Kui paljud meist oleks valmis sõtta minema Eesti eest?

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
maanus
Liige
Kontakt:

Re: Kui paljud meist oleks valmis sõtta minema Eesti eest?

Postitus Postitas maanus »

Küsimus kas minna või mitte minna ei tule üldse arutluselegi aga asi mis mind hämmastab (just vanemad reservistid) ,et minema peab krt teab kuhu! Näiteks saarte ja muude kaugete paikad vennad peavad kogunema kuidagi Tallinnasse jne. Kui asjad imelikuks ja kiireks lähevad siis kuidas peaks kusagilt kaugemalt adekvaatse ajaga kohale saama? Mul u 120 km näiteks Tallinnasse. Kuidas ma sinna peaksin saama kui asjad jamaks ja väga kiireks lähevad?
Kasutaja avatar
Manurhin
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Manurhin »

Kas keegi targematest oskaks lahti seletada mõiste: "Eriolukorras rivituks teenistuseks"?
Kirves pole mänguasi, raiuge see omale pealuu sisse!
"Suured inimesed on ikka tõesti imelikud," ütles ta endamisi lihtsal moel, kui ta oma teekonda jätkas.
HotelVictor
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas HotelVictor »

Manurhin kirjutas:Kas keegi targematest oskaks lahti seletada mõiste: "Eriolukorras rivituks teenistuseks"?
Mobiliseeritu, kellele ei ole sõjaaja ametikohta määratud ehk mees, kellele leitakse eriolukorras mittelahingulised/erialaväljaöpet mittenõudvad ülesanded. Sageli ajateenistuse varajases faasis pooleli jätnud meeste saatus.
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ruger »

Olen kuulnud diagnoosi-eriolukorras kasutamiseks tagalateenistuses. See on see, kus aitad nõu ja jõuga, kuid lahinguväljale-rindele ei soovita sind saata. Annab võimaluse pühenduda muudele tegevustele-tagalatoetus jne. Samas teada on, et neid sellise diagnoosiga(arsti antud KV-st vabastus) inimesi on veel ja päris palju. Kellel lampjalad, kellel silmanägemine vilets. Samas ei keela keegi oma eriala õppida ja selle kõrvalt näiteks laskespordiga või tehniliste erialadega tegeleda. Kõik see on ka vajalik. Kui mobilisatsiooniks läheb ja suurem jama lahti siis võetakse nemadki teenistusse. Reservüksusi ka EKV-l vaja. Tagalas valvata objekte jne. Ega KL vanemad liikmed ka kõike jõua.
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Kasutaja avatar
Kilo Tango
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kilo Tango »

ruger kirjutas:Olen kuulnud diagnoosi-eriolukorras kasutamiseks tagalateenistuses. See on see, kus aitad nõu ja jõuga, kuid lahinguväljale-rindele ei soovita sind saata. Annab võimaluse pühenduda muudele tegevustele-tagalatoetus jne. Samas teada on, et neid sellise diagnoosiga(arsti antud KV-st vabastus) inimesi on veel ja päris palju. Kellel lampjalad, kellel silmanägemine vilets. Samas ei keela keegi oma eriala õppida ja selle kõrvalt näiteks laskespordiga või tehniliste erialadega tegeleda. Kõik see on ka vajalik. Kui mobilisatsiooniks läheb ja suurem jama lahti siis võetakse nemadki teenistusse. Reservüksusi ka EKV-l vaja. Tagalas valvata objekte jne. Ega KL vanemad liikmed ka kõike jõua.
Mul on selline määratlus piletis. Saadud pärast Kalevi pataljonis põlveliigese lõhkumist mõnenädalase teenistuse järel. Mida sellega praktiliselt peale hakatakse - ei tea. Võimalik, et tollal teeninuid (94) on niikuinii täna raske rakendada.
Taaniel Tina
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Taaniel Tina »

Võimalik, et tollal teeninuid (94) on niikuinii täna raske rakendada.
Mul sama mõte.
Tunnen ja tean ainult Kalašnikovi. Galili ja AK4 olen ainult eemalt näinud, miinidest ei tea midagi. Midagi meenub ka maskeerimisest ja orienteerumisest. Ja ongi põhimõtteliselt kõik...
Kasutaja avatar
Jalutu
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Jalutu »

No aga siis on viimane aeg KL-ga tutvust teha ja pisut meelde tuletada. Ega seal midagi rasket pole...
[i]Aga lapsed on Teil toredad![/i]
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ruger »

Vene ajal oli osa selliseid sõjaväest vabastatud paberitega hoopis mujal tegevad. Tegu siis oli luure ja eriüksustega. Samuti õpetati välja kaadrit võimaliku sõja jaoks ja vastase territooriumile jätmiseks. Ametlik paber andis vabastuse aga tegelikult õpiti tavasõdurist tunduvalt rohkem ja põhjalikumalt. Keegi ei keela meilgi seda sama tekitada. Samas on meil riik väike. Kõik teavad kõiki(peaaegu). Suures liiduvabariikide liidus sai kupatada inimesi teisele ookeanikaldale ja õpetada, mida iganes ning ei kohatud ühtegi eestlast.
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
ivanorav
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ivanorav »

Erik kirjutas:
Taaniel Tina kirjutas:
Võimalik, et tollal teeninuid (94) on niikuinii täna raske rakendada.
Mul sama mõte.
Tunnen ja tean ainult Kalašnikovi. Galili ja AK4 olen ainult eemalt näinud, miinidest ei tea midagi. Midagi meenub ka maskeerimisest ja orienteerumisest. Ja ongi põhimõtteliselt kõik...
Kui "Kalassi" tead ,siis tead ka Galili... Üldisemas plaanis on üht-teist võimalik selgeks teha hakkajale inimesele mõne tunniga.
Mäletan veel oma ajateenistust, vöin tagantjärgi öelda, et suurte puudustega. Asja peab niikaua harjutama, et kaovad ära igasugused kohustuslikud pähe tambitud teavitused. Eriti tragikoomiline oli kaeviku rullimine :oops: Selle möne tunni väljaöppega ei ole küll mötet mobilisatsioonipunktigi minna! :lol:
Kahjuks ei ole siin foorumis keegi arutanud teemal, et kui kiiresti inimene ruineerub, kui ta pidevalt ei harjuta. Selge on see, 40+ aastane mees ei saa 20 aastasele tiblapojale vastu. Vastu saaks sel juhul, kui ollakse täpsem, taktikaliselt mitmekesisem ja kogenum. Paljast pörkamisest ja relva tundmisest ei piisa!
maanus
Liige
Kontakt:

Julgeks vastupidist väita. Mul on küll 40-ni natuke aega aga kaldun arvama,et selline 40-nene on tunduvalt külmaverelisem ja motiveeritum kui mingi 20-nene ajateenijast venelane nolk. Võidu joosta jah muidugi enam ei jaksa aga kõiges muus peaks igati vääriline vastane olema.
Aga eks igaüks räägib/mõtleb oma rikutuse tasemel. :lol:
maanus
Liige
Kontakt:

Huh! Tekst muudab ennast iseenesest! :shock:
kirsa710

Postitus Postitas kirsa710 »

.
Viimati muutis kirsa710, 26 Juun, 2015 23:09, muudetud 1 kord kokku.
maanus
Liige
Kontakt:

Hmh. Ma olen üsna veendunud,et ma ei kirjutanud: ....venelane nolk....
ivanorav
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ivanorav »

Puudu on just, taktikast, kiirusest, täpsusest, üldfüüsilist on jah ülaru!
Unustage see pörkamine ükskord ära, esimene maailmasöda sai ammu läbi! Katsuge no ometi ükskordki mingit muud liikumisviisi kasutada!
Kes siis tänapäeval otse pealetungile läheb.
von manstein
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas von manstein »

Kui "Kalassi" tead ,siis tead ka Galili... Üldisemas plaanis on üht-teist võimalik selgeks teha hakkajale inimesele mõne tunniga.
kohe nii hullusti..

Tegu ju mehhanismiga, mis koosneb maksimum kümnest jupist..

Nõuka ajal pidid sõjalise algõpetuse tundides antud aparaati koostama ka tüdrukud ja seda mitte mõne tunni jooksul..
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Marvin ja 1 külaline