O: Kerget/hingavat taktika saabast

igasugu stuff mis käib siia alla

NB! www.militaar.net ei kanna mingit vastutust ostetava või müüdava kauba päritolu, kvaliteedi ja legitiimsuse eest, ostu-müügitehingud toimuvad osapoolte enda vastutusel.
Vasta
restrepo
Uudistaja
Kontakt:

O: Kerget/hingavat taktika saabast

Postitus Postitas restrepo »

Sooviks osta saabast, mis hingaks ja oleks ka kerge. Suvel eriti jalg higistab nii mis kole ja EKV alpined ei kõlba kuhugi.
Ehk oskate soovitada marki ja kohta, kust osta. 44 suurusele.
Medusa
Liige
Kontakt:

Re: O: Kerget/hingavat taktika saabast

Postitus Postitas Medusa »

Kõrbesaabas? Samelini omad ei pruugi olla maailma tippklass, kuid selle raha eest on mind hästi teeninud. Kuivavad kiirelt, on kerged ja kompaktsed. Suht mugav ka.
chipy
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas chipy »

Pakkuda Wellco nn. jungle bootsid,täiesti uued 35.-

Pilt
Bjorn
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Bjorn »

Pead määrama ära mis eesmärgiks läheb ning mis hinnaklass on.

Näide: Magnum sobib hästi parketi ja linnasaapaks, aga tõsiselt metsas müttamisel laguneb liiga kiiresti. See eest on väga kerge, mugav ning hingab hästi. Hinnaklass 60-70 eur
Midagi tõsisemat vaadata, siis Haix näiteks. Kõrbesaabas on päris muhe, aga sa ei maini kas võib hele olla või mitte. Hinnaklass 130-150 eur.
restrepo
Uudistaja
Kontakt:

Unustasin mainida, et ei või olla kõrbesaabas, tume ikka. Äkki oskate öelda ka kohti, kust neid saab tellida? Kasutamine on suht universaalne, metsas müttamiseks kui ka lihtsalt kõndmiseks.
cedric
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas cedric »

Kaaperdan teemat, aga küsimus umbes sama. Tahaks tumedat värvi saabast, mis oleks hea hingamisega ning kannataks sellist mõistlikku kasutamist, põlvini vees sumama ei hakka, aga kergemat vett võiks siiski kannatada.

Jalg on ~48 ja eelarve võiks 100.- piiresse jääda vast..
Bjorn
Liige
Kontakt:

Kuna ise olen erinevate saabastega maadelnud niipidi ja naapidi, siis annaks mõne mõtte edasiseks.

Nimelt pole olemas head ja odavat ning ei ole ka olemas vett pidavat ning samal ajal hingavat saabast. Goretex reaalsuses töötab ainult niikaua kuni ta on puhas ja hooldatud. Seda 99% saabastest ei ole. Lisaks ei võrdu Goretex saabas tavalise riidest saapaga. Hingavuse vahe on märkimisväärne.

Ehk siis - kui ainult suveks otsid saabast, siis pigem võta ilma goreta ja võimalik kerge ja palju riidest pinda. (Eelpool toodud Jungle boots näiteks või magnumi mingi lihtsam versioon.)
Sügis-kevad aeg võiks olla gore saabas. Ntks Haix P3.
Külma talveilmaga kummik või mingi puhas hardcore täisnahk saabas.

Kui peaksin valima ühe ja kõige universaalsema siis enda jalale sobivalt võtaksin Haixi. Siiamaani ikka sigarahul peale ca 2 aastat kasutust.
Samas ainult kergemaks käimiseks sobib pea 2x odavam Magnum ka. Kui metsas tõsisemalt käid, siis lammutad ära. Ise pead teadma ja arvestama milleks vaja ja kuidas kasutad.

Eelpool mainitud asju müüvad:
www.relvad.ee
www.laiguline.ee
Baltic Armaments

Kindlasti teisedki. Konkreetsete pakkumiste ja tarneaegade kohta uuri juba ise. Nr. 48 mõõtu saabast ilmselt kohapealt naljalt ei leia.
restrepo
Uudistaja
Kontakt:

Tänud vastajatele.
Kaalun sellist varianti, kuna ühel tuttaval on ja soovitas seda. Pidavat hästi õhku läbi laskma. Jään ainult suvise variandi peale.
http://www.travermotox.ee/index.php?tr=3&ctg=64&it=1575
Bjorn
Liige
Kontakt:

Ära Spiderit küll võta? Kas sul tuttav neid veidi kauem kandnud ka? Sai mõned aastad tagasi nähtud, kus tavalise tänaval kõndimisega lagunes Spider mitmest kohast sama aegselt. Talla all olevad ägedad "nublud" murdusid lihtsalt küljest, jala sisekülg tuli liimist lahti, pöia juurde tekkis murdekoht juba paari kuuga jne.

Muidugi sigakerged ja väga väga hingavad saapad olid. Eelnevad vead avaldusid mitmel paaril saabastel, tol ajal olin seotud ka nende müügiga, seega tean mida räägin. Kui nad just hiljuti ei ole täiesti uut saabast teinud, siis ära seda mudelit küll võta.
restrepo
Uudistaja
Kontakt:

Ta on kandnud neid kuni 4a vist. Jah, on märgata küll lagunemist. Nina ots lahtine (mis on tegelt suht pisiasi) ja küljelt veidi katki, mis ka ei tundunud hull olevat. Huhh, panid mind nüüd raskesse olukorda, eks ma siis uurin ja puurin veel.
devean
Uudistaja
Kontakt:

Postitus Postitas devean »

Ühtin kasutaja Bjorn-i arvamusega. Magnum elite spider 8.0 on kerge, mugav ja hingav saabas, aga ei ole vastupidav. Ise olen läbi kandnud 3 paari samu saapaid ja ükski pole üle kuue kuu kestnud. Taktika saapaks Eesti maastikule ei ole see kindlasti hea valik.
Kasutaja avatar
istorik
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas istorik »

Käsitöö saabas, naturaalsed materjalid, peale selle saapa ostmist ma muud sarnast enam kanda ei taha, neil ka toimiv netipood:
http://www.lundhags.se/product-2/17101/ ... _high_opti
Bjorn
Liige
Kontakt:

Olen korduvalt lugenud Lundhagside kohta ning kuulnud erinevaid arvamusi. Küsimus on, et kuidas saapa hingavusega just on. Tegemist peaks ju olema nahksaapaga millel veel mingi kummikate peal.
Kasutaja avatar
istorik
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas istorik »

Lundhagsis kannan topeltsokke (nagu Rootsi armee eeskirigi ette näeb) ja vildist sisetalda, minu jalg oluliselt ei higista. Suvel on ikka veidi palav ja talvel väga külmaga veidi jahe aga määravaks miinuseks ei saa ma seda küll lugeda. Minu jaoks on suur pluss kogu saapapikkuse 100% vettpidavus ja materjalide lihtsus- kumm ja nahk!
Kui aja jooksul tallaosa (vibram+kumm) ära kulub siis võetakse nahkpealsed lahti ja uus tallaosa alla. Seda kõike tehakse veel siiani käsitööna Järpeni tehases, seal ka nende vabrikupood. Teine vabrikupood vist kuskil Stockholmi piirkonnas.
Kasutaja avatar
Invaliid
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Invaliid »

Mina isiklikult kasutan mitut erinevat saapapaari- magnum ,5.11 linnas- Haix, OTB metsas ja Blackhawkidega mõlemas. Ja KEEN sandaalid suveajal :D

Üldiselt kõige rohkem olen rahul OTB-ga. Müüb Baltic Fox. Tallinnas.

Kõrgemad: http://uspatriottactical.com/new-balanc ... ight-boot/

Madalad: http://shop.navyseals.com/New-Balance-O ... 802mtn.htm
Kasuta olemasolevaid ressursse ja ära looda.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist