
Sellise suhtumisega sellil ei tasuks üldse kohale tulla, kui fanfaarid kõlama hakkavad.

Üldse kummaline, kuidas asjad paistavad.
Mida rohkem meil relvi on, seda vähemaks jääb tahet.
Paarkümmend aastat tagasi oldi valmis tankide vastu minema kaigaste ja süütepudelitega, nüüd jääb mõnele juba ka Kustavist vähe..
Või on põhjus Iivi-Anna Masso sõnades...
Iivi Anna Masso: "Kui inimene saab kogu aeg sõnumeid, et kõik on halvasti, siis see kutsubki teda käega lööma või ära minema
Ehk Trummid/Lemetid hakkavad oma pideva vingumisega teatavaid tulemusi saavutama..??
Kasutaja avatar
Jalutu
Liige
Kontakt:

...ja et selle eest väga verist hinda ei nõuta.
Aamen.
tommy
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas tommy »

mutionu kirjutas:
Palju meil soomuse all saab sõita?
No loe kokku...
Pasisid saab olema ca. 140, lisaks tosinajagu Btr-e.
Lisandub nii poolsada lahingumasinat.
Lemet
Liige
Kontakt:

Ehk Trummid/Lemetid hakkavad oma pideva vingumisega teatavaid tulemusi saavutama..??
Needsamad kommenteerisid ka toona, kui ministeeriumi hääletorud siin rinnal lääneliitlaste tankide teemal särki rebisid, et järsku oleks siiski tulus ka ise midagi omada. Tänasel päeval on tankid arengukavasse võetud, hääletorud aga näikse suht õppimisvõimetud olevat...
mutionu
Liige
Kontakt:

Jalutu kirjutas: Hmm. Siis olen ma millestki valesti aru saanud. Vabanda, kuid ei tahtnud kellelegi varbale astuda. Samas on tonaalsus soomuse iga hinna eest hankimise juures juba hüsteeriliseks muutunud.

Targemad on toonitanud, et tehnika ja relvad ise ei sõdi. Kas peaksin nüüd usku vahetama?
Minu jaoks on soomus abivahend, mis on, kõige labasemal juhul, vajalik selleks, et mehed elusalt tapale jõuaksid. Hetkeseisuga, vähemalt minu arvates, võib see olla üsna keeruline.

Igaühe usk on tema, mitte minu asi. Samas olen ma väga kindel, et Vene Föderatsiooni vägede vastu on, ilma tehnika ja relvadeta, üsna raske hakata.
Kordan veel, minu jaoks on täielik müstika KV praegune tehnohoolde tase(niipaljuke kui ma sellest kuulnud olen). See on ilmselt üks põhjustest, miks asjad on nii nagu nad on. Aga ju pole see nii oluline.
mutionu
Liige
Kontakt:

tommy kirjutas: Sellise suhtumisega sellil ei tasuks üldse kohale tulla, kui fanfaarid kõlama hakkavad.

Üldse kummaline, kuidas asjad paistavad.
Mida rohkem meil relvi on, seda vähemaks jääb tahet.
Paarkümmend aastat tagasi oldi valmis tankide vastu minema kaigaste ja süütepudelitega, nüüd jääb mõnele juba ka Kustavist vähe..
Või on põhjus Iivi-Anna Masso sõnades...
Iivi Anna Masso: "Kui inimene saab kogu aeg sõnumeid, et kõik on halvasti, siis see kutsubki teda käega lööma või ära minema
Lugupeetav, kas sa oled lollakas?
"Sellise suhtumisega sellil ei tasuks üldse kohale tulla, kui fanfaarid kõlama hakkavad.". Jutuks on inimeste ELUD.

Võibolla on asi ka selles, et inimesed on targemaks saanud ja "hurraa"patriotismi on väheseks jäänud. Või oleksid sa nõus ise minema Carl Gustavi ja suvalisest KL malevas oleva moonaga aktiivsoomusega T-72 vastu?
Lemet
Liige
Kontakt:

Lisandub nii poolsada lahingumasinat.
Ootaks enne kaagutamist ikka muna ära...
Kasutaja avatar
Jalutu
Liige
Kontakt:

Mutionu kirjutas:
Minu jaoks on soomus abivahend, mis on, kõige labasemal juhul, vajalik selleks, et mehed elusalt tapale jõuaksid. Hetkeseisuga, vähemalt minu arvates, võib see olla üsna keeruline.
Nõustun. Samas pole päris kindel, kas ja millises ulatuses võiks meeste liigutamist vaja olla. Vähemalt pole minuni ühtki vettpidavat analüüsi jõudnud. On vaid oletused, arvamused ja kõhutunded. Reaalseid plaane on foorumlastest vaid vähesed näinud, seega polegi nagu millegi üle väidelda.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline