Mis Ukrainas toimub? vol.1
Re: Mis Ukrainas toimub?
Palun püsida Ukraina teema juures! Foorumis on küllalt teemasid, kus saab arutada Eesti-Vene suhete üle jms. AGA MITTE SIIN!
Hea võidab alati kurja - kes võidab, see ongi hea!
Denis23, kogu lugupidamisega,
ma loodan et sinu naer:
"Ha hah ahahahhahahahaahahaha:)
http://www.segodnya.ua/allvotes/239.html"
sellel sinupoolt ülespandud lehel toimuva üle oli iroonilis- sarkastiline naer vene provokaatorite aktiivsuse üle...
Proovisin ise korduvalt hääletada ja avasin iga kord selleks uue "privaatse lehitsemise akna", misjärel sain segamatult uuesti ja uuesti hääletada.
Kujutan selle põhjal ette, et teatud palgalised sellid võivad nöndaviisi tulemuse vägagi paigast nihutada.
ma loodan et sinu naer:
"Ha hah ahahahhahahahaahahaha:)
http://www.segodnya.ua/allvotes/239.html"
sellel sinupoolt ülespandud lehel toimuva üle oli iroonilis- sarkastiline naer vene provokaatorite aktiivsuse üle...
Proovisin ise korduvalt hääletada ja avasin iga kord selleks uue "privaatse lehitsemise akna", misjärel sain segamatult uuesti ja uuesti hääletada.
Kujutan selle põhjal ette, et teatud palgalised sellid võivad nöndaviisi tulemuse vägagi paigast nihutada.
"Vaated ja veendumused pärinevad tunnetemaailma sügavikest ja loogika on enamasti vaid kuuleka intellekti abivalmis instrument põhjendamiseks ja õigustamiseks"
"Maul halten und warten diner!" (lõuad pidada ja lõunat oodata!)
Kui selline väide peab paika, et Venemaal ei toimu ega ilmu midagi juhuslikult, ilma Moskva plaanita, siis käib mitte lihtsalt CCCP`i, vaid "ehtsa ja hää" tsaariaegse impeeriumi taastamine:
http://obozrevatel.com/politics/15083-p ... polshu.htm
Jutt käib peale Ukraina ka meist, Poolast, Soomest ja lausa äramüüdud Alaskast...
http://obozrevatel.com/politics/15083-p ... polshu.htm
Jutt käib peale Ukraina ka meist, Poolast, Soomest ja lausa äramüüdud Alaskast...

"Vaated ja veendumused pärinevad tunnetemaailma sügavikest ja loogika on enamasti vaid kuuleka intellekti abivalmis instrument põhjendamiseks ja õigustamiseks"
Ongi peegeldus Ukrainast kodutanumal....mitte et seda poleks neile, kes ennast roosa mannavahuga eksitada ei viitsinud, juba ammu teada olnud. Vastus Katrin Raiki arvamusele Narvast on venekeelses delfis saanud vastuse siinselt venelaselt, kes kirjutab otsesõnu ja häbenemata
Ja pole mõtet nüüd hakata seletama, et kõik need heakskiitvad hüüatused kommentaariumis on eriteenistuste tegevuse tulemus. Ei ole, kohalik venekeelne mass annab ilma igasugu eriteenistusetagi oma hääled selle toetuseks.
EDIT:
Et sõjaväe võimetus Ukrainas on ilmselgelt suuresti tingitud ka slaavlaste soovimatusest omavahel karvakatkumisega tegeleda, siis on nüüd siinkohal mõttekoht meie KVle...kuidas saab käsu täitmine venekeelse publiku poolt toimuma? Ja järsku peaks esmalt eestikeelse rahva ajateenistusest läbi laskma.
http://rus.delfi.ee/projects/opinion/mo ... d=68273355...На мой взгляд, те, кто обладает здравым смыслом, умеет считать и помнит прошлый расцвет Нарвы, хотели бы видеть Нарву, связанную одной судьбой с Россией.
Отток молодежи огромный, и не только в страны Евросоюза, но и в Россию. Поскольку жизнь в Эстонии становится все хуже и нестабильнее...
Ja pole mõtet nüüd hakata seletama, et kõik need heakskiitvad hüüatused kommentaariumis on eriteenistuste tegevuse tulemus. Ei ole, kohalik venekeelne mass annab ilma igasugu eriteenistusetagi oma hääled selle toetuseks.
EDIT:
Et sõjaväe võimetus Ukrainas on ilmselgelt suuresti tingitud ka slaavlaste soovimatusest omavahel karvakatkumisega tegeleda, siis on nüüd siinkohal mõttekoht meie KVle...kuidas saab käsu täitmine venekeelse publiku poolt toimuma? Ja järsku peaks esmalt eestikeelse rahva ajateenistusest läbi laskma.
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
Ei olegi eriteenistuste töö - vaid ikka aastate jooksul ajupestud + inimesed, kes jäid kunagi oma heast elust ilma ja on siiamaani vihased (küll asjata, aga on). Eriteenistused on lihtsalt see detonaator, mis paneb plastiidijunni kärgatama. Rahu taoliste tegelastega asutatud piirkondades on näiline (nii Ukrainas kui mujal) ja tegemist on nn hõõguva teemaga, kuhu igal hetkel võib vastane visata ämbritäie bensiini. Näiteks kaevurid (paralleel Donbassi ja Ida-Viruga) olid NSVL ajal privilegeeritud klass ja teenisid kohati kordi rohkem kui haritlased. Autoostuload, korterid, sanatooriumid, kogu meelitusvahendite arsenal oli käigus, et selle sitase ja ohtliku töö peale inimesi saada.
Vägagi võimalik, et mitmed "mäsud" taolistes kohtades ei tulegi mingist riigipöördeplaanist, vaid aeg-ajalt segatakse neid süsi, et need kenasti hõõguks. Nii öelda valmistatakse pinda ette selleks, kui tuleb ämbritäis bensiini visata.
Vägagi võimalik, et mitmed "mäsud" taolistes kohtades ei tulegi mingist riigipöördeplaanist, vaid aeg-ajalt segatakse neid süsi, et need kenasti hõõguks. Nii öelda valmistatakse pinda ette selleks, kui tuleb ämbritäis bensiini visata.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Nagu ma aru saan peab sotsiaaldemokraatide ideoloog silmas Reinsalu kõnet . http://maaleht.delfi.ee/news/uudised/ee ... d=68273865
Lugejate nõusolekut Lauristiniga näeb kommentaarides.
Lugejate nõusolekut Lauristiniga näeb kommentaarides.
Parem peenike peos, kui punalipp katusel!
-
- Uudistaja
- Kontakt:
Halb on see, et kuigi Narva inimesed peaksid hästi kursis olema Ivangorodi, Slantsõ, Kingissepa jne. "õitsenguga", kirjutatakse ikkagi selliseid artikleid.
Tõsiasi on see, et mingit integreerumist ei ole toimunud ja arvatavasti ei saagi toimuma.
Tõsiasi on see, et mingit integreerumist ei ole toimunud ja arvatavasti ei saagi toimuma.
Tere, arvan, et inimesed on vihased pigem hiljutise majanduskriisi, kärpimiste ja sellega kaasnenud heaolu languse tõttu.Kapten Trumm kirjutas:Ei olegi eriteenistuste töö - vaid ikka aastate jooksul ajupestud + inimesed, kes jäid kunagi oma heast elust ilma ja on siiamaani vihased (küll asjata, aga on).
See pole mitte ainult Eestis nii vaid üle kogu EL'i , Europarlamendi valimistel oodatakse paremradikaalide esindatuse tugevat tõusu, Soomes said "põlissoomlased" tugeva tulemuse jne. Eestis endiselt kärbitakse kulusid, hiljuti lasti kiirabiarstid lahti ja asendati õdedega, soovitakse vähendada töövõimetuspensionite saajaid, sadakond politseinikku lastakse lahti jne. Kui Kallas veel arvas et temast saab peaminister, siis ta rääkis, et veel enam riigifirmasid tuleb maha müüa jne. Kõik see mõjub negatiivselt igale Eesti elanikule ja paljud on pettunud, aga see tähendab ka, et Putinil on hea pinnas pakkuda alternatiivi venekeelsele pettunud elanikkonnale. Ega midagi peale lootuse polegi vaja pakkuda ju.
Pigem Putinit hoiab siin tõesti tagasi Nato vihmavari, et kaotada on rohkem kui võita, aga ma usun et haavatavad me oleme ja osaliselt selle pärast, et me oleme ise mõtlematud. Ok, tavaeestlasest ei hoolita ja sellest ei juhtu midagi, aga tavavenelasel on valik.
Ukraina ja Venemaa teemadel on Taageperal minu arust väga hea kirjutis: http://arvamus.postimees.ee/2732964/rei ... nam-voidab
Viimati muutis vss, 20 Mär, 2014 10:52, muudetud 1 kord kokku.
Praeguseks on juba üsna ükskõik, mis Ukraina väeosadest Krimmis saab, kas peavad maha mõne kangelasliku lahingu või mitte. Neid ei oleks seal pidanud olema juba nii teisel päeval pärast mehikeste ilmumist, oleksid pidanud kõik rõõmsalt ühinema uue Krimmi rahvaväega Moskva plaani kohaselt. Sest valdavalt on nad sealtsamast Krimmist pärit, ainult mõned lepingulised on mujalt Ukrainast. Praegu jookseb iga päev Ukraina kasuks ja neid väeosasid Krimmis jätkub ka veel mõneks ajaks. Moskva ei saa oma esialgset retoorikat ka jätta ega sellelt viisakalt kõrvale pöörata, sest sellist viisakat pöörangut ei ole olemas - kaabib end ainult üha sügavamasse auku. Tekst on nii jabur, et Läänel on esialgu raskusi arusaamisega - mõtlevad nii et ajud suitsevad, et mis see nüüd siis ikkagi on. Idaeurooplased jagavad asja natuke paremini ja loodetavasti aitavad juttu ära tõlkida.
Kommentaaridele vaatamata Narva pärast ma ei muretseks - teavad kõige paremini, kuidas asjad teisel pool jõge on ja et seal on elu veel närusem ja raskem. Peterburi tingimusi ei hakka ka Putin neile tegema, enne peaks ta need looma Ivangorodis. Ukrainas on küll nii, et Venemaa elatustase on kõrgem. Sellele vaatamata on valdav osa ukrainlastest patrioodid ja saavad aru, et kui Ukraina oma majanduse korralikult tööle saab (mida just Moskva seni kõigiti takistanud on), siis jätab Ukraina Venemaa peagi seljataha. Ukrainal ei ole müüa gaasi ja naftat nagu Eestilgi. Millised oleksid palgad Venemaal ilma gaasi ja naftatuludeta? Bensujaam, mis mängib riiki, nagu ütlevad ameeriklased.
Kommentaaridele vaatamata Narva pärast ma ei muretseks - teavad kõige paremini, kuidas asjad teisel pool jõge on ja et seal on elu veel närusem ja raskem. Peterburi tingimusi ei hakka ka Putin neile tegema, enne peaks ta need looma Ivangorodis. Ukrainas on küll nii, et Venemaa elatustase on kõrgem. Sellele vaatamata on valdav osa ukrainlastest patrioodid ja saavad aru, et kui Ukraina oma majanduse korralikult tööle saab (mida just Moskva seni kõigiti takistanud on), siis jätab Ukraina Venemaa peagi seljataha. Ukrainal ei ole müüa gaasi ja naftat nagu Eestilgi. Millised oleksid palgad Venemaal ilma gaasi ja naftatuludeta? Bensujaam, mis mängib riiki, nagu ütlevad ameeriklased.
Viimati muutis Jaanus2, 20 Mär, 2014 10:31, muudetud 1 kord kokku.
Ise saad aru, et tegeled lihtsalt suvaliste kuulujuttude levitamisega? Keegi rääkis kellelegi, kes rääkis denissile ja nüüd deniss esineb tähtsa info valdajana.Esimeste päevad kõik "tundmatud maskides mehed" on Kievist tulnud Sevastopoli Berkut, millele üsna kiiresti hakkas katet pakkuma Sevastopoli Mustamere laevastiku merejalaväe brigaad. Ehk siis miks üllatuda et need kiiresti kohal olid kui need olid seal kogu aeg kohapeal.
Nii võib igaüks hakata siia postitama ilma allikat märkimata mingeid kuulujutte, juurde märkides lihtsalt: "minuni jõudis info".
Tjah, kui valutu see dekoloniseerimise protsess endistele kolonisaatoritele ikka olla saab? Võib-olla oleks pidanud austuskolonistid ikkagi välja saatma koos sõjaveäga, siis me selliseid probleeme enam ei kohtaks. Valus nagu saba maha raiumine, aga valida on õudse lõpu või lõputu õuduse vahel.
Ma arvan, et siinkohal peab Euroopa Liit ka mingi vastutuse võtma. Kui "vähemusgrupp" kaitsmise all kaitstakse neid, kes on tegelikult julgeolekuoht, siis on midagi valesti läinud küll. On ju ka lapsevägistajad ja naistepiinajad vähemusgrupp, miks me nende huvisid nende harrastustele küll kaitsta ei taha? Ma tahaks panna toonaseid roosamannapoliitikud silmast silma vaatama Krimmi tatarlastega, kellelt nüüd kodu on ära võetud- millega ta ennast õigustab? Ma saan aru, et see on humaansus ja tsiviliseeritud- aidaku nüüd palun see jama siis ka ära koristada.
Vene asustuskoloniste rahuldab ainult nende endiste privileegide taastamine. Kas me oleme iseenda õiguste arvel valmis seda tegema? Sügavalt kahtlen. Kes saab sellist kõrgendatud ootustega post-kolonisti aidata? Suur Venemaa, kes väevõimuga kaotatud privileegid tagasi annab. Kas Venemaa saab neid tagasi anda? Sügavalt kahtlen, aga lootus sureb viimasena.
Ma arvan, et siinkohal peab Euroopa Liit ka mingi vastutuse võtma. Kui "vähemusgrupp" kaitsmise all kaitstakse neid, kes on tegelikult julgeolekuoht, siis on midagi valesti läinud küll. On ju ka lapsevägistajad ja naistepiinajad vähemusgrupp, miks me nende huvisid nende harrastustele küll kaitsta ei taha? Ma tahaks panna toonaseid roosamannapoliitikud silmast silma vaatama Krimmi tatarlastega, kellelt nüüd kodu on ära võetud- millega ta ennast õigustab? Ma saan aru, et see on humaansus ja tsiviliseeritud- aidaku nüüd palun see jama siis ka ära koristada.
Vene asustuskoloniste rahuldab ainult nende endiste privileegide taastamine. Kas me oleme iseenda õiguste arvel valmis seda tegema? Sügavalt kahtlen. Kes saab sellist kõrgendatud ootustega post-kolonisti aidata? Suur Venemaa, kes väevõimuga kaotatud privileegid tagasi annab. Kas Venemaa saab neid tagasi anda? Sügavalt kahtlen, aga lootus sureb viimasena.
No one said survival was fun.
Nõustun Denis'ga. Mehed on pandud raskesse seisu ja niisama ilma põhjuseta surra ei ole ka mõtet. Kui Ukraina ei suuda end sellel territooriumil kehtestada, siis ei saa seda panna ka nende meeste süüks, kes niigi sellise infosõja järel on sinna üldse veel püsima jäänud.Denis23: ise? mida sa siis nende asemele teeks teistmoodi?
minul on neist lihtsalt kahju.
meeldib et vene ohvitserid käituvad ennast viisakalt, üritades nende alandust vähendada nii kui oskavad.
aga alandav see küll.
Kerge on kõrvalt hukka mõista, aga mida teeksite/teeksime ise siis paremini? Ma loodan, et meil ei tekiks samasugust olukorda ja õnneks on meie situatsioon tõesti ikkagi väga teine, kuid samas kui poliitiline juhtkond ei ole otsustav jne, siis ei saa panna seda otsustavust ka sõjaväe kaela, tegelikkuses ei olegi Ukraina sõjaväele ju mingit otsutamisõigust antud, vaid pigem tundub, et "olge paigal, olge kuss ja ärge alluge provokatsioonile!". Kuid sellises olukorras, kus ohvitser oma alluvatega ei saa olla kindel riigijuhtide otsustes, ei kipu ta ka ise oma pead niisama ahju pistma. Mõelge nüüd kui relvad paukuma oleksid hakanud, siis antud sise/välispoliitilise kriisi puhul võib kohalviibiv kõrgeim ohvitser lihtsalt mõelda, et teen paugu ära ja võibolla antud 50vs50 meest konfliktis saavutatakse edu, kuid mis saab edasi? Kes tuleb appi samal ajal kui teisel poolel on seal koheselt võtta tuhandeid mehi, tehnikat ja tsiviilisikuid, keda kilibina kasutada? Ja kui veel hiljem sinu enda poliitikud ütlevad, et "me käskisime ju end vaos hoida, nüüd lähed tribunali alla!". Olukord on sitt ja suhted keerulised, seega võtke asja külmalt.
Mis puutub Ukraina valitsusse ja Krimmi, siis hakkab tunduma, et Krimm ei ole algusest peale vaatamata Ukraina võimude jms väljaütlemistele olnud see, millele rohkelt panustada. Nüüdseks olen ise arvamusel, et Krimm ongi venelastele olulisem kui ukrainlastele, kuna viimastel puudub nagunii suurem huvi impeeriumi mängima hakata (pean silmas siis saada Musta mere valitsejaks).
Samuti tundub, et see asi oleks juba varem mingil määral kokku lepitud või asjaoluga lihtsalt mõlemalt poolt lepitud, et Ukraina saab lahti ühest rahvusliku konflikti allikast ja venelased saavad omale sisemaiseks tarbimiseks suure võidu. Ja siis näidatakse mõlema poole rahvale palagani, kuidas Ukraina üksused lubavad viimse veretilgani baase kaitsta jne.
Sorry, rohkem ei kirjuta siin vene-eesti teemal, aga..
Ma usun et vene inimeste hulk kes sooviks et Eesti oleks osa venemaast on tühine. Võib olla keegi väga vana ja seniilne inimene.
Enamusele on lihtsalt villand. Mõned Eesti patrioodid on ka. Üsna paljud, kes näeksid et nende/nende laste tulevik oleks Euroopas - jälle Venemaad selleks pole vaja. Aga mingit referendumit isegi Narvas ei oleks võimalik korraldada, selles ma olen 100% kindel.
Muide, vene inimesena ja EV kodanikuna minul on siiani arusaamatu miks keegi kodanik Jurialhazz jätkuvalt kutsub ülesse asjadeks, mille eest teda võiks võtta ikka vähemalt administratiivsele vastutusele.
See on reaalne inimene, tema nime on kõigile teada, ta tegutseb FB-s, Livejournalis ilmselt ka mujal.
Ok, valdav osa vene inimestest Eestist pelgab teda ning peab teda kas või hulluks või KAPO provokaatoriks, sellega tema mõju on minimaalne aga siiski?
http://jurialhaz.livejournal.com/
Вы думаете, что видели слезы радости на глазах Крымчан?
Да по сравнению с теми слезами всего народа Эстонии, когда Россия наконец то вернется, слезы радости крымчан покажутся ручейком по сравнению с Ниагарой!
Где же ты, Россия? Мы соскучились по тебе! Мы тебя зовем, тянем свои изможденные руки...[/i]
Kuna minu tuttavaid on KAPOsse tõsistele vestlusele kutsutud ka võrratult süütumate asjade pärast, siis minul tahest tahtmata tekivad teatud kahtlused, et selle kodaniku tegutsemine on kellegile siin vaja...
Ma usun et vene inimeste hulk kes sooviks et Eesti oleks osa venemaast on tühine. Võib olla keegi väga vana ja seniilne inimene.
Enamusele on lihtsalt villand. Mõned Eesti patrioodid on ka. Üsna paljud, kes näeksid et nende/nende laste tulevik oleks Euroopas - jälle Venemaad selleks pole vaja. Aga mingit referendumit isegi Narvas ei oleks võimalik korraldada, selles ma olen 100% kindel.
Muide, vene inimesena ja EV kodanikuna minul on siiani arusaamatu miks keegi kodanik Jurialhazz jätkuvalt kutsub ülesse asjadeks, mille eest teda võiks võtta ikka vähemalt administratiivsele vastutusele.
See on reaalne inimene, tema nime on kõigile teada, ta tegutseb FB-s, Livejournalis ilmselt ka mujal.
Ok, valdav osa vene inimestest Eestist pelgab teda ning peab teda kas või hulluks või KAPO provokaatoriks, sellega tema mõju on minimaalne aga siiski?
http://jurialhaz.livejournal.com/
Вы думаете, что видели слезы радости на глазах Крымчан?
Да по сравнению с теми слезами всего народа Эстонии, когда Россия наконец то вернется, слезы радости крымчан покажутся ручейком по сравнению с Ниагарой!
Где же ты, Россия? Мы соскучились по тебе! Мы тебя зовем, тянем свои изможденные руки...[/i]
Kuna minu tuttavaid on KAPOsse tõsistele vestlusele kutsutud ka võrratult süütumate asjade pärast, siis minul tahest tahtmata tekivad teatud kahtlused, et selle kodaniku tegutsemine on kellegile siin vaja...
Viimati muutis denis23, 20 Mär, 2014 11:47, muudetud 3 korda kokku.
Ostan kokku kõik võimalikud E.Savisaare kuju, nime, autogrammiga esemed (trükimaterjalid, aktifotod, raamatud, pastapliiatsid, toiduainepakendid) jne.
Donetski uus oligarhist kuberner soovib Lääne abi (ma tõlgendaksin seda eelkõige rahana), et hoida piirkond Ukraina koosseisus. Ma väga loodan, et Taruta kõneleb kui riigimees ja mitte kui ärimees, kellele piirkonna haldamine on järjekordne tulus äriprojekt:
http://www.reuters.com/article/2014/03/ ... VV20140319
Globaalne mäng käib - USA -le proovitakse teha kahvlit ja VF survestab Iraani teemaga:
http://www.businessinsider.com/russia-i ... mea-2014-3
VF venitab suuremahulise OSCE missiooni saatmist Ukrainasse. Sõltumatu ja usaldusväärse vaatlusmissiooni kohalolu kärbiks kuulujuttudel tiibu:
http://www.unn.com.ua/ru/news/1319309-r ... ni-k-bildt
Siin ka veidi selle venitusmängu taustast:
http://osce.usmission.gov/mar_19_14_ukraine.html
http://www.reuters.com/article/2014/03/ ... VV20140319
Globaalne mäng käib - USA -le proovitakse teha kahvlit ja VF survestab Iraani teemaga:
http://www.businessinsider.com/russia-i ... mea-2014-3
VF venitab suuremahulise OSCE missiooni saatmist Ukrainasse. Sõltumatu ja usaldusväärse vaatlusmissiooni kohalolu kärbiks kuulujuttudel tiibu:
http://www.unn.com.ua/ru/news/1319309-r ... ni-k-bildt
Siin ka veidi selle venitusmängu taustast:
http://osce.usmission.gov/mar_19_14_ukraine.html
Viimati muutis Avatar, 20 Mär, 2014 12:24, muudetud 2 korda kokku.
Ma arvan et see dokument defineerib väga pikaks ajaks Ukraina ja VF omavahelised suhted ning suunab Urkaina identiteedi kujunemist. Veidi meelevaldne, aga võrdleksin olemuselt Eesti seisukohaga Tartu rahu ja järjepidevuse kohta.
http://www.unn.com.ua/ru/news/1319347-v ... -dopovneno
http://www.unn.com.ua/ru/news/1319347-v ... -dopovneno
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist