Mis Ukrainas toimub? vol.1
Re: Mis Ukrainas toimub?
Ok, aga tõsiselt.
Oletame et Venemaa tõmbub Krimmist välja (kõige tõenäolisem stsenaarium on табакерка и шарфик - kusjuures tänasel päeval on see üks kõige tõenäolisematest lahendustest üldse, kas siis Suurvene, Lääne, või mingi muu traditsioonides.
Mis Krimmist saab? Rahulikult taastatakse Ukraina koosseisus? Vaat seda ma millegipärast ei usu. Ma kaldun arvama, et see suhtarv et 95% elanikkonnast ei tahtnud Ukrainas elada võib olla õige. Või lähedal sellele.
Võib olla mitte 95 vaid 85 või 80. Aga valdav enamus Ukrainaga edasi ei taha koos minna.
Nii et küsiks teie arvamust - jah, ma olen nõus, ei saa lihtsalt jõuga ühelt riigilt tüki ära lõigata (seda tegelikult ei tohi teha ei Ukrainas, Jugoslaavias, Iraagis või kuskil mujal). Aga kui see on kord tehtud, kohaliku elanikkonnaga massilisel toel, kusjuures. Kuidas siis õigluse taastamine peaks käima teie arvamusel?
Millegipärast mina arvan, et esialgse olukorra (Krimm Ukraina koosseisus) taastamine oleks ebaõiglane samuti.
Oletame et Venemaa tõmbub Krimmist välja (kõige tõenäolisem stsenaarium on табакерка и шарфик - kusjuures tänasel päeval on see üks kõige tõenäolisematest lahendustest üldse, kas siis Suurvene, Lääne, või mingi muu traditsioonides.
Mis Krimmist saab? Rahulikult taastatakse Ukraina koosseisus? Vaat seda ma millegipärast ei usu. Ma kaldun arvama, et see suhtarv et 95% elanikkonnast ei tahtnud Ukrainas elada võib olla õige. Või lähedal sellele.
Võib olla mitte 95 vaid 85 või 80. Aga valdav enamus Ukrainaga edasi ei taha koos minna.
Nii et küsiks teie arvamust - jah, ma olen nõus, ei saa lihtsalt jõuga ühelt riigilt tüki ära lõigata (seda tegelikult ei tohi teha ei Ukrainas, Jugoslaavias, Iraagis või kuskil mujal). Aga kui see on kord tehtud, kohaliku elanikkonnaga massilisel toel, kusjuures. Kuidas siis õigluse taastamine peaks käima teie arvamusel?
Millegipärast mina arvan, et esialgse olukorra (Krimm Ukraina koosseisus) taastamine oleks ebaõiglane samuti.
Ostan kokku kõik võimalikud E.Savisaare kuju, nime, autogrammiga esemed (trükimaterjalid, aktifotod, raamatud, pastapliiatsid, toiduainepakendid) jne.
Härrased, teil on mõlemal õigus. Nagu ma korduvalt olen öelnud, siis Ukraina lääneosa (eriti Karpaatidest läände jääv ala) Ida-Ukraina on kardinaalselt erinevad, nii keeleliselt kui ka ... <pange siia igaüks omale sobiv sõna> .Lemet kirjutas:Kae nalja...deniska, mina teenisin kaks aastat Ukrainas ja minu vene keel oli Ukraina omaga pooleks, sest keelekeskkond avaldas mõju. Ning seda nõukogude ajal. Ja nüüd tahad sina mulle makarone kõrvadele riputada. Pea oma luiskamisega ikka pisut piiri. Või tunnista, et mõlemal korral, kui sa kontorist 2,5 aasta jooksul välja said, juhtusid ukraina keelt kuulma...muideks, üks venelaste rahulolematuse põhjus pidi ju olema ukraina keele koletum pealetung ja vene keele ahistamine bandeera natsionalistide pooltVene keel? Sa naerad? Ma 2.5 aastat Ukrainas töötanud ning selle kahe aasta jooksul olen mitteametlikus kõnepruugis ukraina keelt kuulnud 2 korda
* Beduiinile räägiti, et on koht, kus on niisama palju vett nagu on kõrbes liiva. Ta pidas kõnelejat valetajaks ... ta polnud kunagi merd näinud.
* Olla valmis vägivallaks. Võimetust ei tohi maskeerida vägivallatuse rüüsse. Mahatma Gandhi
* Olla valmis vägivallaks. Võimetust ei tohi maskeerida vägivallatuse rüüsse. Mahatma Gandhi
Kui Venemaa oleks poliitiliselt normaalne riik (mitte agressiivne "piiratud kindlus"-deržaava), siis minu isikliku arvamuse kohaselt võiks nad selle Krimmi ka endale saada/jätta.
Selline riik Venemaa pole ja ei saa ka selleks kunagi. Vastavalt siin juba tsiteeritud kunagisele Vene ja Osmani impeeriumide vahelisele lepingule tuleks ala tagastada türgile. Vaevalt kohalikud vastu oleksReigo kirjutas:Kui Venemaa oleks poliitiliselt normaalne riik (mitte agressiivne "piiratud kindlus"-deržaava), siis minu isikliku arvamuse kohaselt võiks nad selle Krimmi ka endale saada/jätta.
To denis: Kellel ei sobi elada Ukraina kooseisus, need võiksid siis ,,kodumaale,, tagasi kolida. Vladimir võtab ju avasüli vastu. Uuralite taga maad ju küll, saaksid nad seal ju ülesse ehitada oma ideaalset ühiskonda. Aga kui selline variant ei sobiks, siis tuleks õppida austama riiki ja ühiskonda, kus elavad, kunas enamik on ju sisserännanud.
Deniss, miks see ebaõiglane oleks? Oli neil kuidagi paha, kiusas keegi taga, tappis? Räägitakse, et Krimmis ei olnud ühtegi ukrainakeelset kooli ega ajalehte. Õiglane? Keda siis lõpuks alla suruti? On see Kiievi valitsus tõesti fašistlik? Seal võib olla äärmuslikke gruppe ja neil võib olla isegi saadikuid parlamendis, aga see ongi demokraatia. Igas demokraatlikus riigis on mõned äärmuslased parlamendis, aga see ei muuda selle riigi valitsust veel äärmuslikuks. Ainult totalitaarsetes riikides on parlamendis ainult üks arvamus. Või on üks vastu, sest tõmbas lühikese tiku ja on nüüd nukker.
P. S. Eksisin, üks Žirinovski jünger hääletas ise vastu ja nüüd tahetakse talt mandaat ära võtta, kuna on riiklikke huve kahjustanud. Selline demokraatia naabritel. Raadio rääkis.
P. S. Eksisin, üks Žirinovski jünger hääletas ise vastu ja nüüd tahetakse talt mandaat ära võtta, kuna on riiklikke huve kahjustanud. Selline demokraatia naabritel. Raadio rääkis.
Viimati muutis Jaanus2, 21 Mär, 2014 12:11, muudetud 1 kord kokku.
- Kilo Tango
- Liige
- Kontakt:
Sellisel juhul tuleks:Reigo kirjutas:Kui Venemaa oleks poliitiliselt normaalne riik (mitte agressiivne "piiratud kindlus"-deržaava), siis minu isikliku arvamuse kohaselt võiks nad selle Krimmi ka endale saada/jätta.
1. Kompenseerida Ukrainale kogu üle võetav maa ja varad
2. Kompenseerida Ukrainale üle võetavate maardlate tulevikutulud
3. Viia rahva hulgas läbi tõeline referendum, mitte selline palagan. Ehk siis koos diskussioonide, väitluste jms.-ga ning koos võimausega tegelikke valikuid teha.
USA oleks võinud kunagi Alaska ka relvajõul ära võtta.
Jah, ega poliitliselt normaalne Venemaa ei peakski tegutsema selliste meetoditega, nagu praegune.
- Tundmatu sõdur nr. 4
- Liige
Minu arust üks paremaid postitusi selle teema ligi veerandtuhandel leheküljel...priitM2 kirjutas:Venelasted usuvad praegu seda, mida nad nii väga tahavad uskuda. See on ju nii ilus nagu muinasjutus. Krimm on Venemaa osa. See lihtsalt peab olema nende arvates õige ja nad ei taha tunnistada, et kaotavad kunagi Krimmi.
Sama situatsioon, kui kaotad näiteks võtmed. Otsid jälle ja jälle ning ei taha endale tunnistada tõde.
Oluline on Putjale siseriiklik toetus. Referendumil on selles muinasjutus kandev osa. Kõige tähtsam osa. Kui enamustele venelastele jõuab kohale referendumi absurdsus, siis kukub kogu muinasjutt kokku.
Putja & Co jaoks on väga tähtis väljastada propagandat, mis on määratud siseriiklikuks tarbimiseks. Kui referendumiga seonduv siseriiklikult naeruvääristatakse, siis see oleks õudusunenägu Putjale.
Kui aga kõrgemale võimule, ehk rahvasale jõuab kohale, et sama võib korduda Venemaal, siis … Koheselt ei juhtu muidugi midagi. Tekivad kahtlused.
Selline kahtlustamine aga laostab venelaste moraali. A la "Miks me ikka sellised sead ukrainlaste vastu olime?"
Ei usu,et venelastel mingi "kollektiivne" valgustumine tekkima peaks ja seeläbi nende maailm kokku kukuks. Topeltmoraali on viljeletud seal kultuuriruumis väga pikka aega,ebaõiglus on igapäeva elu osa ja vaevalt et keskmine vene inimene nii kõrgetes moraalikategooriates mõtleb.
Jõud on see mis loeb ja sellest saab vene inimene aru. Viisakus-see on ikkagi nõrkus.
Sellest ka see Merkeli ja Putini "erinevates maailmades" elamine.
Ütleb oluliselt rohkem ära kui näit grafomaaniasse langenud deniskakskolme ohtrad postitused
Infanterie - königin aller Waffen.
Ja kolmas brigaad tuleb ka nagunii.
Ja kolmas brigaad tuleb ka nagunii.
Kuna käimasolev Vene-Ukraina "sõda" on hetkel (veel?) puhtalt info- ja propagandasõda, siis üks huvitav uudis ka sellelt rindelt: nimelt Voice of Russia lõpetab 30. aprillist saadete edastamise lühilainel. Mõnevõrra imelik otsus, kuna see ju ainus viis, kuidas Vene agitprop iga viimase kui lambakarjuseni jõuaks (kes arvutist ja internetist on vaid mingeid ähmaseid kõlakaid kuulnud). http://swling.com/blog/
Kirves pole mänguasi, raiuge see omale pealuu sisse!
"Suured inimesed on ikka tõesti imelikud," ütles ta endamisi lihtsal moel, kui ta oma teekonda jätkas.
"Suured inimesed on ikka tõesti imelikud," ütles ta endamisi lihtsal moel, kui ta oma teekonda jätkas.
- PaganHorde
- Liige
- Kontakt:
Deniska plära ongi selline et vahepeal räägib, justkui mett mokale määrides, ka normaalselt juttu. Aga enamasti maandub see ikka sinna vene suur sovinismi.Lemet kirjutas:Kae nalja...deniska, mina teenisin kaks aastat Ukrainas ja minu vene keel oli Ukraina omaga pooleks, sest keelekeskkond avaldas mõju. Ning seda nõukogude ajal. Ja nüüd tahad sina mulle makarone kõrvadele riputada. Pea oma luiskamisega ikka pisut piiri. Või tunnista, et mõlemal korral, kui sa kontorist 2,5 aasta jooksul välja said, juhtusid ukraina keelt kuulma...muideks, üks venelaste rahulolematuse põhjus pidi ju olema ukraina keele koletum pealetung ja vene keele ahistamine bandeera natsionalistide pooltVene keel? Sa naerad? Ma 2.5 aastat Ukrainas töötanud ning selle kahe aasta jooksul olen mitteametlikus kõnepruugis ukraina keelt kuulnud 2 korda
Krivoi Rog-i tankipõlengu põhjused:
http://glavnoe.ua/news/n170369
во время проведения ремонтных работ по восстановлению радиосвязи, в результате короткого замыкания электропроводки, возникло возгорание одного армейского танка, что привело к детонации боекомплекта данного танка
http://glavnoe.ua/news/n170369
во время проведения ремонтных работ по восстановлению радиосвязи, в результате короткого замыкания электропроводки, возникло возгорание одного армейского танка, что привело к детонации боекомплекта данного танка
No one said survival was fun.
Tõenäoliselt mõistlik rahakasutus - mida neile karjustele nüüd ikka rääkida, ainult seda, et hakake Vene kodanikeks, siis tuleme teid kaitsma. Enne räägiti rõhutud rahvaste kaitsmisest ja üleilmse proletariaadi vendlusest - mis oli ideoloogiline kõrgpilotaaž praegusega võrreldes.Manurhin kirjutas:Kuna käimasolev Vene-Ukraina "sõda" on hetkel (veel?) puhtalt info- ja propagandasõda, siis üks huvitav uudis ka sellelt rindelt: nimelt Voice of Russia lõpetab 30. aprillist saadete edastamise lühilainel. Mõnevõrra imelik otsus, kuna see ju ainus viis, kuidas Vene agitprop iga viimase kui lambakarjuseni jõuaks (kes arvutist ja internetist on vaid mingeid ähmaseid kõlakaid kuulnud). http://swling.com/blog/
Endine piirivalvur pakkus oma isiklikku helikopterit Ukraina piiri valvamiseks ja valmis kandma ka ülalpidamise kulud.
http://glavnoe.ua/news/n170365
Halloo! Kus meie jürimõisad ja urmasõõrumaad? Väike tank koos kütusega kuluks marjaks ära...
http://glavnoe.ua/news/n170365
Halloo! Kus meie jürimõisad ja urmasõõrumaad? Väike tank koos kütusega kuluks marjaks ära...
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 6 külalist