ants431 kirjutas:davidsoniharald kirjutas:Paari pätiga saab lihtsamalt hakkama kui terve politseriigiga, pätt-politseinikud on palju hullemad kui lihtsalt pätid.
Minu meelest on Eestis asjad hetkel vähemalt rahuldavad või isegi head. Kummalgi poolel ei ole liiga palju võimu.
Ääremärkusena öeldes jõudsin välismaal elades järeldusele, et kodus olles näeme ainult kodu negatiivseid ja muu maailma positiivseid külgi aga küla peal elades hakkame oma kodu häid külgi palju rohkem nägema. Aasta-paar välismaal paneb oma koduriiki ikka hoopis teise pilguga vaatama. Soovitan kõigile, kaotada ei ole midagi. Meil on ikka väga hea elada, UKs oli palju halvem kuigi leidus seal ka helgeid hetki.
Miks peab sellega rahul olema mis on kui saab paremini?
Miks Sa ei kirjuta konkreetselt, mis oli UKs halvem ja mis oli parem võrreldes eestiga?
Aga minu meelest lähebki koguaeg paremaks, no kui vaadata ikka täielikku pilti, mitte kiskuda väikseid kilde välja halvaks näiteks.
Tead, ma võiksin Eesti versus UK võrdluses kirjutada päris pika loo. Aga mainin siiski mõne asja.
Juba mainitud asjaajamine riigiga - kõik käibki kirja teel tigupostiga. E-riigist ja digiallkirjast rääkides vaadatakse sind kui lollakat.
Pangandus - täitsa uskumatu aga isegi pangakaart tuleb postiga koju ja interneti pank on täielik huumor, ainult ülekandeid saab teha ja sedagi läbi mingi nõmeda telefoni autentimise.
Jalkafännid - nad ongi nii kivipallurid nagu "Green street boys" filmis.
Koledad naised - isegi inglise mehed ei taha enam oma naisi.
CCTV - one nation followed by CCTV. Googelda.
Igasugused telefonide automaattenused. Helistad kuskile panka ja esimesed kümme minutit valid numbreid erinevatest menüüdest ja lõpuks saad mingi hinduga jutule, kelle inglees on halvem kui Eesti gümnaasiumi lõpetajal.
Ühistransport on seal väga hästi korraldatud ja toimiv, täiesti võimalik ilma autota elada.
Post on kiire ja mugav.
Ebayst ja amazonist on võimalik asju tellida homseks lõunaks ukse taha.
Toidukauba kojutoomise teenus kõigil suurtel kaubamajadel. 5+ teenus, eriti kui autot ei oma. Oleksin nõus ka Eestis selle eest maksma nt 10 euri nädalas. Tellid kodust absoluutselt mida iganes vaja endale mis kellaks soovid ukse taha paari naela eest.
Kolleegide omavaheline viisakas suhtlemine. Isegi kui midagi valesti läks siis suheldi viisakalt ja selgitati asja. Kellegi peale karjumise eest võib seal vaata, et paragrahvi alla minna ja loetakse väga ebaprofesionaalseks käitumiseks.
Sotsiaalhoid. Kõik saavad olla täisväärtuslikud ühiskonna liikmed vaatamata puudele. (Vahemärkusena, et tervishoid on halvem vaatamata papile mida seal selle peale magama pannakse, abikaasa mul meditsiinitöötaja ja töötas ka seal, nii et ei räägi puhtalt arvamusest).
Seda nimekirja võib jätkata lõpmatult. Sellest saavad kõik aru, et see on puhtalt minu isiklike kogemuste põhjal tekkinud arvamus ja kellelgi teisel on kindlasti täiesti teistsugune kogemus. Mul seal kaks klassiõde ja nemad sealse eluga jälle väga rahul samas kui mina ootasin päeva mil koju saan lõplikult. Proovima peab ikka omal nahal.
Over and out.
Vanasti kui facebooki ei olnud veel, teati ainult oma pere sees, kes loll on.