Mis Ukrainas toimub? vol.1
Re: Mis Ukrainas toimub?
huvitav, mida denis23 haukumiseks peab.
Teeme mõisted enne selgeks, nagu tavatsevad füüsikud öelda.
Kas praeguses olukorras peaksime ka suu kinni hoidma välispoliitiliselt ja pealt vaatama kuidas teisi piinatakse ja mõtlema ainult enda heaolu peale?
Teeme mõisted enne selgeks, nagu tavatsevad füüsikud öelda.
Kas praeguses olukorras peaksime ka suu kinni hoidma välispoliitiliselt ja pealt vaatama kuidas teisi piinatakse ja mõtlema ainult enda heaolu peale?
--- d9ebae53a4f41a4339ca904acd88468c ---
Eesti on olnud Venemaa suhtes valimatu kritiseerija, sanktsioonide nõudja, nii sise- kui ka välisareenil.
Meie pealike ritoorika ei ole ühtegi riigi juhtkonnaga isegi võrreldav (võimalik, et Läti ja Poola aeg ajalt saavutavad sellist tasemet, minevikus ka Gruusia, praegu ka kindlasti Ukraina). Aga jätkuvalt oleme ainukesed.
Ma ei kujuta ette et näiteks USA Kaitseminister lubaks endale sellised avaldused Venemaa suhtes mida lubab endale meie kaitseminister. Soome või Saksamaa kolleegidest rääkimata.
Ma ei kujuta ette, et Soome või Saksa president teeb oma twitteris sellised avaldused Vene juhtkonna suhtes, mis teeb meie President.
Kogu see epudrilla on välispoliitliselt nullväärtusega, aga sellel on üks eesmärk - kohalike valijate häälte püük.
Boonuseks on see, et Eestil ning selle eliidil on Venemaal jätkuv väikese vaenuliku nukukääbuste imago.
Teisi euroopa riike ning nende poliitikuid kelle idasuunaline poliitika on teistsugune peetakse meil sabarakkudeks, argpüksteks, äraostetuks jne. Eriti soomlasi.
Samas - praktika näitab, et põhimõttelistes küsimustes soomlased on võimelised väga tõsiselt oma huvid kaitsma Venemaal. Alles hiljuti käis Soome presidentproua Venemaal kaitstes oma metsa- ning pabertöösturite huvid. Ja väga edukalt kaitseski.
Saksa, Hollandi, Prantsusmaa, Itaalia kõrged poliitikud on jätkuvalt oma ettevõtjate huvid kaitsnud Venemaal. Ei kukkunud kroon peast maha.
Meje "julged" poliitikud ütlevad sellisel juhull, kui keegi eesti ärimeestest Venemaal hädas on - "ise olete lollid et ronisite sinna"
Suure tõenäolisusega poleks kedagit meie poliitikutest seal jutule võetud. Erandiks on ise teate kes, aga seda mehe nimi pole mõttet siin nimetada, eksole.
Mis iganes. Soomlased on saanud oma kompleksidest üle. Eestlased mitte. Eestis venemaasuunalist kiunumist kasutatakse põhimõttelsielt ainult sisepoliitilises võitluses. Välisareenil on selle mõju = 0.
Soomlased saavad aru, et mõtetu venemaa torkimine ei tee neid tugevamaks, vaid nõrgestab nende julgeoleku ning tuleviku. Eestis selleni pole jõutud.
Ehk terve trobikond poliitikuid kelle jaoks on venemaa sõimamine = isiklik karjäär, raha, hüved, euroraha jne tegeleb sellega, vaatamata et kokkuvõttes see on suur oht eesti iseseisvusele ning eesti rahva tulevikule.
Kohalikele venelastele suunatud poliitikast ma üldse ei räägi - viimane üllitis oli ka siin foorumis läbi jooksnud vist nimi "Mida tuleks teha, et Narvas ei juhtus järgmine Sevastopol" või midagi sarnast.
6 lk. sellest, kuidas peaks liivakottidega tollihooned kaitsma ning snaipritele pesad valmistada, kuid pole ühtegi rida kohalike inimeste kohta (kes on tegelikult on võtmetähtsusega faktor selles kas Narvas midagi selline juhtub või mitte)
See kõik näitab totaalset lühinägelikkust, lapselikkust ning ebaadekvaatsust. Kahjuks.
Muide.
Vene poliitikud peavad Soomet Balti piirkonnas kõige sõbralikumaks riigiks.
Vene sõjaväelased peavad kõige suuremaks ohuks Soome armee 160 ATCAMS tüüpi ballistilist raketti.
Soome poliitika Venemaa suhtes võib iseloomustada sõnaga "jõu ja mõistusega"
Eesti poliitika parim iseloomustus "palja tagumikuga ning ajuvabalt. ja kaugjuhtimisel"
Meie pealike ritoorika ei ole ühtegi riigi juhtkonnaga isegi võrreldav (võimalik, et Läti ja Poola aeg ajalt saavutavad sellist tasemet, minevikus ka Gruusia, praegu ka kindlasti Ukraina). Aga jätkuvalt oleme ainukesed.
Ma ei kujuta ette et näiteks USA Kaitseminister lubaks endale sellised avaldused Venemaa suhtes mida lubab endale meie kaitseminister. Soome või Saksamaa kolleegidest rääkimata.
Ma ei kujuta ette, et Soome või Saksa president teeb oma twitteris sellised avaldused Vene juhtkonna suhtes, mis teeb meie President.
Kogu see epudrilla on välispoliitliselt nullväärtusega, aga sellel on üks eesmärk - kohalike valijate häälte püük.
Boonuseks on see, et Eestil ning selle eliidil on Venemaal jätkuv väikese vaenuliku nukukääbuste imago.
Teisi euroopa riike ning nende poliitikuid kelle idasuunaline poliitika on teistsugune peetakse meil sabarakkudeks, argpüksteks, äraostetuks jne. Eriti soomlasi.
Samas - praktika näitab, et põhimõttelistes küsimustes soomlased on võimelised väga tõsiselt oma huvid kaitsma Venemaal. Alles hiljuti käis Soome presidentproua Venemaal kaitstes oma metsa- ning pabertöösturite huvid. Ja väga edukalt kaitseski.
Saksa, Hollandi, Prantsusmaa, Itaalia kõrged poliitikud on jätkuvalt oma ettevõtjate huvid kaitsnud Venemaal. Ei kukkunud kroon peast maha.
Meje "julged" poliitikud ütlevad sellisel juhull, kui keegi eesti ärimeestest Venemaal hädas on - "ise olete lollid et ronisite sinna"
Suure tõenäolisusega poleks kedagit meie poliitikutest seal jutule võetud. Erandiks on ise teate kes, aga seda mehe nimi pole mõttet siin nimetada, eksole.
Mis iganes. Soomlased on saanud oma kompleksidest üle. Eestlased mitte. Eestis venemaasuunalist kiunumist kasutatakse põhimõttelsielt ainult sisepoliitilises võitluses. Välisareenil on selle mõju = 0.
Soomlased saavad aru, et mõtetu venemaa torkimine ei tee neid tugevamaks, vaid nõrgestab nende julgeoleku ning tuleviku. Eestis selleni pole jõutud.
Ehk terve trobikond poliitikuid kelle jaoks on venemaa sõimamine = isiklik karjäär, raha, hüved, euroraha jne tegeleb sellega, vaatamata et kokkuvõttes see on suur oht eesti iseseisvusele ning eesti rahva tulevikule.
Kohalikele venelastele suunatud poliitikast ma üldse ei räägi - viimane üllitis oli ka siin foorumis läbi jooksnud vist nimi "Mida tuleks teha, et Narvas ei juhtus järgmine Sevastopol" või midagi sarnast.
6 lk. sellest, kuidas peaks liivakottidega tollihooned kaitsma ning snaipritele pesad valmistada, kuid pole ühtegi rida kohalike inimeste kohta (kes on tegelikult on võtmetähtsusega faktor selles kas Narvas midagi selline juhtub või mitte)
See kõik näitab totaalset lühinägelikkust, lapselikkust ning ebaadekvaatsust. Kahjuks.
Muide.
Vene poliitikud peavad Soomet Balti piirkonnas kõige sõbralikumaks riigiks.
Vene sõjaväelased peavad kõige suuremaks ohuks Soome armee 160 ATCAMS tüüpi ballistilist raketti.
Soome poliitika Venemaa suhtes võib iseloomustada sõnaga "jõu ja mõistusega"
Eesti poliitika parim iseloomustus "palja tagumikuga ning ajuvabalt. ja kaugjuhtimisel"
Viimati muutis denis23, 18 Mär, 2014 22:13, muudetud 3 korda kokku.
Ostan kokku kõik võimalikud E.Savisaare kuju, nime, autogrammiga esemed (trükimaterjalid, aktifotod, raamatud, pastapliiatsid, toiduainepakendid) jne.
denis23,
Tänud vastuse eest. Mõistan nüüd, mida täpselt silmas pead.
Tänud vastuse eest. Mõistan nüüd, mida täpselt silmas pead.
--- d9ebae53a4f41a4339ca904acd88468c ---
Oot, mina ei saanud päris täpselt aru. Kas probleem on selles, et sanktsioonide nõudmine on toimunud ebaviisakalt või selles, et sanktsioone nõuab mingi "vaenuliku nukukääbus"?denis23 kirjutas:Eesti on olnud Venemaa suhtes valimatu kritiseerija, sanktsioonide nõudja, nii sise- kui ka välisareenil.
...
No one said survival was fun.
Millistest sõnavõttudest (või lausa haukumisest) on juttu? Kui taustal kõlab väide, et riigikeele õppimine kodakondsuse saamiseks muulastele on kiusamine, ei saa selliseid väiteid eriti tõsiselt võtta. Selles valguses kõlab ilmselt igasugusele Putini jaburdamisele tähelepanu juhtimine selle isiku jaoks haukumisena. Aga nagu ma juba kusagil mainisin, siis venelastel ongi midagi stockholmi sündroomi sarnast oma riigi ja riigijuhtidega, keda armastatakse pimesi hoolimata jubedustest, mida need isikud ennekõike oma riigi elanike suhtes korda saadavad. Ilmselt venelased läbi ajaloo nii palju kannatanud, et kui armastus oma riigi ja isandate vastu samuti vihkamisega asendada, ei jäägi midagi alles. Ka Putin(ja teised enne teda) teab, et oluline on propaganda abil lumpeni viha ja rahulolematuse suunamine müstilise välismaailma vastu.
Ma küsiks pigem, et mis on selles Narva muinasjutus Venelase jaoks halvasti? Kui see on haukumine, siis kuidas nimetada väiteid, et USA-st saab radioaktiivne tuhk, või et järgmised on Balti riigid? Kas KOGU NL ja Putini ideoloogia pole mitte üles ehitatud põhimõttel, et lääs tahab Venemaa ära vallutada ja venelased anastada? Kumb on tõenäolisem- NATO riigid otsustavad Moskvat piirama minna, või et Putin võtab üks hommik omale Balti riigid, et "venelased saaksid Saaremaal ja Jurmalas puhkamas käia ja Anne Veski ei peaks viisadega jändama.
E: Nagu Denis isegi selle sama Sevastopoli näitel nägi, siis kohalikest elanikest ei sõltu mitte midagi. Või kujutab Denis ette, et Narvalased formeerivad kasvõi selle muinasjutu hommikul samuti omakaitsesalgad, küsivad Putinilt Tigrid ja BTRid, et ennast roheliste mehikeste eest kaitsta ning siis kenasti EV kaitseväe juhatajale ustavust vannuvad?
Kui rohelised mehikesed on platsis, tuuakse Moskvast ja Peterburist vajalik "omakaitse" ja kohalikud imevad näppu, isegi kui neist enamik tahaks tegelikult Euroopa Liitu edasi jääda.
Ma küsiks pigem, et mis on selles Narva muinasjutus Venelase jaoks halvasti? Kui see on haukumine, siis kuidas nimetada väiteid, et USA-st saab radioaktiivne tuhk, või et järgmised on Balti riigid? Kas KOGU NL ja Putini ideoloogia pole mitte üles ehitatud põhimõttel, et lääs tahab Venemaa ära vallutada ja venelased anastada? Kumb on tõenäolisem- NATO riigid otsustavad Moskvat piirama minna, või et Putin võtab üks hommik omale Balti riigid, et "venelased saaksid Saaremaal ja Jurmalas puhkamas käia ja Anne Veski ei peaks viisadega jändama.
E: Nagu Denis isegi selle sama Sevastopoli näitel nägi, siis kohalikest elanikest ei sõltu mitte midagi. Või kujutab Denis ette, et Narvalased formeerivad kasvõi selle muinasjutu hommikul samuti omakaitsesalgad, küsivad Putinilt Tigrid ja BTRid, et ennast roheliste mehikeste eest kaitsta ning siis kenasti EV kaitseväe juhatajale ustavust vannuvad?

Viimati muutis trs, 18 Mär, 2014 22:06, muudetud 1 kord kokku.
Ma ütlesin mida ma asjast arvan, kahjuks mul pole võimalik mitmete inimestega korraga vaidlema, ning ega sellel pole mingit mõtet ka. Nii et sorry ei hakka vastama.
Ostan kokku kõik võimalikud E.Savisaare kuju, nime, autogrammiga esemed (trükimaterjalid, aktifotod, raamatud, pastapliiatsid, toiduainepakendid) jne.
Ei peagi vaidlema, aga oma seisukohti võiks põhjendada. Muidu on see sama tõsiseltvõetav jutt nagu näiteks meie oma rahvuskaaslastest Soome küprokikunnide oma, kes ainult räägivad, et kõik on si**sti ja Eesti riik on nende elud pe***e keeranud, aga milles see täpselt väljendub ja millise tegevusega selline situatsioon põhjustati, ei suuda keegi selgitada.
kui keegi putja kõnet täna kuulas ,siis käis jutt nagu vana veneimpeeriumi taastamisest
Näiteks, ma arvan, et kõik viimaste 6-7 aasta sündmused (Pronkssõdur, vene koolide kiusamine, majanduskriis jne) on tõsiselt nihutanud noori venelasi kui mitte Venemaa suunas, aga kindlasti Eesti riigilt eemale. Enne 2007 a. seda ei olnud, eriti nendel kes on sündinud peale 1980.
Ma näen seda oma tutvusringkonnas. Inimesi kes oleksid riigi suhtes positiivselt meelestatud võib sõrmede otsas lugeda. Jah, ega see ei tähenda, et oleksid need Putini või Venemaa poole vaadanud. Lihtsalt defineeritakse ennast eurooplasena, EU kodanikena, kes elab aga Eestis. Eestiga on sidemed nõrgenenud väga oluliselt. Seda võiks nimetada sisemiseks immigratsiooniks.
Selline meelestatus oli levinud aastatel 1991-94. Riigi suhtes polnud vaenulikud, enamasti räägiti selle kohta anekdoote. Vahepeal on see taandunud ning oli näha kuidas inimesed võtavad asja omaks. Nüüd ma näen, kuidas see kõik taandunud sinna kus see kunagi olnud.
Viimase aasta jooksul on vähemalt minut tuttavatega aga üldse midagi toimunud, mida ma pole kunagi näinud. Aga ma ei taha sellest rääkida, suure tõenäolisusega see ei mõisteta õieti.
Ja minu tuttavad on enamasti noored,haritud, kõvasti üle keskmise sissetulekuga Tallinna elanikud. Valdavalt kodanikud.
Ma näen seda oma tutvusringkonnas. Inimesi kes oleksid riigi suhtes positiivselt meelestatud võib sõrmede otsas lugeda. Jah, ega see ei tähenda, et oleksid need Putini või Venemaa poole vaadanud. Lihtsalt defineeritakse ennast eurooplasena, EU kodanikena, kes elab aga Eestis. Eestiga on sidemed nõrgenenud väga oluliselt. Seda võiks nimetada sisemiseks immigratsiooniks.
Selline meelestatus oli levinud aastatel 1991-94. Riigi suhtes polnud vaenulikud, enamasti räägiti selle kohta anekdoote. Vahepeal on see taandunud ning oli näha kuidas inimesed võtavad asja omaks. Nüüd ma näen, kuidas see kõik taandunud sinna kus see kunagi olnud.
Viimase aasta jooksul on vähemalt minut tuttavatega aga üldse midagi toimunud, mida ma pole kunagi näinud. Aga ma ei taha sellest rääkida, suure tõenäolisusega see ei mõisteta õieti.
Ja minu tuttavad on enamasti noored,haritud, kõvasti üle keskmise sissetulekuga Tallinna elanikud. Valdavalt kodanikud.
Viimati muutis denis23, 18 Mär, 2014 22:28, muudetud 2 korda kokku.
-
- Liige
- Kontakt:
Meil on mitmeid naaberriike ning ka natuke kaugemaid riike, kellega me väga palju ja aktiivselt asju ajame. Tihtilugu on Eestil ka nende riikide probleeme, aga huvitaval kombel suudame me kõik need üpriski mõistlikult ära lahendada ning ei pea "haukuma". Samas tundub mulle, et just venemaaga oli ka enne Ukrainat ja enne Gruusiat alati probleeme. Ja mitte ainult meil, vaid ka teistel meie naabritel.
Venemaa pole teinud suurt midagi selleks, et kindlalt meievahelisi suhteid parandada. Ka Saksamaa ja näiteks Rootsi on Eestit okupeerinud, aga nende riikidega oleme mineviku probleemidest üle saanud ning suhtleme normaalselt. Aga vot Venemaaga on kõigil häda. Ja loogiline kah, kui venemaa pidevalt ise tüli norib.
Kui nüüd Ukraina või Gruusia okupeerimist vaadata, siis oleks saanud venemaa teha tuhat asja, et neid kriise ei tekikski või siis need kohe alguses kõigi vahel normaalselt ära lahendada. Aga venemaa ainult otsib, kuidas saaks asja hullemaks keerata.
Selliste pättide (või hulludega), kes vene riiki nõnda juhivad, ei maksa tõesti muud tegemist teha, kui neid läbi sihiku vaadata või leebemal variandil neid lihtsalt taga kiruda.
Venemaa pole teinud suurt midagi selleks, et kindlalt meievahelisi suhteid parandada. Ka Saksamaa ja näiteks Rootsi on Eestit okupeerinud, aga nende riikidega oleme mineviku probleemidest üle saanud ning suhtleme normaalselt. Aga vot Venemaaga on kõigil häda. Ja loogiline kah, kui venemaa pidevalt ise tüli norib.
Kui nüüd Ukraina või Gruusia okupeerimist vaadata, siis oleks saanud venemaa teha tuhat asja, et neid kriise ei tekikski või siis need kohe alguses kõigi vahel normaalselt ära lahendada. Aga venemaa ainult otsib, kuidas saaks asja hullemaks keerata.
Selliste pättide (või hulludega), kes vene riiki nõnda juhivad, ei maksa tõesti muud tegemist teha, kui neid läbi sihiku vaadata või leebemal variandil neid lihtsalt taga kiruda.
Riigi kaitse on liiga tähtis asi, et seda teistele usaldada.
Denis, ma mäletan küll, milliseid mõtteid sa VIF2el 2000. aastate alguses Eesti Vabariigi ja eestlaste suhtes avaldasid. Nii et ära plära siin.Enne 2007 a. seda ei olnud, eriti nendel kes on sündinud peale 1980.
Reigo wtf? Äkki räägid natukene üksikasjalikumalt? Või sul mingid isiklikud probleemid? VIFi arhiivid on saadaval, palun too siis minu mõtted välja? Või siis ära mölise, ole nii kena.
Teistele. VIF2NE on parima tervise juures. Igaüks võib sinna minna ja otsida kõik minu postitused seal. Neid pole väga palju:)
Oma postitusi seal arhiivist kustutada pole võimalik.
Ja minu nimi on kõikides foorumites on kogu aeg üks ja sama olnud alates 23 eluaastast.
http://www.vif2ne.ru/nvk/forum/0/0.htm
Teistele. VIF2NE on parima tervise juures. Igaüks võib sinna minna ja otsida kõik minu postitused seal. Neid pole väga palju:)
Oma postitusi seal arhiivist kustutada pole võimalik.
Ja minu nimi on kõikides foorumites on kogu aeg üks ja sama olnud alates 23 eluaastast.
http://www.vif2ne.ru/nvk/forum/0/0.htm
Viimati muutis denis23, 18 Mär, 2014 22:46, muudetud 3 korda kokku.
-
- Liige
- Kontakt:
Kahju. Aga pronkssõduri näol polnud tegemist mingi raha suurest armastusest "vabastajate" vastu tehtud monumendiga, vaid okupatsioonivõimu kindlustamisega. Mis veel hullem, näiteks vabadussõja monumente hävitati vene ajal, et osa Eesti ajaloost lihtsalt ära kustutada ja valesid asemele toota. Meie aga paigaldasime kuritegeliku ja rahva poolt vihatud reziimi monumendi surnuaiale, et need, kes tõesti lahkunuid selle monumendiga seostavad, saaksid seda siiski teha.Näiteks, ma arvan, et kõik viimaste 6-7 aasta sündmused (Pronkssõdur, vene koolide kiusamine jne) on tõsiselt nihutanud noori venelasi kui mitte Venemaa suunas, aga kindlasti Eesti riigilt eemale. Enne 2007 a. seda ei olnud, eriti nendel kes on sündinud peale 1980.
Ja vene koolide kiusamine... See on tõsiasi, et okupatsiooni ajal tekkis eestisse juurde väga laialt kõneldav vene keel. Aga kuidas seda probleemi siis lahendada, et Eestis saaks jälle eesti keeles rääkida? Mulle on paar korda öeldud: "Miks sa vene keeles ei räägi?" Mõni hiinlane tuli kah okupatsiooni käigus siia, äkki peaks ma siis hoopiski hiina keeles rääkima?
Riigi kaitse on liiga tähtis asi, et seda teistele usaldada.
Törts huumorit kah
Krimmis on nüüd punapea
https://twitter.com/euromaidan/status/4 ... to/1/large
Kuidas üritati Krimmi vastuvõtmist Moskvas tähistada.
http://tvrain.ru/articles/dazhe_gruppa_ ... di-365299/
Krimmis on nüüd punapea
https://twitter.com/euromaidan/status/4 ... to/1/large
Kuidas üritati Krimmi vastuvõtmist Moskvas tähistada.
http://tvrain.ru/articles/dazhe_gruppa_ ... di-365299/
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist